ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Župa vyriešila 30-ročný problém s cestou nikoho

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky zaradilo k 15. decembru 2020 cestu do Horných Orešian – miestnej časti Majdánske do cestnej siete. Na žiadosť trnavskej župy dostala táto takmer 1700 metrov dlhá komunikácia, ktorá vyše 30 rokov nemala vlastníka ani správcu, označenie III/1305.

„Problém s cestou nikoho sa nepodarilo vyriešiť za uplynulých viac ako 30 rokov. Kompetentné orgány si ho medzi sebou posúvali ako horúci zemiak. Tejto téme som sa venoval už ako poslanec parlamentu. Hneď po nástupe do funkcie župana sme spolu s tímom prejavili reálnu ochotu pomôcť obyvateľom miestnej časti Majdánske. V priebehu troch rokov sa nám podarilo zaradiť cestu do cestnej siete a blížime sa k jej prebraniu do nášho majetku a správy,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Zaradenie komunikácie do cestnej siete, o ktoré župa požiadala v júli 2020, je kľúčovým predpokladom na umožnenie zabezpečenia jej riadnej správy, údržby a aj rekonštrukcie.

„Cieľ sa nám podarilo naplniť. Aby sme mohli túto komunikáciu prevziať do správy, bolo potrebné majetkovo vysporiadať pozemky ležiace pod ňou. Bolo potrebné zosúladiť šesť verejných subjektov a niekoľkých súkromných vlastníkov. Tento proces aktuálne finalizujeme. Súčasne požiadame Lesy Slovenskej republiky a Slovenský vodohospodársky podnik o delimitáciu časti pozemkov, teda ich bezodplatný prevod,“ doplnil Viskupič.

Na marcovom zasadnutí krajskí poslanci schválili prvé prevody pozemkov pod komunikáciou do vlastníctva Trnavského samosprávneho kraja. O ďalšom rozhodli na svojom zasadnutí 9. decembra 2020.

Cesta je veľmi dôležitá pre obyvateľov miestnej časti Majdánske, pretože zabezpečuje ich dopravné spojenie s obcou Horné Orešany a okolitým svetom. Využívaná je aj ako cyklotrasa.

20201215 TS Majdánske

Jozef Viskupič, trnavský župan

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img