ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Od budúceho víkendu nás čaká masívne plošné testovanie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na dnešnej tlačovej konferencii po rokovaní vlády predstavil premiér Igor Matovič spoločne s viacerými ministrami výsledky rokovania.

„Súčasťou rokovania vlády bola informácia o očkovaní, o dostupnosti vakcín a testovania a tak isto o dopadoch nekúpenia testov počas minulého roka a ich dôsledky,“ uviedol premiér.

Igor Matovič dodal, že Slovensko sa počas lockdownu neposunulo k lepšiemu, aj preto, že sa tu šíri nový kmeň vírusu. Od budúceho víkendu sa má spustiť masívne plošné testovanie.

„Tento víkend by sme umožnili testovanie, vzhľadom na nedostatočný počet testov, tým okresom, z tých najhorších, v ktorých by sa dohodli primátori a starostovia, že idú do toho,“ dodáva Igor Matovič.

Premiér prezradil, o čom neoficiálne rokovali na dnešnom stretnutí vlády: „Najneskôr od budúceho víkendu spustíme týždeň čo týždeň masívne plošné testovanie, pričom prvý týždeň sa zapoja všetky okresy. Testovať budeme, kým incidencia neklesne pod 0,5 %“.

Minister zdravotníctva Marek Krajči skonštatoval: „Momentálne nastavené opatrenia sú veľmi prísne aj v porovnaní s ostatnými krajinami,“ s tým, že prvé výsledky by sme mali vidieť v najbližších dňoch.

Oneskorený nákup antigénových testov priniesol až 4 300 zbytočných úmrtí.

„Považoval som dôležité, aby všetci ministri sa pozreli do zrkadla. Toto zrkadlo bohužiaľ hovorí o neschopnosti ministerstva hospodárstva,“ uviedol premiér.

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Treba urobiť porovnávajuce grafy Slovensko, Česko, Rakúsko od začiatku pandémie po dňoch a potom uvidíme ako sa pandémiu vyvíja aj vplyv opatrení po štátoch

  2. Uvedmtote sa toto testovanie je uplne zbytocne, keby to bolo take super, tak si myslite ze zapadne krajiny Europy by to nerobili uz davno? To akoze oni su debili a tu Dementovic vymyslel koleso ? Je to len populisticke nahananie milionov pre tu jeho kamaratsku firmu. Slovensko nieje ostrov, sme stred europy, stale sa to bude sirit. Slovensko je zavisle na exporte a inporte potravin. Ke chce dementovic zabranit sireniu na 100% treba vsetko zastavit na 3 tyzden , ale mate zradlo doma na 3 tyzdne ? Mate na 3 tyzden financie aby ste vyplacali rezijne naklady na byvanie ? Nie, lebo od 89 nam tu prasata pri valove len kradnu a kecaju hluposti a Dementovic a jeho testy je detto to iste. Jedine co ostava je premorenie a kto chce nech sa da vakcinovať. Platime nehorazne vypalne statu v podobe daní, odvodov, tak nech sa oni postaraju o ludi co maju tazky priuebeh a nie to hdzat na nas, ze ludia za to mozu. Nie moze za to vedenie štatu, je pri valove rok bez dvoch mesiacou, preco nezrusil zdravotne poistovne neštatne ? Da sa to rycho, staci to priratat k odvodom a nemusi sa nič zlozite riesit s poistovnami. Socialka to uz prerozdeli do vseobecnej poistovne. Odtial nech je zabezpecena starostlivost o tych 10% ludi z celkoveho poctu nakazenych co maju tazsi priebeh a 2%percenta co su na plucnej ventilacii a nie terorizovat celu krajinu. A samozrejme prasata dostanu od Mikasa rozne vyhody, lebo ved ruka ruku myje a slovač nech skape ale az potom co zaplati dane a odvody.

  3. SOL. dobre hlboko ste klesli? Uverejniť takúto sračku?ked 98% slovákov už zistilo že Matovič je mentálne postihnutý. jemu sa o testoch aj sníva

  4. OLaNo by mali byť rozpustené. A všetci členovia povinne na psychologické vyšetrenie a kto náhodou prejde tak stíhaný.
    Ostatok do liečebne.
    Ľudia umierajú a oni riesia Sulíka

  5. Jediné, v čom má schizoň Igy pravdu je to, že psychopat Sulík chce skutočne pozabíjať čo najviac dôchodcov, aby vylepšil ekonomické skóre štátu. Druhá vec je tá, že plošné testovanie nelieči Covid a neposkytuje ani imunitu (poznám dvoch ľudí, ktorí sa nakazili pri čakaní v rade na test. To, čo dokáže Covid poraziť je očkovanie a vláda, ktorá nie je schopná urobiť masívnu očkovaciu kampaň zdravotníkov a ohrozenej časti populácie je banda vyvrhelov, ktorým sú ich voliči ukradnutí. Pretože potrebujú rozkradnúť nejaké peniaze nákupom testov. Pre tzv. pravicových liberálov má každý život vyčísliteľnú cenu.

