ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„Smrť Milana Lučanského je tragická a ľudsky ma mrzí, ale nie je to justičná vražda a nie, nie je to to isté Jána a Martiny.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Andrej Stančík

napísal status o tom, že smrť Milana Lučanského nemožno celkom porovnávať s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (celý tu: https://bit.ly/3b3wC8e). Genericky a podľa mňa aj nudne to napísal, takých vyhlásení sú denne desiatky, takže len s úžasom sledujem, že má pod ním za deväť hodín 2 200 komentárov, v ktorých mu ľudia vysvetľujú, že je mladý a blbý.

Mne už nehovoria, že som mladý, len, že som blbý, ale je to dobrá príležitosť zhrnúť si, čo si myslím ja.
1. Smrť Milana Lučanského je tragická a ľudsky ma mrzí, ale nie je to justičná vražda a nie, nie je to to isté Jána a Martiny. Smer a Hlas idú bomby, veď čo majú robiť, a je to od nich odporné, ale veď hovoríme o Smere a Hlase. A keď už sme pritom, Za slušné Slovensko nebol žiadny majdan a neplatil ich Soros.
2. Korona existuje, nikto nám neklame, nie sme v biologickej vojne. Ľudia naozaj umierajú, naozaj sme v riti a treba sa dať očkovať. Ak by sa dalo, dal by som sa aj dnes, ak mi niekto chcete odstúpiť miesto, beriem hneď.
3. Kotlebovci sú fašisti, Smer a Hlas sú zlodeji, Boris Kollár je Boris Kollár, o tom niet diskusie. Zvyšok v mene ekumenizmu vynechávam.
4. Budúcnosť Slovenska je bez diskusie v západnej Európe a v Európskej únii. V západnej Európe sa žije lepšie, dlhšie, kvalitnejšie, poctivejšie a bohatšie a to, že nás do nej prijali, je naše životné víťazstvo.
5. A keď už sme pritom, Slovania nie sú ničím výnimoční a slovanská vzájomnosť neexistuje.
6. Rómovia sú ľudia a dokonca sú to ľudia ako my a ich spoločenská aj ekonomická integrácia je absolútne v záujme budúcnosti celého Slovenska.
7. Aj predstavitelia sexuálnych menšín sú ľudia a sú to ľudia ako my. Mali by mať právo uzatvárať zväzky a myslím si, že je lepšie, keď majú deti rodičov, ako keď ich nemajú. Brusel nechce zničiť naše tradície, rodinu a ani našu tradičnú rodinu.
8. Ženy majú právo voľby. Okrem toho sú u nás bežne diskriminované, na dennej báze čelia obťažovaniu, mali by sa ozývať a my by sme sa nemali správať ako idioti. Ženy sa nemajú báť.
9. Som za odluku cirkvi od štátu, ale nechce sa mi za to krvácať.
10. Coldplay je nudná a zbytočná kapela a treba ju zrušiť.
Ak som na niečo náhodou zabudol, tak to si myslím tiež.
Ďakujem, dovi.
(Pozn.: Andrej je poslanec za OĽaNO, ale všetci robíme chyby.)
– – –
Samo Marec reagoval na tento status:
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nebudem klamat, mam rad tento druh diskusie. Anonym napise ku konkretnemu dvojstranovemu zmysluplnemu elaboratu pojednavajucemu o vaznej veci jedinu vseobecnu jednoduchu vetu. Jasne, jeho mentalna vybava na nic ine nestaci.

    Ja ho slusne vyzvem, aby konkretizoval, chcem diskutovat ako clovek. Chcem vediet, co anonyma nuti byt tak jednoduchym.

    Odpoved? Este sprostejsia a primitivnejsia. Nuz, cim jednoduchsi jedinec, tym chce byt viac pocuty.

    Aj to priniesla doba. A bude horsie…

  2. Jasné, všetci sú blbí len ja som letadlo. Samozrejme, že sa to nesmie porovnávať, lebo niekto zakázal. Že? Obdobie, ktoré tu nastalo od marca, mi pripomína českú komédiu Čierny Baróni, konkr. scénku s hudobným vystúpením, keď tam prišiel kpt. Ořech a zahlásil, že o tom čo je krásne rozhodujeme my, strana. Aj teraz to tak je. O tom, čo je správné, čo sa smie písať a čo je pravda rozhodujeme my, liberáli a médiá. A vy ostatní musíte len držať huby inak vás vyhlásime za nejakých istov. Ako aj v tomto prípade, môj príspevok je ten korektný a správny a vy ostatní si nesmiete dovoliť ani ceknúť.

