ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Kajetán Kičura sa evidentne viac staral o syna a zlaté tehly vo svojom trezore, ako o materiál skladovaný v Štátnych hmotných rezervách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dosky na moste zo štátnych hmotných rezerv sú rovnako prehnité, ako EXvedenie inštitúcie a jej EXšéf Kajetán Kičura

Iba pred týždňom sme publikovali článok, v ktorom bola pozitívne hodnotená činnosť ženistov zo Serede, pri montáži dočasného premostenia medzi Kysakom a Veľkou Lodinou. Premostenie slúži pre vozidlá aj chodcov, bolo sprejazdnené 18. januára a mostná konštrukcia pochádza zo štátnych hmotných rezerv.

Kvalitnú montáž komponentov mosta zmontovaného aj za pomoci hasičov z Humenného vyhodnotili nielen prítomní novinári, ale najmä odborníci a nepochybne aj statik, ktorí umožnili sprejazdnenie premostenia.

Dnes boli publikované správy o nevyhnutnosti opráv tohto premostenia už po 6 dňoch – Správa ciest už dokonca musela poškodené časti konštrukcie opravovať, aby prejazd cez most mohol byť zabezpečený.

Publikované vyjadrenie je nasledovné:

„Je však nevyhnutné bezodkladne zabezpečiť kompletnú opravu premostenia. Časť dosiek je stále polámaných, alebo sú prehnité, železná konštrukcia ktorá drží drevenú mostnicu je vytrhnutá a uvoľnená. Snažíme sa spojiť so štátnymi orgánmi, Okresným úradom Košice okolie a Správou štátnych hmotných rezerv, aby urobili nápravu.“

Na montáži mosta sa podieľali aj už spomenutí ženisti zo Serede. Bez potrebnej analýzy problému sa bežný čitateľ môže domnievať, že vina za súčasný stav premostenia je práve na vojakoch či hasičoch, ktorí konštrukciu skladali. Je to ale naozaj tak?

Podľa medializovanej fotografie a zatiaľ dostupných informácií citujeme: „časť dosiek je stále polámaných alebo sú prehnité, železná konštrukcia ktorá drží drevenú mostnicu je vytrhnutá a uvoľnená“ je zrejmé, že problém nie je v samotnej montáži, ale v materiály použitom pri montáži, resp. v komponentoch, z ktorých sa premostenie skladá. „Prehnité dosky“ sú vizitkou dlhodobého vedenia Štátnych hmotných rezerv a skladovania kritickej infraštruktúry, ktorá má byť použitá práve v takýchto kritických situáciách kdekoľvek po celej Slovenskej republike.

Tento most nech je poukázaním na (NE)fungovanie Štátnych hmotných rezerv za čias bývalého šéfa ŠHZ Kajetána Kičuru, ktorý sa toho času nachádza vo väzbe a ktorý ďaleko väčšiu starostlivosť ako o štátne hmotné rezervy venoval svojmu trezoru, do ktorého z našich spoločných peňazí mal zakupovať zlaté tehly a samozrejme svojmu starému oteckovi a mladému synovi, ktorý sa zvláštnym spôsobom dostal k dvom lukratívnym bytom v historickej časti Bratislavy a chate. A to hovoríme len o veciach, ktoré sú všeobecne známe. Čo doteraz zostalo pred verejnosťou utajené ani len netušíme. Na funkčnosti spomenutého mostu však vidíme, ako neskutočne bývalé vedenie ŠHR nominované stranou SMER zanedbávalo povinnosti, za ktorých plnenie bolo platené na úkor svojho osobného prospechu a čo takéto konanie pre spoločnosť z dlhodobého hľadiska znamená.

Skúsenosť práve z tohto prípadu by mala byť vážnym ponaučením a všetok materiál, ako aj iné zariadenia, ktoré sú súčasťou štátnych hmotných rezerv by mali byť preverené čo do funčnosti a kvality, nakoľko ani do budúcnosti nie je možné vylúčiť operatívne použitie zariadení v prípade povodní, zemetrasenia či inej nečakanej udalosti. Ak majú ŠHZ disponovať takýmito zásobami, bude lepšie ak štát s nimi počítať nebude.

Je potrebné uvedomiť si, že zodpovednosť vo vrcholových funkciách musí byť personifikovaná a manažéri nominovaní štátom si musia byť vedomí následkov za zlyhania, ktorých úplne dokonalým príkladom je práve už spomenutý Kajetán Kičura.

V súvislosti s premostením, ktoré je nevyhnutné po takto krátkej dobe opravovať by bolo vrcholne neférové teda kritizovať ženistov zo Serede, či hasičov z Humenného. Títo totiž zmontovali len to, čo im bolo k montáži dodané.

