ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

AKTUÁLNE: Pozor! Spoločnosť chcú ďalej rozoštvávať aj takto nemorálnym šírením cudzej fotografie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Kam až môže zájsť účelové konanie ľudí šíriacich propagandu, ako neskutočne  sú mnohí ľudia  ovplyvniteľní a čo všetko bez akéhokoľvek preverenia pôvodu a pravdivosti správy sú schopní na sociálnych sieťach zdieľať, je najlepšie vidieť v súčasnej dobe.

V správach cez e-maily a FB je šírená fotografia, ktorá má zobrazovať gen. Lučanského zbitého v ústave na výkon väzby.

Do pošty nám bola čitateľkou média zaslaná táto fotografia:

(Poznámka redakcie: nápisom označujúcim správu za hoax, sme súbor označili pred jeho publikovaním.)

Je potrebné uvedomiť si, ako veľmi musí niekomu záležať na tom, aby bola značná časť občanov zneistená a zavedená, keď je pre dosiahnutie svojho cieľa schopný podlo a bezcitne zneužiť dokonca aj fotografiu dobitého dôchodcu a túto verejne vydávať a šíriť ako fotografiu gen. Lučanského.

Je evidentné, že spoločnosť hlavne na sociálnych sieťach prestala rešpektovať základné princípy morálky a etiky a metódy zápasu niektorých jednotlivcov a skupín ľudí začínajú byť pre spoločnosť nebezpečnými. Spoločnosť je účelovo polarizovaná a šírením hoaxov a klamstiev sú ľudia štvaný proti sebe.

Je nanajvýš nutné, aby autority štátu verejne vystúpili a jasne a zrozumiteľne občanom dali najavo vôľu vyšetriť udalosti nezávisle a objektívne a zároveň aby bolo obmedzené zavádzanie občanov cielenou kampaňou s jednoznačným politickým podtónom.

Je potrebné uvedomiť si, že sústavným znižovaním laťky tolerancie, takmer nenávratne dostávame verejnosť do stavu, kedy uverí všetkému, resp. reálne nebude veriť úplne ničomu. K tomuto stavu svojim správaním a konaním prispievajú žiaľ aj niektorí politici, ktorí sú pre svoju prestíž schopní a ochotní urobiť hocičo.

Fotografia šírená internetom pochádza z tohto dávno medializovaného prípadu:

https://www.tvnoviny.sk/domace/2009594_bestialny-utocnik-ktory-zbil-a-zapalil-dochodcu-je-na-uteku-policia-vyhlasila-patranie?fbclid=IwAR20hHwRdH52-xL5cvnJSQXOqu_Ca8fQxvcf2evaezgh4AUBVP_jFckBmTM

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nemajú ľudia teraz dosť starostí? Kto sa na tom vyžíva, že ľudí otravujú nezmyselnými a vymyslenými príbehmi? Máme toho po krk, už ľudia ani nepočúvajú správy, lebo ako by sa aj novinári vyžívali kauzami, kto, koho, s kým…? Nič pozitívne, nič povzbudzujúce pre ľudí. No, ale ako vidieť, že sa nájdu aj takí, ktorí sa zaoberajú a bavia sa na účet iných.

  2. úvaha máš pravdu. Ja správy nepočúvam a nepozerám už viac ako pol roka. Nie je tam nič povzbudzujúce a jediné čo omieľajú stále dokola je koronavírus. Je mi z toho zle !

