ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Zákaz vychádzania bude platiť od soboty 19. decembra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zákaz vychádzania na Slovensku začne platiť už od 19. decembra od 5 hodiny ráno do 10. januára.

Bude mať však svoje výnimky. Rodiny však vianočné sviatky spoločne tráviť nebudú môcť. Ľudia majú vytvoriť bubliny, dovolené stretnúť sa budú môcť maximálne dve domácnosti. Budú zatvorené všetky obchody okrem tých, ktoré zabezpečujú nevyhnutné potreby.

 

Výnimky zo zákazu vychádzania :

  1. Cesta do zamestnania, na výkon podnikateľskej činnosti
  2. Cesta v nevyhnutnom rozsahu do najbližších potravín, lekárne, do drogérie, do optiky, chovoproduktu, servisu bicyklov, na čerpaciu stanicu
  3. Cesta k lekárovi,
  4. Cesta za starostlivosťou o blízku osobu
  5. Cesta rodiča za svojim dieťaťom
  6. Cestu za účelom rekreácie s členmi domácnosti, do nehnuteľnosti kde sa budú zdržiavať len osoby z vlastnej spoločnej domácnosti
  7. Cesta kvôli starostlivosti o vlastné zvieratá
  8. Cesta na pohreb, krst, sobáš
  9. Cesta na poštu, na výdajne miesto zásielkovní, e -shopov a iných obchodov
  10. Cestu do banky, do poisťovne
  11. Pobyt v prírode v extraviláne okresu (Bratislava a Košice sa budú brať ako jeden okres)
  12. Individuálny šport v exteriéri  ako bežky, lyže
  13. Cesta na testovanie antigénovými či PCR testami

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „… cítil som sa, akoby som nežil svoj život, skôr cudzí život. …“

    Pre istotu som si prečítal wikipédiu.
    Tak teraz neviem 🙂

  2. Toto je pseudozákaz vychádzania. Nikto nemá šancu to odkontrolovať. Môžeš ísť prakticky kam chceš. Stretávanie max dvoch rodín? Kto to zistí? A servis bicyklov je topka. To fakt treba v decembri servisovať bajky? Pobyt v prírode. Videli sme na dunajskej hrádzi v BA, väčšia koncentrácia ako pri zelenine v obchode. Možnosť rekreácie… Výnimky oviate vánkom. A toľko kriku bolo okolo toho.

  3. Čakal som niečo prísnejšie. Nemal by som s tým problém, pretože situácia si to naozaj žiada. Ale toto je čo? Tie zmeny od soboty niektorí ani nepostrehnú.

  4. Čiže žiadna zmena, akurát čo ma vytáča sú dôchodci ktorý majú vyčlenené hodiny na nákup a napriek tomu sa prechádzajú po obchodoch aj mimo ich hodín… nebolo by zlé ich pokutovať napr. jeden mesačný dôchodok zobrať , počítam že by to pomohlo

  5. To asi nie. Tie vyclenene hodiny su zbytocnostou. V podstate sa nic nezmenilo len v parlamente zvelicuju a kvakaju to iste. Uz davno to nieje o zachrane zivotov ale o zbytocnom straseni lidu, o tom ako je to teraz kriticke aby mohli drzat nudzovy stav a doslova z hodiny na hodinu menit zakony. Len za mesiac vyslo 50 noviel , kde jedna by trvala mesiace nez by ju schvalili za normalnych okolnosti.

  6. Naozaj si myslite, ze tato situacia vyzaduje zotrvanie v nudzovom stave?
    To len papalasi trvaju na nudzovom stave, aby si mohli bez meskania robit novelu zakona za novelou. Toto je uz ich bezcharakternost a zufalost z amaterizmu.
    Vraj pomozu testy. Vraj pomoze lockdown, vraj pomoze zakaz vychadzania, vraj vraj…
    A stale to trva. Preco? Lebo musi! Musia dostat stat do kolapsu, aby zapad mal este vacsi pristup a moc nad slovakmi? Aby sem mohli prijst Amici a drzat „ochrannu ruku v zaujme zachovania mieru“? Pre koho?
    Drzat cely narod ako rukojemnikov?
    Kam sme sa „dopracovali“?
    Historia by sa nemala opakovat a roky 50 minuleho storocia by mali byt mementom.