Otázky ohľadom stavu mostnej konštrukcie, ktorá mala slúžiť práve na takéto prípady mala byť sústavne udržiavaná a správne skladovaná, je potrebné smerovať na bývalé vedenie ŠHR, ktoré za stav skladovaného technického vybavenia nepochybne nesie zodpovednosť.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Hmm 23. januára 2021, 20:36 – to ja netusim, kto je autorom, kedze nie je podpisany a fotografia nema vodoznak. Pre nas je zdroj FB. Ak sa ohlasi autor, bude oznaceny.

  2. Co to bolo za statika ked umoznil prejazd po doskach ktore su na komplet zhnite? Ako dlho bol ten most uskladneny? Kto ho pred montazou kontroloval? Aspon ze si zenisti odskusali postavit most ktory je nepouzitelny…. Ale zodpovedny minister s modrou knizkou mal nadhernu tlacovku pri nom…. Kam smeruju tieto nezavisle facebukove media???

  3. A čo tak dat najaky príspevok o už exporadcovi premiera Matoviča p.P.Kaliskom k jeho OZ a dotacie skoro 390000eur z ministerstva p. Budaja, alebo o ing. Janošovi -gen, riaditel PPA z ministersva p. Mičovskeho, nech su tie informacie na SOL aspoň najak vyvažene.Pan Majko,ŠHR maju už niekolko mesiacov noveho riaditela ,tak tie dosky mal skontrolovat on a zabezpečit napravu,ked to je povinnost riaditela .Či lebo Kičura,leboFico,lebo Pele…už mame 11mesiacov po volbach

  4. Milouš 23. januára 2021, 22:21 – verim v aktivny pristup GP k prevereniu, ci bola dotacia tomu OZ pridelena nezakonne, alebo korupcnym sposobom.
    Ak ano, je nevyhnutne vovodit trestnopravnu zodpovednost voci vsetkym, ktori by to sposobili.

    Co sa tyka zodpovednosti za stav mosta, opatovne je potrebne preverit kto zlyhal. Ak ma vinu na desiatky rokov starom moste sucasny sef a nie ten, kto sa pocas 8 rocneho posobenia v SHR zasobil zlatymi tehlami a syna zabezpecil 2 bytmi a chatou, tak je potrebne potrestat jeho. 😉

    Aj niekolko krat za sebou a kazdeho, kto je v tych srackach namoceny. Tolko moj nazor.

  5. ze ked dosky nakladali alebo vykladali, alebo priamo ukladali na mostovku, teda celkom minimalme 3 krat, ze nikto nevidel co drzi v ruke?
    Banda amaterov. Hlavne, ze clanok bol vysokooo vyzdvihnuty, kto vykonaval premostenie.

    Ved je to na hanbu. Ako si novy riaditel prevzal zasobu SHR?! Ako to, ze taky material vobec pouzili bez kontroly!
    Hodinova vypoved zodpovedemu a aj tomu kuricovi!
    Tak sa ich prosim nezastavajte. Kazdy vidi kam media upriamuju pozornost.

  6. Kičura ešte stále zodpovedá za to čo sa na ŠHR robí? Kičura nech sedí za to čo (ne)robil a za toto nech si zodpovedá nové vedenie.

  7. Nove vedenie bude stale hadzat zodpovednost na inych.
    Cele Slovensko vidi koaliciu ako jeden neschopny celok. A ONI sa sami koryta nevzdaju. Ved to sami prehlasili.
    Musi to urobit samotny narod vo volbach. Dufam, ze Slovaci dostatocne pochopili, kto vedie SR a kto riadi media.

  8. Chlapci , preco sa pilila gulatina co je odpad, kam sa podela pekna gulatina ? Kto zas ju udr—al na to aby si urobil biznis a postavil sukromne altanky. Zas nejaky co ma priezvisko odvodene od stromu alebo hríbu ?

  9. Ty si neber do papule cele Slovensko a nemaj starosti co Slovaci pochopili. Hovor laskavo sam za seba a nepasuj sa za hovorcu vsetkych Slovakov. Aj ja mozem hovorit tvojim stylom: dufam, ze Slovaci dostatocne pochopili, kto tu vladol a ako to tu vsetko rozkradol celych 12 rokov – Fico plus Newfico spolu s fasistami

  10. Neviem,či som ešte v reálnom svete,alebo kde.Ked niečo stávam,a vidím,že je tam nejaký vadny materiál,tak ho jednoducho nahradíme iným,čo tu spomínate zlaté doštičky,a vlády, a Kicuru a Olano a Radičová vládu,čo je to za nezmysel.To Vám už ozaj všetkým je,,,be?Zobudte sa,veď si s Vami robia,čo chcú.Vseved Majko už našiel vinníka.