  3. Vlado 2. januára 2021, 21:12 – Vlado nekecaj, mozes. Kludne porovnavaj ukladnu vrazdu na objednavku vykonanu formou popravy dvoch mladyvh ludi za poukazovanie na korupciu so samovrazdou jedinca, ktory bol vo vazbe obvineny za korupciu a pravdepodobne nezvladol stratu spolocenskeho statusu toho, ze uz neveli on 22 000 policajnemu zboru, ale jemu samotnemu rozkazuje nejaky strazmajster.

    Je demokracia, tak teda porovnavaj…

    Ja som za objektivne vysetrenie pod dohladom odbornikov tak, ako tomu bolo aj v pripade tej uz spomenutej popravy. Neviem, co je spravnejsie, no ja som si uz cestu vybral.

    Inak doteraz som zazil utoky a odsudenia len z druhej strany, tak ako tu na SOL, aj na FB. A ten chudak nad nami kazdeho rovno posiela do blazninca.
    Co by asi povedali o nom jeho znami, keby sa predstavil? 😉

  4. Pán Majko, od septembra už nevelí 22000 policajtom, a žeby to teraz doľahlo na neho? Myslím, že na neho doľahlo niečo celkom iné…

  5. Andrej ty tu vidíš niekde slušne Slovensko a keď nevieš tak on si nezobral život ale ho zavraždili neviem co je na tom drzé keď napíšu All for Milan

  6. Milosi tomuto systemu hovoris demokracia ? ja tvrdim ze to je anarchia . Vladu mame postavenu z moslima to jest Kollar 10 zien , Suleiman ktory je na trave kokse , do casu rozbije vladu da sa do kopi z teplim Pelim ktori do casu tlacil nahlicka , Matelko co ma rad zenicky cudzich muzov , tak ze cisty bordel anarchia , , zabudol som na vicvicenu vojacku najvizsiu , Svet nezmenis ty ani ja ,bude tu stale bordel anarchia , mozme tu len pista statusi nakolko terza je ta korona tak sa nudim sem tam tu neco precitam napisem len to co neublizi nikomu , prajem pekny vikend

  7. Pochybnosti nemá len široká verejnosť, ale ako vidieť aj koaličný partner.

    SaS sa k prípadu Lučanský doposiaľ nevyjadrovala, teraz však prominentný člen strany a župan Bratislavského kraja Juraj Droba položil verejne 10 otázok.

    Na sociálnej sieti uviedol, že hoci sa stretol s generálom Milanom Lučanským len raz, urobil na neho dobrý dojem a aj od policajtov počul o ňom slová rešpektu. Či bol vinný alebo nie, rozhodne vyšetrovanie. Dodáva však, že “nič to nemení na veci, že je nemysliteľné, aby v 21.storočí zahynul vo väzbe bývalý policajný prezident, pod ktorého vedením bolo odstíhaných niekoľko kľúčových grázlov”.

    Rád by počul odpovede na tieto otázky:

    – Prečo nie sú zverejnené kamerové záznamy z chodby väznice pred a po bezpečnostnom incidente, ktorý sa odohral v prvej polovici decembra?
    – Aké boli dôvody väzby generála Lučanského, ak bol obvinený zo skutkov, ktoré sa odohrali pred viacerými rokmi?
    -Prečo nebol za takmer mesiac väzobného stíhania ani raz vypočutý?
    -Prečo mu nebolo umožnené počas väzby ani raz sa stretnúť s najbližšou rodinou?
    -Prečo doteraz pod prísahou a pred nezávislou komisiou nevypovedal lekár, ktorý generála vyšetroval a operoval po bezpečnostnom incidente z prvej polovice decembra?
    -Je uniknutá lekárska správa z bepečnostného incidentu z prvej polovice decembra autentická? Prečo sa k nej doteraz nevyjadril jej autor?
    -Ktorí ľudia mali ku generálovi Lučanskému prístup v cele? Kedy prichádzali a kedy odchádzali?
    -Je pravdou, že pán Lučanský nemal za celý mesiac prístup k advokátovi? Prečo bol väzobne stíhaný v Prešove, a nie v Bratislave, Ilave alebo Leopoldove?
    -Prečo doteraz nevypovedal pod prísahou pred nezávislou komisiou patológ, ktorý konštatoval smrť pána generála a neinformoval o jeho predchádzajúcich zraneniach a príčine smrti?
    -Prečo riešime zdroj úniku lekárskej správy a nie jej obsah?

