ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Polícia v najbližších dňoch vykoná ďalšie zvýšené kontroly zamerané na dodržiavanie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 polícia prijíma ďalšie opatrenia.  Od dnešného dňa spúšťa ešte prísnejšie kontroly na dodržiavanie pandemických opatrení. Zatiaľ do 8. februára 2021, následne podľa vývoja situácie.

Policajti budú vo zvýšenej miere kontrolovať opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, resp. účelu cesty. Zvýšený výkon služby policajtov bude na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú  lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a podobne. Tieto kontroly vykonajú príslušníci služby poriadkovej polície, služby dopravnej polície a služby železničnej polície.

Dopravní policajti vykonajú aj intenzívnejšie náhodné kontroly za účelom zistenia dodržiavania zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch, teda diaľniciach, cestách pre motorové vozidlá I. a II. triedy.

Naďalej platia zvýšené kontroly zamerané na dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vydaných vyhlášok hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (povinnosť nosenia rúšok v interiéri a v exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení a obmedzené fungovanie prevádzok).

Ak je nevyhnutné odchádzať z domu, napríklad do zamestnania, treba si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa, alebo iný hodnoverný dokument, ktorým sa dá preukázať nutnosť svojej cesty. Aktuálne platí, že policajti preverujú oprávnenosť zo zákazu vychádzania a certifikát, potvrdenie, sms správu či email, porovnávajú s osobnými údajmi konkrétnej osoby. Preto je potrebné mať pri sebe aj občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti.

Od začiatku tohto roka policajti preverovali:

  • 1821 prípadov podozrenia z porušenia lekárom stanovenej karantény, 635 osôb toto opatrenie naozaj porušilo
  • 4904 prípadov podozrenia z porušenia zákazu otvorenia prevádzok, potvrdilo sa 56.
  • 5515 prípadov nenosenia rúšok, 2878 osôb však rúško, ani iné prekrytie nosa a úst vôbec nepoužilo.
  • 8830 prípadov podozrenia z porušenia zákazu vychádzania, v 3679 prípadov sa porušenie naozaj potvrdilo.
  • 769 prípadov policajti postúpili na RUVZ SR
  • 422 prípadov policajti postúpili na okresné úrady.

V prípade zistenia porušení každý prípad rieši polícia individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000,- Eur a v správnom konaní do 1659,- Eur.

 

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík sa prihovára a okrem avizovaného zvýšenia policajných kontrol, opätovne vyzýva k zodpovednosti a dodržiavaniu vládou SR prijatých opatrení:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Inak keď vidím denne v Seredi evidenčné čísla z iných okresov od západu až po východ, v duchu sa pýtam čo tu tie auta robia a či to nikomu nevadí? Toto by mala byť priorita kontrol zo strany polície. Nech mi nikto netvrdí, že tu všetci pracujú alebo nebodaj cez Sereď prechádzajú za prácou? Stačí sa prejsť po meste a vidíte PN, TN , ZM, KE, SP, SV, BB…………

  2. Jozef preco mesto by malo zriadit testovacie miesta? Ved stat chce testovat, tak nech zriaduje. Aj tak cele testovanie je jeden velky nezmysel. Odkedy testuju cisla rastu.

  3. preco mesto? Aby rodicia, ktori este maju robotu mohli ukoncit OCR a dat deti do skoly skolky? Aby mohli zase zarabat a platit dane, tie dane, z ktorych cca 70% odide nasledne vo forme podielovych dani tomu mestu, v ktorom byvaju? Aby potom malo mesto z coho postavit trebars stadion? A este slubenych +5 eur za testovaneho.
    cim viac testuju, tym viac cisla rastu, ale percentualne to nie je narast, skor pomaly pokles, si myslim.

  4. Jozef zrejme si nepochopil na co narazal diskutujuci. Nie MESTA si vymysleli nezmyselne testovanie. Stat chce testovat tak nech to zabezpeci. Uz od prveho kola testovania vsetko hodil na mesta a obce. Uz od prveho testovania ludi drzi ako rukojemnikov jeho „dobrovolnym“ testovanim. Navyse testovanie nie je spolahlive, vela ludi unika cez test a to je to najhorsie. Myslia si ze su negativny a nakazia si celu rodinu. Takze Jozef ak chce stat testovat nech si to zabezpeci. Ved staci aby Matelko vyzval svojich volicov nech idu pomahat a oni s pokorou prijmu tutu ulohu a pomozu pri testovani ako dobrovolnici o tom nepochybujem. lebo ovecky pocuvaju svojho bacu predsa. A neviem kde to zijes, ale zjavne na Slovensku nie, inak by si nenapisal taky nezmysel ze cisla na Slovensku nerastu. Kolko ludi pribudo od prveho testovania co mala byt atomova zbran na covid? Ti vidis vo svojej hlave ze cisla nerastu a zbytok populacie, odbornikov, politikov, lekarov vidia presny opak. Tak zrejme dakde bude u teba chyba.

  5. tiez obcan, pises same tliachaniny, keby sme netestovali, tak by sme tu uz mali uplnu katastrofu, lebo uz je tu vacsinovo britska mutacia a napriek tomu sa prudky rast zastavil alebo aspon spomalil. Ked nevies o kolko percent je britska mutacia nakazlivejsia, tak si to nastuduj. A to, ze niekto ked ma negativny antigen, tak ide poobjimat starych rodicov, je jeho dementne zmyslanie. Kazdy normalny chape, ze ak som na antigene negativny, tak to neznamena ze nim naozaj som. A ked som tam pozitivny, tak je to skoro na 100% iste a ma zaliezt do karanteny a tiez vsetky jeho kontakty. A dristy o volicoch a podobne si nechaj pre clenov svojej sekty.

  6. Anonym 4. februára 2021, 19:16 momentalne po X testovaní sme čierna diera v EU . pozri ine štaty ktore netestovali a sú na tom lepšie ako my.

  7. Myslim ze policia ma prednostne kontrolovat bezne porusovanie nariadení v meste. Napriklad banda tupcov pravidelne slopava alkohol pri zadnom zasobovacom vchode kaulandu na tom schodisku pri tej el. rozv. Alebo preco tam pri kauflande pravidelne parkuju dlhodobo cele noci a víkendy kamiony ktore niesu sucastou zasobovania kauflandu. Centrum byvania je parkovisko pre kamiony?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img