  11. Anonym 24. januára 2021, 10:23 stavbu realizovli vojaci, preto to aj tak vyzerá. Im je jedno čo tam dajú, či po tom budú chodiť ľudia, alebo prasatá. Vojaci sú len darmožráči našich daní. Hlavne že minister obrny ide nakúpiť radary za 150 mega. A samozrejme im nezabudnuime dať odmeny, veď si to zaslúžia, nevedia síce rozoznať dobrú fošnu od zlej, ale odmeny im dajme. Veď čo ludia sa z daní zložia.

  12. Majko, ty vsade vidis len ako ta prenasleduju ficovci, Proti tebe je aj policia pritom fizel spravi len tu chybu ze sluzil v statnej sprave pocas ficovej vlady. Uz sa uvedom. To že na moste su dosky na prt, tak za to moze Seredsky utvar, bol si niekjedy v kasarnach ? Pozri sa pri ihrisku aku tam maju gulatinu, prsi na to, snezi, nemaju to schovane. Potom to napilia na tom 1000 rocnom stroji, a je im jedno ci to je pohnite alebo nie. To su vojaci, oni nerozmyslaju, len konaju. Budme radi , ze sa tam nestrepalo nejake decko do vody. A nie ty tu pises o Kicurovi, on mal u prdele nejake fosne. Drevo sa aj tak len papierovo previedlo na statne hmotne rezervy. Tak uz sa uvedom a prestan sa pokladat za stred vesmiru a ze tebe chce kazdy zle, Si rovnako chorí ako Matelko.

  13. Problém síce nie je v samotnej montáži, ale v použitom materiály. Avšak ten použitý materiál tam nedodal Kičura ani náhodou. Treba poukázať na toho, kto rozhodol o použití takéhoto dreva a to veru Kičura nebol. Kičuru nechajte nech si bručí vo väzbe. Kde sa podela objektívnosť?

  14. Ta chlopi, sicko pekne drivi islo hec, ta to še treba spitac toho byvaleho kpt, co falsuval navscevu rodziny a prisla mu na to vojenska policia.

  15. To počúvame stále. Mafia. Zlodeji.
    Počuj, ty makovičov dement, ak 12 rokov mafiáni kradli, prečo ešte nesedia? Ako to, že im doteraz nespočítali koľko nakradli a nie sú vo vyšetrovačke?
    Kradli, alebo nie?
    KTO teraz kradne tie peniaze ktoré mali terajší amatéri mať ušetrné od mafie?
    Nedáva mi to zmysel.

    Pochopil si? Kradnú rovnako?

  16. Ale ved postupne do tej basy chodia, co si slepy? A druhej polovici tvojho prispevku volako nerozumiem, precitaj si to po sebe este raz, ale nesnupaj pri tom

  17. pozerám sa že majko vás znovu nahneval keď napísal pravdu a zastal sa tu ľudí ktorí nemôžu za to čo im dajú namontovať tí čo oj ebú aj vlastnú mater pre prachy.asi neviete ako bola tunelovaná aj armáda a okrem ministra sa takmer nikto nevymenil takže to oveľa lepšie nebude.kičura a ten jeho mladý potrat má zlato a byty z úplatkov preto lebo takéto špinavosti robili.majko tu už napísal že sme národ debilov a mál pravdu.žobráci sú tak sprostý že obhajujú milionárov čo zbohatli na ich blbosti

  18. Hej Rolo, tak keby ty pre svoje decko stavias smyklavku na zahrade, tak si nevsimnes , ze fosna je sprachnivena , vazi tolko co papier ? Ved to musia byt potom v kasarcnach uplne vymlete hlavy. Nevedel sa nik ozvat ? Naco nam je taka armada. To su potom len kkti drzat papulu a nechat po moste chodit auta, ludi, deti. Uz sa necudujem , ze po meste sa hovori, ze ked si imbecil , tak chod do armady. jedine imbecil by tam len cucal a pouzil takyto odpad, to uz ako ani hacici nepovedali ani slovo ku tomu? Ved hasici su normalne zmyslajuci ludia, nie ako ta banda v maskacoc, co sa tvaria , ze zarabaju miliony a potom platia na slovnaftke fetkam 5 eur aspon za fajku. Alebo tie bezmozgy co sa premavaju v kauflande v maskacoch, horsi nez dochodcovia, teraz aspon vieme , že ich akurat tak oplut treba, za to ze postavia most , kde sa clovek moze akurat tak zmrzacit. Dakujeme darmozraci z Kasarni.

  19. Ty nerozumieš viacerým veciam.
    Tak k tej druhej polovici ti to poviem inak.
    Ak už teraz nekradnú, kde sú tie peniaze, keď ani teraz ich nemajú?
    Kto teraz kradne?