    “Dve volebné obdobia som sedel vo výbore na kontrolu činnosti SIS a sedem rokov som bol členom (a dva roky aj predsedom) slovenskej delegácie NRSR pri NATO. Nie som ani génius ani expert na branno-bezpečnostné otázky, ale pár vecí o tejto téme viem. A keď prehovorí niekto ako Milan Žitný, alebo dokonca aj Robert Kaliňák, pozorne počúvam.

    Priatelia, táto zbraň dymí, a poriadne. Séria mnohých zlyhaní v služobných postupoch a séria otáznikov. Obávam sa, aby nás zistenia nešokovali. Chcem vedieť pravdu o “samozranení” aj samovražde generála Lučanského. A je mi jedno, kto je práve pri moci,” dodal.

  8. Ešte koľko tu bude OLaNo článkov s podtextom že vlastne sa nič nestalo len zomrel jeden ujo ?
    Vidím už aj na ľuďoch čo to hodili olanu vo voľbách že dnes majú tejto vlády plne zuby od amaterizmu až po hyenizmus kde sa niektorí smejú na smrti človeka.
    OLaNo je mŕtva strana a dúfajme že príde čas kedy sa ľudia v strane budú súdne obhajovať za stav krajiny.
    Dokázali to v Nemecku po 2 svetovej vojne dokážeme to aj my na SVK.
    #SlušníLudia

  9. Vlado a tebe tu niekto zakázal napísať svoj názor? Niekto ti ho zmazal, alebo ti tu niekto nadáva, tak ako to robí anonym v tom prvom a tretom príspevku?

  10. Tiež si myslím, že je tam veľa nezodpovedaného, ale niektoré tie Drobove otázky sú slušne povedané smiešne. Stačí si ich pozorne prečítať.

  11. Ak,niekto má pochybnosti o tom všetkom,tak ich má právom.Staci si dať dokopy len holé fakta,a na základe týchto skutočností sa dá vidieť,že tu nie je nič v poriadku.A tie omáčky okolo toho len zahmlievajú a odvádzajú pozornosť od jadra veci.

  12. Miloš. Vysvetli mi prosím ťa to zranenie oka, ktoré mal vtlačené do nosnej dutiny. Dakujem za zmysluplnu odpoved. aj keď viem že ju nedáš

  13. Jozef 3. januára 2021, 10:42 Píše sa o 12 hod.operacii.ja som celu spravu nečital.prečo neukážu opozicii kamerove zaznamy.je tam strašne vela otaznikov

  14. plne suhlasim s tym, ze smrt Lucanskeho nemozno porovnavat s Kuciakom. Lucansky vo velkom prispel k padu mafie na Slovensku. Kuciak nacmaral par clankov a kym ho nezavrazdili nikto o nom nevedel. Zasluhy oboch ludi sa nedaju zrovnavat. Vo vrazde Kuciaka je doteraz vela otazok, vela nejasnosti. Snad sa niekedy verejnost dozvie pravdu ako to bolo a na koho objednavu. A co sa tyka smrti Lucanskeho tak tam je otazok este viacej. Zapieranie vladnej moci co sa naozaj stalo hovori jasne. Daco nie je v poriadku. A nevidi to len hlupak, blba ovca, alebo fanaticky volic OlaNO, popripade clovek, ktoreho myslenie je na bode mrazu. Kazdy den sa objavuju zaujimave informacie. A taky moj maly postreh, media akosi privelmi zlahcuju smrt Lucankeho. Vsetky su jednostranne a vsetky hovoria len o samovrazde. Ale je tam privela nejasnosti. Dokonca aj cesky chirurg a patolog sa vyjadrili k uniknutej lekarskej sprave a k popisu akym sa mal obesit Lucansky. Ich zavery su hodne precitania. Ale divme sa svete slovenske media nic taketo neprezentuju, nic len samovrazdu. Je to do oci bijuce, ze tu daco neni s kostolnym poriadkom. A aj SOL zverejnuje uz treti clanok len s jednostrannym pohladom. Ale neni sa comu divit, vsetci vieme za koho Majko kope. Takze jeho novinarcina nestoji ani za….., ved vy viete.

