ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Osem odberných miest a testovacie tímy sú pripravené na víkendový skrínig.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Z dôvodu celoplošného skríningu krízový štáb mesta Sereď rozhodol o zriadení 8 odberných miest na sobotu 23.januára a 3 odberných miest na nedeľu 24. januára.

Sobota 23.január: 8,00 – 12,00 (stery do 11,30) + 12,30 – 17,15 (stery do 17,00) + 17,50 – 20,00
1. Dom kultúry – odberné miesto len pre rezervácie
2. ZŠ J. Fándlyho – odberné miesto len pre rezervácie
3. Mestský úrad Sereď – odberné miesto len pre rezervácie
4. ZŠ J.A.Komenského – odberné miesto len pre rezervácie
5. Denné centrum seniorov na Jesenského ulici – odberné miesto len pre rezervácie
6. Sokolovňa – odberné miesto len rezervácie
7. Futbalový štadión – čakanie v rade pre obyvateľov mesta Sereď
8. Odberné miesto na Kasárenskej ulici – je určené pre obyvateľov mimo trvalého pobytu Sereď a je otvorené v čase 10,00 – 12,00 a 12,45 – 18,00 hod

Nedeľa 24.január: 8,00 – 12,00 (stery do 11,30) + 12,30 – 17,15 (stery do 17,00)
1. Mestský úrad Sereď A – odberné miesto len pre rezervácie
2. Mestský úrad Sereď B – odberné miesto len pre rezervácie
3. Odberné miesto na Kasárenskej ulici – je určené pre obyvateľov mimo trvalého pobytu Sereď a je otvorené v čase 10,00 – 12,00 a 12,45 – 18,00 hod

Občania s trvalým pobytom v Seredi mali možnosť rezervovať si na niektoré odberné miesta presný termín pomocou online formulára. Celý systém objednávania sa v Seredi mohol uskutočniť vďaka rezervačnému systému Bookio, ktorý samosprávam bezplatne poskytlo Združenie miest a obcí Slovenska. Prednosta MsÚ Tibor Krajčovič spolu s informatikmi upravili tento systém tak, aby presne vyhovoval potrebám mesta. Systém umožnil rovnomerné rozloženie záujemcov o testovanie počas testovacích hodín. Každý Seredčan si sám vybral pre neho vhodné testovacie miesto a čas.

Upozorňujeme obyvateľov, že na odberných miestach s rezerváciou, budú ľudia volaní na testovanie LEN PODĽA ZOZNAMOV REZERVÁCIÍ. Nie podľa toho ako budú obyvatelia stáť v rade. Je možné, že sa termín mierne posunie, preto prosíme o trpezlivosť. Rezerváciou chcelo mesto dosiahnuť rozloženie ľudí na odberné miesta a na oba dni.

Okrem toho majú zamestnanci možnosť otestovať sa aj v podnikoch. Vlastné testovanie vykonáva napr. Amazon, Lidl, IDC, Samsung a ďalšie firmy.

Vojaci na Kasárenskej ulici testujú aj v pondelok 25.1. a utorok 26.1. v čase 10,00 – 12,00 a 12,45 – 18,00 hod.

Všetci členovia odberných tímov boli dnes, vo štvrtok 21. januára pretestovaní s negatívnym výsledkom.

Mesto má už zabezpečené antigénové testy, vlastné certifikáty, kompletne vybavilo odberné miesta (respirátory, rukavice, štíty, rúška, dezinfekciu, ochranné obleky, lekárničky, krabicové jemné servítky, odpadkové koše, vrecia a ďalší drobný materiál). Testovacie tímy boli preškolené, takže by celý proces testovania mal prebiehať hladko.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. SEDITA netestuje svojich zamestnancov otestovala si len uradnikov o robotnika zaujem nema a este aj cez testovanie nahnala ludi do prace.

  2. Ten šašo z TT sa tak zapredal západu že už zabudol aj po slovensky…
    Lockdown… skríning… debil nad všetkých debilov ! Aby ste dostali rakovinu všetci čo ste ho volili !

  3. niekto tu spomínal, že Daniel nikoho neuráža, nikomu nenadáva, nikomu nič zlé nepraje, jednoducho on je taký mierumilovný dobroprajný človek.

