ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Reštauráciám a fitness centrám, ktoré nedodržali opatrenia budú udelené pokuty

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Výsledky kontrol na dodržiavanie opatrení v boji proti pandémii

MV SR |MM|  Polícia aj naďalej vykonáva kontroly dodržiavania opatrení v súvislosti s bojom proti pandémii Covid – 19. Policajti sa počas uplynulých dní zamerali na kontrolu dodržiavania opatrení určených pre reštaurácie a fitness centrá. Tieto kontroly boli vykonávané na celom území Slovenskej republiky, vo všetkých krajoch a zistené porušenia nariadenia vlády policajti oznámili príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva na ďalšie konanie a uloženie sankcií.

 

Výsledky sú nasledovné:

Policajti vykonali takmer 1200 kontrol reštauračných zariadení a 42 kontrol fitness centier. Porušenia zistili v 26 prípadoch, ktoré následne oznámili na regionálne úrady verejného zdravotníctva.

Najviac porušení bolo zistených v Banskobystrickom kraji (10) a Nitrianskom kraji (6), potom v Prešovskom kraji (5),  po dve porušenia v Trnavskom a Žilinskom kraji, v Trenčianskom kraji jedno porušenie, kým v Bratislavskom a Košickom kraji žiadne.

 

Pokuty, ktoré sú oprávnené ukladať príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva, sú niekoľkonásobne vyššie ako sankcie ukladané políciou. Preto opätovne apelujeme na verejnosť, aby dodržiavala všetky opatrenia, a to nielen pod hrozbou sankcií, ale predovšetkým v záujme života a zdravia.

 

Podobné kontroly budú pokračovať aj naďalej.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ked tak chcu mat zavrete vsetko tak nech štát pomaha tak jak má… z coho maju tí ludia zit… uz by sa mohol uvedomit aj pán dementovič

  2. Hlavne, že hrchlavé zdechliny môžu mať šábes v kostole..
    Od nepamäti sa najviac chorôb šírilo v kostoloch. No otvorená terasa pre toho kktoviča predstavuje hrozbu..
    Čo tam potom, že cirkev ekonomiku len vyciciava, zatiaľ čo prevádzky do nej prispievali..

  3. Opatrenia sú nastavené podľa ega niekoho. Neotvára sa nič čo na pod palcom SaS. Ale ostatné čo má pod palcom Sme rodina alebo kde je silné zázemie voličov, to funguje. Všimnite si to.

  4. Ten oný Kiska raz povedal, že slovensko je mafiansky štát, jak si to vobec mohol dovoliť také volačo vtedy povedať, odkial to zobral ved vtedy to tu bolo hrdo odborne a slušne a chránime slovensko, tak o čom to trepal?

    Teraz ten oný Matovič hovorí že tu je voláka korona, to je zas to isté jak to ví, videl ju už?

  5. áno .napr. v Galante pri Galaxii . ja som reagoval len na tu cirkev. Ale u nás v dedine chodí do kostola večer max. tak do 10 ľudí

  6. Pandemická komisia odporučila sprísnený režim,zaviesť tvrdý lockdown,čiže ak sa vláda riadi názormi odborníkov,tak by to mala schváliť,ak to neschváli,tak potom takáto komisia je zbytočná a treba ju zrušiť..

  7. Idem od témy. Ale mesto sered ide zase zvyšovať cenu za odpad. To je najjednoduchšie, veď nech to občan zaplatí. Prečo sa mesto nezačne zaoberať riešeniami ktoré majú v iných obciach? Napr. V takej Salgocke ? P. Majko toto je aj návrh pre Vás, spraviť reportáž/ článok, ako funguje separovanie a vývoz odpadu napr. V Salgocke. Je to tu kúsok. Položenie otázok vedeniu, či plánujú niečo podobne zaviesť.
    Tiež by som bol rad ak by sa na tuto tému rozbehla diskusia aj medzi obcanmi.
    A sú aj iné obce na Slovensku, ktoré sa zaoberajú adresným spôsobom vývozu odpadu – občan platí len za to koľko odpadu vyprodukuje. Kto separuje platí menej. Prečo majú ľudia platiť rovnako keď jeden vyprodukuje plny smetiak a druhý iba štvrtinu?
    Riešenia ako to dosiahnuť na trhu sú, treba ich len nasadiť a zrealizovať.
    Napr. Jeden clanok
    https://www.ewia.sk/vazenie-odpadu-prinasa-pozitivny-efekt-je-ho-menej-a-obce-tak-usetria/

  8. Akékoľvek opatrenie su zbytocne,pokiaľ sa ich nenaucime dodržiavať…nerozumiem tomu,ci je pre niekoho tak dôležité porušovanie nariadenia,mat otvorene prevadzky aj za cenu vysokej pokuty…neverim,ze majitelia nedokážu prezit mesiac,alebo dva bez otvorenia,aj keď uznam,ze pomoc od statu nie je adekvátna a prichádza neskoro…

  9. Pomoc sa da dat iba na legalne peniaze. Ked nejaky takzvany podnikatel plati zamestnanca minimalkou a ostatne na ruku, tak nech sa necuduje, ze dostane pomoc iba z tej minimalky. A to nehovorim o tom, ze kopa ich zamestnava iba so zivnostou, nulove zisky, platby bez blockov, atd. Preto o tu pomoc ani neziadaju, lebo sa im to nevyplati. Preto by radsej chceli helikopterove prachy, ale kolko? Z coho im to vypocitat? Az teraz je vidiet ten obludny mafiansky system, ktory tu bol zauzivany, vsetko nacierno, co najviac okradnut stat.

