ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Napriek kontrole aj vyšetrovaniu polície, naďalej nelegálne naváža odpad – lokalita Sereď – Malý háj

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zelená linka MŽP SR |MM|  V areáli bioplynovej stanice, v lokalite Sereď – Malý háj, sa nachádza nelegálna skládka plastového odpadu.

Už takmer pol roka sa o ňu, na základe podnetu od obyvateľa mesta, zaujíma Zelená linka MŽP, Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) a už aj polícia. Ani to však podnikateľa od navážania plastového odpadu zo zahraničia neodradilo. Nakoľko po kontrole SIŽP so skládkovaním neprestal, niektorí poslanci mestského zastupiteľstva zo Serede inšpekcii predložili doklady, neumožňujúce na mestskom pozemku tento druh odpadu skladovať. V decembri 2020 Zelenú linku opätovne informovali o ďalšom navážaní odpadu, dokonca ešte vo väčšom objeme, Zelená linka MŽP prípad odovzdala na riešenie aj polícii.

V súčasnej dobe je kontrola SIŽP už ukončená a dotknutým stranám bol na vyjadrenie zaslaný protokol z vykonanej kontroly. Polícia prípad ďalej vyšetruje.

Zelená linka MŽP teraz čaká na výsledok kontroly SIŽP a bude sa zaujímať aj o to, prečo včas a účinne nezasiahol a navážanie odpadu zo zahraničia nezastavil vlastník pozemku, teda Mesto Sereď, ktorý mal vedomosť o tejto, v nájomnej zmluve nepovolenej, činnosti.

O ďalších podrobnostiach budeme informovať. Ďakujeme, že vám životné prostredie nie je ľahostajné!

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zodpovední, teda nezodpovední súdruhovia a mocipáni mesta Ser
    eď. Máte obrovské šťastie je generalssimo Josif Visarionovič Džugašvili zvaný aj Stalin už nežije. Vaše telesné orgány by určite boli vystavené na patologickom ústave zaliate v liehu a slúžiace na výstrahu.

  2. Neviem prečo nezavoláte sem televíziu nech to dojdu natočiť čo sa tu už deje poza chrbát občanom mesta. A štát teraz len rieši kovid, a vevie čo sa nám dováža za odpad. Ktorí má každý štát likvidovať sám. Takto len EMISIE platí štát ktorí vyprodukuje a uskladnenie.
    Najlepšie je aby sa a táto nelegálna skratka zverejnila aj týchto správach JOJ ,Markízu či STV spravodajstvách.

  3. Veď to už dávno naši mocipáni vedeli, že od zmluvy odstupuje a že mestu dlhuje, tak mali konať a nie ho nechať naďalej bačovať. Mali zabezpečiť, aby sa tam nedostal. A konečne, robil to, na čo mal zmluvu, alebo vedeli a zatvárali pred tým oči, až sa to neprevalilo. No sme zvedaví, čo urobia? Mali by to na vlastné náklady /nie mesta/ odpratať do Poľska.

  4. Za najdolezitejsiu odpoved povazujem tu, na otazku:

    Preco VLASTNIK POZEMKU, teda Mesto Sered v zastupeni statutarom Tomcanyim uz min. pred pol rokom NEKONAL a NEVYMOHOL DODRZANIE podmienok najomnej zmluvy.

    Ked bude odpoved, tak mozeme davat otazky dalsie…

  5. Dôsledne spracovaný materiál, aj podnet sa rieši a prekvapuje ma, že nikto zo zúčastnených nedá podnet na súd, aby bolo dané predbežne opatrenie na zastavenie navážania do rozhodnutia kontroly s podozrením na nezákonnosť konania. Že to nikto neopáskuje a nezamedzi tomu. Keď tu bude halda, zas nebude toho zodpovedného, čo bude odstraňovať.

  6. P. Majko, oni dobre vedia čo robia. I keď to v zmluve nebolo, musel dostať tichý súhlas, lebo len tak, sám od seba pravdepodobne by si to nemohol dovoliť. Sú v tom namočení až po uši. Zmluva na 32 rokov? Alebo, bol len jeden uchádzač, alebo už viac nikoho neoslovili? Dopredu dohodnuté, aby niečo nevyšlo navonok? Natíska sa tu veľa otáznikov a to nielen na túto firmu, ale aj na iné aktivity, čím ľudia nie sú spokojní a oni to hádžu za chrbát. Ale dokedy?

  7. Podnet na súd, kto v prvom rade čo o všetkom vie sú poslanci no a keď mlčia tak to je ako to je. Slovensko sa rozkráda. Keby nebolo Majka komu by to pán Kurbel zavesil na nos?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img