ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ako si plní Mestská polícia povinnosti počas pandémie?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V diskusii pod jedným z článkov zaoberajúcim sa opatreniami proti šíreniu COVID-19, čitateľ SOL napísal príspevok svojim obsahom priamo poukazujúci na nečinnosť Mestskej polície v Seredi:

P.F. 2021 všetkým ľuďom dobrej vôle aj Sereďanom.

Vážení začína nový rok a problém starého roka stále pretrváva ide hlavne o :
“Pod priame riadenie primátora podlieha aj mestská polícia”.
Prosím Vás , videl niekto členov polície (ktorých je neviem presne, ale údajne 25 kusov ) chodiť po meste a vykonávať službu v zmysle nariadenia vlády ?, asi nikto, lebo títo darmožráči sedia ako vši v kožuchu na služobni , sú hermetický uzatvorení a to preto aby ich asi nezastihla táto pandémia.
Po meste chodia ľudia, dovolím si povedať viac ako 60% takýchto debilov chodí bez ochrany ich smradľavej huby a raťafáka.
Kde je mestská polícia ??????? prečo nekontrolujú porušenia vládneho nariadenia ???????? prečo takýmto idiotom nedávajú pokuty ??????? to je čistá nečinnosť od polície , ktorí sú veľmi dobre platení z našich daní. Ale pes je zakopaný zrejme inde : Čo primátor ktorý má familiárny názov “veľké brucho” je hluchý ?, slepý ?? alebo nedajbože hlúpy ????, keď takéto nariadenie pre tých jeho darmožráčov čo sedia len v budove nevydá aby takto svojou preventívnou a represívnou činnosťou zabránili šíreniu pandémie.
Asi ” veľké brucho ” pozabudol, alebo mu niekto zabudol povedať, že samosprávy zabezpečujú plnenie vládnych nariadení.

Je na Vás všetkých či predmetnú skutočnosť prejdete mlčky, alebo sa pridáte k tým čo tento neduh veľkého brucha a jeho verných darmožráčov budete odsudzovať a verejne pranierovať. Budú aj taký ktorý ho budú voliť, lebo šijú spolu do jedného vreca.

Bolo by dobré, keď, že začína nový rok, začať aj s čistením ” tohto Audiášovho chlieva” , veď ide aj o Vaše zdravie a Vaše životy.

O stanovisko k diskusnému príspevku sme požiadali vedenie MP v Seredi, ktoré sme dostali e-mailom včera vo večerných hodinách. Uverejňujeme ho bez akýchkoľvek zmien.

Dobrý večer!
Mestská polícia je riadená a plní pokyny náčelníka mestskej polície, ktoré sú v súlade zo zákonmi SR a nariadeniami hlavného hygienika SR . Tvrdo sa ohradzujem voči tvrdeniam, že primátor mesta Sereď by negatívne ovplyvňoval svojimi rozhodnutiami činnosť mestskej polície. Práve naopak , podporuje mestskú políciu, zaujíma sa o jej  činnosť. Pravidelne na dennej báze sa stretáva so mnou s náčelníkom a spoločne hľadáme riešenia ako v čase pandémie riešiť napätie v spoločnosti s “ ľudským prístupom“. K uvedenému dodávam, že mestská polícia si plní povinnosti bez ohľadu na to či je pandémia alebo nie je. Máme dostatok ochranných pomôcok pre výkon služby, žiadne “ úľavy“ mestskí policajti nemajú! Mestská polícia, je tu   pre našich občanov a preveríme každý oznam / podnet / , od každého občana. Nedá mi nezareagovat na hanlivé až urážlivé postrehy anonymných občanov o našej práci . Sme v prvej línii v boji s pandémiou, častokrát nevieme s kým prichádzame do kontaktu, či je zdravý alebo chorý . Nekastujeme ľudí,   riešime podnet. Sme poriadkový útvar a mimo zákonných prestávok v službe a dokumentovaní udalostí sú mestskí policajti  nepretržite v  našom služobnom obvode, t.j. kataster mesta Sereď. Mestskí policajti by si zaslúžili viacej úcty a rešpektu a ja za nimi plne stojím, lebo si ich prácu vážim.
     S pozdravom náčelník MsP Sereď
                              Mgr. Ladislav Fabo

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. nacelnik si ich pracu vazi, to fakt? a aku pracu? asi ze sa dva krat za den prevezu po meste? sranda toto … nemam slov

  2. jedine co robia, ze stoja na zastavke a davaju pokuty nakladiakom co prejdu cez zeleznicny most … to je ta praca asi … he he he

  3. Dobre to je ako to je, palec hore pani policajci👍. Vždy sa najde nejaky zakomplexovany hlupacik, co cuci doma a kuka cez okno a rata kolko ludi prejde bez ruska. Ale sak aj takyto retardi musia v nasom meste zit co furt na vsetko picuju.

