ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„mal to dávno premyslené a bol s tým vyrovnaný“ – píše Jozef Šátek o smrti gen. Lučanského

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Jozef Šátek

  1. decembra 2020 o 14:00 ·

Takým operatívcom ako bol aj gen. Lučanský som hovoril „kovboji“.

Žili vo vlastnom svete, v ktorom mali svoje pravidlá, svoje „zákony“, v ňom sa cítili doma, bol to svet pre silných vlkov a každý sa pokúšal byť vodcom svorky. Je to boj o informácie, prostriedky k ich získaniu sa nevyberajú, takmer všetko je povolené, sľuby sa sľubujú, robia sa malé i veľké podvody a klamlivé úskoky. Pri takejto vysokej hre ide o život, každá chyba, krok vedľa sa trestá a pokiaľ sa pohybujete vo vyšších zločineckých skupinách, tak trestom je smrť. S tým vedomím spávate i vstávate, musíte nato pamätať a pri „operatívnych kombináciách“ veci plánovať tak, aby ste ochránili seba, svojich kolegov, prípad i svoju rodinu.

Nezdieľal som ich názor, že je to v poriadku a inak sa nedá, nie som však ani ich sudcom, vybrali si to a vedeli s akým rizikom to robia. Ak to bolo v prospech odhaľovania závažných zločinov mafiánskych zoskupení, tak sa pritom dá privrieť jedno či niekedy aj jeden a pol oka. Tento životný štýl, táto policajná filozofia však nebezpečne mení človeka, časom stiera v jeho vedomí čo je zlo a čo je dobro, čo je ešte prípustné a čo je už za hranou, čo je trestné. No a to už je len krôčik k tomu, aby ste niekomu pomohol vyvliecť sa z trestnej zodpovednosti, alebo aby ste zahrali „habaďúru“ na niekoho a našili mu trestnú vec, ktorú nikdy nespáchal. Pravdaže, potom už im nedošlo čudné, že od zločincov zato, že im dali operatívnu „amnestiu“ či sfalšovali vyšetrovanie brali úplatky, alebo zobrali úplatky zato, že na objednávku niekoho falošne obvinili.

Preto gen. Lučanský bol výborným operatívcom ale je zároveň dôvodne podozrivým, že bral odpustky za „skutky čo sa nestali“ alebo „skutky čo neboli trestným činom“. Tak ako vedel čo ho môže čakať pri pohybovaní sa medzi členmi zločineckej skupiny, tak veľmi dobre vedel čo robí s „odpustkami“ i to, čo mu zato hrozí a tiež bol pripravený nato, čo ak tenký ľad praskne. A keď to prasklo, tak presne vedel, čo urobí, mal to dávno premyslené a bol s tým vyrovnaný.

Keď sa dostal do väzby, keď si preveril aký je zdroj a rozsah dôkazov, možnosť ich vyblokovania a jeho skúsenosti mu potvrdili, že je to ťažko spochybniteľné a pre neho život za takýchto podmienok úplne stratil zmysel, keďže svoju česť i dôstojnosť a vážnosť svojej osoby profesionálneho policajta už stratil a osobnú slobodu ešte len po rokoch súdneho konania na dlhú dobu stratí.

Gen. Lučanský bol veľmi silná osobnosť, profesionál, ktorý bol schopný veľmi rýchlo pochopiť závažnosť situácie i možnosti svojej prípadnej obrany. Rozhodoval sa uvážene a pevne, o čom už ďalej vnútorne nepochyboval. Bolo potom už len otázkou času, ako a kedy.

S veľkou mierou pravdepodobnosti sa o samovraždu pokúsil už pred dvomi týždňami, no pokus sa mu nepodaril a pritom sa zranil. Bol rozhodnutý svoj pokus opakovať a úspešne, preto poprel zásah inej osoby voči nemu, roky pretvárky a schopnosti nedávať na sebe žiadne známky psychického zlomu oklamali aj väzenských psychiatrov či psychológa. Pre neho život skončil.

PS : Česť jeho pamiatke a poďakovanie za všetko dobré čo pre Slovensko urobil.

