ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Rozdeľovanie dotácií Športovou komisiou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Sereď / Dnes sa uskutočnilo zasadnutie Školskej športovej a bytovej komisie. Asi najdôležitejším bodom aspoň z pohľadu športovcov a občianských združení bolo každoročné rozdeľovanie dotácií. V prílohe sú dve tabuľky s výsledkami, na ktoré asi netrpezlivo čakajú športovci a mládežníci. Z tabuliek je vidieť aj to, koľko ktorý člen jednotlivým subjektom navrhoval  a po matematickom priemere aká výsledná suma sa jednotlivým subjektom ušla.
Pavol Kurbel

MLADEŽ 2021

Šport 2021

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán Bucha a pán Kalinaj asi iba nedávno skončili školu. Ešte sa neodnaučili odpisovať. Otázne je len to, kto od koho odpisoval? V škole by sa ich pani účiteľka určite opýtala, ako je možné že z 29 rôznych položek im 29 krát vyšiel rovnaký výsledok.

  2. Keď sa v našom meste, čo už sa dá robiť, nemozeme venovať skokom na lyžiach, nebolo by od veci používať pri tomto rozhadzovani našich peňazí podobnú metodiku hodnotenia. Najvyšší a najnižší návrh sa skrta, spriemeruje sa stred. Ak má niekto na to čas, možno to pre zaujímavosť urobi. Športu zdar a rekreacnemu zvlast.

  3. škf sered je mládež a škf sered a.s. sú A.muži dospelí. Prepáčte ale je mužov by mali dávať sponzory a nie obyvatelia. Tie peniaze by mali ísť do mládeže. Prečo by sme mali platiť srbov, futbalistov tmavej pleti a pod.? Kde sú seredskí futbalisti, ak by bolo v mužstve 50% seredanov nemám s tým problém. ale iba jeden?

  4. akcionármi čiže majiteľmi futbalového klubu sú dvaja ľudia. Stareček a Bucha Sami sebe prideľujú peniaze. Aj ja si zalozím s mojou partnerkou akciovku na petang a tiež chcem od mesta každoročne aspoň 50 000 eur

  5. Dotácie pre akciovku? To je výsmech!
    Pani poslanci ste na smiech, takto rozdeľovať dotácie. Akože p. zubar odklepol dodacie pre svoju akciovku?
    Paráda, nezabudnite ich voliť opäť …. .
    Bordel, nenažranosť, konflikt záujmov v Seredi ako pri všetkom.

  6. Človek ktorý hodnotí jednotlivé kluby by mal poznať trochu aj činnosť jednotlivých žiadateľov o peniaze, ich ročný rozpočet, koľko to má byť na aktívneho jednotlivca, čo im doteraz mesto dalo a ako to využili a až potom prerozdeliť. Samozrejme, že ten poslanec ktorý je v niektorom z tých klubov je môže mať iný názor a protežovať svojich. No na to sú tam aj tí ostatní aby ho tzv. umravnili, ale na koniec voličom sa bude spovedať on. A čo sa týka profesionálov , Nech si ich chovajú sponzori. Mesto môže niečo poskytnúť , ale nie na úkor mládeže a to je jedno v akom klube sú.

  7. Akcionári a majitelia nech si zháňajú sponzorov. Ale predsa v Seredi to majú jednoduchšie, sami si môžu navrhnúť z mestského. Ktorý podnikateľ má možnosť sadnúť si za stôl a navrhnúť si sumu, ktorú mu nalejú do firmy? Jak snadné.

  8. Akciova spolocnost je SUKROMNOU FIRMOU ako firma ktorehokolvek podnikatela v meste.

    Rozdiel tu ale predsa len je. A.S futbalu vlastnia DVAJA AKCIONARI a tymi su DVAJA POSLANCI MsZ !!

    Obaja poslanci su NEPOCHYBNE vo vaznom konflikte zaujmov minimalne pri schvalovani dotacii pre svoj klub.

