ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„Som ako slon v porceláne a robím chyby … ale neviem sa toho zbaviť.“ – Igor Matovič, premiér SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Oddnes som jedným z Vás. Z Vás, o ktorých som každé ráno s napätím a strachom čakal správu v mojom mobile ešte predtým, ako to boli oficiálne výsledky.

Deväť mesiacov mi nezáležalo na ničom viac, ako na ochrane zdravia a životov tých najbezbrannejších z nás. Na životoch starých a chorých ľudí, ktorí sa zrazu znenazdajky stali rukojemníkmi nášho prístupu k nim.
Deväť mesiacov neustále bojujem s ľuďmi, ktorí merajú mieru pandémie len množstvom zatvorených barov a huckajú tým ľudí proti opatreniam a (vlastnej) vláde … a priznávam, už nevládzem a tešil som sa aspoň na pár dní bez stresu.
Teraz to vyzerá na sviatky iné. Buďte, prosím, mimoriadne opatrní … viem, pozerať na cudzieho človeka ako na číslo v rade, je pohodlné a v dnešnej dobe u mnohých populárne.
Lenže ľudia čísla nie sú a žiadna starká a starký si naše sebectvo nezaslúži. Žiaden chronicky chorý človek si nezaslúži, aby sme ním opovrhovali a jeho život považovali za menejcenný, len preto, lebo my sme vraj “slobodní”. Nie, nie sme!
Sloboda neznamená šírenie nenávisti voči snahe chrániť najslabších. Sloboda neznamená, že naše práva sú absolútne a bezbranní majú len držať hubu a modliť sa, aby neumreli. Sloboda neznamená, že život onkologického pacienta je menej ako právo na pôžitky života sociopata.
Vianočné sviatky som mal stráviť ako pomocná sila v nemocnici. S cieľom poukázať na obete nášho sebectva – na chorých, mŕtvych a do úmoru unavených zdravotníkov. Teraz budú zrejme plány trochu iné. Áno, štatisticky by som to mal prežiť bez újmy, ale ak by som mal možnosť obetovať môj život za život tisícov nevinných obetí, urobím to.
Prepáčte, prosím. Som ako slon v porceláne a robím chyby … ale neviem sa toho zbaviť. Neviem sa v tejto vojne odpútať od pre mňa jediného podstatného cieľa – chrániť to najvzácnejšie, čo zostalo tým najbezbrannejším z nás. Ich zdravie a životy.
Pomôžte mi v tom, prosím. BUĎME ĽUĎMI! #ZostaňteZdraví
Zdroj: FB❤️

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Slon ma dobru pamat, co v tomto pripade sa to povedat neda.
    Skor to vyzera tak, ze v porcelane je kus niecoho zmetocneho.

    Napisem to ludsky – zelam skore uzdravenie. Kazdemu. Neludsky napisem, ze z toho porcelanu (mam na mysli vladnutie SR) by mal odist skor, kym je vzacny porcelan cely.
    Nemal by rozbit to, co si cenim najviac.
    Svoju vlast, identitu a hrdost na to ze som Slovak.

  2. ani nebudem dalej citat tie jeho drísty. Tam to máś matovič, 9 mesiacov stresu si nevydržal, je z teba troska hlavne ze ty si jeden z tích to stáli na tej opacnej strane a kritizovali a stresovali iných premierov po desatrocia, aspon si si to vyskúsal aké to je by nenávidením premierom..

  3. Myslím, že dnes sú podstatné priority zdravie a život, identita a hrdosť môže zaujímať akurát tých, ktorí význam tých slov ani celkom nechápu.
    Premiérovi želám skoré uzdravenie. Áno, robí chyby. Neraz ich kritizujem. Ale myslí to dobre. Teraz bude mať aspoň čas vypnúť a odpočinúť si.

  4. Ja som ziadnu identitu nezapredal ty zmrd, ja som ti za nu bojoval ked sa delilo Ceskoslovensko a aj predtym v 89, ked ty alebo tvoj tatko si este listoval v stranickej knizke a teraz hrdo pochodujes pod zelenymi vlajkami, ty anai nevies co to ta identita je

  5. Anonym 19. decembra 2020, 8:11
    … ja si cením viac životy a zdravie ľudí ako identitu a hrdosť

    opakujem tvoj výrok. „…ako identitu a hrdosť“.
    Teraz chápem, prečo tak velebíš Matoviča. Rovnako rýchlo zabúdate, čo ste ešte ráno hovorili, alebo písali…
    Tak neviem, kto je zmrd. Tvoj výrok jasne hovorí čo si ceníš, tak netrep, že nezapredal.