  7. nudzovy stav, alebo neschopnost? 17. decembra 2020, 9:32 – skutocne verite tomu, co ste napisali, alebo ide len o absolutnu neznalost faktov, OPRAVNENU nasratost na sucasny stav sposobeny CELOSVETOVOU PANDEMIOU a frustraciu z nemoznosti ovplyvnit dianie okolo seba?

    Skutocne nic v zlom… Sme vsetci v rovnakych srackach a to nielen na Slovensku, ale naozaj na celom svete. Este stale vedci vedia prilis malo o viruse a jeho nasledkoch na organizmus po mesiacoch rokoch aj u tych, ktori mali lahky priebeh ochorenia.

    Verte, ze tak ako pri rakovine, o com to skutocne je zistite az vtedy, ked sa Vas to bude osobne dotykat. Inak sa znizite k reciam, akoby z geografickeho pohladu a poctom obyvatelov nepodstatne Slovensko hybalo svetom a len u nas sme mali problem s COVIDom.

    Nehladajte jednoduche riesenia zlozitych veci. Keby takto ako Vy teraz postupovali odbornici zaciatkom minuleho storocia, dnes by sme tu s najvacsou pravdepodobnostou neboli.

  8. Všade vidím ľudí s rúškami,dodržiavanie odstupov,avšak Vy politici to máte na háku..potlapkávate sa na svadbe bez rúšok,potom sa akože ospravedlňujete,kvôli kšeftu otvárate lyžiarske strediská,hranice derave ako ementál,hlavná vec,že ste dali zavrieť maloobchody a rôzne prevádzky od soboty,lebo do piatku je vírus ,len polovičatý,od soboty naberá na sile,nakoľko sú tieto opatrenia veľmi mierne,tak ste to mohli všetko pozatvárať od pondelka,ako bolo plánovane,pripadá mi to ako Testovičov truc podnik,pandemická komisia dala návrh uzavrieť to,čo najskôr,SAS to chcela uzavrieť od pondelka 21.12. a tak si Testovič dupol a koalícii oznámil,terazky som ja premierom a zatvárať sa bude v sobotu..ale aj tak je už dopredu rozhodnute,že po 10.januári Testovič oznámi,že sme si to pokazili a na vine sú ľudia,lebo sa chovali nezodpovedne..amen..

  9. Núdzový stav 90 dní,autorom tohoto ústavného zákona neušlo o to,aby ho vláda využívala ako zbraň pre svoju neschopnosť,im išlo o to,aby keď je krajina nepripravená,aby sa mohla za tých 90 dní pripraviť a prijať opatrenia veľmi rýchlo a účinne
    Keď to nestihla za tých 90 dní,tak potom núdzový stav je bezpredmetný

  10. Rúška nás nechránia,je viac a viac nakazených. Testy sú k ničomu ale je to dobrý biznis. Liek na covid neexistuje no ľudia sa uzdravujú aj bez lieku. Zrazu nás má zachrániť akási pochybná vakcína…

    Chcú nám pichnúť vakcínu tak bezpečnú,že sa nám musia vyhrážať aby nás k tomu pichnutiu donútili ! A to všetko proti vírusu tak strašnému,že nás musia testovať aby zistili či ten vírus vôbec máme…

  11. Ste dobry nahravac tejto koalicii. Niekedy mam pocit, ze media vzdy reaguju na podmienky a cinnost vlady.
    Co sa vyrusov tyka, je ich este 850000, ktore nevedia rozpoznat, ci zaclenit do kategorie.
    Co keby sme uz teraz preventivne vyhlasili krizovy stav na pravdepodobny nepoznany virus, ktory by mohol ovplyvnit zivot a zdravie,…
    Prevencie nikdy nie je dost.
    Tak, sup sup, nech ludia skapu na ekonomicky nedostatok, nechh je cim skor be bprace a prijimu, ale hlavne, aby bol narod zdravy. Zatial co nase zdravotnictvo je v srackach.