  4. riešia tak, ako riešili beznohého pri obchode LIDL- no nijako!!!!!!!
    Na autobusovom námestí pri šenku kopec ľudí bez rúšok denno- denne, no to nevidia.

  5. Pre anonym2. A o tomto som pisal. O takychto zakompexovanych ludoch. Toto ta trapi,ze ty platis takychto ludi? S coho s dochodku? A to ta netrapi ze platis poslancov ktory maju 5000€ a nic nerobia akurat robia z ludi opice. Sa preber anonym 2.

  6. Prislusnici msp robia to, co im prikazu ich nadriadeni. Pravidelne ich vidim pri testovani pri kasarnach a kedze tam cez den vzdy vidim prislusnikov msp, tak to maju asi prikazom. Nemala by to riesit vojenska policia alebo statna policia, aby si tam robili poriadok a riesili parkujucich ludi a tych co tam cakaju? Nezavidim im tu pracu, lietaju kade – tade, vlastne su uplne vsade a tym padom nikde. Cim viac uloh sa im da, tym menej ich budu moct spravit dobre.

  7. Sú to hnilé 🐽
    Zabudli sme dodať ako sme hrdý keď striehnú na kamión ktorý prejde cez most…
    jediné za čo ich chválim že dávajú pozor na deti ktoré idú cez prechod do školy pri kauflande

  8. K tým pokutám za mostom. Funguje to presne ako za komunizmu. S tým rozdielom, že nadjazd nad traťou by už bol dávno- dávno opravený, Realita v demokracii. Mestská polícia doslova sedí na svojej riti a v teplúčku vykúreného autíčka a je ako poľovník na posede čakajúci na srnca. Čo vlastne do piči chránia ????? Pokutami doplňujú mestskú pokladňu, alebo most na železnicou čo má byť pre nich prijorita. Na celý most serú ako na placatý kameň. Im je úplne u piči či ten most plne naložený kamión strhne do priepasti a s tým aj chodcov, ktorí majú tú smolu, že na ňom prechádzaju a prídu o život. Možno aj pod mostom niekto pôjde. A ako to už býva keď smola tam poriadna a do tohto ešte narazí osobný vlak. Je mi naprosto jasné, že mestskí policajti tam stoja a odchytávajú kamiónistov na pokyn ich náčelníctva. Môže niekto z kompetentných mesta napísať, ako chránia most pred zrútením. Ak ho nevedia ochrániť nech idú do riti a svoje teplučké fleky prenechajú rozumným a tvorivým ľuďom.

  9. pre záchranára. myslím že sa veľmi mýliš keď tvrdiš že tam stoja na pokyn náčelníka. Jedine že by si tým náčelníkom myslel Tomčániyho. Presne to čo si tu napísal som mu povedal na zastupoteľstve s tým že policajti by mali zabezpečovať aby kamionista neprešiel cez most a nie vyberať pokuty. A ešte s dovetkom že ak sa stane nešťastie bude to mať on(Tomčániy) na svedomí. Povedal mi aby som sa nestaral do jeho svedomia, že on ho má čisté

  10. Odporúčam ísť pred Papuču každý deň od 16:00, desiatky ľudí , ruska nikde, pivo, cigánska v ruke, cigarety nálada jak na jarmoku… Však pandémia tu nie je to až tam ďaleko v Nitre…

  11. Aj tak tam nič nerobíte hlavne že sa predal pozemok popri moste úspešnej firme a to tak aby nebola možná akákoľvek manipulácia okolo mostu… kam išli tie lóve? Kde bolo zverejnená ponuka na odpredaj tohoto pozemku 🐽

  12. Tu je krásna a názorná ukážka problémov tohto štátu. Každý je tu najvmvacsi odborník na prácu toho druhého a najviac myslia ti co to najmenej vedia. Len jeden dotaz pre tych ktorí kritizujú miesto, kde stoja vraj zastavujú kamióny co už prešli… Skúsili ste sa aspoň raz pozrieť na tom mieste a zistili by ste, že na ten most chodia kamióny z dvoch strán a v podstate až zo štyroch keď vezmeme do úvahy nákladné autá ktoré vyjdu z Vonkajsieho radu resp z Kasarenskej. Asi by tam museli každý deň stát 4 hliadky pred každým výjazdom na most. A čo teraz kde teda má stáť hliadka, hmmm…? Alebo navysime počty členov MsP dovtedy kým tento hnili štát konečne opraví most, ktorý je v havarijnom stave? Tak len toľko pre ľudí ktorých som pomenoval na začiatku tohto diskusného príspevku. Niekdy je viac radšej mlčať.

