ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Chladiaci príves pre uskladnenie zosnulých je pristavený už aj pred trnavským cintorínom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TELÁ ZOSNULÝCH UŽ NEBUDE KDE UKLADAŤ

Fakultná nemocnica Trnava |MM|  Primátor mesta Trnava po dohode s naším riaditeľom dospeli k záveru, že je potrebné objednať príves na uskladnenie tiel zosnulých. Situácia je vážna a počet ťažkých ochorení pacientov s COVID-19 rastie.

Kapacity chladiarenských boxov na telá sú na hrane a počet pacientov stále stúpa. Veríme, že budete dodržiavať prijaté opatrenia a nebudeme musieť riešiť situáciu, aká je dnes v Nitre. Dávajte si pozor.

 

Primátor mesta Trnava Peter Bročka na sociálnej sieti uviedol:

„TOTO NIE JE PRÍJAZDOVÝ TUNEL PRE LIETADLO

ale chladiaci príves pre uskladnenie zosnulých, ktorý sme dnes ráno, po porade s riaditeľom nemocnice, nechali pristaviť na cintoríne na Kamennej ceste, nakoľko kapacity sú na hrane.

Od začiatku lockdownu navyšujeme mobilné odberové miesta a zároveň sa pripravujeme na testovanie na škokách, ale aj následný plošný testing.

Mesto zároveň ponúklo nemocnici preplatenie doplnkových očkovacích tímov aby sa celý proces vakcinácie mohol výrazne zrýchliť.“ 👍
Zvládneme to 🙏❤️

#TRNAVAtoNEVZDÁ

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. …som žena, takže takáto odpoveď mi nič nenapovie 😆 to externé napojenie funguje ako? Lebo išla som okolo toho v Nitre a žiadne káble z neho neviedli 🤔

  2. Ps. Prives v Tt je zatial len pripraveny. Dokaze ulozit 40 tiel.
    Externé chladiarenské zariadenie plánuje podľa agentúry SITA na cintorín zaviesť aj Galanta. Už niekoľko dní ho majú v Nitre, kde je situácia kritická.

  3. 9.1.2021…Matovič..testy RapiGen..testy sú nekvalitne,týmito testami,ktorými by som ani psa netestoval,my sme tých ľudí normálne oklamali…8.1.2021..Antigenove testy RapiGen plánuje štát používať aj nadalej..testy boli zaevidované v oficialnej databáze EU pre zdravotnícke pomôcky..uviedla Natália Petríková z kancelárie predsedu SŠHR..tieto testy štát kúpil v oktobri od košickej firmy Juhapharm s.r.o…celkova suma 4,3 miliona Eur..

  4. nemuseli byt, keby vedeli vladnut.
    Boxy su vizitka Ich neschopnosti krizoveho riadenia.
    Na druhom mieste je respekrovanie nariadeni.
    Nemozno respektovat, ked su vynimky na vynimky a to co je zakazane, je nedostatocne.
    Zmetocne vyhlasky. A ak nieco nie je jasne dane, ludia na to kaslu.
    Samozrejme, ked na to kaslu aj ti co to nariadili.
    Necudujem sa, ze potom su cisla vysoke.

  5. Stým že ľudia sú sprostí nemá vláda nič spoločne, to že oni to nedodržujú a robia to chaoticky neznamená že by ľudia mali kašľať na opatrenia a stretávať sa vo veľkých skupinách. (napr. uctenie si mafiána lučanského alebo protivládne protesty).

  6. skor ako pohreby by som povedal – lyziarske svahy, bratislavske okolie, v zakaze vychadzania povolene vychadzky (chore) ..ved ich tam bolo ako hub po dazdi. Cele dni, tak netrep o pohrebe.
    Prepni sa na inu stanicu, oL Ano.

