ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Problém je už s autoritami ignorujúcimi platné nariadenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mohli ľudia si nemôžu zvyknúť na obmedzenia a sankcie hroziace za nedodržiavanie opatrení zabraňujúcich šírenie koronavírusu medzi ľudí.

Na sociálnej sieti bola zverejnená informácia, podľa ktorej aj dnes 01. januára 2021 napriek zákazu, sa v jednej z obcí konali bohoslužby. Fotografie dokumentujú ľudí vychádzajúcich z kostola bez ochranných rúšok.

Správa z FB je nasledovná:

„Žiadam o prešetrenie konania sv. omše dňa 1.1.2021 o 11:00 hod. v kostole v Liesku. Polícia mi uviedla že Regionalny urad verejneho zdravotnictva so sidlom v Dolnom Kubine s riaditelkou RNDr. Mariou Varmusovou vydalo dna 1.1.2021 kedy je sviatok, vynimku na konanie omse. Na stranke www.Ruvzdk.sk ziadna takato vynimka nebola zverejnena do tejto chvile. Pytam sa teda bude tato pani Varmusova zodpovedna za dalsie umrtia?“

Zdroj: FB, čitateľ reporter24.sk

Ak sa informácie zakladajú na pravde, je problémom nás všetkých nerešpektovanie nariadení autoritami, ktoré by mali ísť ostatným občanom skôr vzorom.

Ďalšie informácie po ich zistení uverejníme.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Autor článku ma absolútnu pravdu,ale čo poslanci koalície,ktorí dostali účelovú výnimku.Takze,takéto veci sa ťažko vysvetľujú.No Holt Papalasstvo

  2. Bohuš 1. januára 2021, 19:26 – problem je, ze problem robia tito ludia. Problem nam vsetkym. Dalsie obmedzenia, predlzovanie izolacii, dalsie naplnanie nemocnic, skody v podnikani…

    Jedine skutocne tvrde sankcie zaberu. Lebo inak to bude dlha agonia a stale vaznejsia polarizacia spolocnosti.

    Jeden znamy mi na otaku preco zdiela hoaxy odpovedal, ze on ma pravo chodit bez ruska kedy chce a kam chce. Ze si nenecha rozkazovat a obmedzovat sa. Ze je demokracia a sloboda slova.

    Vysvetloval som mu, ze jeho prava koncia tam, kde zacinaju prava moje a opacne. On nema pravo ohrozovat mna a ja jeho. Ja pravidla bezpecnosti dodrziavam, on nie.

    S mojou demokraciou ma poslal do riti a povedal, ze sa mozem odstahovat na Mesiac.

    Zial, nie vzdy si rodina a pedagogovia odrobili pracu kvalitne…

  3. Riešenie je jednoduché, udeliť pokutu a v prípade zdravotných ťažkostí v podobe covid 19 liečiť výlučne na vlastné náklady. Ak bude potrebné umiestniť na JIS, resp. na ventiláciu, zaradiť ich na koniec zoznamu. Načo sa s primitívmi babrať?

  4. Zabudol som len pre porovnanie pozrite si facebook-ovú stránku cestovky Bubo kde sa veselo chodí do mexika maldivy atď ale my “obyčajný” musíme byť doma – myslím tým skutočne doma. Pozrime sa na naše osobnosti jeden v Dubaji, druhý v Španielsku atď
    Ako to teda je na jednej strane nemôžme nič a nadruhej sa veselo pendluje kade tade

  5. Jozef 1. januára 2021, 20:38.a ked nejaká výnimka nie je(chodenie do práce keď si pozitívny) tak si ju schválime. Ta ňe? 😷

  6. Jozef,mal by si tvoju inteligenciu použiť na niečo uzitecnejsieho,to už ozaj nemá cenu stále a stále niečo tvrdiť,čo nie je jednoducho pravda.Na tieto všetky zákazy a nariadenia( ktoré považujem za nutné a mali dôjsť už dávno a hlavne by mali platiť pre každého),žiadna vlada nepotrebuje výnimočný stav.Vlada potrebuje rešpekt a uznanie a ľudia ju budú nasledovať.Nepotrebuju takých chaotov a hlavne také Papalasstvo.Tak už toľko netrep.

