ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

V Šelpiciach vystúpili z nákladného priestoru kamiónu šiesti cudzinci, do Domaník podobne pricestovali traja

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Policajti cudzineckej polície z Trnavy boli včera (08.01.2021) vyslaní do spoločnosti v Šelpiciach, aby preverili oznámenie, že sa v areáli nachádza šesť štátnych príslušníkov Afganistanu. Osoby boli nájdené pri kontrole tovaru v nákladnom priestore kamiónu.

Policajti zistili, že štyria zo šiestich cudzincov sú maloleté osoby bez sprievodu z Afganistanu. Ďalší dvaja dospelí štátni príslušníci Afganistanu boli žiadateľmi o udelenie azylu v Rumunsku. Za účelom návratu podľa Dublinského nariadenia boli umiestnení v zariadení pre cudzincov v Medveďove. Cudzinci vycestovali z domovskej krajiny kvôli zlým životným podmienkam a občianskej vojne. Do kamióna nastúpili za pomoci prevádzača na parkovisku v Rumunsku. Kamión smeroval z Bulharska cez Rumunsko a Maďarsko na Slovensko.

Všetkých cudzincov ešte včera podrobili vyšetreniu na COVID-19 príslušníci Hasičského a záchranného zboru, po získaní výsledkov testov bude zvolený ďalší postup.

 

Podobný prípad zaznamenali aj policajti v Banskobystrickom kraji. Včera (8.1.2021) prijali hlásenie na tiesňovú linku, že v obci Domaníky v okrese Krupina na ceste v smere do Zvolena začul vodič z návesu nákladného vozidla, ktoré viedol, buchot.

Na miesto bola vyslaná hliadka PMJ. Policajti po príchode zistili, že v návese sa nachádzajú traja cudzinci. Keďže nemali žiadne doklady, prípad si prevzali policajti cudzineckej polície. Po prvotných úkonoch zistili, že cudzinci sú štátnymi príslušníkmi Afganistanu a v minulosti už požiadali o azyl v Rumunsku.

Dvaja maloletí cudzinci budú dočasne umiestnení v Centre pre maloletých bez sprievodu v Medzilaborciach. S plnoletým cudzincom bude začaté konanie o jeho návrate do Rumunska v zmysle Dublinského dohovoru. Prípadom za zažala zaoberať aj Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii pre podozrenie z prevádzačstva.

Domaníky

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img