  12. vraj vraj…a ktorý další z tých 850000 dokáže za rok zabiť státisíce ľudí a ochromiť zdravotnícke systémy tak jak sa to stalo v Taliansku, Španielsku, NewYorku?? kvoli ktorému ďalšiemu vírusu je Čína schopná za 5-7 dní z ničoho postaviť na lúke nemocnicu?

  13. len taký malý odkaz na to čo sa deje posledné týždne u susedov (zdroj Idnes.cz): Nová data Českého statistického úřadu potvrzují, že covid-19 významně zasáhl do statistik celkového počtu úmrtí. Dostupná data z druhé poloviny října zaznamenala 3 569 úmrtí, což je nejvyšší týdenní hodnota za posledních 25 let. Neveřejná data z evidence obyvatel potvrzují, že týdenní úmrtnost ještě dále poroste.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/veda/umrtnost-covid-podzim-cr-cesky-statisticky-urad-nadumrti.A201201_111805_veda_mla

  14. pre Daniela – včera mi zomrela blízka rodinná známa, mala síce 81, ale keby nemala Covida, ešte tu mohla pár rokov pobudnúť. Príď na jej pohreb povedať mi to do ksichtu, tie tvoje drísty, ty špinavec, a viac to nerozchodíš

  15. Este ze tu mame Covid. Inak by sme asi zili vecne.
    Umrtia a pohreby budu stale. Ci to bude pre 81, alebo pre 35.
    Tak naco ta panika.
    Pre udrzanie ludi v strachu je lepsie napisal pricinu Covid. Aj ked to nebola priama pricina.
    P.s. Uprimnu sustrast.
    Nebojte sa. Vsetkych nas to caka.

  16. Ale ale aký si silný ty dement !
    A vieš iste že na vine bol covid ? Lebo celé roky tu boli chrípkové epidémie a odrazu tento rok nebola ani jedna !
    Aj na obyčajnú chrípku sem-tam niekto zomrel a nie je to inak ani u tohoto vírusu. Len okolo toho narobili zbytočný humbuk. Takže tvoja známa mohla zomrieť na niečo úplne iné ale momentálne je všetkému na vine covid !
    Úprimnú sústrasť !

  17. Pre : Anonym 17. decembra 2020, 15:25 A je to tu nenávisť medzi ľudmi ,rozkoly v rodine , lebo covid ? Niekedy sa rodiny pohnevali kvôli dedičstvu teraz kvôli covidu smutné…

  18. Daniel si obyčajný bezcitný vymetený chudák, bez starších príbuzných, sám, odvrhnutý, pravdepodobne bez kontaktu s rodičmi, s kamarátmi iba podobne vymletými ako ty.

  19. Možno to po Vianociach zmení…COVIDOVY BETLEHEM..Mária(Remiška)…Jozef (Kollar)..Ježiško(Matovič)..Traja králi..Gašpar(Krajčí)..Melichar(Jarčuška)..Baltazar(Sulík)..a donesú mu dary..PCR testy,Vakcínu a AG testy..

  20. Švédsko zlyhalo v ochrane seniorov v domovoch dôchodcov pred koronavírusom, povedal kráľ Carl XVI. Gustav. Takmer polovica z viac ako 7800 švédskych úmrtí spojených s covidom-19 pripadá práve na klientov týchto zariadení.
    Podľa správy nezávislej komisie, ktorej cieľom je zhodnotiť reakciu krajiny na šírenie koronavírusu, nedostatočná starostlivosť o starých ľudí a nezodpovedajúce vládne opatrenia spôsobili, že v súvislosti s nákazou covid-19 zomrelo veľké množstvo ľudí v domovoch dôchodcov.

    Od marca do septembra boli pritom vo Švédsku zakázané návštevy v domovoch pre seniorov a ďalších sociálnych zariadeniach.

    „Pomyslite na všetkých tých príbuzných, ktorí sa nemohli rozlúčiť s umierajúcimi členmi rodiny,“ povedal monarcha. „Myslím, že to je ťaživá a traumatizujúca skúsenosť,“ dodal. (čtk)

    https://dennikn.sk/minuta/2193023/?ref=mpm

    Daniel,skúste toto 2-3 krát po sebe prečítať a chvíľku popremýšľať…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img