ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Informácia k otváraniu základných a materských škôl v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Informácia zo zasadnutia KŠ mesta SEREĎ v súvislosti COVID-19
dňa 07.02.202 – otváranie škôl

Mesto Sereď vyšlo v ústrety svojim občanom a preto pripravilo testovanie antigénovými testami, aby sa mohli 8.2.2021 otvoriť školy a predškolské zariadenia. Testovania zúčastnili zákonní zástupcovia žiakov, ktorí prejavili záujem navštevovať školy a školské zariadenia v meste Sereď a zamestnanci škôl a školských zariadení. Ani jeden z testovaných nemal pozitívny výsledok testu.

Výsledky z posledných troch kôl testovania v meste Sereď:

1.kolo 1,83% pozitívnych
2.kolo 1,44% pozitívnych
3.kolo 1,39% pozitívnych

Mesto Sereď otvára Základnú školu Jana Amosa Komenského, Základnú školu Juraja Fándlyho, Materskú školu D. Štúra a jej elokované pracoviská, Materskú školu Komenského a jej elokované pracoviská Základnú umeleckú školu J. F. Kvetoňa od 8. Februára 2021.

Cirkevná základná škola sv. Cyrila a Metoda ktorá je mimo zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sereď svoje triedy neotvorí.

20210207194827_covid-19-informacia-zo-zasadnutia-ks-mesta-sered-v-suvislosti-covid-19-07-02-2021-otvaranie-skol_602035fb5ab502.46443627

zdroj: sered.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nezveličuj , čítaj nik nebol pozitívny , nie je dôvod , aby boli školy zavreté. A ty , keď sa bojíš nedaj do školy. Rodičia musia chodiť aj do práce , aby mali z čoho žiť.

  2. Akoze super… 19:36 prisla sprava resp. vyjadrenie zo skoly ci sa otvori alebo neotvori… rodicia cakaju do poslednej chvile na nejake rozhodnitie mesta??? O com sa rozhodovalo na meste do neskorej vecernej hodiny ked Grohling prislubil otvorenie skol uz pred par dnami pod podmienkou ze sa daju rodicia poslusne otestovat. Na skolach sa testovali rodicia a kedze boli vsetci negat. rozhodnutie mohlo prist uz skor… to akoze teraz sa vsetci rodicia mozu po e at aby sa zariadili v priebehu vecera.

  3. plne chápem rodičov ktorí chcú aby sa školy otvorili. Veď naozaj musia chodiť do roboty, aby mali z čoho žiť. Ale na druhej strane sa mi zdá že tento krok v tejto situácii v našom meste nie je práve najšťasnejší. Veď školy boli pred časom zatvorené v oveľa lepšej epidemiologickej situácii. Obávam sa, že týmto krokom sa situácia len zhorší.
    Mám veľmi blízku rodinnú skúsenosť s covidom a naozaj to neželám nikomu.

  4. Zodpovednosť a posledné slovo mal večer regionálny hygienik a zriaďovateľ . Galanta školy neotvára. A čísla nie sú dobré ani v Seredi. Nie sú zahrnuté vysledky z Kasární. Účel či omyl?
    Každí sme si zodpovední za seba a svoje deti. Za nás deti do školy nedávame.
    Výsledok AG test ma výpovednú hodnotu max 12 hod.

  5. Mňa by zaujimalo, či vedenie mesta zohľadnilo vo svojich výsledkoch pozitívne aj celkovo testovaných čísla z testovania v Kasárňach….

  6. Sereď má takmer 16000 obyvateľov….na testovaní sa zúčastnilo 4978 obyvateľov…Má uvedené percento pozitivity v meste 1,39% vôbec nejakú výpovednú hodnotu? (aj keď beriem do úvahy že 65+ a deti sa nezúčastňujú) Sú započítané výsledky testovania v kasárňach a v priemyselnom areáli (Lidl, Amazon…..)? Uvedené percento pozitivy je dôležitý údaj, keďže aj na základe neho sa otvorili školy. Školy sa otvorili napriek tomu, že všade okolo sú zatvorené (Ga, Šaľa, HC, TT, VnV….)

  7. mestá majú viac otestovaných, aj keď pozitívnych 1% a školy neotvárajú. Okres Galanta je skoro najhorší , prečo sa školy otvárajú ?! Ach tá Sereď a vedenie!!! Kto nesie zopdovednosť mesto či rodič ?

  8. trosku na zamyslenie su aj vysledky zo 6.2.2021. Na testoch som bola uz cca 10krat, aj s pcr aj testovanim a viem uz porovnat ked sa robi dobre ster. Presny postup mi tiez vysvetlila zdravotna sestra pracujuca na covid oddeleni, je uvedny na kazdom obale testu. To so som zazila tuto sobotu na komenskeho nebol dobre urobeny ster. Nebo Jednoznacne mi to potvrdili aj vysledky z tohto odberoveho miesta 🙁 a potom tu mame skreslene vysledky na zaklade ktorych sa otvoria skoly.

  9. Kasárne testovali v sobotu a aj v nedeľu. Priemyselný areál testoval? Sú výsledky z týchto odberných miest v štatistike? Predsa, 4978ľudí je len cca 30% obyvateľov Serede. (minulý týždeň bolo otestovaných 6500ľudí, a napr. v novembri, pri celoplošnom testovaní Sereď otestovala 10038ľudi)

  10. Data za minulý týždeň ukazujú Galantu ako najhorší okres čo sa týka 7dnovej incidencie. Ďakujeme krízovému stabu mesta Sereď k najhoršiemu rozhodnutiu vôbec. Pani učiteľky nad 50 rokov hoďte sa radšej PN…

  11. A prečo , by sa mali podla teba chrániť len učiteľky ? A čo ďalší čo do roboty ísť musia ? Ved ostaňme doma všetci , a nie len vyvolený.

  12. To je otázka vždy na konkrétne pracovisko. Niekde sa dá robiť tak že za celú prác. dobu nikoho nestretnes. Ale v.zasade súhlasím, najlepší by bol skutočný tvrdý lockdown na 3-4 týždne s tým že štát by hradil náklady zamestnávateľom, živnostníkom a potom veľmi pomaly a so serióznu kontrolu dodržiavania opatrení uvoľňovať. To čo sa teraz tvári ako lockdown je nepodarený vtip. Fitka na tajnasa otvorené ale nikto s tým nič nerobí lebo policajti v nich cvičia. Každý obchod má otvorené na „telefonickú objednávku“ a ľudia sa navštevujú všetko ako keby sa nechumelilo.

  13. Dňa 8.2.2021 pridala Iveta Tóthová článok “ Ďalšie mobilné odberné miesto na AG testy v Seredi „, ku ktorému neumožnila diskusiu. V článku uvádza, že nové odberné miesto bolo spustené od 8.2.2021 a objednať sa na odber bude možné prostredníctvom formuláru https://korona.gov.sk/.
    Ako hľadám, tak hľadám, ale na uvedenej stránke takéto odberné miesto uvedené nie je a možnosť objednania sa je teda vylúčená. Beriem na vedomie, že v článku sa hovorí o budúcom čase, ale ak o niečom informujem, tak poskytnem úplne informácie, ktoré si aj overím!

  14. Covid pre Jozef 9. februára 2021, 16:27
    Ďakujem za info, ale konkrétne na prihlasovacom formulári, odberné miesto fyzický situované v Seredi, nie je uvedené ani pod mestom Sereď a ani Galanta.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img