  7. Doplnil by som tie skupinky: chlastanie a fajčenie v skupinkách pred Papučou, otvorené fitko, desiatky deciek a ľudí na skateparku a workoutovom ihrisku a iné…

  8. Keď to zachráni čo len j deň život, budem takýto bonzak veľmi rád….kľudne si myslí čo chces, ale tu ide o život a ten asi nikto z nás nechce vymeniť za pivo, cigansku, hodinu vo fitku či na skateboarde…

  9. Lebo všetci covidovi sa pitvaju, až potom môžeš vybavovať pohreb takže sa celá vec natiahne na 10 dní. No a tých 10 dní musíš telo chladiť.

  10. „Keď to zachráni čo len j deň život „tieto klišé dristy počúvam najradšej. A pritom štáty robia presný opak keď majú zachrániť jeden ľudsky život a preferujú radšej zisky

  11. Ja mám najradšej tieto klišé, keď najprv majú všetci ostatní byť dokonalí kým sa ten jeden preferuje radšej vlastný komfort ako by sa správal zodpovedne….

  12. Pre Bohuska 10. januára 2021, 10:19 Naozaj aj politici sa správajú zodpovedne? Ak , by zavreli hranice a sem , by sa dostal , len ten čo má negatívny test , tak by to tu nebolo v takom rozsahu a žili , by sme skoro normálne .

  13. Tak znie nadpis..
    Pytam sa – co robili o 11.55?
    Tych 5 minut, resp. par mesiacov pred „dvanastou“ mohli robit prevencie a nie teraz sa hraju na hrdinov, zachrancov sveta. Chore a cele zle.
    Vraj je Nitra na tom velmi zle, ale citam, ze pozizivita je nieco nad 2,5 perc.
    Co to idu robitm Aky katastroficky scenar?
    Fakt si myslia, ze „opice“ nevedia pocitat a seno zeru?

  14. Jaj Ferko, to by sa asi dalo len vtedy keby sme začínali že tu žiadny vírus nemáme ale keď sme mali 300-500 prípadov denne tak ti uzavretie hraníc asi nepomôže…
    Tým ale netvrdím že to nemali urobiť, ale samo o sebe by to zďaleka nestačilo.

  15. A z matematiky si mal čo ti krásavec? Chápeš že kapacita lôžok na celom sk je asi tak 4000 pacientov?

    Chápeš že máme len obmedzený počet doktorov, sestier a sanitarov?

    Chápeš že 4000 z 5 miliónov je 0.08%???

    Tak aj pozitivitqa 2.5% je dosť….

  16. Pre Fera- keby Fico nevyhnal polovicu republiky pracovať do zahraničia, keby Fico nevyhnal polovicu južného Slovenska a Bratislavy bývať do Maďarska a Rakúska kvoli drahým bytom a všetci títo tu majú rodiny a deti, tak by sa tie hranice aj teoreticky zavrieť dali. Zavrieť hranice može akurát tak Austrália, v Európe a špeciálne u nás je to ťažko realizovateľné.

  17. Prosím Vás prečo pán “prezident” Hrabín nemal rúško na pohrebe generála a ignoroval všetky príkazy a zákazy a “zelený” ho nepokutovali??? Je covid alebo nie je covid??? Platí to len pre stádo ?

  18. Ty si matematik ako sviňa.
    Chceš tvrdiť, že všetci pozitívni sú hospitalizovaní?
    Chápem, že máme obmedzený počet, ale aj počet obmedzených, ty „mudrlant“.

  19. A opäť sme si za každej situácie všetci rovný. Máš peniaze, známosti tak máš všetko.
    Dominika Cibulková mala dostať v bratislavskej nemocnici očkovaciu vakcínu proti koronavírusu prednostne, ale hlavne neoprávnene.

    https://www.cas.sk/clanok/1072906/dominiku-cibulkovu-zaockovali-proti-koronavirusu-k-vakcine-sa-dostala-prednostne/

    Čo tak začať skúmať trestno právnu rovinu zodpovedných zdravotníckych pracovníkov. Tá spuchnutá buchta nemá chrbtovej kosti.
    Bravóóó Matelko, toto je tá Tvoja spravodlivosť, takto je všetko zabezpečené v prospech občana a rizikových kategórií. Zmrdi.

