ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vývoj Petra Pellegriniho…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aj pri hodnotení verejných vyjadrení a postojov politikov je potrebné držať sa faktov. Najlepšie je s odstupom času použiť ich vlastné verejne prezentované vyjadrenia z minulosti a porovnať ich s verejnými vyjadreniami zo súčasnosti.

Po nekompromisných zásahoch polície za posledné obdobie proti nominantom strany  SMER-SD a ľuďom pochádzajúcich z prostredia tejto strany, evidentne nastala panika aj v reinkarnovanom SMERe 2 (označenie verejne použila Monika Beňová) t.č. sa nazývajúcom  HLAS SD a Peter Pellegriny je pravdepodobne nútený zabúdať na svoje vlastné verejné vyjadrenia a konanie z pozície premiéra SR staré ani nie rok a konať tak, ako vidíme posledných niekoľko dní.

Pripomeňme si preto vývoj Petra Pellegriniho vo faktoch, ktoré stačilo stručne zosumarizovať…

Fotografika zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ked koalicia nedokaze zvladat koronakrizu, zacne riesit opoziciu.
    Kur*va, keby sa tak venovali protipandemickym opatreniam, ako opozicii. Stale sa vyhovarat na byvaleho. KTO je od marca 2020 a KTO je zodpovedny?!
    Matovic zabudol, co ma za „ulohu“ opozicia? Kritizovat a kontrolovat. Ale to by sa debilkovi nepacilo. Plakal by za kecpultom..

  2. Počet pozitívne testovaných v druhom stĺpci nie je počet aktuálne chorých na Covidv tom období…netreba sa nechať zavádzať účelovými tabuľkami.

    Ďalej, Pelegrini hovoril o zruseni nudzoveho stavu, nie protiepidemickych opatrení…

    Treba sa naučiť čítať s porozumením a neprekrucat fakty…

  3. Povodne som chcel napisat ze je to blbec, ale to nieje pravda je velmi prefikany a presne vie co robi, ide mu len o prefererencie a rad sa hra na pekneho…

    Nevidim na tom nic zle, ked si nalejem cisteho vina:
    1) Kto vladol 12 rokov a rozkradal stat? Matovic co nemohol nic, co ho pre istotu dali sledovat a diskreditovali ho na kazdom kroku? Ked vidim na Boroch v Blave ako rastie ta Pentacka nemocnica je mi s toho zle, staci ist niekde k lekarovi ako to vyzera… Stale mam pred ocami Peleho ako sadol za ten demolicny bager a zacal to tam pred kamerami demolovat – frajersky teraz sa tam chodte pozriet nic viac sa nespravilo!!!
    2) Kto rozhoduje o tom ci zostane doma alebo pojde na truc napriklad do Kauflandu s ruskom na brade a veselo sa smeje, ked ho SBS-kar slusne oslovi aby si nasadil ruzko? Matovic? Hmmm… Mam pocit ze prave tu sa kazdi len vyhovara na toho Matovica a sam nevie dodrzat nic.
    3) Kto moze za to, ze vsetko sa dehonestuje, potiera, kazdy sa len uraza, Matovic? Samotni ludia, staci ze zaparkujem v Trnave pri Kauflande, miesto vyhradene pre rodicov s detmi. Ano je to blizsie hlavnemu vchodu, ano dobre sa tam parkuje lebo su tie miesta sirsie. ALe skuste s dvomi detmi v autosedackach a vozikom sa niekde inde na nejakej frekventovanejsej ulicke parkoviska vykladat ake je to neprijemne a nebezpecne. Lenze vzdy sa najdu nedodknutelni ktori tam bez problemov zastavia na starom vycancanom golfe a veselo sa smeju a pri ceste s nakupu si hrdo nesu jeden litrovy olej. Nedokazeme nic respektovat, ziadna slusnost a presne to tak vyzera aj v politike. Je to zrkadlo spolocnosti ! Je pravda ze by som ocakamal aj od Matovica viac, ale asi to ma fakt chlapec tazke, myslim ze vobec nepredpokladal ze sa dostane tam kde sa dostal a ze po 12 rokov SMeromafie je to v tomto case vsade zabite lebo svojich ludi musia mat vsade. Ale aj Matovic kopec toho pokaslal, a zbabral ocakaval som omnoho viac. Mozno keby ta Corona…