  13. Závidis alebo nemozes…ako ja tam nechodím…ja si myslím tebe može byt uplne jedno kto kde stoji.a pije pivo..prestan udávat..a začni nieco robit zo životom…a nebudú ta takéto veci zaujimat…

  14. Odporucam ludom si aspon trochu zistit napln prace msp.Nepoznam uplne vsetko ale vacsinu ano a to som robil u statnych(nie v seredi).K msp by som v zivote nesiel lebo musia robit uplne vsetko a vyhody ziadne.Uprimne poviem ze statni u nas v meste neexistuju a su takmer stale zalezeni.Cista zasivaren,to som si ja ako policajt nemohol dovolit.Sstaci zavolat na 158 a vacsinou pridu msp.Ta jedna hliadka robi vsetko.Alebo kavicka v nemenovanom podniku pocas zakazu vychadzania,samozrejme bez rusok ako inac.Alebo navsteva priatelky v nemenovanej pizzerii.Nieco sa mi tu na tom celom nezda.

  15. Faktom je, že všetci sú odborníci na prácu toho druhého, ako tu už bolo spomenuté. Bohužiaľ ľudia posudzujú prácu policajtov podľa svojich kritérií a nemajú ani šajnu o ich skutočnej činnosti. Niekomu stačí, že mestských policajtov nevidí jeden deň a konštatovanie o ničnerobení je na svete. Slabé. A úbohé.

  16. LOLO je na slobode ? hmm ta vezba ho ale otocila . idem aj ja na pol roka bude so mna farar myslim katolicky nie Seredsky predjaca ..

  17. Najviac ma pobavil príspevok poslanca Kurbela. Takže podľa jeho logiky by mestský policajti mali nonstop stáť pred mostom a brániť kamiónom cez neho prejsť. Tlieskam tomuto nápadu. Potom už fakt nikde inde nebudú a nebudú nič iné robiť. Ja ich vidím aj pri kasárňach aj na úrade aj v meste.

  18. niekto tu nepozná postavenie a právomoci štátnej polície. Tá zabezpečuje úplne iné veci ako mest. polícia. MP bola delegovaná právomoc zabezpečovať verejný poriadok v meste, ale oni najradšej by dávali pokuty a sedeli ako dubáci vo vykúrenom aute.
    Koľko je vlastne – počet, tých záchrancov VP z MP ??? a koľko stoja mesačne t.j. ich platy daňových poplatníkov ?????
    Druhá stránka veci je tá, že veľké brucho im prikazuje čo majú robiť, prečo nechodia po meste peší a nepokutujú tých čo chodia bez rúška ???? veď sa jedná o “ všeobecné ohrozenie nákazou „““ To veľké brucho nezaujíma ???? Tuším bude nutné napísať a oznámiť aktivitu veľkého brucha a jeho policajných kumpánov ktorým velí ako plnia vládne nariadenie. Uviedol, že „JEHO SVEDOMIE JE ČISTÉ “ to sa asi zobudil a nevie čo hovorí. Jeho svedomie a duša je černejšia ako Luciferov v pekle.
    Na záver – pochlebovači veľkého brucha spojte sa, a keď sa aj spojíte bude Vás málo lebo brucho a ostatní rovnocenní partneri pôjdu do zabudnutia, za ich húževnatú a osožnú prácu pre občana.
    Zaujímavé je, že obecný kecal Veselovský onemel, alebo mu došli bohapusté myšlienky ????? ak ano začo berie plat ?????.

  19. pre obcana……..ak vas pobavil moj prispevok som velmi rad. V tejto kovidovej dobe aspon nieco pozitivne ale aby ste ma pochopil nikde som nenapisal ze policajti maju nonstop stat pred mostom aby zabranili kamionistom prejazd cez most aj vam aj Tomcanyimu som hovoril ze miesto za mostom by mali stat pred mostom za mostom vsak vyberaju pokuty a tie idu do mestskej kasy pamatam si ze zo zaciatku stavali pred mostom a nedovolili kamionistom prechod cez most potom vsak zmenili stanoviste pre dadka. to co pisete je nezmysel. neviem ci by ste takto isto hovorila keby sa most pod kamionom zrutil na vlak v ktorom by sa viezla vasa mama ci syn a zostali by pod troskami mosta pokial mam spravne informacie tak most je velmi poskodeny a realne pri vacsom zatazeni hrozi jeho zrutenie

  20. Presne tak, skusme si pozriet kolko statny policajt zaraba (z verejnych financii) a co realne robi ked ho zavolame, vieme asi dobre ze spravidla nepride alebo pride prilis neskoro z kavicky. Pomahat a chranit, to cakam za svoje peniaze. A nie sedenie na policajnej stanici, hranie sa na mobile a kukanie tv alebo spanie. To od statneho policajta necakam. A ked ho zavolam poslu mi hliadku msp, ktora trestny cin musi zase posunut statnym a oni z toho spravia priestupok.