    V konečnom dôsledku s tebou súhlasím. „…postupne do tej basy chodia..“
    A pôjde tam aj tvoj ze Trnavy a okolia 🙂

  20. Nemôže za to rovno Fico ? To je neuveriteľné, v prvom rade to odobrili odborníci a statik, ktorý sa pod to podpisuje. To je ako keby sa sťažovali nájomníci bytov, že im padá bytovka, lebo cementárne vyrobili nekvalitný cement použitý pri betonáži základovej dosky. Veď je to smiešne aké slovné prekrúcačky a nelogické implikácie sa stávajú bežnou praxou vládnej garnitúry.

  21. A gumáci čo to neotestovali pred spustením do prevádzky? Pár krát mali pobehať ťažkou technikou hore dolu a bolo by poriešené mono by sa vykúpali aj v Hornáde

  22. Slovensko v srackach kde premiér obviní že jeho koaličný partner je zodpovedný za 4500 životov a že prešutrovali miliardu eur a tu sa nakoniec človek dozvie že za to môže Kičura…
    Našťastie ľudia už precitli a 10 % podpora tej strany je vysvedčenie za ten necelý rok. A dúfajme že slušní ľudia pošlú OLaNo na smetisko dejín čin skôr.

  23. V SSHR sa min.od roku 2003 nič neobnovovalo stale to iste na nič niesu peniaze tak sa nečudujte že to tak vyzera ked sa nato neviclenia ziadne peniaze z rozpoctu.

  24. takze sme sa dozvedeli, podla zarucenich Majko informacii, že Kicura potajomky chodil do Seredskych kasarni a vymienal svoje zhnite gulatiny , za tie v perfektnom stave co maju nasi mamrdi v kasarnach. Tak sa bohatne chlapci, treba po veceroch chodit vymienat gulatinu, potom budete mat zlate tehlicky. Vdaka Majko , ze si nas naucil ako to robit. Dnes vecer startujem fabiu a idem si ukradnut gulatinu do kasarni,

  25. Majko je konšpirátor. Veď aj auto čo mu zhorelo, tak údajne mu to primátor mal podpaliť. Ktovie či pravda nie je niekde inde, alkohol, bar , zapalena cigaretka a auto v plamenoch. Ale veď na niekoho to hodiť treba , aj vlastnú nerozvážnosť.

  26. MILOŠ, ten Tvoj nový GENERALISIMOVIČ ŽILINKOVIČ si ešte nejak podriemkava, nakoľko nezačal konať v mega kauze zabitia vyše 4000 Slovákov ministrom hospodárstva SULÍKOM /podľa tvrdenia Matoviča/. Nie je taký istý ako ten predchádzajúci čo sľuboval peklo?

  27. Anonym 25. januára 2021, 7:35 Obviniť človeka ktorý napije a nefajčí(aspoň v tej dobe, teraz neviem) je infantilné.to je ako samo únos Kovača ml. asi máš dobrých dodávateľov

  28. Bohuš 25. januára 2021, 11:09 Ahoj Majko, tak zas mas fake profil a ides sa opeknovat, Aku konspiracnu teoriu mas na dnes ? Islo za tebou stare rozjebane auto a hned to bol v nej fico s kalim a ta sledovali ? Ty nas stred vesmiru

  29. Anonym 25. januára 2021, 11:29 NAUČ sa čítať.ked napišem meno Bohuš(v stredu mám meniny) tak sa asi nevolám Miloš Majko. tiež nesúhlasím s jeho článkami.a tvrdim že je hlásna trúba olano.ale poznám ho osobne, a viem na 100% že nefajčil a nepil min do 50. teraz neviem

  30. ked je niekto schopny napisat, že Kicura moze , za to že nasi gumaci dali plesnive drevo na stavbu a ze kicura ma z toho zisk, tak musi byt imbecil, alkoholik, alebo v strukturach OLANO.

  31. Anonym 25. januára 2021, 14:04.plne s tebou súhlasím. Ale pokiaľ viem Miloš nie je alkoholik (teda nebol ) a nie je ani v štruktúrach olano. Ja si myslím že je len dosť zaslepeny tou akože „zmenou“. Možno sa dočkáme aj kritiky tohoto chaosu (vlády) čo tu teraz máme

  32. Bol som na cviceni v CZ , od nas zo Serede. Slova terajsieho velitela utvaru , v tedy zastupcu : Budete drzat p..u o tom ako to u nas nefunguje a co vsetko mame dojeb..e !!! 😀 . Takze aký velitel, take vybavenie a material isli na most. P.s.: Altanky Vam vyrobí terajsi zastupca utvaru 😀 😀 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img