ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Vedľajšie účinky vakcíny proti COVIDU a vedľajšie účinky Ibalginu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| Vedľajšie účinky vakcíny proti Covid-19 sú porovnateľné s vedľajšími účinkami bežných liekov, ako je napríklad Ibalgin.

Príbalový leták vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti Pfizer/BioNTech si môžete pozrieť tu:
https://www.sukl.sk/buxus/docs/COMIRNATY_PIL_Pacienti.pdf

Je dôležité, aby boli tieto vedľajšie účinky známe, preto o nich proaktívne a otvorene hovoríme. Väčšina vedľajších účinkov sú mierne a dočasné, nevyžadujú zdravotnú starostlivosť.

Medzi závažnejšie vedľajšie účinky patria závažné alergické reakcie (anafylaktický šok), ktoré sa ale vyskytujú extrémne zriedkavo.

Napríklad, v USA bolo k 27.decembru zaočkovaných už 1,9 milióna ľudí a hlásili zatiaľ dokopy 7 závažných alergických reakcií. Pre porovnanie, v súčastnosti každý deň zomiera v USA okolo 3 tisíc ľudí v súvislosti s Covidom-19.

Jednou z výhrad voči vakcínam proti Covid-19 bolo, že nie sú dostatočne otestované v praxi. Dnes platí, že okrem klinických testov, ktorými táto vakcína musela prejsť, a ktoré schválilo množstvo liekových agentúr z rôznych krajín sveta, do dnešného dňa už bolo vakcínou spoločnosti Pfizer/BioNTech očkovaných viac ako 5 miliónov ľudí.

Bezpečnosť vakcíny sa potvrdzuje a očkovanie sa rozbieha v ďalších krajinách.

Za inšpiráciu k tomuto príspevku ďakujeme analytikovi Martinovi Smatanovi.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre zaujimavost v.ucinky magianovho zazracneho sera:
    Vyskytli sa nasledujúce vedľajšie účinky:

    Menej časté (môžu postihovať menej ako 1 zo 100 osôb):

    Nevoľnosť, bolesť brucha, vracanie, hnačka, horúčka, dušnosť (reakcia z precitlivenosti).

    Zriedkavé (môžu postihovať menej ako 1 z 1 000 osôb):

    Reakcie z precitlivenosti, vyrážka, žihľavka.

    Neznáme (častosť sa nedá odhadnúť z dostupných údajov):

    Anafylaktické (alergické) reakcie vrátane anafylaktického šoku, angioedému (rýchlo sa rozvíjajúci opuch kože, podkožnej sliznice alebo podsliznicových tkanív) a svrbenie, závažné kožné nežiaduce reakcie (vrátane multiformného erytému, Stevensovho-Johnsonovho syndrómu/toxickej epidermálnej nekrolýzy (život ohrozujúce ochorenie s odumieraním a odlupovaním kože) a akútnej generalizovanej exantematóznej pustulózy (závažná kožná reakcia prejavujúca sa kožným výsevom).

    Opatrenia pri výskyte vedľajších účinkov

    Pri výskyte prvých príznakov alergickej reakcie ihneď prestaňte užívať Bromhexin 12 kvapky KM a vyhľadajte svojho lekára.

    Ďalšie vedľajšie účinky u detí

    Levomentol a silica mäty piepornej môžu u dojčiat a detí do 2 rokov vyvolať laryngospazmus (tonický kŕč zvierača hrtana spôsobujúci aj uzáver hlasovej štrbiny).

  2. Len si dajte tú vakcínu 😀 Seredonline už aj vy ste taký debili že musíte zavádzať. vakcina a nejaky ibalgin sa nedá porovnať… vakcína ostane v tele stále a pracuje a ibalgin vyprchá pomerne velmi rýchlo…

  3. To si vycital v pismekovej polievke?

    Vakcína preto nie je infekčná. mRNA obsiahnutá vo vakcíne nie je inkorporovateľná do ľudského genómu, ale sa v tele rozloží po niekoľkých dňoch. Potom sa ani vírusový proteín v tele nevyrába. Spike proteíny vytvorené telom po vakcinácii (vo svalových bunkách v mieste vakcinácie a v určitých obranných bunkách) imunitný systém rozpozná ako cudzie proteíny, ktoré aktivujú špecifické obranné bunky: vytvárajú sa protilátky proti vírusu a obranné bunky. Tak sa vytvorí ochranná imunitná odpoveď

  4. REKLAMA.toto budeme čítať a pozerať v TV stále častejšie.môj odhad je do 50% zaočkovaných.Kto chce nech sa zaočkuje. ZATIAĽ je to slobodná voľba. uvidíme dokedy

  5. Anonym 30. decembra 2020, 10:46 : Ja myslím že ty ani vyčítať nevieš že autorom tejto správy je Ministerstvo zdravotníctva keď tu píšeš o zavádzaní od Seredonline. Tak o čom tu točíš?

  6. Jediný Miloš vie ako to je… počkajme na jeho príspevok on sa totiž aj podpíše pod neho , pokiaľ my ustrašený sa skrývame v anonymite

  7. Vazeni vsetci sa budu musiet ockovat.Preco?Chces cestovat, chces ist na dovolenku hoci aj na Slovensko chces pracovat,a o inych veciach ani nehovorim.Bez ockovacieho preukazu sa nepohnes z domu.Toto nevymysli Matovic Fico Sulik ale nadludia s Bruselu takto bude fungovat cela Europa cely Svet.Uz Spanieli uz na tom pracuju neockovani su na ciernej listine a ich mena su zverejnovane.Tak co ockovat sa alebo neockovat.Uvidime casom ale myslim si ze vsetci sa daju zaockovat aby sa vsetko vratilo do starych kolaji.

  8. Chlap sa krátko po vpichnutí vakcíny pýta zdravotnej asistentky :
    “ TAKŽE TERAZ SOM UŽ IMÚNNY ? “
    “ Ani nie. Stále to môžete dostať“
    “ A MUSÍM EŠTE NOSIŤ RÚŠKO ? “
    “ Áno “
    “ ALE VÝROBCA VAKCÍNY BUDE ZODPOVEDNÝ,KEĎ SA MI NIEČO STANE,ŽE ? “
    “ Nie “
    “ TAK PREČO TO OČKOVANIE ? “
    To ja netuším.len plním príkazy „

  9. A ten ibalgin sa koľko testuje? To mohli porovnať s kačacou masťou a ako vedľajšie účinky by bolo kôrnatenie ciev, obezita, vysoký krvný tlak atď…

  10. otazna je plodnosť,priebeh tehotenstva, vyvoj plodu a zivot narodeneho dietata v pripade zaockovanej rodičky.pripadne spravanie sa vakcíny v pripade niektorych diagnoz.Niektore veci sa ukazu za rok, niektoré za tri.ale ano zaockovat sa je potrebné aby sme mali kolektyvnu imunitu.ale treba zvažit pre a proti.

  11. Ak je ibalgin tak „skodlivy“, preconje volnopredajny?
    Ministerstvo zdravotnictva nevhava ludi umyselne uzivat tak nebezpecny „liek“?
    Ved namiesto toho, aby MZ ludi chranilo, tak ich zabija.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img