  7. Tie dovolenky nezávisia od nás ale od požiadaviek destinácie a aj to čo vyžadujú aerolinky. Ale to je najmenší problém.
    Väčší problém je, že taká disciplína akú sme videli v Číne sa v našich končinách nenosí. Lenže ani taký relatívne disciplinovaný Izrael po 3 tvrdých lockdownoch to nemá pod kontrolou. Takže naozaj je dobrá otázka čo bude po našom kvázilockdowne ďalej. Ak sa aspoň na čas aspoň trochu odľahčia nemocnice tak to bude úspech. Ale takto sa náhubkov na papuli ešte dlhé mesiace nezbavíme.
    Mám pocit, že žabomyšie vojny našej vládnej garnitúry s opozíciou je len na zástierku spôsobom nejak bolo nejak bude. U opozície je príznačné – čím horšie tým lepšie.
    Ak neviem čo treba robiť tak sa to aspoň snažím odpozerať od iných. Tak sledujme ten Izrael, ktorý si uvedomil, že lockdownami to nepôjde a začal masovo očkovať – za 2 týždne zaočkovali už 12% populácie nad 60 rokov.
    Myslím si, že ak zaočkujú aspoň polovicu populácie tak to zásadne otočia. Tak to sledujme. A či už sme odporcovia alebo zástancovia vakcinácie tak si myslím, že to nepôjde inak, teda bez vakcinácie, ani u nás. Ale oveľa pomalšie. Nielen kvôli šíreniu nepodložených konšpirácií antivaxerov ale aj kvôli neskutočne ohybným politikom, ohýbajúcim sa hlavne v smere ich politických záujmov.

  8. Jozef 1. januára 2021, 21:04.o tomto probléme vedeli už od leta.a cele leto na to sr..y. a museli to schváliť na poslednú chvíľu? Prečo povolili lyžovanie a kostoly? Prečo prvý stupeň môže chodiť do školy a ostatný nie? Chcel by som vidieť naživo o čom a ako rokuje to konzílium. Totálny chaos. Niečo navrhnú, a henten debyl s Trnavy im to neschváli. Lebo chce byť chrumkavý

  9. Ano, ustavny zakon mohli skor. A s tymi detmi- keby ich nechali doma museli by nastupit očrky a to by sa rovnalo totalnemu koncu ekonomiky. A este – male deti ucitelky posluchnu, budu nosit rusky,umyvat ruky a pod. Pubertiaci nie, ale mozu ostat sami doma. A nakoniec, naozaj si myslis, ze to riadi jeden clovek?

  10. Pocas desiatok rokov cestovania po svete som videl a zazil vselico.

    Priznam sa, ze doteraz na medzinarodnych letiskach kde sa pocas hodiny vystrieda aj 100 000 pasazierov z celeho sveta, som sa na Cinanov a Japoncov majucich na tvari masku, pozeral ako na divnych ludi. Niezeby som ich nechapal, len som sa nad ucelom masky velmi nezamyslal…

    A to patrim medzi opatrnych ludi – od novembra 2019 som v zahranici okrem CZ nebol, co je pre mna uplna anomalia za poslednych 45 rokov. Aj ako dieta som niekolko krat do roka chodil do Madarska, NDR, PLR, Rumunska a na Ukrajinu.

    Tento rok som NEmoznost cestovania bral ako fakt na moju osobnu ochranu a ochranu mojej rodiny. Nakoniec to dopadlo trosku inak, no o tom inokedy.

    Opatrenia, ktore sme tu mali doteraz boli smiesne. Preco? Neviem ovplyvnit, no myslim si ze pre nutne kompromisy.

    Fakt je, ze uz pred Vianocami mal´byt tvrdy lockdown a to vratane zakazu lyzovaciek, a bohosluzieb v kostoloch za ucasti verejnosti. Zial, emocie a aj uz spomenute kompromisy prevladli. Nasledky uz citime v nemocniciach. A bude horsie.

    Sme na Talianskej ceste z prvej vlny. Tak, ako ja som si nevedel predstavit, ze by som mal na ksichte rusku na tych letiskach pred rokom, tak sme si pred pol rokom nevedeli predstavit stav, kedy mrtvych ludi budeme davat do mrazakov v kamionoch, ci pochovavat do hromadnych hrobov. Tie kamiony s mrazakmi uz k nemocniciam pristavujeme…

  11. Nuž ťažko to je z ľuďmi aj Žbirkov syn nevedel odletieť z Británie, tata pošle súkromné lietadlo či sa to niekomu páči alebo nie.

  12. velmi prehánate. Snad nemyslíte, že keď dnes o 15:00 schvália sprísnenie opatrení a zakázanie bublín, tak celý národ sa to dozvie a bude to rešpektovať do zajtrajšieho rána 5:00. Ani keby to avizovali 2 týždne na markíze, taký lokaj z hornej dolnej by o tom nemal ani páru, Sú to ubožiaci čo bonzujú druhých kvôli ich nevedomosti a aj tí sú ubožiaci čo si zastvájú konanie súčasnej vlády.

