ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Vyhlásenie prezidenta PZ k aktuálnemu stavu v Policajnom zbore

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Vyhlásenie prezidenta PZ, plk. Petra Kovaříka, k aktuálnemu stavu v Policajnom zbore:

„Najdôležitejší cieľ, ktorý som si ako prezident PZ určil, je zvýšiť dôveryhodnosť verejnosti v policajný zbor. Vnímam to ako jednu z najťažších úloh. Prevzal som policajný zbor v období, kedy je situácia vyeskalovaná, pretože všetci prežívame najťažší rok za posledné storočie. Chápem, že ľudia sú už unavení zo všetkých protiepidemických opatrení, všetci sme, ako verejnosť, tak aj policajti. Je však teraz mimoriadne dôležité, aby sme si uvedomili, že krik, agresivita, nepodložená kritika a bezohľadná nezodpovednosť, sú práve tým najhorším, čo môžeme robiť. Neprispeje to k zlepšeniu situácie. Základnou povinnosťou polície je chrániť životy, zdravie a majetok. Kontrola opatrení je nevyhnutnosťou na to, aby štát chránil naše životy a zdravie. Vidíte nás v uliciach a naďalej aj budete, pokým sa toto všetko neskončí. Prajeme si ukončenie lockdownu presne tak, ako všetci ostatní.

Okrem kontroly opatrení sa venujeme aj ostatnej činnosti a medzi tú, okrem iného, patrí boj so zločinom a kriminalitou na Slovensku. Cítime, že máme podporu aj od verejnosti, keď vidí, že pracujeme a máme výsledky. Za túto podporu sme veľmi vďační, pretože nás ženie dopredu. Dlhé roky verejnosť volá po zatýkaní „veľkých rýb“. Som pyšný na vyšetrovateľov, ktorí odvážne, deň-noc pracujú na prípadoch, aby pykali za svoje činy aj tí, ktorí úž boli presvedčení o tom, že ich pokrivená minulosť nedobehne. Poznáte tieto prípady z médií, niekedy sú články pre nás pochvalné, niekedy sme kritizovaní. Chcem všetkých ubezpečiť, že títo operatívci, vyšetrovatelia, či policajti zásahovej jednotky Lynx kommando, majú plnú podporu vedenia policajného zboru. Ja osobne som presvedčený o ich bezúhonnosti a spravodlivej snahe očistiť Slovensko od ľudí, ktorí patria za mreže. Využívame všetky zákonné možnosti, ktoré nám legislatíva ponúka tak, aby neboli porušené žiadne práva obvinených osôb. Ubezpečujem všetkých, že zákroky polície sú v súlade so zákonom, všetky naše kroky majú svoje opodstatnenie s jediným cieľom – dostať obvinené osoby pred spravodlivý súd.  
 
Ďakujem policajtom za ich odvedenú prácu a stojím za každým jedným, ktorý si plní svoje úlohy čestne a v súlade so zákonmi. Som presvedčený o tom, že nie oni sú tu pre mňa, ale ja pre nich, aby som im prejavil podporu vždy, keď to bude potrebné a aby som im zabezpečil podmienky na ich prácu.“

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. len jeho vyhlásenie, že nebude robiť žiadne personálne zmeny, nejde akosi dohromady s tým čo tu verejne prezentuje. Ak tam zostanú na vysokých postoch tí, čo doteraz poskytovali krytie, tak budú kryť aj naďale

  2. Dôveryhodnosť polície bude rásť spolu so strašením občanov pokutami, ale hlavne tým, že štvrtina policajného zboru už kvôli tým mamľasom odišla do civilu. Policajný zbor zdevastovaný a demoralizovaný bývalým vedením títo hayzlíci prebrali so slovami o idiotoch v uniformách, ktorých naučia slúžiť občanom, potom stopli valorizáciu platov, lebo si fízli nezaslúžia ani dorovnanie reálnej mzdy a nakoniec začali prepisovať tabuľky tak, že ani vo veľkých mestách sa nedá postaviť viac ako dve hliadky. Ale nikomu to nehovorte. Inak Ďík za metál, čo som vyfasoval za „hrdinstvo“.

  3. bude taka, aka je vlada.
    Moze byt nejuzastnejsi minister, ale ak bude premierom idiot, bude to ako v blazninci. Ak ma byt dovera, vlada musi byt jeden celok, ktory ma hlavu aj pätu. Celok bez chaosu, urazok a protichodnych rozhodnuti.
    Zatial to tak nevidim.
    A dovoryhodnost? To uz vobec.

  4. Neboj sa, bude reorganizácia, možno si spomenú aj na základné útvary a nebudú stále riešiť len NAKU. Inak to môžu zabaliť.

  5. Dovolím si napísať, že tie „zákroky“ ktoré vykonáva NAKA, sú výborné k politickej scéne a k sebaukájaniu premiéra, ako „čistí“ Slovensko.

    S určitosťou si dovolím napísať, že doteraz tie predvedenia k výsluchu dokáže ktorýkoľvek „obvoďák“. Zbytočne by k tomu volali kriminálku a tobôž, kukláčov. A pritom bez násilia a v kľude.

    Prečo táto vláda zneužíva postavenie NAKA k týmto činnostiam? Nezdá sa vám to prehnané?

    Skúsim položiť jednu otázku.
    Ak na podnikateľa či bývalého činiteľa nasadia komando NAKA, na človeka o ktorom vedia, že nemá zbraň, na človeka ktorý mal napríklad (ak v minulosti dajme tomu páchal trestnú činnosť) cca 10 mesiacov na ovplyvňovanie prípadných svedkov, manipuláciu s nejakými dokladmi,…a podobne, KOHO nasadia na bývalého elitného člena NAKA, ktorý má špeciálny výcvik, zbraň, pozná činnosť,… nasadia armádu? Či zrovna spojenecké vojsko varšavskej zmluvy? Ups. NATO???

    Fakt. Choré, celé choré!

  6. Žiadne upratanie. Nič nebude,ani žiadna reforma. Polícia zostala taká, aká bola. Ako sa vraví, starého psa novým kúskom nenaučíš. Bez personálnych zmien to nepôjde. A tie prezident podľa jeho vyjadrení robiť nechce a nemieni. Takže nečakajte žiadne zázraky. A prečo odchádzajú ľudia do civilu? Z jednoduchého dôvodu. Lebo čakali na zmenu. Zmenu v systéme a persónach. Za rok sa neudiala ani jedna. Frustrácia bola taka veľká, že radšej odišli. Niet sa čo čudovať. Ľudia zostali na svojich miestach a oni vedia, čo sa od nich očakáva.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img