  3. Niečo tu riadne smrdí a nebudú to trenky… prečo Naď sľúbil odmenu a beztrestnosť tomu kto bonzne vynášača informácii a nevenuje sa tomu prečo resp. ako sa udiala “samovražda” generála

  4. Pamätám si ako Matovič sa prizivoval na smrti Kuciaka a Kušnírovej celú dobu. Behal s jeho fotografiou a s falošným pohľadom do kamier hral divadlo.
    Jeho upadajúca a politická kariéra za blíži ku koncu a tak isto aj jeho podržtašky. Slušní ľudia majú už tejto vlády po krk a želajú si hlavne zmenu

  5. Neviem či slušní ľudia maju tejto vlády po krk a želajú si zmenu, ale súdiac aj podľa tejto fotografie a podvrhu zmenu späť k starému režimu si evidentne želajú ľudia, ktorí maju za nechtami veľmi veľa špiny a boja sa že sa začne účtovanie a príde aj na nich. Preto štvú proti Matovičovi a spol

  6. Smer v žiadnom prípade , žiaľ iná alternatíva asi neexistuje… otázne je koľko špiny budú mať za nechtami súčasne individuá keď sa udržia viac volebných období

  7. Dade 4. januára 2021, 0:31 – obcania si musia uvedomit, ze KAZDA vlada a vsetci voleni zastupcovia na vsetkych urovniach riadenia statu a samosprav MUSIA BYT KONTROLOVANI permanentne a kontrolovanie od obcanov musia akceptovat.

  8. Ja neverím, koľko odborníkov sem píše komentáre. Všetci vidíme akurát tak hovno do toho čo sa stalo ale niektorí tu budú mudrovať. Myslíte,že všetky informácie z vyšetrovania ich zlodejín môžu ísť do éteru? Ale kto má aspoň trochu zdravého rozumu,tak vidí,že sa rozkrádalo a korumpovalo na všetkých úrovniach. Môj čisto laický pohľad na vec je,že bol v tých sračkách namočený až po uši,úplatky bral a situáciu vyriešil,tak ako najlepšie vedel. Keby sa priznal tak zhnije v base a keby spolupracoval,tak mu pochovaju rodinu. Je to trochu iný druh mafie. Nie ako títo naši seredskí kovboji, ktorí utopia jeden druhého, lebo vedia,že si to môžu dovoliť. On zjavne vedel,že inej cesty niet. Tak už jebte nato.

  9. toto by mala byť posledná kvapka aj pre najväčších podoporovateľov bývalej vlády . každy rozumný človek ( rozumny ) musí pochopiť že tu už skutočne nejde o informovanie ale o sprosté manipulovanie za účelom rozdúchať nepokoje a zastaviť proces očisty spoločnosti . nedávno sa mlady kaliňak priznal ako vyrobil fejkové video a bavil sa na tom . to vraví všetko za seba .

  10. Kolko zmanipulovanych mozgov, tupych je este v tejto spolocnosti. Blaha alebo Fico vyserie zo svojho mozgu nejake konspiracie, domienky a vymyslene veci a kopa ludi mu to hned zerie a uveri. Vobec nepouzivaju vlastny mozog. Len aby rozostvali narod proti tejto vlade a dostali sa naspat ku korytu. To ze kradli jak po nebohom, to musi kazdy normalny clovek vidiet a vediet.
    Ano, ani tato vlada nie je bezchybna, ale zatial lepsia ako ta ktora tu bola 12 rokov. A ziadna alternativa tu bohuzial neexistuje.

  11. Fero,Diskutujúci,stačí ak sa ľudia dozvedia pravdu,a je to.Ked Vy veríte tomu,čo Vám vykoktala Kolikova,to je Vaša vec.Neviem,čo sa stalo,ale k tomu,že ľudia konspiruju sa nečudujem vôbec.Do väzby išiel zdravý,odsúdený nebol,vo väzbe bol na základe podozrenia,a nie on musel dokázať,že je nevinný,ale je to presne naopak.Z väzby sa nikdy nevrátil.V prvom prípade,sa všetci predbiehali v tvrdení,že sa nič nestalo,a v druhom sa predbiehajú v tvrdení,že to bola samovražda.Dokazy,zatiaľ neexistujú,ani o jednom prípade.(teda pre verejnosť),Takže,spoločnosť si sama robí uzávery,z toho,čo je známe.