    Dokonca preco to tak vrie v koalicii no lebo su to rozne strany s roznymi prioritami Fico nazval zlepenec. ALe preco teda ten smer- ta cela jeho masineria tak dobre fungovala? Ano fungoval ked islo do tuheho vsetci zahlasovali kazdi kazdemu kryl chrbat. Ja vam poviem preco, ked date zopar tisic eur zarobit-ukradnut, dohodite kseft, rozhadzu sa peniaze vidlami, vsetci su vdacni, vsade predsa mate dlznikov, kazdy sa s radostou za vas postavi, ked sa nieco deje sak nechce padnut aj on. TOto spaja smeromafiu, toto je to lepidlo co ich tak maze a funguju ano lepsie ako sucasna koalicia, a Fico je predovsetkym pravnik, kdezto Matovic je hmm co je sice rojko a naivny ale aspon vidim tam tu volu nieco malo zlepsit, ale ma to chlapec v tomto prehnitom state fest tazke, bud donho bije smerohlas, alebo kotleby – ktori idu tiez dole mimochodom asi ludia spozorovali ze aha na COvid sa aj umiera a nieje asi nieco ok s kostolnym poriadkom ze su to asi len slova ze za Boha a narod!

    Proste je mi tu s toho celeho zle najlepsie sa odstahovat odtialto, niekedy sa dokonca hanbim za slovensko! A ludia asi maju vymyte mozgy kukaju nadavaju za vsetko moze Matovic, ze oni nemozu ist starku nakazit, alebo ist si robit svoj byznis a nakazit vsetkych dookola sme asi fakt hlupi! A skutocne nam to patri! Trosku sa v lete uvolnia opatrenia podnikatelia placu ze nemaju peniaze a sup ho hned na tri tyzdne na dovolenku do chorvatska sak je poloprazdne na to peniaze su… Som svedok poznam mnohych! Nezazili sme skutocnu biedu ani len uskromnit sa trosku, dokonca poznam takych co si pozadali o odklad uverov a na vianoce si zobrali dalsi nech maju pekne vianoce ved to hranici uz … Kricia nemame na chleba ale kazdy ma najmodernejsi telefon a do obchodu autom mam pocit ze si zijeme velmi dobre na slovensku a pri tom vsetkom nadavani sme si to asi ani nevsimli… A kto za to bude moct ked v januari zas nebudu mat s coho zaplatit tie stare uvery aj plus ten novy vianocny? ….Matovic Vsetci dookola su vinny len nie ja to Matovic zato Moze! Je to ubohe! A smutne hlupe!

  4. Prestaňte konečne riešiť opozíciu,a začnite sa starať o Slovensko.!!!!!!Núdzový stav bol potrebný,a to presne na 90 dní,a okrem toho bol presne definovaný,na čo sa sťahuje..Keď sa v núdzovom stave nevyrieši v 90. dňoch,tak už sa to nevyrieši nikdy.To klišé s tým rozkrádanim si strcte viete kam.Najviac sa rozkradalo pri privatizácii,a vôbec je to všetko ako nemá byť,a ľudia to cítia.Darmo tu budete vyťahovať takéto nezmysli.Tu ide aj o to,ako bol vyhlásený, napr.najprv vyhlásiť,a potom schvalit.Ako v najväčšej totalite

  5. Pre avexila.Mudro a trefne si to napisal.Vsetko je len v nas ludoch stracame sudnost sme lahko zmanipulativny a hlavne neriadime sa vlastnym rozumom.Pri takomto tempe sa coskoro asi vratime opet na stromy.