  10. Upresnim: Fontána funguje od 19:00 kazdy den…hlavny vchod je zamknuty,ale pokiaľ mate chuť, na dobre pivko( doporucujem Svijany), treba si zohnať telefon a pan majiteľ Vam rad otvori vchod “ od kina“…

  11. Treba sa spýtať p.primatora…aj ked jeho pizzeria je zatvorená.. ( na jeho obranu)…alebo lepsie náčelníka Mestskej polície.. nech sa vyjadri….a dufajme“ ze tentokrat,budu kamery otočené spravnym smerom“😉

  12. Neviem či ste niekto niekedy podnikali ale aj tu platí pravidlo, podctivou prácou nikdy nezbohatneš teda okrem Borysa…(som počul niekde)

  13. “Podctivá” znamená zloženie dvoch slov “pod” + “cťou” = podcťou a to sa rovná “odrb*ť” chapen sie sich?

  14. Pre Santa 13. decembra 2020, 15:32
    Čo furt riešite, kto kam kedy ide. Veď je to každého osobná vec. Seďte doma na riti keď vám to prekáža a myslíte, že na vás kovid skoči hneď medzi dvermi 😀 Aspoň to matelkovi a jeho bande diletantov nepokazíte.

  15. Santa, ty si debil. Ked budes mat restauraciu, doma dve deti a od statu dostanes 800 eur , uvidim ako sa budes hrdo mladit do hrude, že ty neotvoris a nechas rodinu skapat. Pokutu nedostanu, rovnako ako nedostanes pokutu za handru na xichte. Len nesiems byt debil, ze zaplatis na mieste a este aj podpises. WHO ma pre handry na hube odporucaci charakter, rovnako WHO zmenila status Covidu na virozu. Ale cely svet sa stale hra na Covid zabijaka co na teba pozrie, tak skake polka mesta. Nemam tusenie kto za tym stoji, ale musi mat pekne silne motuze , ked cela europa sa tu hrame na Zombie apokalipsu. Aby realita nebola taka ako bola v Brazilii, kde nemocnica udavala 5000 ludi s covidom. Opozicia tam nasilim vtrhla a nemocnica prazdna. Dalej mame ockovanie , na ky fas sa mam dat ockovat , ked zdatneho jedinca prejde tato chripka za 5 dni a slabsieho za 10 dni. Dalej mame liek o ktorom sa radsej mlci menom : ivermectin. A neskuste sa tu polarizovat, ze kto nesuhlasi s covidom tak je fasista alebo fico zlodej. Svet nie je bipolarny, ked by Dementovic vystrelil, tak obcania rozhodnu o novej vlade, ale tento psychopat aj s Nadom tam uz urcite nebudu, vela ludi pochopilo ze OLANo je banda zmrdov.

  16. Tento tvoj príspevok je asi tvoja písomná maturitná práca, to si musel veľmi dlho rozmýšľať, aby si skopíroval takúto nošu sprostostí, … že ivermectin, panebože to už kdeaký nevzdelaný dement sa tu hrá na vedca a doktora. Prial by som ti aspoň chvíľkový pobyt pri posteli zomierajúceho na covid v nemocnici, ver mi, nie je to príjemný pohľad a hlavne príjemné počúvanie.

  17. Tento blud – WHO zmenila status Covidu na ….- zdielaju kokotlety vo velkom. Neviem, ci im to leju do dýň s borovickou, ale oni tomu naozaj veria.

  18. Pre Hauk: gratulujem…naozaj pekne napísané…počítam,ze si to písal pri sviečkach…gramatika ti urcite nic nehovori..nevadi…tak sa k tomu vyjadrim: samozrejme s Tvojim dovolením,keďže uznávam autority a ty ako najmúdrejší si zaslúžiš moj respekt a obdiv! Co sa týka vlady, je mi úplne jedno ,kto nám vládne…bohužiaľ som to nedokážem ovplyvniť.. ale co sa týka “ choroby“..( vsimni si ,je to v úvodzovkách!!!!!) ,tak sa prikláňam k názoru, ze čosi by sme robiť mali…na teba ja z vysoká kašlem, ale mame rodičov, na ktorých mi zalezi! A bod číslo 2: ano,súhlasím…ludi z restauracii a gastra žijú.. mas pravdu…ale prosím Ta!!! Nechci ma presvedčiť a viem o com hovorím,ze nemajú nasetrene peniaze ,aby dokazali prezit 2 mesiace!!! Zamysli sa nad tým,ak máš čim!!! Samozrejme,sú prevadzky ,ktoré otvorili v blízkej minulosti…ano su a tým držím palce!! Ale su prevadzky ,ktoré fungujú 20 a viac rokov !!! Dakujem a pevne verím,ze si to pochopil..Šťastné a Vesele Vianoce!!!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img