  12. Ľudia nedajte sa oklamať prašivcami zo Smeru a Hlasu Pelegoša. To fakt chcete návrat tých zločincov k moci???? Čo všetko rozkradli, klamstvá za pravdu vydávali. Policajný prezident, sudcovia a prokurátori v base. To vskutku chcete ,aby tí zločinci boli prepustení na slobodu a páchali daľšie svinstvá. To fakt uveríte tým klamstvám Fica a Pelegríniho a ich zločineckým bandám ???

  13. Radšej tí dvaja ako ten psychicky narušený človek,čo je tam teraz.Ale myslím si,že jeho dni na poste premiéra sú už zrátané.

  14. Bohuzial chcu a veria. Vsetci vedia co su zac a napriek tomu sa chcu znova nechat odrbavat pokracovatelmi bolsevika a meciara . Cloveka dokazes poucit a presvedcit to sa da. Ale lud, to je horsie. Ked sa z neho stane luza, tak to uz nejde.

  15. Foto je fake… Ale necudoval by som sa, že ju vypustila vládna moc… Veľmi dobre vedia ako usmerňovať prostredníctvom médií verejnú mienku. Boli na dlhodobých skoleniach v zahraničí.

    Na základe tejto fotky budú ľudia všetky názory oponujuce oficiálnej verzii považovať za hoax, fake, konspiraciu…čo sú veľmi populárne slová v súčasnosti.

    Ale zaujímavé je, že konspiraciou bolo 10 decembra hovoriť, že sa Lucansky pokusil o samovraždu…a hľa…

  16. Máme jednu z najlepších vlád,akú sme kedy mali. Štát ovládala silno zakorenená mafia, dlhoročná od čias močiara, to boli stále tí istí ľudia. To čo robí teraz NAKA a to, že sa začína ozdravovať aj súdnictvo je zázrak, ktorý už nikto nečakal. Bude to ešte trvať, ale je to na dobrej ceste, na tejto ceste treba vydržať, prídu aj žabomyšie kauzy na tie kašlať. Zločineckej organizácii okolo Roberta Fica ide o všetko, na plné kotla idú staré zložky služieb, živia a vymýšlajú konšpirácie, majú platených trolov, ide im úplne o všetko, čiže ide sa ako na fronte. Finančné skupiny, dajú do toho všetky peniaze.

    Táto vláda, žial zvádza boj s pandémiou, ktorej 40% populácie neverí, že existuje. Tomu treba pomôcť a vysvetlovať v rodinách, že covid existuje.

    Každý inteligentný človek sa do tohto boja musí stále zapájať, o demokraciu a slušný štát sa musíme denne starať.

    Lučanského modus operandi bude na záver vyšetrovania určite publikovaný. Nečitali ste tie odposluchy, nečítali ste ani spis, nepoznáte preukazné finančné operácie, nepoznáte priznania a výpovede spolupáchateľov, tak nesúdte a počkajte si.

    A hlavne mier!!!

  17. Ak by investigatívny novinári boli akční a zverejnili zábery z prevozov medzi nemocnicami , tak sa nemuseli objavovať podvrhy…

  18. Vláda plagiátorov amatérov a nervovoblabilných ľudí,toto je najhoršia vláda čo tu kedy bola.Tí,ktorí ešte schvaľujú teraz jej vyčíňanie sú na smiech Je to ale taký smiech cez slzy.

