ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Anna Strehárová, prvá zaočkovaná vo FN Trnava: Bez očkovania by ľudia zomierali na COVID-19 ďalej, a to predsa nemôžu ľudia tretieho tisícročia dovoliť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

FN Trnava |MM| Fakultná nemocnica spustila očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v rámci prvej vlny očkovania. Prvou zaočkovanou lekárkou v nemocnici je mim. prof. Anna Strehárová, ktorú zaočkovala prednostka Kliniky infektológie FN Trnava doc. Adriana Kršáková.

Fakultná nemocnica Trnava spustila 5.1. 2021 očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v rámci prvej vlny očkovania. Medzi prvými zaočkovanými je zdravotnícky personál nemocnice, miestne a regionálne autority kraja.

„S potešením musím konštatovať, že väčšina oslovených miestnych a regionálnych autorít prijala pozvanie na očkovanie, čo dáva jasný signál verejnosti, že sa nie je čoho obávať. Len spoločným úsilím dokážeme túto pandémiu prekonať“, povedal riaditeľ FN Trnava Vladislav Šrojta. „V prvej dodávke sme dostali takmer 10 000 dávok vakcíny, čím pokryjeme časť prvej vlny očkovania“ dodal riaditeľ FN Trnava.

Na očkovanie prijali pozvanie predseda TTSK Jozef Viskupič, primátor mesta Trnava Peter Bročka, primátor mesta Galanta Peter Paška, podpredsedovia TTSK József Berényi a Marek Neštický, viceprimátorka mesta Trnava Eva Nemčovská, rektor Trnavskej univerzity v Trnave René Bílik, rektor UCM v Trnave Roman Boča, dekan Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce TRUNI Jaroslav Slaný, riaditeľ nemocnice v Piešťanoch Štefan Kóňa, generálny riaditeľ VÚJE a ďalšie miestne a regionálne autority orgánov štátnej správy a samosprávy.

O OČKOVANIE JE ZÁUJEM

Prvou zaočkovanou osobou bola mim. prof. Anna Srehárová, ktorú zaočkovala prednostka Kliniky infektológie FN Trnava doc. Adriana Kršáková. Anna Strehárová pracuje ako lekár na Klinike infektológie FN Trnava, pričom práve Klinika infektológie bola prvá, ktorá bola reprofilizovaná na COVID oddelenie. Momentálne má nemocnica k dispozícií dva očkovacie tímy, ktoré bude navyšovať na základe zvyšovania záujmu o očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

V najbližších dňoch pokračujeme s očkovaním proti ochoreniu COVID-19 v rámci zdravotníckeho personálu. „Teší ma, že naši lekári, sestry a ďalší zdravotnícky personál má záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Očkovanie vidíme ako cestu pre zlepšenie súčasného stavu, nakoľko bojujeme s koronavírusom už od marca 2020“ dodáva zástupca riaditeľa FN Trnava pre lekárskopreventívnu starostlivosť Viliam Vadrna.

„Vakcinácia je to najlepšie, čo ľudstvo vymyslelo. Je to jeden úžasný vedecký poznatok. Bez očkovania by zomierali ľudia na COVID-19 ďalej, a to predsa nemôžu ľudia tretieho tisícročia dovoliť. Nebojte sa“, uzatvára mim. prof. Anna Strehárová, prvá zaočkovaná vo FN Trnava.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Presne tak , to si ludia nemozu dovolit. Takze radsej si dajte pichnut nejaky bordel co nema ani SULK u nas a ked zistime o 5 -10 rokov , ze sme neplodny, mame zavazne ochorenia. Tak si len povieme , no čo už. Populacia ludstva konci, ale aspon sme nedostali covid. Z ktoreho sa dostanete za 10 dni. 90% ludi ma lahky priebeh, niekto ani nevie ze ma covid, ale je v tom ze ma chripku. No media budu prezentovat len 8% co ma horsi priebeh a najviac mediam vyhovuje , ked mozu trepat o 2% ludoch co podlahli covidu, ale uz nepovedia , že mali dalsie zavazne ochorenia. Len sa hodi do umrtnej karty COVID a potom media masiruju mozgy. Chora doba.

  2. Zastancovia vakcinacie, kurna ponahlajte sa , nechajte si to pichnut do hlavy, aj ked to vam prt pomoze lebo tam nic nemate, tak hned si dajte aj do analu jednu. Lebo len tym sa snazite premyslat. A nam co nepotrebujeme bordel do tela dajte pokoj, Ved coho sa bojite ? Ze to dostanete ? ved budete zaockovany, tak co sa starate do ludi co nebudu. Vam kape na bakelit, hlupaci Matelkovi.

  3. Ovce den co den podlahne na Slovensku 38 ludi na rakovinu , to je takmer 14 000 ludi za rok. na covid udajne, asi nemaju inu tazku chorobu ludia co umieraju na covid , tak podlahlo 2900 ludi. Nemala by potom splnat atribut pandemie skor rakovina ? Ci staci volit Matelka, citat zapredane media, kde clanok ma len sokovat verejnost, Ako umiera na covid 8 milionov ludi z 5 milionoveho slovenska.