  21. Vzdy som mal uctu voči policajtom aj mam. To co som ale zažil posledné dni je nonsens. V našom meste nariadenie vlády rozhodne neplatí a polícia na ich dodržiavanie ani nedozera. Dokonca ak je na porušenie upozornena nic sa nestane. Opakovane ľudia podávajú podnety na otvorené podniky a tie si ficia aj tak ďalej. Pred Papucou denno denne množstvo ľudí, nie jeden dvaja. Takže volat na mestskú políciu je úplne zbytočné. Treba rovno štátnu.

  22. Jozef pre Jozefa – ja mam inu, lepsiu skusenost. Ked som ich potreboval vzdy prisli a riesili. Ale vzdy to boli zo 158, nie straznici.

  23. Vidím že je tu dosť zakomplexovaných ľudí čo by udali aj vlastnú mater keby nemala rúško alebo by si dala pivo na stojáka😃😃

  24. Nech si daju pivo doma. To nemozu vydrzat? Presne papuca cista katastrofa. A nie len tam ved ludia to vidia a policia nic. Bohuzial..

  25. Zase sa raz sa ukázal národný sport č. 1 a to je závisť a druhy z toho súvisiaci bonzactvo. To ze je niekde niečo otvorené rieši na podnet police ruvz takže je jedno koho na miesto zavoláte. Za druhé predaj baleného jedla ktoré aj vratane donášky ktorý realizuje papuča je povolený, to ze to niekto konzumuje vedľa prevádzky predsa nemôže čašníčka vyhanat. Za ďalšie takto je to po celom Slovensku a nielen Slovensku. Tu je to v tom iné že naša vláda prd pomáha a potom to takto vyzerá. Keby každému nahradili v poľnej výške co majú každý by všetko zavrel ahoj abol doma s rodinou.
    A za ďalšie zase sa tu ťraz ukázala skutočnosť ako napísal občan, že kedy je tu najväčší odborník na prácu toho druhého bez sebemensieho poznania zákonov a práce ktorú o naša výkon tohto povolania…
    P. Kurbel a k tomu otacaniu vozidiel na moste je žiaľ nie práve najšťastnejší spôsob lebo ak sa majú veľké 20t a viac tonove auta s dlslzjli 12 a viac metrov otáčať určite to nie je bezpečné ani správne.. A ešte raz každý človek s IQ vyšším ako 80 musí predá vedieť ze tam nákladné autá prichádzajú najmenej trich smerov tj Trnavská, Bratislavská a od svetelnej križovatky. A keď to vezmeme doslovne tak z piatich smerov ešte je tu príchod od Vonkajšieho radu a od Kasaresnskej. Tak ktorý vstup na mesto treba strážiť…? Opakujem otáčanie a cuvanie na moste je zakázané…

  26. Celí minuli rok som sledoval ,, úplne každý deň ,, ako mestská polícia odchytáva kamióny a nákladné autá a dáva pokuty zato že prechádzajú po Tom rozjebanom nadjazde – moste nad železnicou ale už dopredu viem že aj tento rok to bude presne rovnaká ŠIKANA na úbohých šoférov a nič sa stým nebude ,,celí ďalší rok robiť,, ! Uvidíte Seredania že to takto bude . A nič stým robiť nebudú ,,KOMPETENTNÝ .banda špinavá ! Teroristická a šikanisti !

  27. Tento článok mi sadol ako rit na serbel. Pár dní dozadu som sa s kočíkom prechádzala po okolitých uličkách a pred jedným rodinným domom ležal na zemi tvárou dolu s nohavicami na pol žrde vo vode bezdomovec,keďže tadiaľ chodia malé deti kontaktovala som MsP,lebo teda s 2mesacnym bábätkom som nemala vôľu ho prikukat a ohmatavat či žije,a už vôbec nie ho odpratávať niekde mimo obzor, keďže som vedela,že tento bezdomovec býva vulgárny a agresívny. Pán na druhej strane telefónu má odbil s tým,že oni s tým nič nemajú, pomáhajú na kasarenskej a nech si volám štátnych. Ďakujem …. Volala som, preplo má na 112, čo som nechcela, pretože záchranky majú dosť inej roboty v týchto dňoch ako odpratávať odpad z ulice…. Stala som tam cez 40 minút,nikto nechodil,až konečne štátny, ktorí sa pristavili a o osobu sa postarali, bez výhovoriek,bez frflania,bez komentárov.No prístup pána na druhej strane telefónu linky 159 ma znechutili,preto sa pýtam,či vlastne títo uniformovaní fešáci majú v meste na starosti?