  6. Premiér Slovenská!!!!!!Nikdy nič nepochopí,je to strašné,je to devastujúce,je to proste čo sa nemalo nikdy stat,aby takýto egocentrik,zakernik,riadil krajinu.

  7. Nemyslim, ze to je o identite a hrdosti. Po 1993 roku sme statikom, ktory z geopolitickeho hladiska NIC vo svete neznamena. Slovensko ma tolko obyvatelov, ako londynske metro denne prepravi pasazierov. Uz si konecne uvedomte realitu a nesnazte sa hladat hodnutu tam, kde nie je, resp. bola, pokym nasi vlastnici najurodnejsej pody tuto predali zahranicnym investorom na postavenie hal a logistickych centier. A politici sa tym este aj chvalia…

    Ludia od nas za pracou odchadzaju do GB, Nemecka, Rakuska a vsade, kde dostanu o Euro viac. Nemaju zaujem budovat nasu republiku – zato zo zahranicia blekaju na socialnych sietach kazdu chvilu, co tu mame robit my.

    Matovic symbolizuje ZMENU. Je na nom, ci ju donesie. Ak nie, skoncil. Ak ano, svoju misiu naplnil. Ostatne bude na dalsich ludoch, ktori ale budu fungovat v pravnom state a nie v gubernii ovladanej SMERackou mafiou a podstatne neschopnejsimi ludmi pri moci vynikajucimi jedine ak v tunelovani nasich spolocnych penazi.

    Dnes nie sme v dobe, v akej by vzhladom na nevyhnutne opatrenia uspel ako premier lepsie niekto iny. Dost urcite by to kazdy inak odkomunikoval. On je svojsky, uprimny a to sa v politike nenosi. Zial… – preto sme tam, kde sme a preto je slubeny ZMENA NEVYHNUTNA.

    Tolko moj pohlad.

  8. Pan Majko, cudujem sa, ze Slovensko povazujete za geopoliticky NIC, bezvyznamne.
    Pre mna, aj ten vas bezvyznamny kusok zeme, ktory ma nazov Slovensko, velmi vyznamne.
    Mozmo aj vdaka takym ako ste vy, sa zo Slovenska stalo „londynske metro bez hodnoty“.
    Tolko moj pohlad.

  9. geopoliticke hladisko 19. decembra 2020, 11:26 – po ´89 mame narok na svoj nazor. Nastastie? Nie, vdaka ludom, ktori sa dokazali postavit na tribuny a zmenit totalitu za demokraciu.

    Nasledne to zostalo na nas. V ´93 sme teda isli vlastnou cestou a v 2020 mame spolu s drogovymi dealermi prevazne seredskeho povodu v base hooooodne hejSlovakov, ktori desiatky rokov v politike okradali vsetkych (aj poctivych) pasazierov toho rozbehnuteho metra.

    A sme pred dalsim krokom – povedie k naprave?

    Skuste este nieco, no nie vseobecne – skuste napisat, co z toho mame. A nasledne mozeme diskutovat (aj verejne pred kamerou) co sme mat mohli (keby sme sa drzali v realite a nie v snoch) a co mat mozno este mozeme, ked sa do reality vratime a vytazime z nej maximum. Nie zo snov, z reality. Lebo ta vzdy po prebudeni sa nastava.

  10. Najlacnejšia pýcha je národná hrdosť. Zistí u subjektu ňou infikovaného nedostatok individuálnych vlastností, na ktoré by mohol byť hrdý.

  11. Pre 10:38, to že si cením nadovšetko životy a zdravie ľudí (aj tvoje), opakujem, nadovšetko, neznamená že som niečo zapredal. Ako sa prejavuje tá tvoja identita a hrdosť? Moja napríklad tak, že moje deti vyštudovali slovenské vysoké školy, pracujú na Slovensku a ctia si hodnoty predkov. A čo ty? Bliakanie pod zelenou vlajkou?

