ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Oslavovali Silvestra v Šintave s niekoľko dňovým predstihom?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Aj takúto otázku si nepochybne položil nejeden obyvateľ obce, ktorý videl tvar cesty po položení nového asfaltu. Už na prvý pohľad vozovka nemá štandardný tvar a asfalt a teda „nová“ cesta nielen že nemá po celej dĺžke ulice rovnakú šírku ale pôsobí, akoby tvar určila partia ľudí po statočne oslávenej silvestrovskej noci.

Novo vytvorená cesta nemá po krajoch vozovky obrubníky a ide tak o spôsob práce, ktorý vidíme na Rumunských dedinách z druhej polovice  minulého storočia. Minimálne posledných pätnásť rokov totiž aj v Rumunsku vidieť cesty kvalitné a spĺňajúce štandardy 21. storočia.

Fotografia: Vyzerá to tak, že dodávateľ „len“ obišiel auto zaparkované pred domom a následne sa v rámci možností a schopností snažil pokračovať rovno. Alebo že by nie?

Na dodávateľskú firmu, projektovú dokumentáciu podľa ktorej „dielo“ hodné pozornosti vykonala, cenu za prácu a materiál, meno stavebného dozoru a meno s funkciou toho, kto túto prácu prevzal, sa v súlade s platnou legislatívou spýtame Obecného úradu v Šintave.

Zároveň sa spýtame na to, ako bude vyzerať vodorovné dopravné značenie na tejto cestnej komunikácii. Bude rovné tak, ako vidíme v ostatných obciach a mestách Slovenska, alebo Šintava bude mať unikát kopírujúci tvar vozovky, fotografie ktorého  sa budú šíriť sociálnymi sieťami rovnako, ako v minulosti stĺp „zabudnutý“  uprostred  cesty v kruhovom objazde v Seredi, či telefónny kábel obstavaný novopostavenou bytovkou?

Ak uvidíte v obci firmu asfaltovať ďalšie „diela“ a nájdete zbytočnú aspoň 4 m dlhú dosku, nenápadne sa pokúste podhodiť ju asfaltérom s priloženým návodom, ako z nej urobiť mantinel, aby sa asfalt aspoň nerozlieval v súlade so zákonmi fyziky. Cesta aspoň trošku (možno) chytí rovinu a nebude ostudou ako dodávateľa, tak investora.

Na výsledok rekonštrukcie cesty nás upozornili nespokojní obyvatelia obce.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Asfalt sa leje, ale toto je asfaltobetón. Ten sa neleje, ten sa hutní. Tá lata bude na ten váš účel zbytočná. Oveľa dôležitejšia je napr.  pozdĺžna rovinatos. Ak si chcete pýtať cenu za prácu a materiál a nie zmluvnú cenu za dielo, mohla by vám tam chýbať napr. cena za dopravu a iné položky rozpočtu. Vodorovné značenie nemá kopírovať okraj cesty, ale má vyznačiť smer a šírku jazdného pruhu. Takže by to mali byť dve rovnobežky. Ak sa jedná o jednopruhovú obojsmernú komunikáciu, tak môže byť bez pozdĺžnych čiar. 80% ciest na celom svete, tak ako v Rumunsku, tak aj v Nemecku sú bez obrubníkov, ale nie sú na škodu…

  2. pre mira ty snáď schvaľuješ takúto robotu za naše peniaze???Dedina bude vďaka sprostým a arogantným poslancom a starostovi platiť tisíce za prehratý súd a teraz vďaka sprostej a nekompetentnej starostke tu máme mať takéto cesty?????majko to dobre napísal.poslanci sa musia pýtať starostky či to ona platí zo svojho keď toto nechala urobiť.to sme tu ako na družstve

  3. V Sintave maloktora cesta splna parametre standartnej obojsmernej komunikacie. Vzhladom na uzke ulice a uz existujucu vystavbu a hlavne vlastnicke pomery, ani nie je mozne rozsirenie ci standartne prevedenie komunikacii. Myslim ze aj vzhladom na to po akom tankodrome museli obyvatelia doteraz chodit a jazdit je aj taketo , hoc nie okulahodiace ale plne funkcne riesenie a dielo postacujuce.
    Do buducna je predpoklad zokruhovanie zjednosmernenie jednotlivych komunikacii.

  4. V obcou zvejnenom Ohlásení k akcii je spomínané aj odvodnenie a možno bolo predčasné hodnotenie stavu, lebo nie je vidieť ako sú komunikácie odvodené…

  5. Šintavan aj ty by si zaplatil firme za zakúto robotu keby to urobili u teba vo dvore????Zaplať to a na Šintavu to bude dobré!!!!!

  6. Dnes ráno som sa tam bol pozret, no strašný grc. Odflaknute, strašne už na pohľad. Dúfam že to aj sama uznáte pani starostka.

  7. Pre GOLVACA
    Aco byto zmenilo? Nabalil bysa lukystav odkrojol z kolaca a bolo byto este vhorsom. Stave lebo by to robili ti isty za menej

    Pre SINTAVANKU
    Sami ste si ich zvolili tak nenadavaj

    Pre MIRA
    Sak totok na jednosmerku jeto dobre este tam nagulaju bielu sintetiku a vzniklinaj pozdlzne parkovacie miesta 😂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img