  28. Tie niektoré Vaše komentáre! To je čistá katastrofa! Karči Ty si u mňa obyčajný bonzák a tak to aj určite bolo, keď si bol policajt! Tvoji kolegovia mali z teba radosť! Ľudia nekydajte jeden na druhého, čo Vám už načisto šibe?

  29. Most nerieste?To nieje zaujima tema,Az ked prejde kamion pretazeny fajnovo a konecne spadne.Moc mu nechyba nato.Chodte niekto nafotit aky je stav zospodu.A pritom v Seredi je firma co dokaze take mostne segmenty vyrobit.AJ plany su iste od nich a dokumentacie niekde v archivoch.A iste by Zipp vyrobila pevnejsie a lepsie v dnesnej dobe.Hold ale su prednejsie veci.Stadion napriklad a take veci pre par ludi .Smutne.Kaslat na celu Sered a vsetkych panov vo vedeni.

  30. drvivá väčšina kamionov prichádza k mostu od Trnavskej lebo zišli z dialnice. Takže ak sa policajti postavia oproti stavebninám zabránia kamionistovi prejsť cez most a rovno ho okolo umývarky pošlu späť na dianicu. A to isté platí z opačnej strany keď sa kamion môže vrátiť na dialnicu okolo Fándlyho školy. Takže žiadne otáčanie na moste

  31. je to banda prizivnikov msp, aj tie kamery maju len na to aby sledovali snorili obycajnych ludi kam sa kto kedy pohne, samozrejme vidia len to co chcu ….

  32. P.Majko ak by ste dačo vedel o zákonoch a ich dodržiavaní vedel by ste že nariadenia vládou sú všetky nulitné ako aj pokutovanie ludi na ulici bez rúška.A mestská polícia si zrejme dala spraviť právnu analýzu opatrení vlády,mimochodom opatrenie vlády nie je nad zákonom ,ale to vám asi nič nehovorí.Žiadny občan SR nemá zákonnú povinnosť nosiť rúško v tejto vymyslenej koronahoaxovej dobe.Vy ste nenávisťou presiaknutý chorý človek ktorý závidí ak žlté z ucha.

  33. chodte to o tej koronahoaxovej dobe povedat rodine toho 50 ročného sereďana ktorému vírus zničil plúca tak že dnes v galantskej nemocnici zomrel

  34. Stanislav 6. januára 2021, 20:43 – ludom ako Vy odporucam:

    – menej Ha ra bi na
    – menej Kotlebu a Bromexinu s vodkou
    – menej prepnutej kosickej pravnicky

    a v zaujme setrenia zdravia izolaciu od socialnych sieti a internetu vobec.

    Tolko moja reakcia…

  35. Asi 30 minut som sem písal príspevok
    A tým nič nezmením tak som to vymazal lebo ľudia sú hlúpi každý ma svoju pravdu a tej sa držte aj tak nikoho neovplivnite svojimi názormi (len dôkazmi) nemyslím na MsP ale na covid… a ten pan pri papuci ľudia chcú žiť ked tu bude korona 100r tak 100r mame byť schovaný?? Nariadenia su okej ale tewti atk prvom rade mali ísť dávno peniaze tam kde chýbajú do Nemocnic a personálu

  36. Presne tak ľudia chcú žiť, ale návrat do života bude len vtedy keď budeme prísne dodržiavať opatrenia aby sa nákaza „stratila“ (nemá sa kam šíriť lebo sa nestretávame). Bohužiaľ tento elementarny fakt má evidentne väčšina Slovákov v anuse. Lebo však treba „žiť“. Len keď to vaše „žitie“ dostane ľudí do nemocníc a na pravdu božiu… Lebo sme chceli len „žiť“….tak nech iní aj pokapu.

    Ale to je jedno, keď sú ľudia blbí a nezodpovední tak to má riešiť polícia, štát. A v Seredi ten štát je aj MsU, len ten na čele s mocipanom a aj MsP fungujú štýlom, keď sa nikto nesťažuje my to riešiť nebudeme.

    Tak ako rozjebané chodníky, keď to ohlasite, donesú vreci suchého asfaltu a akože to opravia. MsP, detto, ľudia parkujú hocijako, chodník, tráva to je jedno hlavne že moja riť je o 30 metrov bližšie k vchodu. A policajti chodia okolo, bez reakcie. Všetky tieto priestupky riesiay až keď sa niekto ozve.

