ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Sereďskí ženisti budú využívať novú vojenskú techniku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

NOVÁ VOJENSKÁ TECHNIKA PRE NAŠICH ŽENISTOV A VZDUŠNÉ SILY BUDE SLÚŽIŤ AJ NA POMOC PRI VZNIKU RÔZNYCH ŽIVELNÝCH POHRÔM

“ Profesionálni vojaci si v Nemšovej prevzali päť špeciálne vyvinutých UDS rýpadiel, ktoré budú slúžiť pre potreby nielen Ženijného práporu v Seredi, ale aj pre naše vzdušné sily.

Určené sú prioritne na podporu ženijného vojska a svoje uplatnenie nájdu všade tam, kde je okamžite potrebné zasiahnuť – napríklad počas vzniku prírodných pohrôm či priemyselných katastrof vrátane požiarov či záplav.

Vnímame potrebu podpory tak existujúcich, ako aj nových spôsobilostí našich ozbrojených síl v rámci domáceho krízového manažmentu. Verím, že nová technika bude slúžiť svojmu účelu a bude prínosom nielen pre samotné ozbrojené sily, ale aj pri pomoci našim občanom.

V skvalitňovaní služby našich vojakov chceme pokračovať aj v budúcnosti, preto otázky zlepšovania kvality podmienok budú mať vždy moju podporu.“ – uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

zdroj: Jaro Naď – minister obrany SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tak a budu ju aj hned pouzivat ? Alebo to bude ako pri nakladacoch VOLVO, ze najskor musi stat v autoparku 2 roky , aby padla zaruka a az potom sa moze na tom robit. Plus samozrejme aj cena musi byt adekvatna 😛 . Za volvo nakladac v civile by sa dalo 140 tisic a za volvo nakladac akurat v zelenej farbe , vybava presne ta ista ako civilna verzia, tak sa dalo 440 litrov. Tak dufam , že aj tieto Tatry sa tak vyhodne nakupovali.

  2. armáda takú techniku potrebuje, aj modernejšiu, aj inú, veď je tu hlavne pre ľudí v prípade živelnej pohromy a i. ako tomu bolo aj za socializmu ale…. nedá mi nezasmiať sa hahaha, nové nepoužité uloženky uds častokrát ani nie s 10 motohodinami štát popredal na kšeft šmelinárom za smiešnu cenu častokrát hlboko pod cenu šrotu a ich vybrané skupiny na tom zaŕabali a usmievali sa, a ešte dlho zarábať aj budú lebo stále je čo predávať, a výhovorku, že boli morálne zastarané nech si strčia niekam, často používaná výhovorka kvôli tomu, že neboli schopní od 89-teho udržiavať zverenú techniku v pojazdnom stave, nabiť baterky každý mesiac ako sa to robilo za socializmu, garážovať, dofúkať pneumatiky, nenechať zhrdzavieť pod otvoreným nebom (čo nie je až taký problém) a veľa iných jednoduchých úkonov na množtve aj inej techniky, ktoré si vojaci robili sami!!! a jednalo sa vo veľa ohľadoch aj o spoľahlivejšiu a kvalitnejšiu techniku ako tá dnešná.

  3. Trepeš dve na tri… za tie prachy čo minuly by si mohli dovoliť prenajať ťažku techniku aj s obsluhou trebars aj keby sú napríklad povodne každú sobotu… v ostatnom súhlas … bude to tam chátrať na dvore nevyužité a čakať na odpredaj za paták

  4. pre niekto pod mojim menom: aké dve na tri, ja som nikde v príspevku nenapísal aby ju kupovali novú, konkrétne sa to týkalo uds-iek, niektoré veci treba nové ale napr. také f16-ky nám za toľké prachy tiež neboli treba uvádzam ako príklad.

  5. pre tých hujerov čo sa vyjadrujú k tomu že sa nakupuje obrana a mali by sa financovať nemocnice – asi netušíte že SR má s NATO záväzok a 2% HDP (nemýlte si to z DPH) musia otrieskať (investovať) do obrany. Tie 2% sú celosvetove minimum oproti iným členským štátom…

  6. Darcy ty imbecil. TO ze teroristicke nato vyzaduje posrane 2 percenta od chudakov, neznamena , ze armada ma nakupovat predrazene jeden kus techniky o 300 litrov.

  7. ver mi – čo sa VO v armáde týka, tak imbecil si z nás dvoch Ty.
    Prosím Ťa, ukáž mi tvoju PHZ a prieskum trhu na vojenskú techniku s identickou špecifikáciou a výbavou, podľa ktorej Ty vieš, že je to predražené.
    Darcy

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img