  6. Jaj nenadavajte tolko na modlu Igiho , lebo pride Majko a bude ofucany, on ma rad jeho smotanu a potom ho zas rad taha sopelhandra 🙂

  7. uverejniť Matovičovú tlačovku? to už môže dávať citáty zo Zem A Vek alebo Bádatel.(neviem presné názvy).Ale hlavne že pozatváral tých „zmrdov“! ešte ich aj odsúdiť.

  8. Priznanie Matoviča v priamom prenose.Nenakupene testy-4300zbytočnych umrtí,Kto je zodpovedný?Občania Slovenska?Myslím ,že vlada na čele s premierom.Pokial to testovanie pomaha a Sulík ich nebol schopny zabezpečit mal poverit nakupom iny rezort a nie teraz ukazovat grafy a hadzat vinu na ineho. Je premier a zodpovednost nesie on. Neviem ,aka je legislatíva, ale prečo nenakupuju ŠHR, pokial to neumožnuje zakon, lahko by to upravili,ved v tom su dobrí.

  9. „Oneskorený nákup antigénových testov priniesol až 4 300 zbytočných úmrtí.“.

    Prosím vysvetliť, ak sa nemýlim, doteraz zomrelo na COVID 19 okolo 3 tisíc ľudí.

  10. Pre anonym 11. januára 2021, 19:05
    Všetci vieme, že situácia je zlá ale testovanie to nevyrieši. Už sme to tu mali v novembri a…..? Je to ešte horšie. Teraz prišli mrazy, mrholí, ideálne podmienky na nádchy, chrípku atď. a akože fakt chce aby ľudia čakali aj niekoľko hodín na testy? Už teraz sú čakačky na testy 3 a viac hodín. Navyše kde chcú vziať kvantum zdravotníkov aby sa to stihlo? Vyčarujú? Ďalšia fantazmagória z dielne zmatkoviča a spol.

  11. Testovanie = diagnostika auta
    Ockovanie = servis

    Zbytocne pojdem 30x na diagnostiku, ked nedam autu servis.

    Namiesto testovacich stanic mali by ockovacie.

  12. Vsimol som si , rakovina zmizla nikto na nu neumiera , sem tam neaka smrtelna nehoda . Mi sme vyliecili ostatne choroby vdaka Matelkovi , tak nekricte nan ho treba mu dat nobelovku , internetovi obchod mi vzrazstol o cca 600 percent , mesacny zsk mi vzrastol o 5000 euro , co si este lepsie priat , Volim Matelka

  13. obesit cele olajno,mikasa vvskvarit,a oskvarky hodit psom aj s ich testami.tato psychicky narusena banda uz preskocila aj zlodejov zo smeru,cela europa sa nam smeje aky sme jebnuty.

  14. Daniel ty si možeš voliť akurát nástenkového predsedu v psychiatrickej liečebni, kde ťa liečia, ale zjavne liečba nezaberá.

  15. Tony, Vlado a tie ostatné vaše nicky, vy ste totálny extrémistický odpad, vaša rétorika je čím ďalej tým viac radikálnejšia, dávajte si pozor aby vám nepraskla cievka v mozgu od nenávisti. Vaše nenávistné príspevky sú kontraproduktívne, len tak ďalej náhaňajte voličov pre oľano. Stačí porovnať vaše príspevky s tými proti vám a hneď je každému jasné čo ste zač

  16. Som dôchodkyňa. Mám 67 rokov no na nás dôchodcov sa vôbec nemyslí. Čo tam máme ísť zmrznúť ? To už naozaj tomu nášmu premiérovi šibe? Veď nám dôchodcom vôbec nepomáha. Ja mám problémy s nohami nevydržím dlho stáť a teraz nám ísť stáť niekoľko hodín v rade? To naozaj nie je iný spôsob aspoň dôchodcov nad 65 rokov by mohli testovať všeobecní lekári !

  17. pre Anonym 12. januára 2021, 6:56, nahananie volicov pre oľano? NESRANDUJ! volit oľano po tom co predvadzaju moze uz len mentalne retardovany

  18. Keby mieste blbci a debili, sedíte doma na riti, všetko je to o inom. Ibaže každý chce ísť tam, hentam a pod.. a to, čo píšete je len odraz toho, čo nosíte v sebe. Vám, žiaľ, už nepomôže nikto. To, čo prajete druhým nech sa stane v prvom rade Vám. Skúste mať pochopenie, priať lásku a súdržnosť. A v poslednom rade – dôchodci – prosím, buďte doma. Kam stále chcete chodiť? Seďte doma na riti a budete v poriadku (pre p. Antóniu).