    Čiže takto to tu bude, toto mesto je zaseknuté v roku 93, najmä mentálne. Veď plebs, buďte radi že idú semafory a kúrenie. Jaj pardon, bodorovskí a czuczovskí poddaní, nam postavia nové hrazdy za týtešom, tak čo viac chcete. (Hlavne, že oligarchovia na priem parku zarobili milióny, že 3 generácie nemusia robiť, vďaka reštitúciam. Ešte aj Gaborkovi kvaplo 800 tisíc).

    A pritom by stačilo tak málo. Zaujímať sa, pýtať sa ľudí, nebyť posratý a niečo robiť.

  37. zasnem nad tym aky ste ludia sprosty. Zacnem najprv mudrlantom Kurbelom a ludmi co tu trepu o moste. Pan Kurbel, ak by stali pred mostom uz nebude ta hliadka dohliadat na most a kamiony? Uz nebude hliadka vytazena a nezabije cas opat a len pri moste? Ved rozmyslajte nad tym co pisete. Viem ze ste uz stary, ale tak radsej si po sebe dva, tri krat precitajte co napisete a potom to uverejnite. To ci stoja pred alebo za mostom je jedno, ten cas tam zabiju. Druha vec k mostu vy ovce. Ak by bol v takom katastrofalnom stave a bezprostredne by hrozilo jeho zrutenie, tak by bol uzavrety celkovo. Nie len pre nakladne, ale aj osobne auta. Proste by ho zatarasili dakymy betonmi, aby na neho nic neslo. Ved pouzivajte rozum pri tych komentaroch. Myslite ze daky statik by si to zobral na zodpovednost, ze tam pusti auta a most moze kedykolvek spadnut? Pokial viem most sprvuje VUC tak tam treba svoje obavy smerovat. Dalsie co ma zaujalo s komentarov je Ivana. Ivanka pokial ti tak zalezi na opilcoch a bezdomovcoch mozes ich zobrat k sebe domov. Tam sa o nich pekne postaraj, pomoz, oper, navar, rob s nimi co chces. Podla toho co si napisala jasne ti bolo povedane ze su niekde inde. Co vidim po meste chodi jedna hliadka, cize logicke ze asi nemozu byt na dvoch miestach naraz. A pokial viem zakon ti uklada ako povinnost pomoct a poskytnut prvu pomoc ak je ohrozeny zivot a zdravie cloveka. Druhy krat najprv pozri ci treba pomoct, ide o zivot, alebo ci je to len dakto ozraty a staci ho stuchnut a on sa postavi a pojde si po svojom. Popripadne mozno mu daj francuzaka ak stuchnutie nepomoze :D. A uplne ma dorazilo to ako tu dakto spomenul ze ludia parkuju ako chcu a neriesi sa to. Uz vidim co by sa tu dialo keby zacnu meskaci davat vsade papuce. Na kazdom sidlisku kde stoja mimo parkovisk, pri cestach kolesom na trave…. To by bol masaker. Zase by ste pisali ze je to cista buzeracia, nemate kde parkovat, sikanuju vas. To by bolo placu. Takze mily diskutujuci, troska sa zamyslite nad tym co pisete, ako to pisete. Dufam ze toto cita aj vedenie mesta aj mestskej policie. A dufam teda ze ked „vy obcania“ trvate tak striktne na pokutovani tak si to vezmu k srdcu a aspon na tyzden daju prikaz vsetko bez pardonu pokutovat. Potom sa tu mozme stretnut a vymenit si svoje dojmy. Pekny den zelam.

  38. Pre seredan
    začnem najprv mudrlantom sereďanom
    čo keby ste aj vy rozmýšľal nad tým čo písete, viem že už ste starý ale mohol by ste si po sebe dva tri krát prečítať čo píšete a až potom by som to na vašom mieste uverejňoval.
    Možno máte problém pochopiť čo som napísal a na čo som reagoval. Ak vám to nestači prečíta dva tri krát, pridajte ďalšie a ďalšie pokusy, možno to raz pochopíte. Ja som totiž nereagoval na to, že tam policajti stoja a zabíjaju čas. Ja som reagoval na to, že podľa mňa by mali zastavovať kamiony tak aby cez most neprešli a nespôsobili jeho pád a nie oni stoja tak že umožnia prejsť kamiónu cez most a následne od neho vyberú pokutu. To som kritizoval s tým, že ak sa ten most zrúti a dôjde k zraneniam napríklad ľudí vezúcich sa v tom momente vo vlaku alebo nedajbože k úmrtiu, tak potom nebude toho, kto to bude mať na svedomí. Tomčányi totiž povedal, že on má svedomie čisté, nech sa do toho nestarám. Som len zvedavý vy mudrlant ako budete raagovať ak sa to náhodou stane a niekto z vašej rodiny tam zahynie. Potom vám asi Tomčányi prispeje na pohreb z pokút čo vyzbierali.

