ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Premeny si po čase ani neuvedomujeme

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /  Všetko okolo nás sa mení a zabúdanie na veci minulé je prirodzené. Menia sa ľudia, prostredie i budovy, v ktorých žijeme. Iba dobová fotografia je dokument, ktorý nám ukazuje stav z pred viacerých rokov, a pripomína, ako ten-ktorý objekt v minulosti vyzeral.

V dokumentácii mestských budov je snímka starej mestskej polície. Bola na Poštovej ulici. Áno. V takýchto priestoroch mestskí policajti začínali. Na veľmi skromné podmienky, v ktorých vtedy pracovali, si niektorí ešte dobre pamätajú. Budova v tvare L s garážou bola niekoľkokrát stavebne upravovaná. No radikálna zmena však nastala až v roku 2012. Vtedy bola zrekonštruovaná iná budova mesta na Jesenského ulici a mestská polícia bola do nej presťahovaná. Starú budovu mesto predalo, nový vlastník ju zbúral a dnes na jej mieste stojí nový dvojpodlažný polyfunkčný objekt.

Hlavnú myšlienku tohto článku doplním o Sokratov výrok: „Tajomstvo zmeny nespočíva v boji s tým čo bolo, ale v budovaní toho čo bude.“

 

zdroj: sered.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prečo vlastne mesto budovu predalo namiesto toho, aby bola postavená nová a MP bola v meste, a nie tam kdesi zastrčená, že niektorí ani nevedia kde to je? Dostať sa tam je vlastne problém, pretože nie sú tam vyznačené prechody pre chodcov. To mesto ,čo sa len dá rozpredáva? Záujmy jednotlivca sú prednejšie, ako potreby občanov?

  2. Naozaj je tam ten problém. Možno, že pre niekoho nie. Sú tam dva prechody: na železničnú stanicu a na Železničnú ulicu. Vyúsťujú tam cesty: od policajtov, zo Železničnej ulici, z Dolnomajerskej ulici, od Komenského školy a Legionárskej ul.

  3. Nikto nemusí odovzdávať OP. Samozrejme, že sa môže dostať k budove MsP, alebo pizzerie, ale musí prejsť cez cestu bez vyznačenia prechodu pre chodcov.

  4. Najprv sa všetko rozpredá, alebo poničí, potom hľadáme priestory. Tak je to aj s jasliami, škôlkami, ktoré zariadené boli zlikvidované a teraz rodičia nemajú kde deti umiestniť.

  5. veľká chyba že v tomto westernovom mestečku je mestská polícia zastrčená dakde v p.. preč.
    Byť tak cudzinec (v meste) a potrebovať pomoc – … ono to skôr vyzerá, že sa nechcú chlapci nechať objaviť 😀 😀

  6. Takže podľa múdrych hláv ak MsP nie je v centre mesta, tak sa chlapci nechcú nechať objaviť a podobné drísty. 🤦 A k tomu komentáru, že budova nevyhovovala škôlke a MsP už áno, tak k tomu len jeden príklad. V Bratislave je isté OO PZ, kde kedysi sídlil daňový úrad. Nakoľko stavba obsahuje aj azbest, budova bola pre daňový úrad nevyhovujúca. Aj týmto policajtom by si závidel, že tam nemohli byť iní?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img