    Rada pre mudrlantov: choďte tam a pozrel by som si, čo by ste vy vymysleli. Akurát by ste sa zosypali. Všetko sú to len prázdne reči do vzduchu. Trošku buďte objektívny.

    #peace #budtedoma #nestrkajdohada #otvortesioci

  19. pre Anonym 12. januára 2021, 6:56
    Ty si dobrý odpad aj s tvojím idolom dementovičom. Vieš čo, spravte ľuďom radosť, zbaľte sa všetky telce zo stáda Olajno, spakujte si svojho diletantského vola, čo sa hrá na premiéra a zmiznite na nejaký pustý ostrov. Ideálne na taký, kde sa chystá drbnúť sopka. Svetu ale najmä Slovensku spravíte medvediu službu. Ukáž mi jedinú krajinu, kde naháňajú ľudí ako ovce do mrazov, lebo chce niekto minúť silou mocou testy, s ktorými by netestoval ani psa. Prosím, jednu jedinú. Ďakujem.

  20. Môj pocit z tej tlačovky bol testovať, testovať, za všetko môže ministerstvo hospodárstva. Už to naozaj preháňa, je premiér, má moc veci zmeniť, inak komunikovať, odvolávať, robiť politicky alternatívne riešenia. Ale horšie ako 100 Matovičových tlačoviek sú komentáre pod týmto článkom. Hanbím sa že musím žiť v meste plnom ľudí s vysokou školou života ktorí majú na všetko riešenie. Už viem prečo všetky závody s pásmi vyrástli zrovna okolo Serede. Vadí vám stáť hodinu v rade na testovanie ale v rade na vlek by ste stáli aj 2, vadia vám akékoľvek protiepidem.opatrenia ale nadávate na nemocnice že vás nezoberú na operáciu ani na lôžko, nadávate na lockdown ale do práce sa vám nechce. Chcete úplnú slobodu ale nie ste ochotní pre to nič urobiť. Na záver len jediné, nebudem písať aby ste sa uvedomili, naopak zostante mentálne tam kde ste aby sa ľudia ako ja mali dobre… Nech to znie akokoľvek hnusne, ja totiž presne takých potrebujem.

  21. pre Pre premúdrelých 12. januára 2021, 8:23, presne takeho ako si ty potrbuje matelko, naivnost a hlupost! treba sa je prebrat uz!

  22. vole to je dement, ze medvediu sluzbu. Preco si henti mIslYtelia myslia, ze kazdy potrebuje nejakeho „voccu“? Lebo nie su ouce?

  23. Pani Antónia,ja mám 48 rokov,som vážne chorá a tiež nemienim 3 hodiny mrznúť vonku v rade.Ale ani pre mladého človeka to nie je žiadna výhra,tiež tam môže len ochorieť.

  24. Keď je vonku zima tak sa oblečiem, keď sa nechcem nakaziť stojím tam v rúšku a 2m za človekom predomnou. Ak sa niekto bude na mňa tlačiť tak ho na to upozorním. Ak ma neposlúchne poviem pritomnemu policajtovi alebo vojakovi. Ale keď je niekto teľa hneď príde k najbližšiemu známemu a začne s ním klábosiť najlepšie bez rúška tak sa tam naozaj môže nakaziť. Keď tam nechcete ísť nechoďte a je jedno aký máte dôvod. Nikto na to nie je zvedavý. Ale keď chcete odhovárať ľudí aby tam nešli tak rozumne argumentujte. Každý duchaplný človek sa oblečie podľa počasia, dopredu vie že tam môže stáť dlho. A nekomentuje spôsobom nechali ma tam stáť 3 hodine v zime, bez vody a bez jedla ako pri poslednom testovaní.

  25. Marek, tu predsa nejde o to, ako mám stáť v rade a pod. a už vôbec nie niekoho od toho odhovárať. Tu ide o otázku, či má celoslovenské plošné pretestovanie v situácii v akej sme teraz vôbec zmysel a či nakoniec nenarobí viac škody ako osohu. A ja tvrdím, že to teraz nie je dobré riešenie.
    Dnes, keď sme v akom-takom lockdowne je lepšie stále testovať cielene a lokálne – podniky, mestá, okresy, organizácie, DSS teda migrujúce komunity, čo nevyžaduje také nasadenie zdravotníkov teraz akútne potrebných pre nemocnice. Vytiahnutie ľudí na testovanie, čo sú aj tak doma a z toho zvýšenej mobility + migrácia zdravotníkov, vojakov a ostatných zabezpečujúcich celoslovenské testovanie len zbytočne zvyšuje riziko nakazenia sa. Naopak, v čase keď kulminujú počty nakazených je potrebné konečne aj so stratou politických bodov pritvrdiť a vynucovať nastavené opatrenia a maximálne znižovať mobilitu.
    Nechcem byť zlým prorokom, ale bude to fiasko. Hlavne účasťou, ktorá určite nebude taká, aká by bola potrebná primárne k výsledku ale ani k vynaloženému nasadeniu personálu a prostriedkov.
    A včerajšia tlačovka – kde bol čo i len jeden odborník alebo epidemiológ? A za polhodinu tlačovky som zachytil tuším len jednu vetu k vakcinácii. To čo rezonuje po celom svete už len ako jediné východisko pre návrat do normálneho stavu. A očkujú sa milióny …
    Takto to vidím ja, len ma neoznač za popierača covidu. Inak si pomyslím, že nosíš hlavu na krku len na to, aby Ti nenapršalo do krku. Bez urážky.

