ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Nie je respirátor ako respirátor

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| V úvode pandémie bol celosvetovo a aj na Slovensku akútny nedostatok respirátorov pre zdravotníckych pracovníkov, preto sa aj neodporúčalo si takéto kupovať a používať aby ostali dostupné tam, kde boli najviac potrebné. Dnes je už situácia s ich dostupnosťou výrazne lepšia a máme výrazne zastúpený aj nákazlivejší variant vírusu B.1.1.7., a preto odporúča ministerstvo zdravotníctva ako aj konzílium odborníkov používať respirátor obzvlášť v uzavretých, málo vetraných a iných rizikových prostrediach.

Nie všetky respirátory si sú ale rovné. Prinášame preto niekoľko odporúčaní:

– Pokiaľ nemáte FFP2 respirátor, noste kvalitné a dobre pasujúce rúško (optimálne chirurgické).
– Látkové rúška odporúčame prať denne.
– Pokiaľ má váš respirátor výdychový ventil je nevyhnutné nosiť cez tento respirátor ešte rúško.
– Respirátor pri bežnom používaní môžte použiť aj niekoľko krát opakovane, medzi použitiami odporúčame vyvesiť a vyvetrať po dlhšiu dobu.
– Nechytajte respirátor / rúško z vonkajšej strany, po manipulácií s rúškom si umyte, alebo vydezinfikujte ruky.
– Pri kúpe respirátoru si overte kvalitu, žiaľ sa opakovane objavujú nekvalitné respirátory, ktoré nespĺňajú deklarovanú úroveň ochrany.

Americké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) tieto respirátory pravidelne testuje a ich účinnosť si môžte skontrolovať tu:

https://www.cdc.gov/niosh/npptl/respirators/testing/NonNIOSHresults.html?fbclid=IwAR3UQRp0MDORrwEpBSDXNn0mfcnq3XYCn5klO8_c2D7JlEP4-o2jHcHrYds

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tetka Smrť sa modernizovala a v rámci úspor a zeefektívnenia svojej práce unifikovala svoje „kosy“ a utína hlavy už len „covid kosou“. Ľudia od istého času zomierajú len na kovid.
    Ale teraz vážne. Aby túto hru na covid pandémiu brali ľudia vážne, tak ich bolo potrebné vystrašiť a túto pandémiu aj podložiť číslami. A tak sa začali vyrábať mŕtvi na covid19. Štatistiky za minulý rok sa až do konca roka (prečo len do konca roka, to rozvediem nižšie) oproti minulým rokom, čo sa týka počtu zomrelých, nijako vážne neodlišovali od tých predošlých, avšak, ak si pozrieme príčinu úmrtí, ľudia prestali zomierať na iné choroby – skoro všetci majú v kolónke príčina smrti uvedené Covid19. Toto by bez spolupráce medicínskej
    obce nebolo možné. Niektorých k spolupráci dozorcovia tejto hry na Slovensku donútili vyhrážkami, niektorých uplatili (odmeny a príplatky za covid pacientov (Matovičov verejný prísľub zdravotníkom pred prvým plošným testovaním za každého odhaleného „pozitívneho“), a o iných „lóve“ pre nemocnice a zdravotnícke zariadenia pre covid pacientov od zdravotných poisťovní ani nehovoriac – vid. covid tunelovanie zdravotných poisťovní v Čechách – za covid pozitívneho nad 65 rokov má nemocnica od poisťovne 4-krát viac, než za bežného pacienta, a tak sú nemocnice plné covid dôchodcov… A na Slovensku to nebude inak).

    Takže“ jamu“ covid paniky pomohli zdravotníci vykopať riadne hlbokú, aby do nej vystrašené obyvateľstvo popadalo…

  2. V Pezinku slabo strážili, keď sa vám podarilo utiecť. Ale pre vaše dobro, vráťte sa prosím, možno sa to dá ešte liečiť, aj keď pochybujem. Alebo ešte lepšie, choďte sa na tých zomierajúcich na covid pozrieť do nemocnice. Nie je to príjemný pohľad

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img