ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Galantská nemocnica bude poskytovať zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sieť Svet zdravia sa dnes dohodla s Ministerstvom zdravotníctva, že od tohto štvrtka (7. 1. 2021) bude galantská nemocnica poskytovať zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19. Prechod do „červeného“ režimu má výrazným spôsobom pomôcť kritickej situácii v nitrianskej fakultnej nemocnici. Nová COVID kapacita bude predstavovať spolu 110 lôžok, z toho 10 s umelou pľúcnou ventiláciou a 80 s priamym prívodom kyslíka. Doteraz mala nemocnica reprofilizovaných 65 COVID lôžok s aktuálne 59 pacientami. Súčasťou spoločnej dohody je prevoz približne 70 pacientov, ktorí sú dnes v Galante hospitalizovaní s inými diagnózami, do nemocníc v Trnave, Nitre, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Bratislave. Nemocnica bude mať aj po štvrtku v prevádzke urgentný príjem pre všetkých pacientov, detské oddelenie s pohotovosťou a bude zabezpečovať pôrody v akútnom režime. Plánované gynekologicko-pôrodnícke zákroky prevezme nemocnica v Nových Zámkoch. Okrem toho sa aj táto nemocnica Sveta zdravia pripravuje na spustenie vakcinačného programu pre svojich zdravotníkov už v priebehu tohto týždňa.

„Galantská nemocnica pomôže nitrianskej nemocnici napriek tomu, že má stále vysoký počet zdravotníkov v domácej liečbe alebo karanténe. Veríme, že okolité nemocnice sa v tomto dočasnom krízovom období zase dobre postarajú o našich pacientov z rozsiahleho galantského regiónu,“ zdôraznil Vladimír Dvorový, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia. Spádová oblasť okresu Galanta predstavuje takmer 100 tisíc obyvateľov.

Okrem galantskej nemocnice prijala COVID pacientov z Nitry aj nemocnica Svet zdravia v Topoľčanoch. V rámci svojich možností to bolo za posledných 5 dní spolu 6 pacientov.

 

zdroj: procare.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tyka sa to aj ambulantnych lekarov,ktori ordinuju v nemocnici…zubar,diabetik,ortoped…
    ??
    Alebo budu aj oni na oddeleniach vypomahat.

  2. Na ktorého oného potom platíme zdravotné a nemocenské poistenie ? Do pi.e aj s vaším vymyslenýmk kovidom ! Je to len nafúknutá bublina !

  3. Nebolo by omnoho jednoduchšie jak pre personál, tak aj pre technické zabezpečenie, keby sa v každom kraji vyhradila jedna nemocnica na kovid prípady a zvyšok by fungoval v normálnom režime? Lebo nech je pandémia aká chce, ale mimo kovidu tu sú aj iné závažné choroby. Ako aj čakatelia na operácie atď.

  4. Presne tak Vlado, keby nebolo takých popieračov Covidu ako ty a Daniel, tak by na vás nedoplácali nevinní ľudia aj s inými chorobami. Ale pre vás dvoch dobrá správa: psychiatrie fungujú

  5. A prosím ťa? Kde popieram kovid? Vždy som tvrdil, že tak ako na túto, umierali ľudia aj na iné choroby, dokonca vo väčšom množstve. Len sa im nevenovala taká mediálna pozornosť. Je z toho niečo lož? Opatrenia dodržiavam ale pardon, nemienim žiť v bunkri lebo…..Okrem toho, tak ako to vyzerá na odberných miestach, tak kovid za chvíľku vystrieda chrípka a pod., z čoho ľahko môžeš chytiť zas iné veci. Takže super vymyslené. A keď chceš kritizovať prečítaj si ešte raz môj príspevok, verím, že to zvládneš 🙂 Možno.

  6. Vlado, to presne aj robia. Vola sa to reprofilizacia nemocnic. Tentokrat to padlo na nasu Ga. nemocnicu. Sami sa ponukli na pomoc Nitre. Len sa obavam, ze to za dva tyzdne uz nebude stacit.

  7. Hej, lenže robia to už pomaly v každom špitály a všade po kúskoch. Spraviť to vo veľkom a celú, tak je logistika omnoho jednoduchšia. A v tomto viem čo hovorím. Mám to z fachu. Lahšie sa zásobuje jedna veľká fabrika, než 30 malých.

  8. No to je pekne ludia mozu pokapat staci len platit ale nikto vas neosetri obvobna len si zavolajte pritom telefon vyveseny objednate sa odbornikovi ale ani tam sa nedostanete lebo Covid hlavne ze sa sankujeme a lyzujeme to je treba ale jaka vlada taka starostlivost.

  9. Anonym chodte prilozit ruku k dielu a minimalne aspon chodte upratovat na covid pracovisko aby ste bol v obraze. Aj ked sa velmi obavam ze VY a kopec vsetkych co sa nevedia spratat do vlastnej koze a s takymi vyjadrovacimi schopnostami ake tu davate by som ani roztrhanu handru nedala do ruky lebo by ste nevedel na aky ucel by vam bola. Inteligent. Len sa modlite aby Vy ste bol zdravy…. karma je zdarma NEZABUDAJTE!

  10. Prečo tých covidovych nedajú na prázdne zrekonštruované oddelenia?
    Ahá….tie sú určené len na reklamné spoty tam ešte pacienti neležali a ani nebudú. To je naša pýcha.pre úniu! Hanba im!

  11. sam pan Krcmery na jar hovoril: vybudovat polne nemocnice, navozit zdravotnikov zo zahranicia, z Azie… A je ubohe hadzat vinu na akoze nezodpovednych obcanov. Pri vlastnostiach toho virusu by musel mat kazdy jeden znalosti a vybavenie chemickeho vojska aby sa sirenie dalo potlacit.

  12. Testovanie v Nitre…Matovič..v žiadnom prípade nebudú použite testy RapiGen…zaujímave,že tieto testy v počte milion kusov..štát objednal v oktobri minuleho roka..zmluvu najdete v centrálnom registri…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img