ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Obvinená Monika Jankovská požila väčšie množstvo predpísaných liekov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Stanovisko k udalosti v ústave v Banskej Bystrici
Ministerstvo spravodlivosti SR  |MM|  Môžeme potvrdiť, že dnes pri bežnej kontrole krátko predpoludním príslušníci z Ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou M.J. spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však požitie väčšieho množstva predpísaných liekov. Bola preto predvedená pred ústavného lekára, ktorý vzhľadom na spomínané užitie liekov odporučil vyšetrenie vo Fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Obvinená po celý čas komunikovala s personálom, požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval jej život, avšak vzhľadom na charakter udalosti bude prevezená na ďalšie pozorovanie do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Podrobnosti v súvislosti s danou udalosťou sú predmetom ďalšieho šetrenia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako je mozne, ze vo vazbe mala lieky pri sebe?
    Predpisane lieky vam aj v nemocnici odoberu. A tuna vam ich este nechaju?
    Ved je to chore. Myslim si o tom, ze jej nechali len preto, aby ju psychicky k tomu dohnali. Fakt neviem, co to nazvat pokus o samovrazdu, alebo pokus o zabitie.

  2. Zdravotná starostlivosť
    (1) Obvinený má právo na zdravotnú starostlivosť v rozsahu a za podmienok ustanovených osobitnými predpismi.9)

    (2) Ústav poskytne peňažný príspevok obvinenému, ktorý nemá peňažné prostriedky, na nákup liekov, liečebnej alebo zdravotníckej pomôcky predpísaných lekárom a tieto nemožno poskytnúť bezplatne na základe zdravotného poistenia podľa osobitných predpisov,10) a na úhradu nevyhnutných nákladov za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti podľa osobitného predpisu.11) Peňažný príspevok je obvinený povinný uhradiť z peňažných prostriedkov evidovaných na jeho konte. Ak obvinený nemá v čase prepustenia z výkonu väzby alebo po vykonaní zrážok z poslednej pracovnej odmeny peňažné prostriedky, peňažný príspevok poskytnutý ústavom alebo jeho časť sa stanú nenávratnými.

    (3) Lekár informuje riaditeľa ústavu o vážnom ochorení alebo zranení obvineného, ktoré ohrozuje jeho život alebo zdravie; riaditeľ ústavu ďalej postupuje podľa osobitného predpisu.11)

  3. Keď mi za tou strigou vypadne nejaká slza,tak to bude slza radosti ! Keď brala obrovské úplatky a bola namočená v kadejakej špine,vtedy si tabletky nebrala…
    A ešte sa opovážila povedať novinárom že z 2500.-evri mesačne sa vyžiť nedá ! Mala ísť robiť do fabriky za pás za 500.-mesačne. Potom by som ju ľutoval

  4. Jozef,aký si múdry,to čo si teraz napísal za múdrosť,tak si môže každý objednať antidepresíva ,koľko chce,a som si úplne istý,že keby sa ozaj niečo stalo,tak to budeš tiež tak zdôvodňoval?.To my dobre vieme,že každý má právo na lekársku starostlivosť,a aj v base.

  5. Jozef nezavadzaj tak primitívne,samozrejme,že môže dostať lieky,samozrejme,že aj antidepresíva,ale určite im ich nemôžu dať v tak množstve,aby sa stým mohla priotravit,musia to robiť tak,aby to mali pod kontrolou

  6. Ved preto sa ani neodpalila. Pokial obvineny ma predpisane lieky, moze dostat cele balenie. Od dnes, na zaklade toho, ze sa to berie ako pokus, uz nedostane viac. Ale tebe to je zbytocne vysvetlovat.

  7. Posledny raz – je obvinena, nie odsudena a nie zbavena svojpravnosti. Obvinenym mozu byt obmedzene len urcite prava, ktore by mohli stazit vysetrovanie.

  8. Jozko kasli na tupcov , citaj prispevky hned ta musi napadnut ze su tiez niektory na opiatoch ktore dlhsim branim otupuju mozog sposobuju dmenciu , ja sem chodim sem tam na tie Milosove majiho statusi on v tom musi lietat uz niekolko rokov

  9. IP,Ty sa najprv nauč pravopis,a potom počuj iného.Lebo to už je ozaj všetko nanič,keď hlupáci začínajú určovať chod spoločnosti.Ale Jozef,to som ozaj rád,že si zistil,že je len obvinená,a to už skoro rok.

  10. Do IP neryp, ten na teba nebude slusny ako ja. On ti rovno povie, ze si tupy nebetycny a este aj opily chuj. Co by som ti ja nepovedal. To by som si voci choremu starcovi nedovolil

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img