  6. Tak ruku na srdce a pravdu kto z Vás kto dnes neuznávate ,neveríte alebo osocujete Covid sa ,,zľakol,, počúval nariadenia o smrteľnom víruse hneď ako sa objavil prvý prípad hneď ste išli kúpiť Rúško a dezinfekciu. A až postupom času ste zistili že to nieje až tak smrteľnú vírus… Myslím že Pellegriny rozmýšľal rovnako a priznám sa ja tiež .. Údajne som prekonala s celou rodinou Covid a ani sme o tom nevedeli sme 15 ľudí s bližšieho okruhu bolo pozitívnych bez toho aby vedeli že prekonali Covid Max bolesť hlavy občas ,slabšia migréna a to sme vo vekovej hranici od 1 do 67 rokov… není to divné hlavne u starších resp starých rodičov ktorý majú aj pridružené iné choroby a nemali ani teplotu… Preto mám na to svoj názor a nik mi ho nezoberem… A Matovič len zneužíva Covid na zakrytie svojej neachopnosti. Nariaďuje a sám si to porušuje a ja to mám dodržiavať ,nie ďakujem…

  7. Seredanka, utekaj sa pozriet na covid oddelenia napr. do TT a zobudis sa ty krava. A pozri sa do oci tym chorym, u ktorych kazdy piaty urcite zomrie a to nie lahkou smrtou. Ty patris presne k tym, o ktorych pisal perfektne avexil. Si sebecka s vypatlanym mozgom!

  8. Anonym 11,53 ,Sered Anka písala o niečom úplne inom,vystlaný mozog máš jedine ty,a tebe podobný,ktorí sú schopní urážať a nadávať každému,kto len prejaví kritiku o Matovicovo.Tu nejde o opatrenia.

  9. Pozdravujem seredanku, mám rádosť, že ste koronou prešli a ani ste si to nevšimli, štatisticky je to najpravdepodobnejší scenár. Ďaľší scenár je ten, že +- 6-8% lahne v nemocnici na kyslík a +-2% zomrú, to platí pri udržateľnom vývoji na lôžkach, to v preklade znamená, pokial nemocnice stíhaju. Tie už dnes nestíhajú, počúvame ako mrzne kyslík, ako idú budovať nové stanice, to už je horor. Ak nemocnice nebudú stíhať, smrtnosť pôjde z +-2% smerom k tým +-6-8%, ktorí potrebujú kyslík. A tu Vám chcem vysvetliť, prečo je veľmi dôležité, aby ste dodržiavali nariadenie. Spoločne sme vyblokovali nemocnice a lekárov, ak sa Vám dnes napríklad zapáli slepé črevo, nepríde sanitka, ak Vás budú blízky viesť, nech Vás nevezú do Galanty, tam už je iba Covid nemocnica, nech Vás vezú niekam inam, reálne hrozí poškodenie zdravia aj na inak banálne veci.

    Záver: Zmeniť názor nie je hanba, napríklad pán Blaha 17.11. demonštroval proti opatreniam bez rúška, potom mu zomrel otec na koronu. Teraz chytil aj on koronu a v panike uznal jej existenciu a obvinil vládu za nedodržiavanie opatrení v parlamente, lebo sa tam nakazil na schôdzi. Na schodzi síce nebol, ale to si už nikto nepamätá.

    Vývoj Petra Pellegriniho je tabuľka faktov. Žial to si už dnes tiež nikto nepamätá, nikto z neveriacich tomu dnes neuverí.

  10. Dezolat attak,ak by ste nebol svoj príspevok,nebol zase namocil do politických sraciek,tak hovorím,veľmi dobre,Vás príspevok.Ale takto sa zasa vzbudzuje dojem,že kto nie je za Matovica,je za zlahcovanie pandémie.Je to jednoducho nefér,malo by sa s tým prestať.

