ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Mikuláš v uliciach Paty

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes panovala v Pate predvianočná, lepšie povedané mikulášska nálada. Tentoraz však deti nešli za Mikulášom, ale on sa vybral za nimi. Od ranných hodín do tmy brázdil na koči ulice Paty, aby so svojimi pomocníkmi rozdal takmer 600 balíčkov sladkostí (zabezpečil Obecný úrad v Pate) deťom vo veku do 15 rokov. V miestnom rozhlase zneli celý deň vianočné piesne a informácie, v ktorých uliciach sa Mikuláš nachádza. Za všetky deti  v rozhlase recitovali vianočné básne a riekanky  žiaci 1.stupňa ZŠ Timea Hojgrová, Oskar Tóth, Iris Giurgiu, Zora Lenghart, Oliver Borkovič a Hanka Cicáková.

Tak sa zdá, že v Pate máme najlepšie deti na svete, lebo keď sa ich Mikuláš, alebo jeho asistenti opýtali, či počas roka poslúchali, alebo či sa dobre učili, všetci odpovedali kladne.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Petra

    „Aj tento rok zavíta do našej obce Mikuláš, aj keď nie tradičným spôsobom. Tradičné zastávky sme museli zrušiť. Mikuláš sa so svojimi pomocníkmi prevezie dedinou na voze s koňmi, aby pozdravil deti.

    Obec pripravila pre deti mikulášske balíčky, ktoré dostanú škôlkari v materskej škole a deti prvého stupňa na základnej škole v piatok 4.12.2020. Deti druhého stupňa si môžu svoje baličky prevziať 7.12.2020 na Obecnom úrade podľa rozpisu, ktorý im oznámia triedne pani učiteľky.“

  2. Veľmi vydarená akcia !! Príjemný deň pre všetkých Patanov…tešili a usmievali sa všetci tí, ktorí na Mikuláša a jeho sprievod čakali vonku na ulici = malí aj veľkí. Ozaj pekné a chvályhodné !!

  3. Pre starostu a obecný úrad Vynohradov nad Váhom deti, ktoré nechodia do Vynohradskej základnej školy ci materskej školy niesú občania vynohradov? Tým nepatrný Mikulášske?

  4. Fero deti ktoré nechodia na vinohradoch do školy pani starostka ty sú občania tejto dediny tak isto platia dane a na balíček pre nich nie je???!!!

  5. Pre Fera
    Vinohrady nad Váhom sa píše s mäkkým i. Asi nie ste z našej obce, keď neviete takú základnú vec, tak nekritizujte.

  6. V Seredi už všetkým poslancom vyrástli deti tak im jedno ze by spravili niečo pre druhé. Takže v Sereďi čoraz horšie. Nič sa nerobí iba kradne.

  7. Nebolo nad Mikuláša pred Jednotou v Seredi fajnové Horalky sa rozdávali a všetci sme boli spokojný a vďačný za jednu sladkosť. A Super atmosféra.Zlaté časy ci už letné akcie v Anfiku a podobne. Zabuda sa na mladé rodiny že nemajú kam ísť a hlavne v lete. Zlaté rameno úžasné letné prázdniny každý deň pri vode. Nie lepšie tam na drbat ryby. Kam to spejeme každý myslí len na seba ako si na hrabať. A byť rýchlo bohatý.

  8. pre Anonym 2
    píšete: Zabuda sa na mladé rodiny že nemajú kam ísť a hlavne v lete. Zlaté rameno úžasné letné prázdniny každý deň pri vode.
    Tomčányi vám predsa „vybudoval“ letnú pláž ako sľúbil. To vám nestačí? Nepamätáte si ten bilbord s nápisom letná pláž do leta 2019 a Tiež nápis na jeho bilbordoch: Sľúbim iba to čo dokážem splniť. Nevadí že letnú pláž nikto nikdy nevidel, lebo to že nechal vojakmi zrovnať kúsok brehu pri Váhu je hanbou a nie plážou. Blato pri brehu a to mala byť tá sľubovaná pláž. Jednoducho všetkých sprosto podviedol a oklamal.. A to nielen s touto plážou. Rovnako sľuboval do dvoch rokov detské dopravné ihrisko, prístav pre rybárov a lode a taktiež tržnicu. A ľudia tým jeho klamstvám uverili. Ale čo môžete čakať od Tomčányiho, ktorý verejne a dokázateľne v pozícii primátora opakovane klame.

  9. Všetci vieme že sú teraz všade opatrenia ale myslím ,že deťom by stačilo keby ide Mikuláš okolo nich a zamáva im.vsetko pekne sa vytráca.pre niekoho to je nič ale pre deti je to veľký zážitok.je smutné ,že musíme ísť do okolitých dedín aby deti videli Mikuláša.tam sa to dá ale v Seredi nie.

  10. Kazdorocne v spolupraci s mestom a DK Sered organizujeme Mikulasa na koci a divadelne predstavenie pre deti nasho mesta. Tento rok je vsak iny, ako iste viete – je nudzovy stav a protipandemicke opatrenia a vlastne svedomie nam to jednoducho tento rok nedovolia. Neda sa porovnavat dedina s mestom, v minulych rokoch sa s nasim Mikulasom stretlo vzdy celkovo vyse tisic deti. Pripocitajte sprevadzajucich rodicov a dostanete cislo, ktore si my na svedomie nemozeme vziat. Caro Mikulasa vie kazdy bezny rodic vykuzlit aj doma a verte, ze deti prestavku v jednom roku urcite zvladnu bez traumy a budu sa tesit na buduci rok. A rovnako sa budeme tesit aj my na deti a stretnutie s nimi bez obav o zdravie nasich aj vasich blizkych.

  11. A sack ten debul Mikulas, bol leniva svina. Nechcelo sa mu ict dole z koca, decka kukali a on sedel jak ud ve vodze. dalsi rok starusta nech najme cloveka , ne zdegenerovaneho mamrda, stasci ze tam boli cerci a anjele, aspon ti robili deckam radosct , ked uz ten debil jen šedzel. Nac takeho blba davace za mikulasa. to neni v Spata prdze normalny cloviek, len debilovie ?

  12. Nebojte sa, aj Pata ma svojich kostlivcov. Mala by prist kontrola a preverit ako sa prerozdeluju financie , ktore mali dostat zamestnanci obce. Stat posle peniaze v boji s covidom a par ludi v riadiacej funkcii obce PATA ich nedaju tam kde su urcene, ale inde ….

  13. Mikuláš zo Serede sedí vo vyšetrovacej väzbe. Ako by mohol rozdávať balíčky?
    To bol najštedrejší Mikuláš na okolí, rozdával balíčky po celý rok.

  14. Aky starosta, taky mikulas, aky staorsta take fungovanie obce, ked je covid, necha otvorenu skolku. Nariadenie vlady hovori o detoch rodicov z prvej linie a dedo starosta ju otvori kazdemu. Ludia uveomte sa tam . To co tam ste si zvolili ? aj vôl by vam tam lepsie bačoval.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img