ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Profesionálne odchyty psov v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad Sereď /  Mesto Sereď, rovnako ako všetky obce a mestá, má povinnosť zabezpečiť na svojom území odchyt túlavých zvierat a ich umiestnenie do karanténnej stanice alebo útulku pre zvieratá prostredníctvom osoby schválenej na odchyt túlavých zvierat. Takisto je povinné prevziať túlavé zviera nájdené na území obce od nálezcu a umiestniť ho v karanténnej stanici alebo útulku pre zvieratá.

Z tohto dôvodu má mesto Sereď od júla 2020 uzatvorenú zmluvu o odchyte túlavých zvierat s bezpečnostnou službou Defense Pro, s.r.o. Otázky na to, ako vyzerá táto spolupráca v praxi nám zodpovedal manažér spoločnosti, Ing. Jaroslav Vavro.

Čo robiť, keď v Seredi uvidím voľne sa pohybujúceho psa?

Máte tri možnosti. Túto udalosť nahlási buď na mestský úrad, na mestskú políciu alebo priamo na telefónne číslo našej spoločnosti. Na odchyt psíka vyrážame vždy až na pokyn MsP. Prídeme na miesto, zviera odchytíme a prevezieme ho do našich kotercov vo Veľkom Bieli. Po odchyte skontrolujeme psíka čítačkou čipov a zistíme, či je zviera začipované alebo nie. Pokiaľ psíček čip má, kontaktujeme priamo jeho majiteľa, ktorého oboznámime s tým, že psík sa voľne pohyboval po meste a dohodneme si jeho odovzdanie majiteľovi. Najčastejšou otázkou zo strany majiteľov býva „čo si máme vziať, koľko za psíka platíme?“ Na prevzatie psíka potrebujete iba doklad o vlastníctve psíka a vlastný občiansky preukaz, pri prevzatí nám neplatíte nič. Ak pes začipovaný nie je, neznamená to, že majiteľa nemá. V takomto prípade psíka inzerujeme a jeho majiteľa dohľadávame všetkými dostupnými cestami v spolupráci s mestskou políciou a mestským úradom. Ak sa majiteľa psíka nepodarí nájsť, prevážame ho do OZ Slobody zvierat, kde sú následne vykonané všetky povinné veterinárne úkony a po dobe karantény je zvieratko dané na adopciu novému majiteľovi.

Aké odchytové pomôcky pri vašej práci používate?

Na odchyt psíkov máme pracovný postup schválený ŠVPS. Väčšina psíkov si nevyžaduje použitie odchytových pomôcok, stačí nám milý prístup a nejaký ten pamlsok. Odchytovú tyč a podberák so sieťou, ktoré sú schválenými pomôckami, používame iba vo výnimočných prípadoch. K našej základnej výbave patria rukavice proti škriabancom a jedna pevná rukavica, ktorá je odolná voči hryznutiu. Plynovú pištoľ na použitie uspávacích šípok používať nesmieme, s tou môže disponovať výhradne veterinár. Odchytený psík je následne uviazaný na vôdzku, umiestnený do vhodnej prepravky a vozidlom schváleným na odchyt psov ho prevážame do odchytových kotercov, kde prebehne kontrola čítačkou čipov.

Ako vám pomáha pri vašej práci povinnosť čipovať psy?

Zabezpečiť čipovanie psíka je zákonná povinnosť každého jeho majiteľa. Ten je podľa § 19 odseku 9 zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov povinný zabezpečiť trvalé označenie psíka čipom. V praxi slúži čipovanie psa na jednoduchú identifikáciu zvieraťa a preukázanie majiteľa v prípade straty a čo je dôležité, obsahuje kontaktné údaje na majiteľa. Splnením tejto povinnosti dokážete spoľahlivo zabezpečiť, že psík sa k vám domov dostane ešte v ten deň, ako sa nám ho podarí odchytiť a nebude jedným z nešťastníkov, ktorí čakajú na svojho majiteľa dni, týždne, alebo v niektorých prípadoch mesiace.

Koľko psíkov ste odchytili v Seredi za minulý rok?

Za rok 2020 sme mali v meste Sereď celkom 6 odchytov, z toho iba 4 psíci boli odovzdaní Slobode zvierat. Ani jeden psík nebol uspaný, ani jeden psík nebol zranený.

Kontakty

E-mail: odchytpsov@defensepro.sk

Mobil: 0915 729 969 , 0948 684 548

Web: www.defensepro.sk

 

Karanténna a odchytová stanica

Defense Pro, s.r.o.

 

zdroj: sered.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. to musia byt velmo sikovni chlapci. S cca 5 – 9 zamestnancami pokryt skoro cely zapad Slovenska.
    moznost odmietnut, ked uz hafan nebude na mieste a nie je najditelny.

  2. A kedy odchytia tu prasivu zver neprisposobych bastardov ciganakej mensiny na trnavdkej a cukrovarskej a nevyzenu to z mesta? To je najvacsia haved tohto mesta!!

  3. …… pre ja
    presne tak jeden pes nenarobí toľko zla a bordelu ako jeden cigán…a mimochodom pes ked sa mu pomôže je vdačný celý život….cigán nie…A a ani niektorí iní…..

  4. Keby tu neboli tak pisete o inych. Takto im len verejne zavidite – vraj Seredcania. Mate radi okolo seba cisto. Casom zistite ze najvacsia spina v Seredi ste prave Vy!!!! Vsetci uz ale budu mrtvy.

  5. 85 E mesacny pausal, doprava do 50 km 25 E, odchyt 25 E
    + poplatky za karantenu a dalsie pre Slobodu zvierat.
    za december cca 500 E.
    dobry kauf. A maju vychytany cely zapad Sk. s 9 ludmi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img