ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Mesto Sereď zorganizovalo testovanie zamestnancov MsÚ a mestom zriadených školských zariadení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad v Seredi zažiadal Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Galante o zriadenie troch mobilných odberných miest na antigénové testovanie COVID-19, v ktorých by prebehlo testovanie zamestnancov MsÚ a mestom zriadených školských zariadení. Išlo o nasledovné miesta:

1. Základná škola J.A. Komenského Sereď
2. Základná škola J. Fándlyho Sereď
3. Mestský úrad Sereď

Dňa 7.1.2021 RÚVZ povolil nasledujúcim dňom prevádzku všetky troch mobilných odberných miest. Toto mesto Sereď ihneď aj využilo. Na piatok 8.januára preto zorganizovalo testovanie už spomínaných zamestnancov úradu a mestom zriadených školských zariadení. Zamestnanci MsÚ mali dlhodobejšie dovolenky a preto vedenie mesta rozhodlo o ich testovaní pred nástupom do práce.

Spomedzi 153 zamestnancov MsÚ (mestská polícia, chránená dielňa, zberný dvor, údržba mesta, opatrovateľky, nocľaháreň, úradníci ako aj odberný team) bol jeden pozitívny prípad. Zamestnanec je zatiaľ bez príznakov a ostáva v domácej karanténe.

Podľa prednostu MsÚ Tibora Krajčoviča mesto v testovaní pokračovalo aj v popoludňajších hodinách: „Zorganizovali sme testovanie pre 58 zamestnancov školských organizácií zriadených mestom Sereď, ktorí v pondelok 11.1.2021 nastúpia do práce ako učiteľky, asistentky, vychovávateľky, kuchárky, upratovačky či školníci. Všetci zamestnanci škôl boli negatívni. Našim cieľom bolo otvoriť školské zariadenia od pondelka 11.1.2021 pre deti zamestnancov v kritickej infraštruktúre:

· 2 triedy ŠKD na ZŠ Komenského (družina pre 1.-4.ročník)
· 2 triedy ŠKD na ZS J. Fándlyho (družina pre 1.-4.ročník)
· 2 triedy na materskej škôlke Murgašova
· 3 triedy na materskej škôlke na D. Štúra

Priebeh celého testovania bol bezproblémový. Mesto vykonalo spolu 211 testov. Každý zamestnanec bol objednaný na presne stanovený čas. Všetky odbery vykonal už osvedčený odberný team v zložení: M. Holičová, L. Holičová, M. Račák a T. Krajčovič. Mesto má pripravený aj ďalší odberný team pre nasledujúce testovania. Všetci zamestnanci naďalej zostávajú zodpovednými a dodržiavajú opatrenie: R-O-R.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img