    V komisii NIE SU ZASTUPENE ostatne kluby, teda vsetky ostatne kluby su vyrazne DISKRIMONOVANE v pridelovani dotacii, co je vidiet na pridelenej vyske.

    Sucasne vedenie mesta ma medzi futbalistami stabilnych volicov – ide teda o urcitu formu korupcie pridelovanim verejnych zdrojov.

    Vsetko sposobuju servilni POSLANCI MsZ, ktori si bud neuvedomuju co robia a co tym sposobuju, alebo konaju umyselne a cielene. Obidva varianty su pre verejnost zle.

    Mam zato, ze verejne financne zdroje by mali byt urcene VYLUCNE na podporu DETSKEHO SPORTU. Povedane inak – pre dospelych NULA DOTACII !!

    Ked ludia konecne nepomenuju veci a vinnikov pravymi menami, nikdy nedojde k naprave. Nemoze dojst.

    A to nateraz nebudem pisat o obzalovanom Dorovi z objednavky vrazd, ktory este nedavno figuroval vo vykonnych organoch sukromnej akciovej spolocnosti.

    Kam to Mesto Sered kleslo? Spolupraca futbaloveho „klubu“ s mafiou?
    Keby to nebolo tak neskutocne tragicke, bol by dovod na usmev.

    Podrobnosti v pripravovanom videu, ktore napovie viac…

  9. Bolo by treba to napadnúť. Konflikt záujmov, zloženie komisie nezohľadňuje zástupcov ostatných klubov. Zaráža ma aj výška navrhovaných dotácií pre ŠKF a.s. ostatnými poslancami. Čo ich k tomu viedlo?

  10. miro 9. februára 2021, 15:42 – problem nie je ten, kto je bezcharakterny, ignoruje osobny konflikt zaujmov a je schopny cohokolvek.

    Problem je nefungujuci pud sebazachovy u ostatnych poslancov, ktori su schopni a ochotni tieto zvratenosti tolerovat a dokonca za ne zdvihnut ruky.

  11. nenažranost futbalistov dokumentuje aj to kolko si navrhli. Z 230 000 eur ktoré sa mali rozdeliť pre seba si navrhli 160 000 eur čo je 69,5 % a dostali asi 100 000 eur čo je 43,4%.
    Ostatné kluby podla nich toho asi vela nepotrebuju. A to asi všetky kluby si platia drahé prenájmy a energie. Futbalisti maju štadion za facku a mesto im k tomu ako bonus platí aj energie. Ale povedzme si na rovinu všetci sme im uktadnutí, maju nás na háku. Smejú sa na nás a myslia si o nas že sme blbci. Hlavne že maju svoje peniaze.

  12. Nevadí, poskladáme sa Starečkovi a Buchovi na zábavku, oni na oplátku naženú hlasy Tomčánymu a všetci budú very happy. A tak tu ideme dokolečka, dokola. Prečo by sme sa z daní nezložili na akciovku niekoho? Aj sprostý dokáže takto fungovať. Nepoviem, nech sa na deti a mládež dá dotácia ale prečo sa furt do nemlátom skladať na profi mančaft, navyše, ktorý je v súkromnom vlastníctve. Ja mám radšej hokej. Založím profi hokej team. Bude mi ho mesto dotovať? A sľubujem, že naši fandovci z radosti určite budú voliť primátora, však ked by aj hokejistom taký pekný štadión postavili ako futbalistom. A navyše nás môže hriať dobrý pocit, lebo je to všetko z našich daní. Ibaže sa to ľudí nikto nikdy nespýtal. Ale bol by aj trapný potlesk, ako na konci komédie zvanej „odklepnutie projektu rekonštrukcie štadiónu “ 😀 Nie? nevadí. Mr. Stareček aj Mr. Bucha, čo keby ste si už konečne prestali robiť z mesta dojnú kravu pre vašu akciovku ale zohnali si sponzorov? Chcete hrať 1. ligu? Ok, ale plaťte si ju.

  13. Prečo im také dotácie dožičili aj ostatní poslanci? To je väčšia záhada ako to, že si dožičili dvaja akcionári sami sebe. Nemyslite?