  4. aaa uz je to tu , utoky na zdravie. No co mi este doprajes, alebo zautoc na rodinu. To su klasicke uchylky Matelka a jeho volica. Nic neviete len utocit. Ale ved rovny rovneho si hlada, cize bezmozgovec bezmozgovca. Ty si daj aj 3-4 kludne aj moju si daj, ja ju nepotrebujem. Doprajem ti dobrotku, daj si .

  5. Pred pár mesiacmi si sa tu oháňal 800 mŕtvymi na chrípku, už si povýšil porovnávanie na rakovinu? A neskor to budeš s čím porovnávať? S mŕtvymi v 2. svetovej vojne? A s čím to porovnáš keď ti zgegne na to niekto z rodiny? Z mojej už dvaja, a nie, nemali rakovinu ani inú ťažkú diagnózu. Iba mali smolu, že žili v štáte s takými ako si ty.

  6. Anonym 8. januára 2021, 12:25 neviem o akej chripke to tu splietas, skus si dnes dat lieky co ti odporucil doktor a nie dobrotku z cukrovarskej . Silno pochybujem ze ty pises pravdu o tom , ze ti niekto umrel v rodine a ze im nic nebolo, uz si ako media, len klames a klames, kludne si daj ziadost do aktualit alebo sem Majkovi, tam treba klamarov. Co chcu len sokovat verejnost. Predstav si , ze v rodine som mal pripad na covid a nik neumrel, pokial nemas pridruzene zavazne ochorenie. Tak tu neklam ty matoovca pokazena.

  7. Jozef to nemyslis vazne , tak uz som zas fasista , lebo som napisal slovicko ovca . Ked napisem ze Matelo ma ist na psychiatriu tak som zas z SNS ? Aj ty si bol tusim na cukrovarskej po nieco dobre. Ale ocividne to niecim pancuju, nerobi Vam to dobre matelkovci

  8. Pre 12:47, škoda na teba reagovať, nemám síl na teba reagovať, je toho na našu rodinu už moc za posledné dni, dnes 3.mŕtvy, táto pani mala problémy so srdcom, ale ešte tu mohla pár rokov byť, tím dvom nebolo predtým nič. Máme veľké problémy s pohrebmi, neviem čo ďalej, lebo aj my sme v karanténe s príznakmi a potom čítam takých ako ty, škoda reči. Ale nevyskakuj ešte, aj na teba može padnúť karma, na tvoju rodinu nie, lebo zrejme žiadnu nemáš.

  9. Anonym 8. januára 2021, 14:02 tak mala problemy so srdcom , potom zas nemala. Ked je niekto kardiak , tak ich ma. Zas je tu len jeden a ten isty Matelko a hra sa tu na inych ludi. Treba si pozorne precitat co pisem . Netvrdim že na covid sa neumiera, ale musi byt v spojeni s dalsou zavaznou chorobou, v tom tvojom pripade kde pises ze raz bol problem so srdcom , potom zas nie. Tak ked sa budeme drzat toho , že to bola pani co tu mohla este par rokov byt, tak je ocividne , ze sa jednalo o starsiu pani a dost mozne , ze napokom bola kardiacka, takze zomrela lebo jej covid pritazil. Takze pre nu je aj chripka, zakerna choroba, mozgova prihoda, …. tiez zla kombinacia. Keby to bola 40 rocna pani, co tyzdenne beha 15km a zomrie na covid, tak potom sa tu mozme bavit, ze je tu smrtelna pandemia. A nevyskakujem , pisem fakty a nie bludy co pusta z huby Matelko a jeho prisluhovaci, plus zapredane media , co im ide len o to aby sokovali verejnost. Ano kazdemu treba karmu, aj mne za to že pisem ako sa veci maju , aj matelkovcom za to ze maju IQ mensie ako ich chobot aj mediam za klamstva a vela dalsim ludom čo nevedia pouzivat hlavu.

  10. Boze ty si ale blbec, citaj poriadne, problemy so srdcom mala teta, ktora zomrela dnes, ti dvaja co zomreli pred 2 dnami, problemy nemali a mali tesne nad 60. Mas zmyslanie fasistu a zrejme nim aj si, aj takych musi tato zem uniest

  11. :O to vážne im nič nebolo a zomreli ? Aké sú to ročníky ? A športovci ? Aj športovci zomreli, bolo v tv. futbalisti, zrazu bum na srdce. Bolo to minulý rok, mohlo aj to byť už na COVID ? Panenka Mária , dopraj ľudom zdravíčka, veď 20 ročné dietky nám necháš umrieť. Aspoň sviečočku do kostola by som im išla zapáliť, ale nič sa nedá robiť. Dnes len čakať na istú smrť :/

  12. Aha , takže 60 rocny ludia, co im nič nebolo, chodili na hradzu pravidelne behat . a na poslednom polmaratone zrazu covid ? Zas som fasista no ok , tak ked to dostanem dam si bromexim a vodku , aby som ti radost spravil . Matelkoovce, tak sadate na lep mediam , v tv povedia , ludia umieraju na covid a hned si predstavite 40 rocneho chlapa v plnej sile ako ide po ulici a zareze ho covid. uz prestante mysliet ako matoovce

