ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Vicepremiérka Remišová: Do Národnej konzultácie o eurofondoch sa doteraz zapojilo vyše 900 účastníkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MIRRI |MM|  Možnosť ovplyvniť nastavenie eurofondov má vo verejnosti veľký ohlas. Do Národnej konzultácie k eurofondom 2021 – 2027 sa zapojilo počas piatich kôl vyše 900 občanov a subjektov z celého Slovenska. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) relevantné pripomienky zapracuje do eurofondového plánu pre budúce programové obdobie.

„Je to vôbec po prvýkrát, kedy je možné v takejto širokej miere konzultovať návrhy priorít čerpania eurofondov. Ukázalo sa, že naše rozhodnutie zorganizovať Národnú konzultáciu bolo správne. Ľudia oceňujú, že pri tvorbe strategického eurofondového plánu nestoja bokom, ale že sme ich prizvali, aby svojimi pripomienkami a postrehmi pomohli nastaviť systém čo najlepšie,“ vyhlásila vicepremiérka Veronika Remišová, ktorej ministerstvo bude riadiť eurofondy v budúcom programovom období.

Národná konzultácia k eurofondom 2021 – 2027 má za sebou päť online kôl k jednotlivým cieľom Partnerskej dohody, podľa ktorej bude Slovensko v nasledujúcom desaťročí čerpať približne 13 miliárd € z európskych zdrojov. Ministerstvo investícií zverejnilo pred mesiacom návrh priorít Partnerskej dohody a v rámci Národnej konzultácie ho mohli pripomienkovať subjekty samosprávy, verejnej správy, profesijné a záujmové združenia, zástupcovia podnikateľského sektora, mimovládne organizácie i jednotlivci.

„Prizvať k tvorbe eurofondového plánu pre Slovensko širokú odbornú aj laickú verejnosť bolo odvážne rozhodnutie. Doteraz sa totižto takéto dôležité dokumenty tvorili niekde za zatvorenými dvermi na úradoch. Veľmi ma teší, že ľudia využili túto šancu. Ohlas prekonáva naše prvotné očakávania,“ uviedla ministerka.

Do piatich online kôl konzultácií sa prihlásilo 925 účastníkov a MIRRI SR doteraz dostalo vyše 90 písomných pripomienok k eurofondom.

„Pred nami zostáva už iba posledné online kolo určené pre širokú laickú verejnosť, v rámci ktorého budeme prezentovať spolu všetky národné ciele Partnerskej dohody. Budem rada, ak sa do posledného kola zapojí čo najviac záujemcov,“ povedala vicepremiérka Remišová. Posledné, šieste online kolo Národnej konzultácie sa uskutoční vo štvrtok 10. decembra. Možnosť pripomienkovať eurofondy sa uzavrie v nedeľu 13. decembra.

„Relevantné návrhy budú zapracované do textu Partnerskej dohody, ktorú na budúci rok Slovensko predloží na schválenie Európskej komisii,“ dodala podpredsedníčka vlády s tým, že celkové zhodnotenie Národnej konzultácie predstaví verejnosti v najbližších týždňoch.

Všetky potrebné informácie vrátane prezentácií, prihlášky a pripomienkovacieho formulára nájdete na stránke:

https://www.mirri.gov.sk/sekcie/cko/narodne-konzultacie-k-eurofondom-2021-2027/index.html

 

Národná konzultácia k eurofondom 2021 – 2027

 

Ukončené online kolá:

  1. 11. Ekologické Slovensko pre budúce generácie
  2. 11. Mobilita, doprava a prepojenosť
  3. 11. Kvalitný život  v regiónoch

26.11. Inovatívne Slovensko

  1. 12. Sociálne, spravodlivé a vzdelané Slovensko

Zostáva:

10.12. Konzultácia pre širokú laickú verejnosť

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img