ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Medzinárodný projekt LIRE (Language Interpretation through REading)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

 

S mottom „Čítajte. Vzdelávajte sa. Rozvíjajte sa“ naša škola vstúpila a stala sa koordinátorom medzinárodného projektu LIRE, ktorý úspešne zahájil svoju činnosť v septembri roku 2020, a to aj vďaka finančnej podpore programu Erasmus +.

Tento medzinárodný projekt partnerov zo Slovenska, Čiech a Poľska je realizovaný na podporu výučby anglického jazyka na prvom aj druhom stupni základných škôl. Vďaka spolupráci s vydavateľstvom RAABE má naša škola, rovnako ako jej partnerské základné školy v Čechách a Poľsku, už hodný kus práce za sebou.

V septembri a začiatkom decembra tohto roku sa konali prvé partnerské stretnutia v online priestore. Za bohatej účasti základných škôl v Lodzi, v Tišnove, nakladateľstva Raabe, a Univerzít v Prešove, Brne a Lodzi sa nám podarilo rozdeliť si čiastkové  úlohy, ktorých súčasťou bolo aj uskutočnenie dotazníkov na jednotlivých školách. Do projektu na našej škole sú zapojení učitelia anglického jazyka a žiaci z prvého stupňa a z druhého stupňa.

Vďaka dotazníkom, ktoré žiaci vyplnili, sme sa dozvedeli, či a ako na školách fungujú školské knižnice, či ich deti radi navštevujú, ako sa im páči ponuka knižiek v školských knižniciach a kníhkupectvám, o ich vzťahu k čítaniu, a tiež to, ktoré knižky by si na čítanie vybrali.

Táto časť je už úspešne za nami. Teraz nás čaká praktická časť, a to testovanie vybraných anglických čítaniek.

Neľahkou úlohou boli poverené aj univerzity, ktoré majú pripraviť metodický materiál k čítankám.  Výzvou pre nás – učiteľov, ale aj žiakov bude naučiť sa s čítankami na hodinách anglického jazyka pracovať. Našim cieľom, ako aj cieľom celého projektu, je zvýšiť motiváciu žiakov k čítaniu v angličtine, čo je nie vždy jednoduché. Vďaka rozširujúcemu čítaniu by sme radi zlepšili aj komunikačnú úroveň žiakov v anglickom jazyku a tiež ich vzťah k cudziemu jazyku. Čaká nás náročná, ale myslím si, že zaujímavá práca, ktorá môže priniesť „bohatú úrodu.“ Držte nám palce, nech sú naše výsledky a výsledky vašich detí, čo najlepšie.

Mgr. Jana Fogelová

Viac sa o projekte LIRE dozviete priamo na jeho stránke https://projectlire.com/o-projekte/

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img