ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Sereď spustila prevádzku nocľahárne pre bezdomovcov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mesto Sereď od 15. decembra spustilo prevádzku nocľahárne pre ľudí bez domova. Priestory na Školskej ulici boli v októbri zrekonštruované podľa požiadaviek Regionálneho úradu verejného zdravotníctva tak, aby boli vyhovujúce na jeho prevádzku. Stavebné úpravy zahŕňali najmä doplnenie hygienických štandardov, maľovanie a dezinfekciu priestorov.

Nocľaháreň bude otvorená od 19:00 hodiny večer do 07:00 hodiny nasledujúceho rána. Počas prevádzkových hodín je zabezpečený dozor. Klienti majú zabezpečené základné potraviny, kávu alebo čaj, majú možnosť vykonať osobnú hygienu či oprať si ošatenie. Ubytovanie je spoplatnené sumou 0,80 € za noc, v zmysle VZN mesta Sereď č. 1/2009 o úhradách za sociálne služby. Tento poplatok je platný bez zmeny od 11.3.2009.

Prevádzkovanie nocľahárne je snahou samosprávy mesta, aby ani jeden človek v núdzi nezamrzol a neumrel v zime na ulici z dôvodu nedostatku pomoci. Kapacita nocľahárne je 10 osôb a je určená výlučne pre občanov s trvalým pobytom v meste Sereď.  Otvorená bude do 15. marca 2021. V minulej sezóne využilo služby nocľahárne priemerne 6 klientov, v mesiaci február a marec boli v nocľahárni iba 4 klienti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img