  20. Pán „prezident“ nemal záujem sa chrániť, ale tí čo mali rúško sa chránili dostatočne. Či nie?
    Je dôležitejšie mať rúško na hube, ako hubu na špacírke. Nakapeš tak či tak.

  21. To,ze kazdemu zomrelému na Covid robia pitvu nie je pravda..otec bol pozitivne testovany na Covid,bol odoslany do NR nemocnici,zistili mu aj zapal pluc(45%)..po 10 dnoch bol bez testovania prepusteny z nemocnice(25% zapal pluc) naspät do penzionu pre seniorov,po 7 dnoch zomrel,bol privolany lekar,ktory vystavil umrtny list,ziadna pitva,dali ho do vreca,pohrebna sluzba ho dala do truhly,truhlu zapecatili a amen..

  22. tak ako pises anonym,ziadne pitvy sa nerobia,co je aj logicke,ved nestihaju lekari,je nedostatok zdravotnych sestier,na pochovanie sa caka 2tyzdne,zdravotnictvo kolabuje,obvodny lekari uz ani mobili nedvihaju,ale zahadne patologovia vsetky pitvy stihaju,ojeby podvody spinavosti vsade kde sa pozries.
    je mi na grcanie z tejto spinavej vlady a este horsie mi je z ludi ktory si tuto vladu zastavaju.
    tak som sa tesil,ze nove volby prinesu zmenu a zlodejov,podvodikov poslu kade lahsie,no bohuzial prisli blazni z blazninca a vsetko je hore nohami.

  23. „Robiť to tajne nie je fér, urobiť to verejne je propagácia dobrej veci,“

    Rovný a rovnejší?
    Neuveriteľné.
    Z ľudí si robia srandu.
    Zasa ponadáva, zaplače do podušky a …ľudia mu zožeru jeho „úprimnosť“.
    Choré.

  24. Počúvaj ty chorý, a čo može matovič už aj za to, že sa cibulková nechala zaočkovať prednostne? Ty si z toho matoviča už chorý

  25. Pekne na Vás zaberá že sa dali prednostne zaočkovať… je to psycho trik aby vo vás prebudili chamtivosť -> prečo prvá ona a až potom ja…. myslím si ze by sa do očkovania nehrnula medzi prvými

  26. Nikomu nezávidím a vždy doprajem.
    Chamtivosť prebudila našich papalášov. Milóniky za testy sa len tak hrnúúú
    Čím dlhšie testovanie, tým viac €hamtivosti.

  27. tieto vase keci co chytate od Matelka ako musime chranit ludi a podobne. 90% ludi to pocituje ako chripku. Do Nr sa zvazaju mrtve tela z NZ, Komarna, .. Preto tam pocet narasta. Keby politikom a zapadu islo o ludi, tak ako je mozne ze taky Rotchild mal transplatovane uz siedme srdce a nejaky chudak co cakal xyz rokov sa nedostal ani k jednemu ? Je to len o peniazoch , zapadu sme ukradnuty a aj vymysel covid vypustili aby im stupli zisky vo farma firmach. Lebo kupujete viac vitaminiov, rusiek, dezinfekcii, onicom testy a potom vakciny a to su miliardy co im tecu do vreciek. Aby si milardari mohli zabezpecit transplantacie ako spomenuty Rotchild a jeho siedme srdce. Tak Matelko blbci nehrajte sa tu ako idete zachranovat co i len jedneho cloveka, pretože hajzlom pri valove platia zo zapadu. Im tu je jedno ci skape 10 ludi alebo 1000 ludi. Zisk je prvorady. Ludia co umieraju na tento hnus kapitalisticky to museli hodit na cinu, ale ze CIA tam ma laboratoria o tom sa mlci, ved Cina je ok ako obetny baranok. Hovno prichadza vzdy zo zapadu. Mam v rodine uz 9 pripadov covidu 4 nic nieje 3 zvysenu teplotu a kasel, dvaja teplota, kasel , sracka. Ludia od 42 po 73. Ale robia sa manevre ako keby tu riadi Hanta. Ide tu len a len o prachy, slabi a chori zial podlahnu. No tam hladajte vinnika v zapade , lebo tam tecu miliardy za vakcina , zbytocne testy a podobne. Ludia tu maju podlomene zdravie, lebo este aj posrana EU dovoli aby na vychod isli potraviny horsej akosti. Plus jedine co od svcin pri valove je pocut, tak od 89 nam kecaju ako si mame utahovat opasky, a oni si tam kradnu. A Matel nie je o nic lepsi, ked nakupuje tie posrane testy, keby plosne testovanie bolo tak super tak už ho robia v sade. A nie len tu, v AT isli dobrovolne a to len na policajtov a skolstvo, a tu pocuvame Vodcu a kto nema nemoze ist pracovat. Blci co ste volili tohoto curamedana.