  19. Amateri boli vo vlade aj doteraz, korupcne poprimani uradnici, tupci, co nic nevedeli ale mali znameho v politike, tak boli dosadeny rovno na riadiace funkcie. Islo im len o teple miestecko a potom robia vymyslene tabulecky aby vykazovali nejaku robotu, alebo nerobia nic…Kopa z nich je na svojich miestach doteraz lebo nie je mozne vymenit desattisice uradnikov.
    Dezolat attack – presne s tymto nazorom suhlasim.
    Niektori na facebooku hovoria ze je uz za tym dokonca Lipsic a ze Lucansky mal dokazy na novu vladu 😀 tak ked ich mal preco ich nepozatvaral ked bol pri moci ?
    Kopa ludi zdielala tuto fotku na socialnych sietach – stado. Ved na pohlad je jasne ze to je iny clovek. Z toho je vidiet ako su ludia tupi a lahko ovyplvnitelni.
    Ved bezne nevedia vyriesit ani ulohu ich deti na zakladnej skole, tak co sa cudujeme…hlavne ze odhalili svetove sprisahania ukute v zahranici 😀

  20. Dade ty debil ziadne video z cely nie je, pretoze nemozes monitorovat vaznov 24h denne. A porusenie zakona o osobnych udajov ti nic nehovori? asi nie, ci tebe by sa pacilo keby ta tocim cely den v obyvacke a vysielam to na internet? Alebo lepsie ked budes srat na hajzli.

  21. Toľko zloby a nenávisti čo sa šíri na sociálnych sieťach až mám strach, že ak toto všetko skončí sa vonku pozabijame. Ja som začal s blokovanim príspevkov od „priateľov“ až sa mi nakoniec zobrazuje len poradca zahradkara😁. Prosím Vás zobuďte sa! Veď už len z tých úplatkov, z ktorých bol obvinený sme ty, ja, Jozef, dade… Mohli mať vystavaných niekoľko km diaľnic, či jedno poschodie nemocnice a to je len jeden!

  22. Ukludnime sa a nebudeme si nadavat.
    Nie, z lozka do ot nie, ale videl si niekedy basu z vnutra? Asi nie. Podla tej uniknutej spravy a jeho slov si poranil oko a potom este cvicil. Sam ziadal neskor o lekara. Cize nebol nevladny. V base nastupil do sanitky, takze nebols ziadna sanca na selficka. Po konzultacii lekarov sa rozhodli operovat v ruzomberku preto, ze tam bol specialista, ktory bol jeden z dvoch dostupnych. A pre milovnikov konspiracii, 12 hodinova operacia? Aj podla uniknutej spravy, na ktoru prisahaju, operovali hodinu pat minut.

  23. Teraz som čítala správu od polície v novinách že je to hoax.Pánovi Majkovi som vždy verila aj keď tu bohuje zo všeličím.Aj toto uverejnil skôr ako polícia a mal pravdu.Som rada že máme takéto noviny a ľudí ktorí sa neboja písať aj veci za čo sú kritizovaný lebo ich veľa ľudí nechápe

  24. Jozef boli v Prešove aj v Ružoberku… Pokiaľ viem tak vo vojenskej nemocnici liečia aj civilov . Tie ZVJS tam sa asi novinár nedostane.

  25. Z lekárskeho prostredia vieme, že to bol práve lekár z očno-nosno-ušného oddelenia, ktorý po viacerých vyšetreniach rozhodol, že ho musia transportovať do ružomberskej vojenskej nemocnice. “Lebo len dvaja lekári vedeli v tej chvíli spraviť taký zákrok, jeden v Ružomberku a druhý v Bratislave. A v Prešove nechceli riskovať oslepnutie, tak ho hneď viezli na operáciu,” uviedol náš zdroj.

  26. pre anonym ; o dôkazoch by som nepochyboval , neviem ktorý sudca by si v tejto situácii dovolil uvaliť väzbu na generála policie bez dôkazov . p.Lučanský bol profik a ako profik vedel čo robí . určite si bol vedomí toho že voči mŕtvemu nebude vedené trestné stihanie a bude zachované Status Quo . možno to znie morbidne ale p.Lučanský myslel na rodinu .

