ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Premiér: Z 2,9 mil. ľudí malo počas skríningu pozitívny test 1,24 percenta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Do skríningového plošného testovania na ochorenie COVID-19 v termíne od 18. do 26. januára sa zapojilo 2.949.017 ľudí. Pozitívny výsledok malo 36.547 z nich, čo predstavuje 1,24 percenta. Premiér Igor Matovič (OĽANO) o tom informoval v stredu po zasadnutí ústredného krízového štábu. Zhodnotil, že oproti minuloročnému celoplošnému testovaniu v novembri sa situácia z hľadiska percenta pozitívnych zhoršila.

Testovanie sa zopakuje podľa premiéra v okresoch, ktoré dosiahli pozitivitu vyššiu ako 1,01 percenta. Oproti predbežným výsledkom by sa teda testovanie nemalo opakovať napríklad v Bratislave a Kežmarku, naopak, druhé kolo má byť vo Zvolene a Dolnom Kubíne.

„Táto intervencia bola nevyhnutná a potrebná,“ skonštatoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Poznamenal, že čísla napriek platnému lockdownu neklesajú. Verí, že efekt testovania sa prejaví aj v poklese počtov ľudí v nemocniciach a mŕtvych. Premiér vyzval aj ľudí s negatívnym výsledkom, aby boli naďalej opatrní. Poďakoval samosprávam a všetkým zložkám, ktoré pomáhali s organizáciou testovania.

Ako priblížil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO), témami zasadnutia ústredného krízového štábu boli aj možné úpravy COVID automatu, otázka otvárania škôl, spoločný postup členských štátov v boji s pandémiou a novými typmi mutácií nového koronavírusu, ale aj pri súvisiacich témach, ako sú koordinácia voľného pohybu po Európe či očkovacie certifikáty.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. NAco su dobre testy!!!!!!!!!!!!!!Pozityvny alebo negativny aj tak chodia po vonku.A nevieme o sebe ale na nakupy mozu aj jedny a aj druhy.KOpec ludi uz sa nepojde testovat z trucu voci touto co sa tuna deje.
    JA???Nejdem tiez.Dodrzam svoju bezpecnost.Nepojdem medzi ludi tam pri testovani.DAko prezijem.
    NAsej milej vlade?Dajte tieto riesenia odbornikom uz konecne a nie vymyslat blbosti.Naco blbe testy a stretavanie sa z ludmi?FAkt kaslat na vsetko.a vela ludi si to uz takto povie.
    Kam ide tato krajina….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img