  28. Anonym 20.30.
    Krásne si to napísal. Aj ja by som mohol ale mne sa nechce tak dlho písať. Ale zbytočne to je tu vysvetľovať všetkým tým zabrzdeným liberálnym slniečkárom.
    Ja len tak v krátkosti : mám kamaráta ktorý v roku 2003 alebo kedy to presne bolo ? to referendum o vstupe do EÚ skákal 3.metre od zeme že musím ísť hlasovať za vstup pretože Európa nám pomôže ! Ja som bol proti. Smial som sa mu. Západné štáty nás iba využijú a urobia z nás otrokov !
    Nedávno som ho stretol a priznal sa že predsa som mal pravdu. Nebudem sa tu rozpisovať. Vidíme ako nám tá únia pomáha. Našu potravinovú sebestačnosť zničili zapredaní politici a teraz nám tá skvelá únia dováža odpad ktorý u nich nikto nechce.
    Naše fabriky sa zrušili a tie jejich veľkosklady a obchody neodvádzajú dane,šak slováci to zaplatia,nie ? Všetky ich zisky idú za hranice,tu neinvestujú nič. Natlačili nám sem hromadu zbytočných bánk ktoré všetky aj tak patria židom spoza veľkej mláky…. Slováci z toho nemajú nijaký zisk ! Sereš nám zvolil prezidentku ktorej sú slováci úplne ukradnutý. Šašo z TT robí iba to čo mu káže Brusel a taktiež sú mu slováci ukradnutý ! Pokračovať je dúfam zbytočné. Preto budem vždy voliť iba toho čo sa zastáva slovákov – Kotlebu

  29. Anonym 10. januára 2021, 20:30…tak raz je to Soros, potom Gates a teraz dokonca Rotchild…a jak sa ti podarilo odhaliť laboratóriá CIA v Číne? Cez google.maps si našiel?..:-D

  30. Daniel zase nočná? Daj si tie lieky od psychiatra naordinovať opačne, aby si mohol v noci spať. Dodržuj životosprávu, ktorú ti nariadil tvoj lekár.

  31. Anonym 11. januára 2021, 19:24….budem chytrý až keď začnem veriť že svetovú pandémiu riadia traja dochodcovia ktorý neviedia čo s peniazmi? keď uverím že si Čína nechá u seba vybudovať laboratoria CIA? Keď uverím že stačí po vakcíne vypiť 4 litre vody? Keď sa začnem veriť tomu čo napísal na sputniku, aeronete velitel kolotoče?…a každý kto tomu neverí je blby a mal by dostať na ratafák? no ty chlapec moj, ty musíš byť iný genius, teba tipujem minimálne na doktorát z vysokej školy života…a vačšinou taký géniovia ako ty odhalia tie najvačšie svetové spiknutia a to ani nemusia vystrčiť paty z obývačky, stačí len chvílku čítať tie pravé zdroje že?..:-D

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img