  12. Nechápem,prečo tu útočíte..jeden na druhého..ako ukazuje minulosť..všetci politici majú obyčajných ľudí v prdeli,vôbec im na nás nezáleží..a táto vladnuca kavaléria….plagiator,zhulík,trtkoš..je parodia na vládu,populisti najväčšieho zrna..

  13. Stále splietaš zelenú vlajku ale pritom si na omyle. „Moja vlajka“ je definovaná v Ústave SR.
    Možno máš alergiu na zelenú, nevadí. Tvoja vlajka je možno dúhová a takých dúhových obyčaných ludí, „obyčajní ludia“ a únia potrebuje. Napíš matelkovi a možno si spolu poplačete, vylejete si srdiečko aj bez „tlačovky“.
    Čo sa mojich detí týka, tak som na moje deti hrdý. Možno aj preto, že dcéra tiež vyštudovala vysokú školu na slovenku a učí na strednej škole. Možno tam patrili aj tupé deti, možno učila aj tvoje..

  14. …ťa možno robil iný komunista 🙂

    Opýtaj sa manželky, kto je otec tvojich detí, keď ty ani farby nepoznáš a jeden raz ti povedať, či napísať nestačí. Keď majú vysoké školy, pochybujem, že inteligenciu majú po tebe.

  15. Pre : Miloš Majko.
    Miloš ja mám taký dojem že keď pán úplne nový oný,premiér rozdával tých 10.milónov pre novinárov,tak sa ti z toho ušla slušná čiastka. Lebo takto velebiť mocipána…to si nikdy nerobil. Vždy si bol nestranný a snažil si sa kopať do ktorého koľvek politika.
    Dnes sa odrazu dívaš na Matoviča ako na samotného Boha a to mi je divné. Nič v zlom ale keď sa najbližšie stretneme,dúfam že nedostanem po paluli…

  16. Daniel 19. decembra 2020, 19:23 – ziadne peniaze nerozdaval a vsetci slusni a poctivi novinari sme sa postavili proti uz samotnemu napadu, aj ked Matovic to nemyslel zle. Zle by to len dopadlo…

    Matovic je premierom a ja som mu hlas nedal. Napriek tomu respektujem a od neho ocakavam jedine – navrat prava a spravodlivosti na Slovensko, vytvorenie podmienok pre zakonny trest ktory si zasluzia stovky ludi pri moci z doby minulej a vsetci ti, ktori si sluzbu verejnosti zamenili za sluzbu sebe samym a svojim kamosom.
    A vies dobre, ze smerom ku Kotlebovcom neinklinujem, napriek tomu nemam problem slusne dikutovat s kazdym.

  17. Ako hodnotíš testy za 50 mil ktorých (ne)účinok sa prehavuje teraz, ako hodnotíš nakup vrtulníkov blackhawk práve v tejto dobe, kopu občanov, podnikateľov malo byť odškodnených, prípadne dotovaných, miesto toho sa im dá napr. odklad odvodov, ktoré budú musieť zaplatiť tak či onak, či mali priljem alebo nie… ako hodnotíš Borisa s miss v štátnej limuzíne, ako hodnotíš návštevy bez rúšok v nemocnici a následný vyhadzov sestier ktoré boli proti… ako hodnotíš povolené lyžovačky, kde bude každý otestovaný negatívny, a podniky v okolí musia byť zarvorené… keď to tak prerátam z ulčtovného hľadiska
    Ľava strana = Pravej strane teda sme stale tam kde sme boli

  18. Pre Majka 20. decembra 2020, 11:35 – reakciu na Tvoj prispevok so svojimi nazormi prezentovanymi ako fakty, povazujem za stratu casu.

  19. To aby nás mohli lepšie kontrolovať. Fyzicky.
    Lebo elektronicky keď máš mobil, tak ten si môžeš vypnúť.
    Fakt nechápem, načo by inak boli drony pre ASR potrebné.
    Za 50 mil. mohla byť jedna nemocnica, alebo pár nemocníc pekne dovybavených.
    ŠPAJZA JE PRÁZDNA.
    Drony, Hawky, zbytočné AG, na to sa PÁR CENTOV našlo?

  20. Ok práve si stratil 30 sec. tvojho času, očakával som argumenty ale aspon volačo čo nasvedčuje že ich jednoducho nemáš…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img