  26. Nie som vyznavac ani Sulika, ani Matovica. O ich psychlolocickom rozpolozeni by sa mali vyjadrit ini.
    Ale, keby…
    Ako Sulik, ktory je neustale osocovany a dementom oznaceny za idiota, by som danu situaciu vyriesil uplne inak.
    S lesenim na krku by boli dvaja. Keby…

  27. Ak sa Sulikove tvrdenie zaklada na pravde,ze za nakup tych tzv.nespolahlivych AG testov,je zodpovedne ministerstvo zdravotnictva a cele to riadil Matovic..tak,ak maju pri sebe pana Boha,mali by si zbalit fidlatka a vypadnut z vlady..takto to v nedelu povedal Matovic smerom k Sulikovi..

  28. Anti, určite ťa nebudem nijako označovať. Rešpektujem tvoj názor, má hlavu aj pätu. Nemyslím si že Matovič ide proti epidem.komisii kde majú zastúpenie odborníci. Ale samozrejme môžem sa mýliť. Ego má na to dosť vysoké…

  29. Marek 12. januára 2021, 10:41
    Keď je zima a mrzne, ako je tomu dnes a má to nasledujúce dni vydržať, je jedno ako veľmi ste naobliekaný. Stojíte v rade, nehýbete sa, takže ak nebudete celú dobu poskakovať alebo sa dokola motať či prešľapovať furt z nohy na nohu, čo moc nepomôže, premrznete. Zima ťahá od nôh. Teplé oblečenie pomáha, ak ste v pohybe. V prípade, že stojíte na mieste a čakáte ako na spasenie vám nepomôže ani kožuch. A o to presne ide. Koľko ľudí chytí v týchto čakacích radoch chrípku, prechladne a z toho môže chytiť ďalšie zdr. problémy?

  30. Vlado neviem ako ty ale keby to testovanie bolo dnes tak ja si dám dvoje ponožky, spodky, rifle a boty. Navrch asi 3-4 vrstvy, čapica. Mám aj kuklu ale na takúto zimu zbytočné. A určite tam môžem stáť aj 5 hodín čo by som aj tak nespravil, radšej by som prišiel neskôr. A nemyslím si že mám znížený prah vnímania chladu. Jasné keby som bol reumatik tak by ma asi museli vyťahovať z domu policajti.

  31. Marek, ak by si Matoviča pozorne sledoval, tak vyjadrenia odborníkov a epidemiológov používa len keď to potrebuje. Inak mu nechýbajú. Ani včera mu nechýbali. Na takú akciu ale treba konsenzus aspoň v koalícii. Ako sa zdá, za ideou celoslovenského pretestovania je len on sám. A ešte Bart Simpson.

  32. Tak ovce Dementovicove. Dajte sa presparat. Kedze ten vas vodca objavil koleso a cela Europa je plna hlupakov, lebo ich nenapadlo plosne testovanie. A vlastne cela EU okrem SVK je uz mrtva, lebo oni nemali ani len prve znasilnovanie od debilovica v podobe dobrovolne-nasilu testovanie.

  33. V celej Európe musia mať test pred každým prdnutím, nikde ťa bez neho nepustia, inak možeš ísť do 10 dňovej karantény, to nie je to isté? Naša republika má toľko obyvateľov ako pol Londýna, to je šprt na pretestovanie, čo by za to dali inde, keby to vedeli zorganizovať. Veď sa netestuj, ostaň sedieť doma na riti a máš pokoj, aj tak ty tej robote moc nedáš

  34. Odborníci a epidemiológovia upozorňujú na riziká celoplošného testovania v tomto počasí, zdravotní pracovníci sú teraz potrební v nemocniciach, je tu riziko šírenia nového kmeňa koronavirusu, ale vláda sa zhodla. Takže znova nie odborné, ale politické rozhodnutie. Mimochodom robiť to v čase lockdownu, ktorého účelom je znížiť mobilitu a stretávanie sa obyvateľstvu je trochu protichodné.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img