  11. A ešte,ako viete,že sa nenakazil v budove vlády.Klamete ,lebo tam bol nie v sále ale bol tam.Namiesto toho,aby sa povedala pravda,že účelovo bola schválená výnimka,a nerešpektoval sa žiadne pravidlá karantény,tu budete ešte zosmiešňovať ľudí.To je jednoducho arogancia a papalasstvo,a aj preto preto vám ľudia nedôverujú a už dôverovať nebudú.A toto je všetko o dôvere, a rešpektu.

  12. Anonym 7. januára 2021, 12:43 – uz sa zorientujte v case a v diani.

    Nerieste meno Matovic – je nepodstatne. Sucasna vlada nastavuje pravidla, aby mohli byt dlhodobo na systeme parazitujuci zmrdi odstaveni a potrestani.

    Ked doslo na Zigu aj HLAS pochopil, z koho je zlozeny a ze postupnym menenim ich pobytu za klietku vazby, stratia sance a tak robia to, coho sme svedkom. Nejde o nic ine, ako vlastnu ochranu zastavenim sucasnej vlady.

    Je potvrdene, ze tzv. antisystemovi ludia su vybornymi uzitocnymi idiotmi, ktori boli, su a aj budu pouziti vzdy zial na to, co ich likviduje. Pre svoje obmedzene moznosti vnimania reality vzdy pridu na to, co je problemom neskoro.

    Stale tvrdim, evoluciu nezastavime a spolocnost sa po tisece rokov vzdy ocistila od ludi ktori ju likvidovali a PARAZITOV sa ZBAVILA. Bude tomu tak aj teraz.

  13. Anonym 7. januára 2021, 12:50 – dalsi dezolat neschopny ani len nastudovat si rozdiel medzi NR SR a Uradom Vlady SR?

    Staci nieco precitat, hodit do mlynceka, zomlet a vysrat vysledok do diskusie, ze?

    Potom to ale tak aj vyzera…

  14. A ešte takú maličkosť,ja som schopný si svoj omyl priznať a ospravedlniť sa.Je na čase tu na Soľ skončiť.Zelam všetkým dobrý deň.

  15. Ja nemusím ani FiCA a ani Pelegriniho, nepozerám na tie ich falošné tváre a falošné reči, treraz keď nie sú pri moci, veľmi im chýba a za každú cenu by sa tam rád vrátili a stopli všetky vyšetrovačky. Veď len vďaka nim sa rozmohla taká veľká korupcia, všetci podvodníci mali politické krytie, preto sa mohlo tak rozkrádať. Určite už niky by som ich nevolil vrátane Kotlebu.

  16. Tento chudacik len rozprava co chcu ludia aktualne pocut – lubiva politika. Dovod je jediny – aby sa dostal naspat ku korytu. Snad si nemyslite ze chce pomahat narodu 😀

  17. Matovič tu spravil spúst za pár mesiacov a nemusel , tu byť ani 12rokov. A len vďaka nemu , že nerobil nič v lete ani minulí rok tak ,to tu potom vyzerá a o jeho celoplošnom testovaní , ani nehovorím. Sám svoje nariadenia nedodržiava , ani nikto z jeho ľudí. Papaláši ako vyšitý. Keď ,tu skončí tak budeme všetci bezdomovci ,alebo v hrobe . Hanba

  18. ze zs situaciu od aprila 2020 do januara 2021, za prirastok poctu pozitivnych moze Pellegriny?
    Ste chori?
    Tak v prvom rade su to nezrozumitelne dementne rozhodnutia a v druhom rade disciplina naroda.
    Ak dementi vydaju opatrenia a sami ich nedodrziavaju, preco by ich dodrziaval narod?
    Nechspem, preco je za sucasny stav zidpovedny Pellegriny. ON je premier? ON vydava dementne opatrenia? ON povolil lyziarske svahy?
    Inak podla medii moze asi za vsetko. Napokon, KTO krmy media takymi informaciami? Soros? Alebo samotna koalicia, lebo vie, ze sa blizi jej koniec, tak teraz budu vsetci opozicni na vine, len koalicia je ta spravna cesta??
    Sa preberte. Alebo uz ste opice a ovce?

