ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

NRSR: Rozpočet podľa premiéra hovorí pravdu, poďakoval sa poslancom za podporu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Bratislava 9. decembra (TASR) – Premiér Igor Matovič sa spolu s ministrom financií Eduardom Hegerom (obaja OĽANO) poďakoval koaličným partnerom a poslancom, ktorí podporili rozpočet na budúci rok. Rozpočet podľa neho nezavádza a hovorí pravdu. Heger skonštatoval, že v ňom nie sú podhodnocované výdavky a nadhodnocované príjmy.

Heger pripustil, že ekonomiku čaká prepad, „napriek tomu niektorým rezortom pridávame“. Víťazmi rozpočtu sú podľa neho sociálna oblasť, zdravotníctvo a vzdelávanie. Zdôraznil, že na sociálnu oblasť pôjde o 350 miliónov eur viac, ako to bolo tento rok. Zdravotníctvo je podľa jeho slov kľúčové počas pandémie, pridáva sa na platbe za poistencov štátu, financie majú ísť napríklad aj na modernizáciu zdravotníckych zariadení. „Vzdelávanie je oblasť, ktorá bola dlhé roky zanedbávaná,“ dodal minister.

Zároveň poznamenal, že rozpočet je v novom formáte, kladie sa dôraz na hodnotu za peniaze. „Každé euro budeme otáčať čo najviac, aby bola efektivita,“ podotkol Heger. Premiér súčasne uviedol, že je hrdý na ministra financií za to, že podľa odborníkov je to najkvalitnejšie spracovaný rozpočet SR.

Poslanec koaličnej SaS a predseda finančného parlamentného výboru Marián Viskupič v súvislosti so schválením rozpočtu na sociálnej sieti uviedol, že v ťažkých časoch je vždy najdôležitejšie mať plán a cestovnú mapu.

Parlament v stredu schválil zákon roka, teda návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Spolu s ním vzal na vedomie rozpočet verejnej správy na nasledujúce tri roky. Zahlasovalo zaň 91 poslancov, jeden sa zdržal, proti prijatiu bolo 49 zo 141 prítomných zákonodarcov. Deficit verejných financií by mal v budúcom roku dosiahnuť 7,41 % hrubého domáceho produktu (HDP). Mal by tak klesnúť z tohtoročných odhadovaných 9,68 % HDP. Hrubý verejný dlh sa má v budúcom roku vyšplhať na 65 % HDP.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keby taký rozpočet schválila predchádzajúca koalícia,keby bola teraz pri moci,to by tu boli srdcervúce komentáre a mudrovania,že keby nekradli,tak majú v rozpočte o 7 miliárd viac ! No tie každoročne kradnuté miliardy nejako nezakomponovali do tohoto ,,pravdivého“ rozpočtu.Keď bol deficit v HDP 1,5 %,to bolo kriku o zadlžovaní našich detí a vnukov aj tu v SOL ! Ale keď matelkovci sa poradia s Duchom svätým,tak to obrovské zadlžovanie je asi v poriadku.Uvidíme,ako to budú komentovať ozaj nezávislí ekonómovia a nie táto chaotická vláda.

  2. Podľa odborníkov.
    Akých odborníkov?
    Manželka pána Colomba a teho ze Trnavy?

    Vážne silná veta: “Každé euro budeme otáčať čo najviac, aby bola efektivita,”

    Niet čo dodať. Treba nakúpiť testy cez firmu známeho…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img