ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Takéto haldy plastového odpadu zo zahraničia na mestský pozemok „navozil“ podnikateľ Krošlák. Tomčányi a Krajčovič nezasiahli.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Bude naše mesto skladiskom odpadu zo zahraničia? Všade sa dovozu odpadu, jeho skladovaniu a spracovávaniu bránia, no vedenie mesta Sereď na takúto (aj nelegálnu) činnosť vytvára vhodné podmienky ! Aký má na to dôvod ?

Sereď / Už v niekoľkých článkoch v minulosti a  dvoch uverejnených za posledný víkend, sa obyvatelia mesta mali možnosť oboznámiť s problematikou týkajúcou sa podnikania firmy TEKADEX s.r.o. a spoločnosťami, ktorým mesto prenajalo mestský pozemok (majetok) za účelom podnikania v Malom háji. Spoločností figurujúcich v tejto kauze je viac, no konateľ vždy ten istý – Ing. Tomáš Krošlák.

Obyvatelia sa teda dozvedeli o viac ako 65 000 Eur na odmenách, ktoré primátor mesta Tomčányi udelil prednostovi Krajčovičovi za vybavenie „výhodného“ odoberania biologicky rozložiteľného odpadu z Mesta Sereď po dobu  niekoľkých desiatok rokov, ale aj o štruktúre firiem, v ktorých názvy sa o výberové komisie, Mesto Sereď a predmetný mestský pozemok postupne „obtreli“. V článku publikovanom na Aktuality.sk  https://www.aktuality.sk/clanok/853541/daniari-radili-podnikatelovi-ako-sa-zbavi-blokacie-majetku-za-uplatok-400-tisic-eur/, aj čo to o ľuďoch stojacimi za firmami. O spomenutom „výhodnom“ odoberaní BRO a odmenách vyplatených Krajčovičovi si podrobnejšie povieme inokedy. (inak odmeny nie zo svojho Tomčányi udeľuje rád  a podľa výsledkov kontroly hlavnej kontrolórky aj nezákonne)

Obyvatelia teda ako tak už poznajú súvislosti, len stále nevedia, čo to vlastne na mestský pozemok v podstate do chráneného územia podnikateľ nechal navoziť. Plastový odpad je skladovaný bez akéhokoľvek podkladu a na holej zemine.

Mestský pisateľ mýtov Veselický sa v mestom (teda nami všetkými) platených novinách nepochválil nejakou tou fotografiou – že by malo vedenie mesta záujem vec zamiesť pod koberec?

Stav na mestskom pozemku pri bioplynovej stanici v Malom háji sledujeme a dokumentujeme od septembra  2020, teda takmer pol roka. Podnet od občana týkajúci sa nelegálnej skládky plastového odpadu dovážaného zo zahraničia bol nahlásený aj na Zelenú linku   Ministerstva životného prostredia a o probléme bolo informované aj SOL.

Obyvatelia mesta majú právo vedieť, ako je využívaný majetok mesta. Problém je, že aj v tomto prípade ide o využívanie nelegálne. A ešte väčším problémom je, že ako primátor mesta Tomčányi, tak prednosta MsÚ Krajčovič o pretrvávajúcom stave vedia a nezasiahli tak, ako by pri evidentnom porušovaní zmluvy o prenájme, ale zjavne aj zákona, zasiahnuť mali.  NEKONALI. Aj o tom ale neskôr.

Teraz sľúbené fotografie plastového odpadu, ktorý je v rozpore so zmluvou  zo zahraničia vozený a skladovaný na mestskom pozemku:

   

Tak toto všetko svojou NEčinnosťou dovolili spáchať na mestskom majetku primátor mesta Ing. Martin Tomčányi so svojimi podriadenými…

Alebo je za tým viac?

Ing. Tomáša Krošláka sme pred nedávnom kontaktovali telefonicky a dohodli sme si osobné stretnutie a rozhovor na tému jeho podnikania na mestskom pozemku a nelegálneho skladovania plastového odpadu. So stretnutím najskôr súhlasil. Neohlásil sa však v dohodnutom termíne a v našom telefonáte po týždni sa vyhováral, až následne odmietol osobný rozhovor, neskôr odmietol aj rozhovor telefonický a povedal, že sa vyjadrí len e-mailom.

Nuž, pán Krošlák si akosi neuvedomil, že my nemáme dôvod prosiť o jeho vyjadrenie a nechať sa vodiť za nos, ako to robí iným, dokonca aj kontrolným orgánom. My sme mu korektne dali možnosť vyjadriť sa. Túto nevyužil.

Prečo asi?