  19. Pre 12:15 – velmi dobre som pochopil o com ta seredanka pisala. Pisala o tom, ze nikto z jej rodiny na covid nezomrel, a preto podla nej nie je az taky smrtelny, a preto ona opatrenia nebude dodrziavat, chore. A pre zoho nadomnou 15:27 – keby bolo celoplosne testovanie aj v decembri (a povinne ako to prve, lebo u nas dobrovolnost nefunguje), tak by sme neboli v tychto srackach. Uz to pochopil aj Sulik, ale neskoro. A co si chcel v lete, lockdown? Alebo zavret hranice? Ty by si prvy vykrikoval proti tomu, lebo tvoje postoje a nazory sa menili ako tie teplosove.

  20. Anonym 7. januára 2021, 13:06 – keby sa takto fatalne pomylil lekar ktory Vas ma operovat napr. na zapal slepeho creva, tak Vam odreze kamarata medzi nohami. A „len“ by sa pomylil…

    Prave to je dovod, preco je lepsie, ked sa ludia vyjaruju len k tomu, comu aspon ako tak rozumeju…

    Len dnes na YouTube najdeme videa s vyjadreniami ku vsetkemu (COVID, Lucansky, opatrenia a ich ustavnost) kazdeho zufalca, ktory vie obsluhovat mobil, az clovek rozmysla, naco studuju pravnici, biochcemici, lekari, ci zdravotne sestry…

  21. Majko,už som sa tu ozaj nechcel podieľať,ale tým poslednym príspevkom ste to samozrejme zase “ zabil“ Čo k tomu dodať.Ste génius!!!Tak ahoj.

  22. Prepáčte za môj názor, Vy ale viete ľudí podceňovať.
    Platí to pre oboch…
    Ten druhý podceňuje každého za názor, komentár. To sa už naozaj nesmie nikto nijako vyjadriť? Ani sprosto ani odborne?
    Ku*va, potom že sloboda slova, demokracia, … ešte pár rokov a kk-tov a budú nás za názor rovno strieľať. Tak ako sa nedávno vyjadril pán I.M. – postaviť k múru a zastreliť.

  23. 7. januára 2021, 17:43 – ale jasne, ved je demokracia a sloboda slova. Mame FB, diskusie, mame medialnu moc vsetci, tak hovorme a pisme. Nie je podstatne, ci to ma zmysel, ci to je k veci, ci teme rozumieme, alebo hovorime nezmysly. Hlavne ze nie sme ticho…

    Je sloboda slova a tak mame nazor na alternativnu pravdu. Tak tu teda pisme, ako 2+2 je 5, moze byt aj 6 a mozno za urcitych okolnosti aj 10. Kludne z obyvacky vypisujeme kriticke prispevky ku praci konkretnych odbornikov – operujucich lekarov, zasahujucich zachranarov, policajtov, hasicov. Kritizujme ako veci urobili MY, co tomu hovno rozumieme, nepozname stav, suvislosti, technicke moznosti, predpisy, ale hlavne kecajme do vsetkeho. Nie sme predsa horsi, ako sused Lolo – ked si susedovie Mara dokaze na seba namierit kameru mobilu, co moja Anca je horsia? Anca, pome nahravat! Dones teplakovu supravu a budeme meditovat, ako sa na nej neda obesit na poschodovej posteli. Lebo vo filmoch sme videli, ze na to treba spagat a ked odvisne, tak este musi chvilu trepat nohami.

    Preco ludom hrabe?

