ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Polícia v boji proti pandémii prijíma prísnejšie opatrenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na základe neustále sa zhoršujúcej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 a za účelom kontroly dodržiavania obmedzení slobody pohybu, pobytu a zákazom vychádzania na území Slovenskej republiky bude Policajný zbor vykonávať od zajtra, dňa 6. januára 2021, zvýšený výkon služby. V teréne budú zvýšený výkon služby vykonávať policajti dopravnej, poriadkovej a železničnej polície.

Zvýšený počet policajtov bude vykonávať intenzívne náhodné kontroly predovšetkým na:

➡ hlavných cestných ťahoch (diaľnice, cesty pre motorové vozidlá, cesty I. a II. triedy) na hraniciach medzi dvoma okresmi s územnou pôsobnosťou s dôrazom na zachovanie plynulosti cestnej premávky (bez vytvárania kolón),
➡ miestach so zvýšenou koncentráciou osôb (napr. potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a pod.),
➡ železničných staniciach a vo vlakoch.

Vyzývame občanov, aby dodržiavali aktuálne protipandemické opatrenia a zostali doma. Ak je nevyhnutné odchádzať z domu napríklad do zamestnania, treba si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa, alebo iný hodnoverný dokument, ktorým vedia preukázať nutnosť svojej cesty.

Policajti budú naďalej kontrolovať aj dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vydaných vyhlášok hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, čiže povinnosť nosenia rúšok v interiéri a v exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení a obmedzené fungovanie prevádzok.
V prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne.

Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000,- Eur a v správnom konaní do 1659,- Eur.

 

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na toto už nemám slov ! Sme tu zavretí jak v nacistickom koncentráku. Ekonomika kolabuje a šašo si ide na dovolenku do hôr. Takí Bielorusi žijú bez obmedzení a nijakú pandémiu nemajú. Kedy toto bláznovstvo skončí ?
    Nijaké opatrenia nepomôžu.
    Myslím si že tými polmetrovými tyčinkami čo vám pchajú do hlavy vás úmyselne infikujú.
    A teraz ma môžete liberálni slniečkári aj zožrať !

  2. Pre Daniela.Potrebujes urychlene pomoc prosim neodkladaj to aby nebolo neskoro.Neboj sa ze je to mimo okresu Kotleba Ty vybavi vynimku.Nezlachcuj to,tam Ty urcite pomozu Psychiatrická Nemocnica Veľké Zálužie

  3. ČO robil krízový štáb?
    Zrejme si počítali ročný zisk. Lebo inak by vedeli odborne riadiť krízové situácie, čo sa nakoniec ukázalo, že nevedia a čísla nám rastú.
    Ak cez leto dovolenkovali a situácia sa vymkla spod kontroly, mali rázne a nekompromisne zakročiť opatzreniami. Namiesto toho sa spoliehali na nespoľahlivé AG testy a ničnerobením čakali na čarovnú vakcínu.ktorá to mala vyriešiť. (?). Žiaľ, medzitým NIČ.
    Teraz chcú rýchlo niečo vymyslieť a urobiť? Mám pocit, že je to všetko zlé alebo veľmi dobre naplánované „západom“. Máme byť pokusné myši?
    Apropo, keď v decembri 2020 očakávali nárast a ak vedia počítať (výplatu), vedeli by spočítať kedy sa pri stúpajúcich číslach naplní stav namocníc, ako budú narastať čísla pozitívnych, tak by vedeli spočítať dobu a dĺžku trvania pandemického stavu, …tak Poľná nemocnica už mohla byť dááávno postavená a pripravená v danej stuácii, aká je tu dnes. Mohli ju preventívne postaviť do stavu prípadnej „pohotovosti“. Žiaľ, ak je nevojak ministrom a právnička veliteľom a nevedia to, aspoň sa mohli opýtať starších vojakov vo výsleužbe, ako sa to robí.
    Matovič, ktorý je MAX neschopný, ktorý dokáže bez hanby sa vyhovárať na kohokoľvek, bude osočovať a vyplakávať a nakoniec donútiť národ k povinnému testovaniu… Halóó, si debil? Je neskoro na testy a testy nemuseli byť, keby bolo riadne krízové riadenie. Všetko je o logistike, logike a odhadu situácie a nie o tom, že je „prázdna špajza“ a opozícii ide o voľby.
    Tu ide o to, že vláda je neschpná viesť Slovensko. Alebo naši politici sú bábkami pre úniu a soroša?
    No, som zvedavý, ako vyriešia aj „samovraždu“ generála. Koľko sekund stačí na samovraždu „obesenie udusením“ a udusením ako k vražde? Kedy bachar vošiel do cely a kedy vyšiel?
    Tento rok bude naozaj zaujímavy.
    Či?