  13. Bohužiaľ, vláda asi spoliehala na osobnú zodpovednosť každého z nás…to ale v krajine kde 39%ľudí neverí na koronu (vrátane autorit ako kňazi, učitelia či dokonca niektorí politici ) ide veľmi ťažko…veríme rôznym konšpiraciam a politikom ktorí odporúčajú liečbu alkoholom, na druhú stranu sme sa nepoucili z toho co sa na jar dialo v Taliansku a Španielsku a teraz to máme u nás…niektorí asi stále neveria a neuveria ani ak im blízkych budú nakladať do prívesu pristaveného pri nemocnici…doplácame len na našu vlastnú sprostost a nezodpovednosť, ktoru sa snažíme hodiť na politikov…snáď tie škody budú čo najmenšie

  14. v kanflande,lidli, bille tescu a tak dalej. sa to nemusi dodrzovat. co je hlava na hlave. desat minut cakate len pri pokladne. to netrapi nikoho.

  15. Neísť do kostola niekoľko týždňov a neísť do obchodu je rozdiel. Ak to nechápeš, tak ti škoda niečo vysvetľovať. Prestaň chodiť do obchodu a o mesiac sa ozvi, ak nezomrieš hladom.

  16. bol som v kauflande bolo tam tolko ludi ako by zajtra mal nastat koniec sveta odstupy nikto nedodrzoval a ruska tiez vsetci nemali a v kostole vsetci poctivo dodrzuju odstupy pri vstupe ti nastriekaju dezinfekciu na ruky a kazdy je disciplinovany zatial co minimalne o kauflande sa to neda povedat

  17. anonym 2.januara 13:26. ja by som neurel hladom ani dva mesiace keby som neisiel do obchodu. ale sy to asy zle pochopil. ide o tie odstupi. ze ludia su natlaceny na sebe. kde su tie 2 metre o to my ide. mne nejde vobec o kostol. ja som bol dva krat za zivota v kostole a to my stacilo. takze len to som chcel povedat.

  18. pre génia o poschodie vyššie maš sťastie že ty tam nepatríš. Úprimne, trochu ti závidím. Vie sa to niekto narodiť

  19. celkom fajn si sa podpisal ale nemusel si to na seba prezradit, Kľudne si mohol použiť aj nejaký nik Ale asi si chcel aby každý vedel s akým inteligentom máme do činenia. Želam ti všetko dobré a nech ti to správne sebahodnotenie vydrží po celý rok

  20. tak ty nie si z obce Kurbelovich toto by ich inteligencia nedovolila , nerob im hanbu takymito statusmi , su to vazeny obcania ktorych si velmi vazim , pre tvoju info moja mama ked ma uvidela mi dala meno Pavol

  21. Kamo dobre si napisal , uz som podojil kravicky , vytiahol zumpu, nakrmil sliepky kacice pstrosi , pozbieral vajicka , pomiloval zenu vsetci sme spokojny , to ja len som pisal z nudy co mas robit ked je ten kovid , do terza som sem vobec nechodil nakolko poznam majitela serveru tak viem o com to tu vsetko je … pekny vikend prajem vsetkym ,

  22. Vymyslená Corona ľuďom vstúpila úplne zbytočne do života, ktorý si komplikujú sami tým, že počúvajú ľudí, ktorí to všetko robia na Slovensku úmyselne zastrasovanim, ktoré majú prikazane zo zahraničia nenazrancami, ktorý chcú zničiť svet! Pýtam sa, prečo už dávno tých zločincov nechytili a nepostavili pred medzinárodný súd, namiesto toho nechajú týrať nás všetkých, prečo?!

  23. Slováci si od soboty v hypermarketech nakoupí pouze potraviny, drogistické zboží a potřeby pro domácí mazlíčky. Pulty s dalším spotřebním zbožím jsou obehnány páskou a zákazníci k nim nesmí.

    Děje se tak v rámci lockdownu na základě nařízení Úřadu veřejného zdravotnictví Slovenské republiky. To umožňuje pouze prodej zboží potřebného „k uspokojení nevyhnutelných životních potřeb“. V hypermarketech po celém Slovensku jsou tak přehrazeny páskou pulty a regály s hračkami, elektronikou, kuchyňskými potřebami, oblečením, ale také například s vánočními ozdobami.

    ________
    Věřili byste, že si někdo dokáže vymyslet takovou pí$ovinu? Dávám tomu klasifikaci krimi a přejí bratrům Slovákům, aby se s tou svoloči ve vládě vypořádali co nejdřív.

  24. Hele mily Ju, skus sa na tu pi$ovinu opytat malych predajcov spotrebneho tovaru. Oni si to presadili, kedze oni nemohli tento tovar predavat a velke retazce mohli.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img