    Ako je mozne, ze v minulosti normalny clovek dnes dokaze pisat zdravotnej sestre starajucej sa o dusiacich sa pacientov napojenych na pristroje, ze COVID neexistuje a vsetci si vymyslaju, aby nas znicili?

    Je to frustraciou, rozmaznanostou, alebo to je len uplne obycajna tupost? Nie je to len snaha „neist proti prudu“, ked je „moderne“ pridat sa k davu a ziskavat lajky nech sirime cokolvek?

    Problem je, ze ludia si postupne na uplne nezmysly zvykaju a tak, ako sa stava standardom donedavna nepredstavitelne nadavanie si cez FB u politikov, ci napr. vyhlasovanie sa za vitaza volieb napriek na prvy pohlad evidentnej prehre…

    Ludia uz nemaju respekt, ani ked pisu na FB a to pod svojimi menami. Ked prepisknu, zmazu. A zivot ide dalej. Co tym ale sposobili a sposobuju, vidiet nechcu. Lebo nemusia?

    Mame problem. Klesa dovera ludi voci vsetkemu. Ludia nevedia, co je pravda a co je uz klamstvo. Nemaju cas, skusenosti a ani snahu analyzovat spravy, porovnavat ich s archivom medii a pod.

    Kapitan Danko mal pravdu, aj ked ju chudak ako obycajne nevedel povedat – ludia otupievaju… – dobrovolne.

  24. Čo Matovic pokazil? Mna nijako neovplyvnil. Máte plnú hubu slobody a nepáčia sa vam obmedzenia ? Kim Čong una na vás. Potom sa zbadáte. alebo režim ako v Číne alebo na Kube. Zmiznes zo zeme a ani nebudeš vedieť preco – ako ten majiteľ Alibaby.
    Každý rozumný človek vie že treba dodržiavať opatrenia.
    Minula vláda mala 12 rokov – výsledok je že zdravotníctvo a Školstvo je na nule. Poľnohospodárstvo neexistuje.
    Dotiahli sem 3 automobilky a to je všetko. Aj to len preto lebo je tu lacná pracovná sila.
    A takýto sa hrabu naspat ku korytu? Veď nič nové neponúknu.

  25. Nie som Ficofil ani Pelefil ale co tu prosim Vas robi tento clanok??
    Preco su tu neni napriklad vyjadrenia Matelka tolko sprostostí co natrepe a nic tu nevidim.
    Zaujate medium Seredonline – vsimam si to uz dlhsie ale to tu nikto z nas nezmeni.
    Tento clanok o nicom je vhodny akurat na socialnu siet a nie sem.

  26. Kim Cong? Ale my ho mame. Ci nie? Vyckaj este rok ci dva. Ked este viac posilni svoju koaliciu bez opozicnych…
    To budes kukat. Doslovne!

  27. :D:D:D nie som sice volic Smeru ani Hlasu. No treba si spomenut ked to tu vypuklo v marci 2020 , vsetci sme boli dosrany dostany, lebo zapad prezentoval COVID ako vraha, co ked len kecnete jeho meno, tak vyskoci z poza rohu a zmasakruje Vas, Vasu zenu, rodicov, deti a este sa na Vas vyserie. Takze aj opatrenia sa robili v strachu. teraz je situacia ina, uz viem, že je to len populizmus a denne ked umriete aj na to ze Vas zrazi auto, tak hned dostanete do umrtnej karty, že ste umreli na covid.

  28. Marek 7. januára 2021, 20:29 – je tu preto tolko sraciek , lebo Majko nas milovany, co by sme ho radi videli na poulicnej lampe. Tak jemu ublizovala vlada Smeru, Policajti, Hasici, no skratka vsetci ludia a vidi spasu v Matelkovi, asi maju rovnako nizke IQ, tak preto je tu tolko veci co hania vsetko pred prichodom jeho Matelka, Matelko je totizto jeho modla, Majko chod a podoj ho.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img