  39. Sak nech daju peniaze zo stadiona na opravu mosta. Ja viem ze most asi nepatri Seredi ale mozno VUC atd, ale vsak dohoda sa snad urobit da nie? Podpise sa zmluva, dohoda atd, pravne sa to osetri. A ked VUC najde peniaze (lebo hladaju a budu ich hladat zopar rokov, mozno az dovtedy kym most nepadne), tak potom ich mestu zase vratia.
    Bezpecny most potrebujeme viac ako stadion.

    A pre Seredan – mosty na SK padaju a nie su ohradene. Takze nespoliehal by som sa na nejakeho statika. Vid aj pripad ako museli rozobrat cele Apollo business centrum v Ba lebo ho navrhol taky statik-odbornik ako ty, to znamena nulovy. Cize neprekvapilo by ma keby aj tento most posudzoval nejaky taky podobny.

  40. pan Kurbel to si naozaj myslite ze ak by bol most skutocne pred padom tak by sa dovolilo tadial chodit? Nebudte smiesny. A ak by VUC chcela tak jednoduche vyskove rampy by vyriesili cely problem kamionov. A pisete tu o vybere pokut, takze vybrat pokutu od kamionistu, ktory nerespektuje X znaciek neni ferove, ale vyberat pokuty od dalsich vodicov co porusuju dopravne predpisy to vam nevadi? Preco sa teda nezastanete aj dalsich vodicov co dastavaju v Seredi pokuty? Preco ten dvojaky meter? Ved zrusme teda pokuty vsade a za vsetko a bude tu sveta zit. A k tomu otacaniu kamionov mam osobny postreh. Ked ich odstavovali hore na moste bolo to cele na pi… Ludia tam museli stat v rade na moste a cakat kym sa kamion otoci, alebo odboci. Myslim si ze z hladiska bezpecnosti je ovela lepsie zastavit ich tam kde ich zastavuju. A aj pokutuju, aj ja dostanem pokutu ked idem cez zakaz, preco teda kamionista, ktory porusi niekolko znaciek by mal mat vynimku? Skuste mi na toto odpovedat. A Matej zrejme si trafil kliniec po hlavicke.

  41. pre obcan 7. januára 2021, 18:12, si videl ten most ako vyzera zo spodu? asi nie inac by si taketo hluposti nepisal, je otazka casu kedy to padne taka je pravda!

  42. čo keby ste si znovu a znovu prečítal čo som napísal, ak to nepochopíte na prvý krát tak si to zopakujte. Nikde som nepísal že nemaju od kamionistov vyberať pokuty za porušenie niekoľkých značiek ako ste napísal. Myslím si že by malo byť prvoradou snahou urobiť všetko pre to aby most nepadol a nie aby sme naplnili mestskú kasu aj za cenu rizika zrútenia mosta. Ak sa zruti a budeme mať to šťastie že sa pri tom nikomu nič nestane tak možno rok či dva budeme všetci chodiť dokola. Neviem ako vám ale mne by to dosť vadilo. A keď si prečítate čo som tu už napísal tak je úplne jednoduché riešenie ako zabrániť väčšine prejazdov kamionov cez most bez toho aby sa museli točiť či cúvať na moste. A to že mi vadí takéto hazardovanie so životmi alebo prinajmenšom so znepríjemnením života sereďanov v prípade zrutenia mosta a Tomčányimu asi nie a z toho vyvodzovať závery ako Matej tak k tomu sa nemá zmysl vyjadrovať

  43. Ako tak čítam je tu dosť zabrzdených ľudí… p. Kurbel nehovorí o pokutách a ani o ich vyberaní ale hovorí o tom ako predísť tomu aby most ktorý je v dezolátnom stave sa nezrútil prechodom nákladného vozidla … otázne však je či by nebolo vhodnejšie aby spadol, samozrejme bez obetí a akejkoľvek ujmy na zdraví, pretože nechápem na čo sa čaká, hádam sa ten most sám zregeneruje a zahojí ako zlomenina u živého tvora?!?!