  15. Pre Seredan daj link na tú lekársku správu , čo sa vyjadril ten český patológ .Chcem si to preštudovať . Inak palec hore zhrnuté na 1. Dík

  16. Bohuš 3. januára 2021, 10:34 – jasne ze nedam ZIADNE vysvetlenie ziadneho jeho konania. A cudujem sa kazdemu, kto ho dava a este ani nepripusta nic ine, len svoje vysvetlenie.

    Nikto sam ho neda, lebo nik s nim na cele nebol. Tak hovori sprava.

    Jedine vysetrovanie niekolkych odbornikov z roznych odborov dokaze dat odpovede na otazky takyjuce sa jeho smrti.

    Kazdy z nas moze len predpokladat, ako to bolo, co ho mohlo dohnat k samovrazde, ci kto by mal pripadne osoh z jeho pripadne vrazdy – poviem to inak, jeho smrti.

    Co sa tyka zverejnenia kamerovych zaznamov z basy – to uz Bohus fakt nerozmyslas? Ani mestska policia verejnosti / Tebe NESMIE vydat zaznam z ukradnutia kolies na Tvojom aute. Vydat ho moze len organom cinnym v trestnom konani a tie mozu rozhodnut, ci pre vysetrovanie ma zmysel zaznam zverejnovat.

    Bohus, ked uz idu Ficoidi a konspiratori uplne a vo vsetkom za ciaru, co keby zacali mytat zverejnenie rozlozenia straznych stanovisk, bezpecnostnych opatreni vo vaznici a rozpisu kto, kedy a kde sluzi?

    Ludia, fakt si neuvedomujete, alebo nechcete pripustit, ze gen. Lucansky bol nie doma v obyvacke, ale v ustave na vykon vazby po obvineni zo zavaznej trestnej cinnosti, ktoru mal pachat v pozicii verejneho cinitela?

    A nechcete si uvedomit, ze tam nezabludil len tak, ale na zaklade dokazov predlozenych prokuratorovi vysetrovatelmi a na zaklade ulozenia vazby sudom?

    Ved vy tu popierate samotnu podstatu fungovania statu a to len preto, ze chcete / vyhovuje vam spochybnit Matovica a je vym evidentne jedno, akym sposobom sa k tomu dopracujete.

    Gen. Lucansky bol vo vazbe, kde bol POVINNY respektovat poriadok, predpisy a posluchat prikazy aj tych najnizsich prislusnikov ZVJS. Bol na urovni kazdeho ineho obvineneho, nemal narok na ziadne vyhody a jeho hodnost v danom momente mu bola na pritaz. Ked nie pre nic ine tak preto, lebo kazdemu po cely zivot rozkazovat zvyknutemu cloveku musi byt skutocne tazke preorientovat sa na stav, kedy rozkazy, obmedzenia a aj urcitu formu ponizenia musi zrazu znasat on sam. A v pripade uznania viny a odsudenia uz do smrti…

    Matovica je mozne kritizovat skutocne za vselico, no ze by snad sucasna vlada mala nejaky prospech zo smrti Lucanskeho, je naivne co i len mysliet si, nie to este tym argumentovat.

    Jedine ludia ktori boli za jeho prezidentovania PZ (aj jeho predchodcu) kryti, neboli vysetrovani, alebo ho korumpovali – jedine tymto ludom moze vyhovovat jeho smrt. Pre stazene (nie nerealne) vysetrovanie kauz a tym potrestanie ludi, o skutkoch ktorych pravdepodobne ani len netusime.

  17. Nazvať ľudí ktorí nezdielaju vysvetlenie od usvedčených plagiatorov a usvedčených klamárov a zároveň nazvať ľudí ktorí majú pochybnosť nad smrťou človeka ktorý zomrel za zvláštnych okolností „Ficoidmi“ je priam hanba samotného človeka.
    Potom sú Ficoidmi asi aj poslanci zo samotného OLaNo, Za ľudí, SaS a Za ľudí keď majú pochybnosti a žiadajú vyšetrenie a neveria ani svojmu premiérovi

  18. Ok p .Majko tak sa bavme kto mal osoh zo smrti tých dvoch mladých ľudí,že by smer,na ktorého to všetci hádzali,alebo naša nová vláda?

