ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Miestny poplatok za komunálne odpady sa od 1. januára 2021 zvyšuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad Sereď – Oddelenie životného prostredia /  Od 1. januára 2021 sa podobne ako v okolitých mestách aj v meste Sereď upravuje výška miestneho poplatku za komunálne odpady pre fyzické osoby (obyvateľov rodinných domov a bytových domov) z doterajších 27,07 €/osoba/rok na 29,64 €/osoba/rok. Navýšenie o 2,57 € na osobu odráža zvýšené náklady mesta na zvoz komunálnych odpadov v roku 2020.

 

POPLATNÍK VÝŠKA POPLATKU
Fyzická osoba s trvalým pobytom, prechodným pobytom alebo užívajúca nehnuteľnosť v meste Sereď 29,64 €/osoba/rok
Fyzická osoba staršia ako 62 rokov 24,00 €/osoba/rok
Držiteľ preukazu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím 24,00 €/osoba/rok
Fyzická osoba v hmotnej núdzi 9,00 €/osoba/rok

Prehľadná tabuľka poplatkov za komunálny odpad aj so schválenými úľavami pre vybrané skupiny obyvateľov na rok 2021:

 

V prípade, že na úľavu máte nárok ale ešte ste si ju neuplatnili, môžete tak urobiť vyplnením tlačiva „Žiadosť o zníženie miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady“ dostupného v tlačenej forme na Mestskom úrade v Seredi a v elektronickej podobe na webe mesta – www.sered.sk. Tlačivo je potrebné podať na Oddelenie životného prostredia MsÚ, kancelária č. 4.

Pre ďalšie informácie môžete volať na telefónne čísla 031/789 23 92 kl. 279 a 0948 340 037.

 

zdroj: sered.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na to, že niektorý odpad nám berie firma zadarmo (však tak to tak hlásal miestny plátok pred niekoľkými rokmi) a niekoľko rokov ešte bude brať zadarmo je to dosť 🤔

  2. v akych okolitych mestach ani v galante ani v sali to poslanci neschvalili len bruchovi zapredanci to schvalili ved poddani to zaplatia aj za nich

  3. Drahý komentáristi a moji priatelia samozrejme že tie živočíchy tzv. cigáni nebudú platiť a ani nevedia čo to platiť je za odpad lebo sami sú odpad ,, ODPAD !

  4. Bodaj by sa nezvysovali poplatky za smeti ked sa do mesta zvazaju smeti z rodinnych domov z okolia. Uvediem priklad: prislo auto (biely pickup) na sidlisko, panko vystupil otvoril zadne dvere a vyhadzoval 9 velkych vriec bordelu a nejake mensie nabytky (skrinky policky…) cim naplnil cely kontajner. To iste auto v tej istej situacii som zazrel o cca 2 tyzdne na rovnakom sidlisku avsak pri inych kontajneroch. Kedze som bol v aute siel som za nim kam pojde no v hornom cepeni mi zial usiel… spz HC. Nehovoriac o inych ludoch co zvazaju odpad do kontajnerov na sidliskach a pritom tu vobec nebyvaju ani nemaju trvaly pobyt. Cigani detto tolko smeti a rozbitych nabytkov co neustale vyhadzuju ku kontajnerom bezna rodina nevyprodukuje tolko smeti za mesiac co oni za par dni… V inych mestach to funguje ovela lepsie. Smetne nadoby su uzamknute v klietkach a pristup k nim s cipom maju len obyvatelia ktori tam byvaju. Predislo by sa tym aj zbytocnemu rozhadzovaniu smeti okolo smetiakov bezdomovcami ktori uz separovany odpad znova zmiesaju s inym odpadom. Niektore rodiny separuju ale vacsina rodin na to kasle tak potom to vobec nema vyznam triedit.

  5. kupis si kyblik a potom ho drbnes medzi ostatny odpad lebo raz za mesiac keby ti ho mali zobrat tak uz to bude skysnute a smrad na 2 km

  6. Dano a čo bráni obyvateľom činžiaku zabezpečiť si ohradene kontajnerové stojiská? Veď keď na 1 stojisko pripadá 100 bytov tak to nemôže byt taký náklad.
    Bežný obyvateľ domu nemá motiváciu vynášať odpad k činžiaku kedzze každý platí za odpad rovnako – je jedno koľko ho vyprodukuje. Môžem každý týždeň naplniť smetiak kopcom alwbo ho mat prázdny a zapaltim vždy rovnako.
    Tento prípad čo si zaznamenal – to musel byt nejaký tupec ktorý sa bál ísť na Zberný dvor aby nemusel platiť. Aj keď možno by za ten odpad ani nemusel.
    Čo môže motivovať ľudí vynášať odpad k cinziakom?

  7. Ja sa Skorej pýtam kedy zavedie mesto sered adresny spôsob vývozu odpadu?
    Aspoň pre rodinne domy v prvej fáze?
    Kedy odmení občana za to že separuje a že produkuje malo odpadu?
    Niektoré obce na SK už majú takýto mechanizmus úspešne zavedený.

  8. Diskutujuci 5. januára 2021, 20:24
    Jednoduche vysvetlenie. Ľudia co byvaju na dome platia za smetiak rovnako ale… ked ho naplnia musia cakat na vyvoz ktory nie je kazdy den a smeti sa im hromadia a tak je jednoduche vyhodit dalsie smeti do kontajnerov v centre mesta kedze tu vyvazaju smeti denne.