  27. Jedním z nejznámějších symbolů padesátých let jsou politické procesy.

    Nesly řadu charakteristických znaků: byly formálně vedené podle práva, ale založené na velmi obecné formulaci trestných činů. Ty byly pak prokazovány výpověďmi obžalovaných a nikoliv věcnými důkazy.
    Výpovědi byly spontánní a ideologicky nepřirozeně dokonalé. Byly totiž dlouhodobě připravovány a vynucovány ve vazbě Státní bezpečnosti za použití řady rafinovaných nástrojů.
    Dále zaznamenáváme výrazný podíl mimosoudních faktorů na přípravě i průběhu procesů: zákulisní ovlivňování a řízení vedením komunistické strany, organizování nátlakových masových kampaní s využitím veřejnosti a médií.
    Procesy nikdy nebyly samoúčelné, vždy byly součástmi komplexnějších opatření.

    Účelem procesů bylo potrestat a vyřadit ze hry politické oponenty, preventivně zastrašit i dosud pasivní či neodhalené nepřátele a celou veřejnost.
    Výsledkem bylo i zatažení veřejnosti do spoluúčasti, do kolektivního souhlasu s procesy a tedy učinit z ní jistým způsobem spolupachatele.
    Procesy byly i nástrojem společenské mobilizace proti nepřátelům, tak jako ve všech ostatních sovětských satelitech.

  28. Počkajme si na vyjadrenie komisie, keď už vláde neveríme. Spomínať v tejto súvislosti Kuciakovcov, je pre nich urážka.

  29. Nie je dôstojné zaoberať sa tvárou chudáka dobitého bezdomovca a prirovnávať ho k Lučanskému.Treba sa zaoberať výpoveďou manželky Lučanského,ktorej nedovolili odokryť telo svojho manžela,a uviedla,že na krku žiadne stopy ako to býva pri obesencoch nevidela.Možno komisia ustanovená tou ukecanou ministerkou niečo zistí,ale ako sa vyjadril do médií jeden bývalý bachar,pravdu sa nikdy nedozvieme.

  30. Propaganda, v uspech ktorej evidentne verili SMERaci s odnozou HLASu a dalsi, ktori maju vazne obavy kedy im na dvere zabuchaju policajti, to evidentne prepiskli.

    Desiatky tisic ludi zvyknutych vo svojich virtualnych zivotoch na internete ako obycajne nerozmyslali, zdielali vsetky nezmysly, konspirovali – vlastne ked vidia aj niektorych poslancov a ich tupe otazky, komentare a nazory – vzory maju.

    S fotografiou utociacou na najnizsie pudy cloveka to ale prehnali. Dnes kazdy priemerne inteligentny clovek musi vidiet, ze ak niekto Lucanskemu v niecom pomohol, tak urcite MOTIV NEMAL nik zo sucasneho vedenia statu.

    Lucanskeho smrt spravodlivost pripravila o velmi doleziteho svedka a toho si bol urcite aj on vedomy.

  31. Ani policajtova zena nebyva tak naivna, aby jej nebolo divne, ked mu zrazu neprimerane zacnu „zvysovat“ plat. A teraz je z nej bohata vdova.

  32. pán majko obdivujem vás keď od začiatku stále píšete rovnako a máte pravdu.dobre ste hneď po tej udalosti videl že to sú hry ktoré majú ísť k rozoštvaniu ľudí aby išli do ulíc.nedajme sa opiť takto jednoduchým trikom a verme ľuďom čo majú skúsenosti s takýmito špinavými hrami ficovcov a zlodejov

  33. Choďte už KONECNE do riti so smerakmi,pre mňa za mňa si ich všetkých zavrite,ale už sa prestaňte na nich vyhovárať,ukazovať prstom,robiť propagandu,ako v 50tich rokoch.Uvedomte,si že ste vládou všetkých Slovákov,opozícia bude vždy kritizovať a kontrolovať vládu,volebné obdobie príde až za 4.roky.Vy nemáte vláda a jej obhahovatelia blanco sek na všetko.Uz sa zobudte

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img