ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Stanovisko podpredsedu vlády SR Štefana Holého k udeleniu výnimky z povinnosti disponovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu na COVID-19 po príchode zo zahraničia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Dovoľujem si Vám zaslať  kópiu výnimky hlavného hygienika, ktorá mi bola udelená v súlade s § 6 Vyhlášky úradu verejného zdravotníctva č. 33.

Opätovne považujem za potrebné zdôrazniť, že som sa po celý čas držal platných právnych predpisov a dodržiaval všetky ustanovenia vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vzťahujúce sa na môj postup.

Výnimka z povinnosti disponovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 mi bola udelená na jednorazové prekročenie hranice. Rovnaká výnimka na jednorazové prekročenie hranice mi bola udelená tiež 20. novembra 2020, 27. novembra 2020 a 4. decembra 2020. Po 13. decembri som už žiadnu ďalšiu výnimku nevyužil (aj keď mi bola udelená výnimka aj na 18.12.2020), keďže som bol 18.12.2020 pozitívne diagnostikovaný na ochorenie COVID-19.

Takýchto výnimiek boli podľa mojich vedomostí na žiadosť rôznych členov vlády udelené stovky možno tisíce, a nejedná sa teda o žiadny prípad osobitného zaobchádzania zo strany Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky voči mojej osobe.

Od 13.12.2020 si neuplatňujem žiadnu osobitnú výnimkou udelenú Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Ako každý vyliečený pacient na ochorenie COVID-19 disponujem potvrdením lekára o prekonaní ochorenia COVID-19, v zmysle ktorého sa na mňa vzťahuje výnimka z povinnosti ďalšieho testovania a dodržiavania karanténnych opatrení na toto ochorenie po dobu troch mesiacov. Takýmto potvrdením (výnimkou) disponuje v Slovenskej republike viac ako 140.000 osôb.

Na záver musím dodať, že som s počudovaním zaznamenal rôzne dezinformácie a polopravdy šírené slovenskými médiami ohľadom môjho postupu v súvislosti s dodržiavaním vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Mal som za to, že sa jedná o banálnu tému, ktorá v hierarchii dôležitosti udalostí v Slovenskej republike hrá nepodstatnú úlohu.

 

Udelenie výnimky nájdete v prílohe : [Untitled]

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aha,cize ta vynimka umoznuje,ak by bol potencionalne infikovany,tak ju beztrestne moze sirit dalej..ostatny s pozitivnym testom pekne doma v karantene..

  2. Na skukromne cesty JEDNOZNACNE ODSUDZUJEM akekolvek VYNIMKY pre beznych ludi, ako aj pre politikov.

    Udelovanim vynimiek robia kompetentni niekolko kategorii ludi a davaju neopodstatnene vyhody vybranym jednotlivcom.
    Takyto neferovy a klientelisticky pristup sa nasledne prejavuje v ignorovani pravidiel beznymi obcanmi.

    Kazdy ma dodrzat vseobecne platne pravidla s cielom ochrany nielen seba, ale aj ludi okolo neho.

  3. Pán Holly môžete sa hanbiť a ísť niekde skryť aj s Vašou výnimkou. O čom tento humbuk vlastne je? Že my všetci máme byť doma ako debily,ľudia nemajú prácu nemajú peniaze nemôžu do práce…. a Vy si tu robíte čo chcete. Máte prácu,máte peniaze a nie malé …vďaka ľuďom čo Vám dali hlas a Vy sa tomuto národu smejete blbo do ksichtu….a lietate si za rodinou ako by sa nič nestalo. A že dodržujete všetko? Nerobte už z ľudí blbcov,fakt,stačilo. Vy si vlastné žijete život akoby sa nič nedialo!!!! Tak sa dofrasa zrieknutie buď práce a budete taktiež bez príjmu….alebo na istý čas sa nestykajte z rodinou. Je mi z tejto čo sa tu deje spatne! Alebo sa začínate chytať hesla….VYHRAJ VOLBY A MOZES VSETKO!?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img