 

zdroj: FB

pozn red. : Jozef Šátek je bývalý elitný vyšetrovateľ a znalec daného prostredia.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tak že pán Šatek to už vyšetril stačí keď to sudca potvrdí a je to. No neverte odborníkom. Pan Šatek je určite odborník na také prípady ako samovražda pána Lučanskeho.

  2. Pred pár dňami som to iste pisal tuto do diskusie. Rozumnému človeku to musí byt jasne. Ale tupým konšpirátorom ktorí pomaly budu tvrdiť že matovic mu tam doniesol lano to nikdy nedopne.

  3. Úsudok nie je pravda. Keby mal pan Šatek rozum, tak sa nevyjadruje k tomuto prípadu. Som za spravodlivosť hádam sa dozvieme pravdu.

  4. Česť jeho pamiatke si môžu povedať členovia jeho rodiny, ale nie my! My bežní občania si prajeme a veríme, že ľudia na takých postoch ako bol on budú čestní, spravodliví a nestranní a ak zomrú nie vlastnou rukou, zaslúžia si od nás povedať „česť jeho pamiatke!“
    PS:V 50.rokoch boli nevinní ľudia väznení, mučení a museli pracovať v uhoľnych baniach a napriek všetkému mali vôlu žiť…

  5. Bol to prominentny vazen, ako o nom pisali noviny. Myslis,ze by si take susto, ako dokopany bacharom nechali fico s kalim ujst? Bol v kontakte s obhajcom, nejak mi chyba jeho vyjadrenie.

  6. Rozumné zhrnutie bez okrášlovania , tiež mám ten dojem že to mohla byť pravá príčina samovraždy . Ale nechajme konšpirátorov konšpirovať , je to ich parketa a nič ine nevedia .

  7. Pre Jozefa…. Bol v kontakte s obhajcom, nejak mi chyba jeho vyjadrenie.
    Obhajca sa vyjadril,ak sleduješ Tv.Vylúčil iné osoby na jeho poranení….

  8. Vážení, já osobne som pracoval na oddelení ako Šátek a bol som vo funkcii starší vyšetrovateľ špecialista. Šáteka osobne a veľmi dobre poznám ako aj jeho názory a mentalitu.
    p. Šátek by sa mal venovať dôchodkovej starobe a neburcovať vášne a robiť uzávery o generálovi čo chcel, alebo nechcel.
    Jeho postoje a vyjadrenia mám dôvodné podozrenie, že sú zaplatené a dobre vládnou mocou. Keby sa začal rozoberať jeho morálny profil, určite by mal aj on čo vysvetľovať.
    Tak nech čuší a prdí do stareckých gatí.

  9. šak napíš taký článok so svojim názorom a pohľadom aj ty a podpíš sa, ako sa podpísal Šátek, čo ti v tom bráni. Či hneď by bolo jasné čo si zač?

  10. Nech si píše kto chce a čo chce, pokiaľ to má hlavu a pätu. Mňa len „fascinuje“ označenie elitný policajt, elitný vyšetrovateľ, elitný útvar, samá elita… A pritom všetka špina, ktorá vyšla na svetlo bola na 95 % z elitných útvarov. Narábal by som opatrne s tým slovom.

  11. Miloš Majko 3. januára 2021, 12:25
    seredan 3. januára 2021, 12:19 – v com KONKRETNE Satek blaboce?” Bol rozhodnutý svoj pokus opakovať a úspešne, preto poprel zásah inej osoby voči nemu “znamena že niečo sa stalo an to poprel.cela veta dáva význam že to poprel aby nemal problemy.

  12. Jozef / Šátek/, bolo to veľmi dávno keď sme pod vedením mjr.Popraca spolupracovali. Oceňujem, že si otvorene napísal Tvoj pohľad na causu Lučanský a napísal čistú pravdu. Smerácke a Novosmerácke beštie Ťa budú znášať zo sveta. A lúzu si všímať nemusíš. Nedokážu prehltnúľ, že si im napísal pravdu. Aj ja ľutujem toho , že generál si to hodil. Dobre vedel prečo. Ja som mu chcel pripomenúť jeho svinstvá páchané v Martine keď bol plukovník a šéf inšpekcie. Žiaľ nestihol som vypovedať počas jeho života. A jedine to je mi ľúto.