  4. Daniel ja som ho volil, nemám stým problém..tak čo mi to praješ ty smrad hlúpi
    Mne je jedno koho si ty volil ale nazval som ťa tak na základe tvojho vyjadrovania sa , nie koho si volil ty asshole

  5. Rr v poriadku,každý máme svoje muchy. No voliť hento… nemám na to ani slov. Teraz spávaš spokojne ? Aj môj brat ho volil a teraz si búcha hlavu o stenu, V čase volieb malo veľa ľudí zalepené oči. Asi tak nejak. Sory za tú rakovinu,občas sa mi šmykne ruka…

  6. ……
    Daniel …želám veľa zdravia aj tebe aj celej rodine a vôbec ma nezaujíma kto koho volil.
    Toto dokáže priať len človek s prízemným myslením…a podotknem vlastné myšlienky si nás nájdu…príkladov máme okolo seba dosť a to všetci….pekný deň.

  7. Daniel spavam a ani hlavu si nebucham. Určite mi na to niečo povieš, ale ja si nemyslím že sa všetko čo sa deje, nielen na SVK moze Igor. Nehovorim že je to môj ideál, ale situácia je zložitá pre kohokolvek a preto nedávam na emócie. Samozrejme, každý z nás iný a vníma to ináč

  8. Odkaz autorovi: a ze novinari su nestrani a objektivni. Preco autor clanku nenazval testovanie ako celoplosne tak ako doteraz. Preco sa opici po tom trnavskom trtkovi, ktory robi z nas vsetkych debilov. Ludia uz sa zobudme

  9. Demokracia musíš to brať tak že Miloš veľa cestuje po svete a všade sa mondokuje po Ingliš,tak asi pozabudol na rodný jazyk ako aj ten šašo z TT.
    Miloš prepáč ale je to tak !

  10. Ked konecne na podnet odbornikov nazvali plosne testovanie vhodnym slovom, zas sa to niekomu nepaci. Asi to mali pomenovat po vasom – zbieranie osobnych udajov spojenych s cipovanim.

  11. A mne sa to nepáči! Starší ľudia, ktorí nemajú možnosť sa objednať cez internet alebo neovládajú internet a nemyslím ľudí nad 65rokov,myslim od 55r hore sa môžu trepať do kasární alebo na štadión!!! Veľmi múdre riešenie! Aspoň dve miesta v centre mali byť bez objednania, aby to mali tí ľudia blízko! Nie každí má sa tam ako dostať! Ľutujem tích občanov!!! Nad tým asi nik nerozmýšľal…

  12. Anonym svoj postreh treba napisat Igorkovi mailom, alebo rovno na jeho FB nech si to precita. Je to jeho vymysel, teda pardon NEZMYSEL, ktorý ani nevie poriadne zorganizovat.

  13. Daniel neexistuje téma ktorej nerozumieš. Preto by si mal vyliezť z tej zadunctovanej nory a predstúpiť pred voličov! Tvoje prevratné myšlienky isto zmenia chod k lepšiemu

  14. Veľa ľudí tu má kopu nápadov ako by to všetko robili lepšie, len škoda že sú to kecalkovia. Občan, vôbec to nie je zle zorganizované. Nemáš prístup na internet@mas známych, synov, vnukov prečo im nezavolat aby pomohli s objednanim? Dokedy budeme furt na niečo kydať ako je zle spravené keď to len mne nevyhovuje?

  15. Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko žiada premiéra Igora Matoviča (OĽANO) o stretnutie k ruskej vakcíne proti ochoreniu COVID-19.
    Podľa neho môže prísť čas, že množstvo západných vakcín nebude stačiť a bude treba nakupovať vakcínu z východu. Danko tvrdí, že vie pomôcť, odvoláva sa na „nespočetné množstvo“ vzťahov, ktoré v minulosti nadviazal s Ruskom.
    „Mám za sebou niekoľko telefonátov s ministrom, ktorý je priamo zodpovedný za vakcínu Sputnik. Mám informácie, ktoré vám môžu pomôcť, ale hlavne mám informácie, ktoré môžu zabezpečiť Sputnik pre Slovákov,“ konštatuje Danko.
    Ponúkam pomocnú ruku, možnosť sprostredkovania týchto služieb. Prosím, povzneste sa nad čokoľvek a prijmite ma,“ žiada Danko.
    https://slovensko.hnonline.sk/2286056-danko-sa-chce-stretnut-s-matovicom-tvrdi-ze-by-vedel-vybavit-rusku-vakcinu

  16. Čiže v nedeľu sa už človek bez rezervácie neotestuje nikde ? Keď na Kasárenskej píšu že v nedeľu testujú ľudí bez trvalého pobytu ?

  17. V každom odbernom mieste ťa zoberu. Rozdiel je ten na registráciu. Tam maju prednosť registrovaný. Pochopitelne.

    Ktovie alebo ako a kde su zaregistrovaný na 100%.
    A ktovie len na menej %.
    Kam sa oplatí isť aj bez registrácie.

    Hm?

    Tak či tak nezaleží od kial si.

    Hlavne Negativ prajem…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img