ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Premiér: Slovensko má dostatok vakcín pre 85 percent dospelých ľudí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Slovensko má dostatok vakcín na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 od firiem Pfizer/BioNTech a Moderna. Má zakontrahovaných dostatok vakcín pre 85 percent dospelých ľudí. Na tlačovej konferencii o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽANO).

 

Do pondelka (18. 1.) malo Slovensko zakontrahovaných viac ako 2,4 milióna vakcín od Pfizer/BioNTech a večer sa podarilo zakontrahovať vyše 3,4 milióna vakcín. Od Moderny mala SR 962.917 vakcín a v pondelok večer bolo zakontrahovaných ďalších 601.823. Spolu má tak k dispozícii Slovensko viac ako 7,4 milióna vakcín, informoval predseda vlády. Dodal, že očkovať sa tak môže 3,7 milióna ľudí.

 

„Mať cieľ zaočkovaných 85 percent ľudí, to by sme boli celkom dobrí a možno by sme boli aj špičkou v Európe,“ podotkol Matovič. Dodal, že treba držať palce obom vakcinačným firmám, aby stíhali vyrábať vakcíny.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ono to vyzerá, že ich už naozaj máme niekde v skladoch, už len vziať a použiť. Ale nie je to tak, treba ich ešte fyzicky dodať. A to ešte potrvá.

  2. Pre Anonym 20. januára 2021, 23:25
    Pán Matovič sa ešte nevenoval riadeniu štátu, stále sa tu rieši iba korona, už od jeho nástupu. Nemyslím že pán Pellegrini alebo pán Fico by riadil štát lepšie.

  3. Som tzv. „husákovo dieťa“ a za svoj život som mal v sebe určite niekoľko ruských vakcín a cítim sa skvele, nebývam chorý. Udivuje ma ignorácia zo strany EÚ voči už 3 existujúcim účinným ruským vakcínam. Čo Rusi nemajú špičkový výskum?

  4. Človek čo by čítal len Sered online tak v podstate je presvedčený že v podstate na SVK je premiér mesiáš a ľudia sa nemusia ničoho báť lebo už máme vakcíny.
    Otázka od čitateľa znie: Za tento rok bol na tejto stránke negatívny komentár alebo článok ohľadne tejto vlády alebo na stranu OLaNo ?

  5. S týmto už dávnejšie vyšli tzv. konšpirátori a boli samozrejme vysmiaty. Ale už keď to vyšlo aj na topkách, asi to nebudú zrazu len žvásty.

  6. mna do tvojich uchyliek nic neni. Pokial citis potrebu dotykat sa muzskych clenkov, to je tvoja vec.
    A pokial sa chces liecit pripravkom proti vsiam…..skus najprv ocistu.

  7. Obyvatel, ty si tých Mesíkov pletieš, to o tom akože lieku za pár centov nehovoril Mesík vedec ktorý kandidoval na prezidenta, ale nejaký analytik mesík…

  8. Najlepsie na tom je to, ze Ivermectin je u nas schvaleny a da sa kupit za cca 10€. Ale to uz nenapise, ze pri testoch vykazoval akutnu hepatitidu, ktora po preruseni podavania odznela.
    Inak, toto bol hit na jar vlani, prislo to z Australie. Takze neviem preco este nie je po hnusobe.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img