  19. Sopornan 3. januára 2021, 18:00 – je aj dalsia moznost. Ten, kto vrazdu formou popravy objednal. Podla mna Fico ani sucasna vlad urocite nie.

  20. Ak má niekto podiel na vražde Kuciaka a jeho snúbenica tak je to justícia. Lučansky zrejme vedel viac mam dojem že za vrazdou Kuciaka je niekto zo súčasnej vlády. Okolo každej vlády sa motaju zbohatlikovia schopní za svoje špinavé peniaze urobiť čo kolvek. Toto je môj názor.

  21. Aj toto je Lučanský….

    ……..Robert Fico (Smer) i Peter Pellegrini (Hlas) už stihli natočiť videá, kde zo všetkej zodpovednosti obviňujú ministerku Kolíkovú. Zodpovednosť však nesú najmä oni dvaja, ale poďme pekne od začiatku. Milan Lučanský bol obvinený v rámci akcie Judáš. V tom čase sa nachádzal v Chorvátsku. Prišiel teda na Slovensko na výsluch, Polícia voči nemu vzniesla obvinenie a putoval do väzby. Svedkovia hovoria, že Milan Lučanský dostával úplatky na každomesačnej báze za pomoc Františkovi Böhmovi a mafiánskej skupine takáčovcov. Prvú vlnu úplatkov dostával od jesene 2014 do jari 2015 – konkrétne 6-tisíc € mesačne. Druhú vlnu úplatkov dostával od konca leta 2018 do konca roka 2019 – konkrétne 30-tisíc € mesačne. Spolu tak ide o viac než pol milióna eur. V tomto prípade je trestná sadzba 10-15 rokov. Svedčili voči nemu viacerí svedkovia. Dá sa teda na základe informácií svedkov povedať, že pán generál, ktorý nás mal ako člen a neskôr šéf polície chrániť a ničiť zločin sa miesto toho rozhodol stať sa súčasťou zločinu. Nehovoriac o predpoklade, že kto sa spojí so zločinom a podporuje korupciu tak neurobí raz, a ďalších prípadov, v ktorých mohol byť zapletený možno časom pribudne.

    Ak sa aj pozrieme na niektoré z majetkov pána Lučanského, tak vidíme, že asi nie je všetko v poriadku. 40-árový pozemok pri Martine, na ktorom si staval haciendu (odhadovaná investícia v sume cez 600-tisíc €). Apartmán na Floride za niečo cez 80-tisíc € s pochybnými prevodmi peňazí. Byt v Rači, ktorú kúpil od štátu za cenu (85-tisíc €), ktorá bola nejakou záhadou nižšia o tretinu, než mala byť. Kúpil chatu vo Valčianskej doline, v ktorej kúpa apartmánov zväčša presahuje sumu 100-tisíc €. Nepostrehol som, že by bolo bežné, že by nejaký policajt z Nemecka či Británie vlastnil nehnuteľnosti za státisíce a oddychovať chodieval na Floridu. Čo sa týka napr. jeho haciendy pri Martine, tak Hospodárske noviny vyrátali, že len na tú by musel pri svojom plate šetriť 14 rokov bez akýchkoľvek iných výdavkov. Toľko k tomu, ako „slušný“ človek nadobúda majetok.

  22. VRazdu novinarov ako sa presne stala objasnia nikdy pravi vrah ie je odsudeny ci je ? ,samo vrazdu Gaulidera spajat z Marosom .K je od veci, to su dve rozne osoby zaoberajuc sa uplne inou cinnostou , Gaulider poslanec cize politika, Paska mu nesedel ako primator mal kontakty na niktore skupiny , Maros gankster zaoberajuc sa sedou ekonomikou drogy kradze aut,vipalovanie aj podpalovanie ,upozornil na seba , pan Kurbel urobil dobre z pHorvatom pol prezidentom , spustili lavinu sebadestrukcie skupiny,casom sa zacali pozierat zabijat medzi sebou, nevislo to koli rychlemu nasadeniu Naky BA , Generalovu samovrazdu objasnit bude velmi kratke lahke , nehladajme za tym senzaciu , na samovrazdu potrebujete mat silnu velmi silnu osobnost velmi silnu odvahu musi mat taky clovek ….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img