  44. na Seredsity si môžete nájsť dva články o stave mosta. Najprv bol klasifikovaný stupňom 5 a dnes už ako píšu najvyšším stupňom 7 čo je havarijný stav. A to platí od okamihu uzavretia pre autá nad 3,5 tony. Ale to je už dosť dlho a predpokladam že stav sa sam od seba nezlepšil ale skôr zhoršil

  45. Moj skromny odhad je ze po zime most uplne uzavru a dobacovali sme. Potom to bude rok len tak, a dalsi rok budu stavat novy, ked vsetko pojde ako ma. Dva roky to budeme obchadzat.

  46. obcan 7. januára 2021, 18:12 – porovnavate neporovnatelne. Kurbel mal na mysli VYLUCIT nadmernu zataz mosta prejazdom kamionov uplne.

  47. Je zaujímavé, že aj veľké brucho číta tieto články, ale nedal žiaden príkaz aby mestský dragúni chodili pešo po meste a dozerali či ludia nosia rúška, poprípade ich aj pokutovali, lebo sú nositelia všeobecného ohrozenia.

  48. ajaaj zase je tu sami OLaNO volic :D. Teda vacsina. Smejem sa na tych komentaroch. Ako su vsetci posrany ze ten most spadne ale aj tak po nom den co den prejdu :D. Vtedy sa nebojite mudrosraci? A Kurbel, Majko rychlo piste este o primatorovi, ze to vlastne on moze zato v akom stave je most, este nakladajte 😀 😀 :D. Strasne volaco toto SOL, dlho som to necital a zase citat nebudem. A občan 8. januára 2021, 16:45 dufam ze aj tebe daju daku tu pokutku ze sa tmolis po vonku a nesedis doma na riti. A ze vsetkym daju vsetky pokuty sveta ktore sa len daju dat. Drzim palce mestskym, nech nafasuju kazdy vreco blokov a rubu to co to da :D. Len tak sa tato sprosta slovac nauci. Aby som nebol chrapun zacnem aj ja teda, mestsky podte spokutovat sidlisko na Garbiarskej, auta tam trcia trochu do cesty, podte aj na Pazitnu, aj tam vidim niekedy stat auto na chodniku, prebehnite cepen ci maju vsetci psov zahlasenych, samozrejme zapojte kamery a nech sliedia na kazdeho chodca co fajci a ked hodi spacok na zem poslite komando nech ho skasiruje. A nezabudnite ani na svatuskarov ked idu do kostola a stoja na travniku. Rezte, rubte do krvi. A skasirujte aj Majka, pred jeho haciendou vidavam vylozene smeti v sakloch a to neni miesto na uskaldnenie odpadu myslim. Takze podme do toho, pokutovat, pokutovat, pokutovat a ziadne zmilovanie ani nad dochodcami, ani tehotnymi. Kazen musi byt 😀 :D.

  49. Ajaaj seredan ty si ale tupec. To ked niekto kritizuje stav mostu, tak je volic Olano? Sak ty ked seres na zachode, tak aj za farbu tvojho hovna moze asi volic Olano. Co vsade pchas politiku? Ty si uz z politiky uplne osprostel a stratil zmysel pre realitu. Radsej znova zmizni z tejto stranky a citaj tvoje oblubene konspiracne weby.

  50. Ku komentáru ohladne mosta sa stotožňujem s názorom p.Kurbela most treba chrániť,aby cez neho nejazdili nakladné vozidlá.Vyberať pokuty od vodičov nakl.vozidiel, ktorí už prešli cez most je naháňanie len peňazí do mestského rozpočtu.Pokial som si všimol hliadky su dvojčlenne nebol by žiaden problém aby sa jeden mestský postavil na cestu od TT a druhý od BA.To že mesto stojí MsP nemalé financie je tiež pravda a aj to že sú tam zamestnaný pracovníci,ktorí nemajú z vykonom nič spoločné a berú zbytočne peniaze.Z dôvodu ušetrenia verejných financií by bolo na mieste zoštíhliť organizačnú štruktúru pracovníkov.K tomuto by sa mohol vyjadriť aj zástupca MsP z akého dôvodu je na mestskej polícii zamestnaná jeho manželka a čo je jej náplň práce???

  51. Nakladne auta frcia aj po Pažitnej napriek zákazu,sukromna firma tam stavia bytovku je tam aj kamera,neverím ze ani raz si to mp nevsimla,je to des

  52. V prvom rade to tam nemali stavat, uz roky je tam problem zaparkovat. To bol teda napad, predat skolku sukromnej osobe a este dat aj povolenie stavat stvor poschodovu budovu na zahustenom sidlisku.

  53. Presne tak Jozef, prejednavalo, ale teraz jej to musia povolit, to by vyzeralo, ze jemu to povolia a 50 metrov vedla nie. No a potom co bude kazde rano na krizovatke🤮

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img