ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

O veľkom prekvapení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Tento školský rok sa nám napriek mnohým obmedzeniam podarilo slávnostne otvoriť. Žiakov sme privítali v druhý septembrový deň našou školskou hymnou FRAJERI Z KOMENSKEJ. Dalo by sa povedať, že novou hymnou, ale nebola by to úplne pravda, pretože výraz „nová“ by znamenal, že sme mali nejakú „starú“. A to sme nemali. Počas leta pre ZŠ Jana Amosa Komenského seredská kapela Not yet awake nahrala  historicky prvú školskú hymnu  a tešili sme sa z toho, ako parádne odštartujeme školský rok, ako nás bude sprevádzať na rôznych súťažiach a budeme si ju spievať pri významných udalostiach. Vyšlo nám zatiaľ aspoň to, že hymna je na svete (Vypočuť si ju môžete https://www.youtube.com/watch?v=rJwaY70e2S8). Sem-tam  počuť na chodbe školy, ako si ju niekto pohmkáva, keďže spievať nemôžeme, niekedy jej melódiu počuť z tried, keď ju žiaci 1. stupňa počúvajú na hodinách hudobnej výchovy.

Niečo  tomu však chýba, stále je to s ňou akési nedokončené, neuzavreté, nenaplnené. Áno, chýbajú jej deti v škole, chýbajú jej hlasy, ktoré by ju uviedli do života a s ktorými by žila. V tejto chvíli  je ako nezabalený darček. Je pre vás super, keď ho dostanete, tešíte sa z neho, ale predsa vám pri ňom chýba očakávanie prekvapenia,  radosť  z jeho rozbaľovania a nadšenie z odhalenia.  A práve toto predvianočné obdobie  je ako stvorené na balenie, tajomné prípravy a očakávania.  Nuž, pracujeme na tom, snažíme sa z nej urobiť dar pre celú školu. Nezaháľame, usilovne pracujeme a našu hymnu balíme do jemných papierov vlastnej kreativity, lepíme ich radami skúsenejších umelcov, zdobíme ju trblietkami nápadov, viažeme mašľou nadšenia, ktorá celý tento proces sprevádza a vyrobí z neho neprehliadnuteľnú nádielku pod vianočným stromčekom. Tešíme sa, pretože je fascinujúce, s akou radosťou to všetko chystáme a chceme sa o túto radosť podeliť aj s našimi žiakmi, ktorí sú doma na dištančnom vzdelávaní. Myslíme na nich, povzbudzujeme ich v domácom štúdiu a môžeme im odkázať, že sa ešte do Vianoc majú na čo tešiť.

Pod vianočným stromčekom našej školy bude tento rok o jeden veľký darček viac. Už nič viac neprezradíme, aby nám neušlo to skutočné vianočné  čaro. Urobte si ešte miesto pod stromčekom, aby sa  tam vošiel aj ten náš darček!                                                                                                          Kolektív kreatívcov

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img