  13. Seredan ma preluskane všetky Facebookove diskusie, z nich načerpal dôkazy, všetky uniknuté lekárske správy ma načítané – nevie si overiť či sú prave a kto ich zverejnil. A vlastne samotna lekárska správa nič jasne nehovorí – že by bol zbity. Iba že mal poranenie oka. Už aj slova samotného lucanskeho že mu nikto nechcel ublížiť spochybnia – vraj sa bál bacharov keď sa vráti. Na všetko dokazu vymyslieť nepriestrelný argument, len aby obhájili svoju pravdu. Ale už ma jasný názor že to bola vražda a ešte terajšej vlády. Na starú vládu proti ktorej mohol svedčiť akosi zabudol.

  14. Jedna vec je istá prečo potom nedali foto po úraze keď údajne “padol na oko”, tým len priliali olej do ohňa , ďalšia vec je taká že budú stíhať za uniknuté lekárske správy ktore pred ich únikom popierali…

  15. Ci Lucansky ci druhy to je jedno. Bastardi su tam vsetci a zadarmo sa ten gec neobesil. Banda vydrbana kazdy jeden aj Lucansky aj kazdy bastard vo vlade aj koho si tam dosadili cize aj Lucanskeho. Absolutne ma nezauima nejaky vydrbany fizel lebo dobre vedeli co robia a co robili. Pekny den

  16. Na základe úsudkov upalovala cirkev čarodejnice. Tak že veriť úsudkarom je nebezpečné. Zvlášť vtejto špinavej dobe plnej podvodníkov a rozkrádačov štátneho majetku.

  17. dnes som postrehol že Lučanskému chcú aby mal štátny pohreb. začo má maž štátny pohreb, za to že sa sám odpravil. je to smutné ako sa rozhodol odísť. ale na druhej strane dobre vedel čo takto docieli. už nikto nesiahne na jeho rodinu, nikto im nevezme peniaze, ktoré by možno na súde boli dokázané z korupcie. a nakoniec ani jeho česť generála nikto nebude riešiť. radšej sa obetoval pre rodinu ako by o to všetko mohol prísť. Neskutočne ma iritujú takí o ktorých všetci vedia čo nám tu napáchali, ako obchodovali s Baštrnákom ako oje.ávali pri vratkách DPH a pod a tí teraz sú odborníci . Nejaký Žitný opíše skutok ako keby bol v tej cele a slepé ovečky zaplnia facebook neskutočnými blbosťami. Teraz začínajú útočiť na vyšetrovateľov, začínajú robiť nátlak na bacharov, zastaršovať ich a vytvárať farbulácie. Lučanského ospevujú ako najväčšieho hrdinu, že zabásol Černáka, ale prečo nazatkol aj pravú ruku Černáka -Kána, však obaja robili tie vraždy a vypalovačky. Prečo nikto nechce počkať na vyšetrenie prípadu, však tam bude aj opozícia…

  18. pre Anonym 3. januára 2021, 19:21 nikoho to nezaujima….ja mu skor verim,ako nie….napisal to celkom rozumne,s prehladom…..palec hore p.Satekovi!! ….

  19. Šátek svojimi vyhláseniami dáva najavo, ako silná je mafia. Doslova dáva pocítiť, čo sa stane, ak sa niekto nepodriadi. A ako sa“ pasoval“za jeho kamaráta, na ktorého nakydal koľko sa len dalo. Jeden z nich to určite s mafiou ťahá, ale toho určite nezabijú.

  20. sakova poziadala hlavneho hygienika aby zmenil ze moze byt viac ako 6 ludi ved tam chcu ist vsetci smeraci kotlebovci peleho teplosi a bez rusok

  21. Saková nech je ticho, tá najviac profituje z jeho smrti, ale asi najlepšia obrana je útok. A najlepšie obišla jeho manželka, tej zostane celý jeho nakradnutý majetok, inak by o neho podľa nového zákona prišla

  22. Chlapci, a myslíte si, že keď sa to nestranne vyšetrí, že budú tomu niektorí veriť? Podaktorí neveria ani to, že zem je guľatá. A je ich dosť. Kde jen udělali soudruzi v školstve chybu?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img