ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Vo FN Trnava sa môžu prísť zaočkovať už aj ľudia z 2. fázy očkovania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

FN Trnava |MM Vo Fakultnej nemocnici Trnava realizujeme očkovanie proti COVID-19 už tretí týždeň. Za tento čas sme zaočkovali približne 3500 ľudí. Počet hospitalizovaných pacientov s COVID-19 klesol pod 90.

 

Vo FN Trnava sme 5. januára 2021 spustili očkovanie proti COVID-19. Za tento čas sme k 21.1. 2021 zaočkovali približne 3500 ľudí. Očkovanie sa realizuje v dvoch očkovacích centrách. Prvé sa nachádza na Psychiatrickom oddelení vo FN Trnava (starý areál nemocnice) a druhé je na prízemí Pavilónu chirurgických disciplín –  na Traumatologickej ambulancii (nová budova).

Momentálne sme už v 2. fáze očkovania. Očkovanie prebieha v priestoroch našej nemocnice, pričom na očkovanie je potrebné sa prihlásiť cez portál www.korona.gov.sk. Vakcíny dostávame v postupných dodávkach, pričom sme dostali ďalších 780 ampuliek vakcín, čo obsahuje 3900 dávok vakcín.

 

V rámci prvej fázy je možné dávku podať zdravotníckym pracovníkom, študentom zdravotníckeho lekárskeho a nelekárskeho odboru, ktorý počas štúdia prichádza do kontaktu s pacientom, zamestnancom zariadenia sociálnych služieb, terénnym sociálnym pracovníkom, zamestnancom obslužnej organizácie, ktorý vykonáva svoju činnosť v nemocnici, zamestnancom nemocnice, záchrannej zdravotnej služby a dopravnej zdravotnej služby, ktorý prichádza do kontaktu s pacientom, osobou, ktorá v rámci cirkvi alebo náboženskej spoločnosti registrovanej podľa osobitného predpisu poskytuje duchovnú službu pre pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici alebo pre prijímateľov sociálnych služieb v zariadení sociálnych služieb, zamestnancom mobilného odberového miesta, ktorý prichádza do kontaktu s testovanou osobou. V rámci druhej fázy je možné dávku podať osobám starším ako 85 rokov.

 

V očkovaní postupujeme v zmysle očkovacej stratégie Ministerstva zdravotníctva SR a nie je možné už postupovať na základe pôvodného systému očkovania v rámci štyroch vĺn.

Počet hospitalizovaných pacientov sa mierne znížil


Počet hospitalizovaných pacientov sa vo FN Trnava mierne znížil. Momentálne máme obsadených 88 COVID lôžok, na ktorých je 82 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 a ďalších 6 pacientov je suspektných. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je hospitalizovaných 12 pacientov a na ARO oddelení ďalších 9 pacientov. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 19 pacientov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img