  14. pre Anonym 9. februára 2021, 18:32
    Ono je to ako v parlamente. Pred kamerami a pred voľbami sú všetci ťažkí bojovníci za ľudí a ich práva. Mimo toho sú z nich super kamoši. Já na bráchu, brácha na mně. Nepoznáme? Proti vetru sa neští, hovorievali naši predkovia.

  15. pro futbalistickí členovia komisie, ako hyeny, neskrývajú svoj zámer podporovať hlavne futbal a.s., oni kašlú aj na mládežníkov futbalistov. Takto „na drzáka“ prezentovať svoje záujmy dokážu ľudia len bez chrbtovej kosti. A treba si pozreť aj zverejnené zápisnice z ich komisií. MUDr. sa väčšinou zúčastní, len keď sa rozdeľujú dotácie. Tak isto jeho účasť na zasadnutiach zastupiteľstva mesta je najhoršia zo všetkých poslancov. Je každému jasné, aký tu má on cieľ – vydupať všetko čo sa dá len pre futbal. Ale napriek tomu je vždy zvolený. Tak nenadávajme na nich, ale na ľudí, ktorí im vo voľbách dajú svoj hlas.

  16. pre mládežnísky futbal to znamená škf navrhli po 60 000 eur ale pre akciovku po 100 000 eur prečo asi ako im teda záleží na deťoch za ktoré sa bežne skrývajú.?

  17. pýtajme sa aj na výhod pre poslancov Kalinaja a Karmažínovú.Jeden s bytmi pre rodinu a ona na chod svojho centra.raz vystupovala s pár poslancami aj tu ale sa nejako rýchlo stiahla.prečo asi??????pán Majko ako to je?

  18. Skoda toho basketbalu v meste…že je tak dotovaní ako je..aj hadzanej….Ale zatooo naš champions klub škf sereď ten treba nakŕmit eurámi…pár čokoladovych platit pár šuflikantov zo zahranicia..a je vybavené….toto nemožno nazvat ani klubom to je jeden velky omyl vo fortuna lige..

  19. Basketbalisti dostali cez 40000eur a to je aj na mládež. Tých 2000 je na letný tábor, Mikuláša a Vianoce. Tam žiadali zvlášť.

  20. Je smutné že aj ostatní poslanci dali toľko na skurv….ny fotbal. Kalinai a bucha ok, ale ostatní mohli navrhovať len po 100. Takže nie len oni dvaja ale všetci celé zle. A väčšina tých klubov má omnoho lepšie výsledky jak debilný fotbal. Dotácie by sa mali rozdeľovať podľa výsledkov. Nuž ale kto si zvolil poslancov???? Takže pri ďalších voľbách si treba spomenúť.

  21. Ako môže niekto, kto si cez brucho nevidí na genitálie m. či ž. rozdeľovať a rozhodovať o športe. Väčšina poslancov sa už zadycha, keď majú vstať z gauča a ísť na wc. Ale jak už to tu bolo, čo sme si zvolili, to máme.

  22. Fotbal je v prvom rade biznis. Ked su peniaze investovane, nekupia sa hraci a peniaze prichadzaju. Ked ich niet, zostava 4 liga.

    Nevidim problem v samotnom fotbale – deti a mladez, ak ide o klub mestsky. Problem vidim v SUKROMNEJ AKCIOVKE, v ktorej su este aj akcionarmi dvaja poslanci MsZ.

  23. Anonym 14. februára 2021, 20:50 – kto sa doteraz relevantne zamyslel nad tym, akym pravom poslanci MsZ z verejnych financnych zdrojov kazdorocne stedro dotuju SUKROMNU AKCIOVU SPOLOCNOST s dvomi akcionarmi – kolegami poslancami? Zaujimal sa uz niekto realne nad tym, k comu maju sluzit verejne financie? Maju sa minat napr. na platy zahranicnych futbalistov?

    Asi je cas zacat sa na ucel takehoto konania pytat vyssie…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img