– – –

Články staršie a vývoj kauzy ODMENY PREDNOSTU KRAJČOVIČA nájdete v archíve SOL v tejto rubrike:

http://archiv.seredonline.sk/kauza-odmeny-prednostu-msu/index.html

Články na tému spoločnosti TEKADEX s.r.o. a súčasnej firmy čoby úspešného uchádzača o nájom mestského majetku na podnikanie nájdete tu:

Firmy sa menia, konateľ Krošlák a dlhy voči Mestu Sereď zostávajú

Môj postoj k obchodnej verejnej súťaži na pozemok v Malom háji – poslankyňa Mária Fačkovcová

Má mesto naozaj odvoz bioodpadu zadarmo?

Aká je budúcnosť  vývozu bioodpadu v našom meste ?

Aká je budúcnosť  vývozu bioodpadu v našom meste ?

Čo znamená “bezplatne” v našom meste…

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Seredi v stredu

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A čo doteraz robil p.Krajčovič, ktorého je toto dielo. P. Krošlák sa nabaľoval a mesto /teda my/ sme miesto neho platili vývoz odpadu. Výhodnejšie mu bolo inkasovať od dovozcov zo zahraničia. Pre neho sme si zničili prírodu. Skončí už raz toto svinstvo?

  2. Hovadovyjebané parazit Tomčány napchali si zasa plné vačky špinavích odpadových peňazí zachvilku postavý 4 domy .! Z úplatkových peňazí zločinci polovica mestského úradu najebte mu to do obývačky !

  3. Treba to odviesť p.Krošlákovi a Krajčovičovi na ich dvor. P.Krajčovič teraz nech to dáva do poriadku! On presviedčal ľudí o bezplatnom odvoze. A čo teraz?

  4. Tak si vyskúšajte hádzať všetkým do dvora vrecká s Vašimi fekáliami. Vaše hovno Vaša názor na ich byznis. Naučte ich žiť za tie peniaze s Vašimi výkalmi.

  5. Maly haj chote sa pozriet na tu skladku a akom je cesta od tych kamionov ved tade sa neda ani na bycikli ist aže cesta tretej triedy samosprava ma čo robit alebo nech to zaplati majster Krošlak

  6. Pán Tomčányi,volili sme vás celá rodina.Po týchto fotografiách sa postarám o to,aby vás nevolil ani jeden môj známy.Ako ste si niečo takéto dovolil?Prečo takéto fotografie a informácie neprinesie ten váš pajác čo ste mu dal protizákonne odmeny?Prečo váš synáčik neurobí článok o svojom otcovi čo dovoľuje na mestskom majetku?Pán Tomčány skamal ste nás.Fuj!!!!!!

  7. pre Anonym 11. januára 2021, 20:53 kde charakter nieje,tazko sa nejaky moze pokazit……krasa,fuuuj…..covid s najhorsim priebehom ludom,ktori toto robia….

  8. Na Slovensku je málo plastového odpadu treba sa predzásobit je to strategická surovina. Doviesť odpad na slovensko bez povolenia je asi trestné či nie?

  9. Zalohovanie flias ? Vraj Jedine s neposkodeou etiketou a nestlacene. Uz vidim ako ludia tahaju naspet do obchodu plne vrecia nestlacenych flias…

  10. Podnet možno podať písomne, osobne, telefonicky alebo elektronickou formou. Podnet musí byť čitateľný a zrozumiteľný. Musí byť z neho jednoznačné proti komu smeruje, na aké nedostatky poukazuje, čoho sa podávateľ domáha. Prešetrenie podnetu sa vykonáva v primeranej lehote závislej hlavne od počtu už vopred naplánovaných kontrol, zároveň od náročnosti a naliehavosti konkrétneho podnetu.

    Slovenská inšpekcia životného prostredia príjme aj anonymný podnet a prešetrí ho v rámci svojich kompetencií.

    – poštou na adresu: Slovenská inšpekcia životného prostredia – ústredie, Grösslingová 5, 811 09 Bratislava.
    – v elektronickej podobe na emailovú adresu: podnety@sizp.sk

  11. Anonym14.01.10.12
    Nad tým,ako by dobré fungovalo zálohovanie plastových fliaš a plechoviek,nad tým vôbec nepochybuj.! Viem to z vlastnej skúsenosti.A už je konečne čas,aby to zaviedli.A výdavky na to by mali zaplatiť firmy,ktoré plastový odpad produkujú.

  12. Veľmi zaujímavé o bezmocnosti občanov mesta. Smer tu veselo bačuje ďalej. Aj na Lipovej ulici v Seredi sa stavia jeden honosný palác. Nič proti tomu, keď prekryje aj Obežnú ulicu. Ako som pozeral, tak som pozeral označenie kto je investor, kto vykonáva stavebné som tam nenašiel.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img