  9. Váženie odpadu som navrhoval na zastupiteľstve hádam pred štyrmi rokmi. Vtedy to prednosta Krajčovič zmietol zo stola.

  10. Ono je to pekna idea, ale… Je treba zmenit komplet zariadenie. Zvozove auta s vazenim, kontajnery s vazenim, nadoby s cipmi….. A niekto to musi zacvakat.

  11. ano ale ak chceme ukladat menej odpadu ina cesta nie je a k tomu prideme tak ci tak ved staci dat do vyberovych podmienok na odvoz ze to treba vazit pan hlavny nech vrati odmenu a hned bude za co urobit ohradky a nakupit cipy

  12. Čo ste sa pomiatli, odmenu už nikto nevráti, bude ju dokonca požadovať v pravidelne opakujúcich sa intervaloch za pozitívne výsledky hospodárenia mesta

  13. Odpad, ktorý sa vyseparuje, t.j. sklo, kartony, tetrapack, železo atď. berie zadarmo Organizácia zodpovednosti výrobcu, táto to zabezpečí cez zmluvného partnera a zaplatí. Občan platí iba za zmesový komunálny odpad, čím viac vyseparuje tým menej platí. Poplatky za zmesový budú rásť nasledovné roky mimoriadne vysoko. Riešenie je adresný spôsob. Na to netreba váženie, ten je spravodlivý. Jeho nevýhodou však je že ten, kto nebude separovať bude platit takú sumu, že mu výplata nebude stačiť. Potom sa odpadu zbaví iným spôsobom.

    Adresný spôsob je jediné riešenie, každá nádoba dostane svoj čip, každý vývoz sa zaeviduje, ďalej vrecia s QR kod na separovaný, viacej zberov separovaného, čiže evidencia aj separovaného. Kedže sa vážiť nebude, tak dáš na vývoz až keď máš plné. Inak Povedané ak máš smetnú nádobu jednu, budeš mať dve a na vývoz dáš až vtedy, keď bude úplne plna. Vyloženie poloprázdnej je vývoz plnej. Iná situácia by bola keby bolo auto vybavené vážením. V bytových domoch vstup do stojiska otvorený iba pre obyvateľov určených bytov, inak vstup zatvorený, čítačka kariet a hotovo. Mesto by vedelo vybrať presnú sumu za každú domácnosť. Pri tomto systéme však vzniknú také nelegálne skládky odpadov, aké si neviete ani predstaviť. Nie sme západná civilizovaná krajina, v DNA máme iné kody, ale o 300 rokov to môže byť inak.

  14. Na mna osobne, toto zvysovanie bude mat asi opacny efekt. Cely rok poctivo triedim odpad a ako motivaciu do dalsieho roka triedenia – BUM zvysenie poplatku. Ocividne triedenie nema žiadny vyznam. Neverim, ze sa neda spenazit ten papier, plast a sklo!

  15. Vedia ludia, ze do Serede je uz niekolko mesiacov zvazany plastovy odpad (nie zadarmo) zo zahranicia bez prislusnych povoleni a napriek tomu, ze je skladovany na mestskom pozemku, vedenie mesta s tym nic nerobi?

    Nestaci nam tu skladka luzenca, musime tu mat aj spracovanie plastovych odpadov – co este a kto konkretne urobi za peniaze?

  16. Nie nevedia, urcite nevedia. Totalna drzost, sem sa zvleka plast na spracovanie, aby par ludi zarobilo a este aj bez povolenia, co vsetko sa da za peniaze.

  17. Kto vie co by nato povedal pán minister Budaj že zo slovenska bude skládka odpadu pre civilizovaný západ. Pan Majko kde sa nachádza ta skládka? Treba informovať enviromentálnu políciu. Potichu sa navozí odpad zo západu potichu sa odvezie na skládku v Pustakerty a občan Serede to zaplatí dobre vymyslené nie? Pán Kurbel nevie nič?

  18. Tomčáni o navážaní odpadu zo zahraničia na mestský pozemok vie a napriek tomu nekoná. A taktiež vie že dotyčný pán stavia na mestských pozemkoch bez súhlasu a povolenia mesta a napriek tomu taktiež nekoná, otázka znie prečo ? To asi vie len on a my ostatní môžeme len hádať. Hlavne že jeho povinnosťou je obhajovať záujmy mesta

  19. Pekne sa nam odhaluje pozadie spolocnosti, s ktorymi Mesto Sered v zastupeni primatorom a statutarom Tomcanyim uzatvara zmluvy.

    Clenovia komisie a pani poslanci viete, coho ste sucastou?
    Tak mozno trosku aktualneho citania neuskodi:

    https://www.aktuality.sk/clanok/853541/daniari-radili-podnikatelovi-ako-sa-zbavi-blokacie-majetku-za-uplatok-400-tisic-eur/

    Pokym vam to polopate a v dostatocne zjednodusenej forme nepredlozime, skuste rozmyslat a hladat prepojenia medzi firmami, ludmi a rozmyslat, preco nezakonne zvazanie plastoveho odpadu, preco odmeny za nedodane sluzby, preco dotovanie krachujucej firmy mestskymi peniazmi, preco tolerovanie vystavbby bez stavebneho povolenia, preco snaha podpisat zmluvu…

    Este nezapaluje?

    Mozno ked budete sediet na vysetrovacke vam to dojde…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img