  4. V parlamente do neho a z neho chodili nakazený potenciálny šíritelia corony a tu keď pôjde človek do obchodu sú mu schopný napariť mega pokutu.

    Čo ste neboli pokutovať a stíhať Matovicovych Corona pozitívnych nadludi?

    Čo ste nestíhali Kollára a jeho konkubinu počas zákazu vychádzania či v nemocnici?

  5. Z premianta sveta nás Matovičova banda dostala na suterén.

    Matovič aj s kobylou musia skončiť v base.
    Ako píše bývalý minister Čarnogurský, stačí jeden kajucnik a Matovič môže ísť do Prešova do vyšetrovacej väzby, možno aj do cely kde zomrel Lúčansky.

    Matovič do basy!

  6. Pre toho s nickom krizovy stab: mozes vymyslat opatrenia ake chces, mozes pocitat, riadit a manazovat kolko chces, ale pokial tu bude narod dementov, ktori sa vsetci vyvalili napr. na Kolibu ako zmyslov zbaveni, tak to tu bude stale horsie a horsie. A ludi, ktori nedodrzuju nic a respektuju iba sami seba, tak tych je tu plna rit. Tvoj prispevok su same dristy, ty pokusna mys zapadu… A to tvoje Či? je tvoje DNA… Či?

  7. je známe.
    Súhlasím, že ak tu bude národ dementov, pandémia či výrus tu bude o to dlhšie. Len sa zamysli, prečo je národ banda dementov. Skutočne sú všetci? Alebo len tí, ktorí si myslia, že ak maju Eura a vysoké vygumované Ego, že sú nadľudia a patria k papalášom? Je veľa ľudí, ktorí myslia. Už je veľa aj tých, ktorí po voľbách „vytriezveli“. Tých dementov je zopár a úplne stačí, aby pozitivitu roznášali ďalej. Viď – krásny príklad papaláša cesty z anglicka…
    A ak je môj názor „dristy“, musíš sa zmieriť s tým, že je to môj názor a ja ti ho nevnucujem. Evidentne patríš k tým, ktorým stačí mobil, dáta, oľano a bývanie a vreckové od rodičov. Neboj, to všetko skončí, keď budeš na vlastných nohách. Keď nebudeš mať podporu a z podpory ťa „vyradia“. Potom (možno) zistíš kto komu vymýva mozog 🙂
    Aké bude tvoje „DNA“.

  8. Dnes zomrel v galantskej nemocnice 50 ročný sereďan ktorý sa vrátil pred vianocami k rodine zo severských krajín kde dlhodobo pracoval. Prišiel domov, doma mali všetci vírus a on bol čistý. Nakazil sa doma a je koniec.

  9. pre “tvoje DNA”, ťahá mi na 60, na vlastných nohách som dostatočne, ty zasran. Tvoj názor ti neberiem, ale to nie je tvoj názor, sú to skopírované drísty dookola omieľajúce kotlebovymi ovcami ako si ty, ty “výrus”. Či?

  10. Mne toto pripada akasi privatna domaca siet v nejakom ustave pre chorobomyselnych a psychicky degerenovanych ludi ktory sa predhanaju kto napise co najprimitivnejsiu hovadinu.Teraz neviem coho sa ma clovek obavat,či covidu alebo jednobunkovych organizmov „ludi“ ktory ziju medzi nami.Či covid nechat covidom a radsej sa zamerat na ludsku blbost a hlupost niektorych ludi.

  11. Čo presne znamená zvýšený výkon služieb? Lebo doteraz som žiadnych policajtov nikde nevidela…takže vyšlú jedno auto? 🤔

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img