  13. ľudia prestante to šíriť. Nakúpte si potraviny na mesiac a nechodťe ani von. Musíme chraniť zranitelné ročníky. Majú vyhradený čas na nákup. Preto vieme kedy možme ísť na nákup a zaručene tam naše staré ročníky čo budovali s láskou našu peknú krajinu nestretnete. Nakúpte si na mesiac a zatvorte dvere aspoň na mesiac. Jedine tak zastavíme túto covid hnusobu. Spojme sa duchovne, oddeľme fyzicky a po mesiaci sa Slovensko zbaví covidu a celá zem nás bude mať za vzor.

  14. Ahojte, ja by som chcela porovnať očkovania. Možem si vybrať ? Pre seba by som chela pfirzer a pre manžela tu z Ruska. Aby by sme vedeli rodine odporučiť ktorá je lepšia. Ďakujem

  15. Tanička, si nejaká skromná , tak ty chceš s čipom a manžel dostane bez čipu ? Nebudete kompatibilný :D:D:D Skúste si dať aj -aj . Tam kde očkujú budú vedieť ktorá je lepšia, alebo Vám možno budú vedieť aj namiešať pol z tej a polku z tej. Držím Vám palce.

  16. Niekde som čítala, možno počula, že vakcína ma ochráni len na nejaké obdobie. Je možne aby som sa objednala na viac krát? -aby mi dlhšie vydržala?

  17. Neviete prosím , ako sa dostanem skôr na rad ? Strašne sa bojim , ja už ani nespávam od marca. Prečo politici už majú svoj boží dar ? Predsa sú našimi zástupcami, tak najskor ľudia musia ísť. Mohlo by sa robiť očkovanie v kostoloch, veď pán farár otec poženhnaný má vysokú školu. Určite by to vedel.

  18. Hurá, všetci tí 3000 ľudí v nemocniciach s ťažkým zápalom pľúc utekajte domov, lebo Anka a ten 14:28 povedali, že vám nič nie je, vy ste iba takí simulanti. A keď náhodou zomriete, nevadí, sj tak by ste raz podľa nich zomreli, tak čo

  19. Myslis, ze hentie jebliny niekto klonuje, alebo sa to take tupe okotilo? Lebo tym, ze su skoly zavrete par mesiacov, sa takto osprostiet neda.

  20. Huraaa vyhodte z nemicnic ludi s rakovinou, kardiakov, len preto, že mame 3000 ludi , ale že mame cez statisice ludi s rakovinou a srdciarov, tak im nic nieje . Oni sa vyliecia , tak ako 90% ludi co ma covid za 10 dni. Pretoze dnes sa umiera uz len na covid, vsetky dalsie choroby su vyriesene. Podakujme Jozko.otovi a anonymu ale obaja su jeden a ten isty clovek , Matelko. Takze sa podudluj

  21. Jozef a Jozef II. Podakujme sa aj oligarchom aj Stary Rotchield, co ma už siedme trnasplantovane srdce a chudak od pásu sa nedostane ani k jednemu. A ty nasledujes taku bandu ako je Rotchild , co plati za toto covid sialenstvo aby bolo aj nadalej podporovane takym ako je ten tvoj vodca z TT. Plus zapredane media. Kiezby ste aspon kopec hoven mohli mat v hlavach , lebo aj tie určite viac vyprodukuju ako ty

  22. Koľko platia farma firmy ? Chcel by som aj ja nejakú bokovku. Kľudne sa budem zastavať vakcíny , aj keby zabijali každú jednu osobu, ktorá si to nechá pichnúť. Súrne potrebujem príjem, pretože kvôli covid šialenstvu máme zatvorené už mesiace. Ďakujem

  23. ľudia, takto Vám poviem. Prekonal som Covid19, mám nejaky ten rôčik do okruhlej 50točky. Zdravie samozrejme neslúži, ako keď som bol na povinnej vojenčine, no prekonať sa to dalo. V mojom prípade išlo o teplotu, bolesť hlavy, celková telesná slabosť a prve dni behanie na toaletu. Čuch som nestratil. Dostala to aj manželka, ona stratila čuch aj chuť, ale nemala bolesť hlavy a ani časte utekanie na toaletu. O manželku som sa bál. Nakoľko je diabetička, no ako píšem priebeh mala ľahší ako ja. Dospel som k názoru, že povinná vakcinácia je na ľudoch. Zastávam názor, že ja už nejaké obavy mať nemusím. Chápem mladšie ročníky, či to nespôsobí nejaké vedľajšie účinky. Syn sa hlavne boji o neplodnosť, chcú ešte ďalšie dieťa. Švagor prekonal rakovinu, tak rozumiem aj jeho obavám. Ale presviečat, odrádzať a haniť druhý nazor je nepekné. Rovnako ako vyjadrenia populistov, že ludia bez vakcinácie deportovať na ostrov a podobne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img