ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Deti do škôl 7. decembra nenastúpia. Predpokladaný termín je 8. január 2021

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Do školských lavíc žiaci druhého stupňa a študenti stredných škôl do Vianoc nezasadnú. Po rokovaní ÚKŠ  to potvrdil aj minister školstva Branislav Gröhling.

Plán testovania, ktorý navrhol minister školstva Branislav Gröhling neprešiel ústredným krízovým štábom. Predpokladaný termín nástupu detí do škôl sa presúva na 8. január 2021, minister však musí vypracovať nový plán.

„Verím, že do tretice všetko dobré,“ povedal Gröhling.

Pôvodný plán sa podľa neho nepodaril preto, lebo bez súhlasu ministerstva zdravotníctva a vnútra nemôžu zazmluvňovať zdravotníkov, ktorí budú potrební pri testovaní.

„Potrebujeme súčinnosť aj niektorých ďalších ministerstiev. Rád by som nový plán predstavil do 23. decembra, uviedol minister školstva.

Podľa ministra vnútra Romana Mikulca plán ministra školstva nenašiel podporu a bolo v ňom viacej legislatívnych a technických nedostatkov. Mikulec skonštatoval: „Mal byť predložený návrh, ako zabezpečiť na školách pravidelné testovanie. Zatiaľ ale nespĺňal kritéria, aby ho krízový štáb mohol schváliť alebo vôbec o ňom hlasovať.“

Podľa ministra Gröhlinga je požiadavka, aby sa pretestovali žiaci, ich rodičia a pedagógovia je ale nezrealizovateľná, nakoľko by išlo o otestovanie až 1,5 milióna ľudí.

„Niečo také logisticky nedokážeme  zvládnuť,“povedal s tým, že oslovili aj samosprávy a zriaďovateľov škôl.

Gröhling prišiel dnes na ústredný krízový štáb s návrhom ako pretestovať 70 % žiakov ako aj pedagógov. Tento návrh bol odporúčaný aj zo strany epidemiológov. Cez najbližší víkend sa malo otestovať pár desiatok škôl a podľa toho ako by systém fungoval, v januári by ho upravili.

Minister zdravotníctva Marek Krajči však konštatoval: „Toto nebolo zadanie, ktoré pán minister školstva dostal.“

„Verím, že nejakým spôsobom sa výuka rozbehne a zastabilizuje sa istý systém, aby sme mohli mať deti v školách aj v epidemiologicky nie dobrom čase, ktorý teraz je,“ povedal Marek Krajčí .

Na štábe mali odznieť aj ďalšie návrhy, ako by sa to dalo zabezpečiť ale nešpecifikoval ich.

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No a zas nám tv JOJ propaguje očkovanie,vraj dobrovoľné😂.Ja by som rada videla debatu dvoch odborníkov, ktorí sú za a proti očkovaniu.

  2. BANDA KOK.O.T.OV. Nech mi niekto vysvetli rozdiel medzi tym, ze ziaci 1. stupna chodia normalne do skoly (ziadne testovanie deti, ucitelov ani rodicov), ale ziaci 2. stupna a stredoskolaci chodit nemozu (a podmienuju to testovanim ziakov, ucitelov a rodicov). Preco sa teeneger moze ist pomodlit do kostola, moze si ist pozret film do kina, ale NEMOZE ist do skoly?? NECH NA TOTO NIEKTO Z VLADY DA ROZUMNU ODPOVED. Ti ziaci cez dialkove vyucovanie nepreberu ani 10% uciva. Kedy sa to doucia??

  3. Deti tie opatrenia nedodržiavajú, lebo sú to deti a deti sú ešte nezodpovedné. Napríklad si kúpia desiatu v automate, neumyjú si ruky a rovno čím pochytali všetko, ju jedia. To nemôže mať každý žiak svojho dozorcu, aby naňho dával pozor, aby si umyl ruky a to hovorím práve o druhom stupni ZŠ, lebo skôr poslúchajú malé deti, že si tie ruky umyjú a tie skôr môžete skontrolovať. Predsa nebude uciteľ v siedmej triede kontrolovať žiakov cez prestávky po návrate z WC a či si umyl ruky pred desiatou, ako kontrolujeme malé deti.

    A žiaci to nerešpektujú, lebo veď tie opatrenia ignorujú aj ich rodičia, politici a celá spoločnosť. Tak čo vo vás puberťáci vidia, aký iný vzor? A ešte viac chápu, že potom tiež môžu na to kašlať a tak, keď pochytajú automat, ktorý chytali všetci, dole rúško a zabránite mu jesť? Kto to má kontrolovať cez prestávky? Má si učiteľ na druhom stupni kontrolovať, či si umyli ruky pred desiatou? Aj žiaci na to kašlú, ako vidia kašlať na to celú spoločnosť.

    Nevyhovárajte sa na to, že s prvým stupňom to ide. Ide to len na hranici riskovania, že sa obchádzajú semafory, kde sa len dajú a nie je ešte viac zatvorených škôl.

    Keď pustíte druhý stupeň do škôl, potom tých prípadov bude ešte viac, ešte viac učiteľov bude mať nákazu a zatvoria pre nedostatok učiteľov celé školy, ešte aj prvý stupeň!

  4. Deti už mali byť dávno v škole. Títo páni sú posadnutí testovaním. Pre nich žiadne iné argumenty neexistujú. Jedine testy a testy. Ešte aj rodičov a potom už len jedného z rodičov?? Halooo, to vážne?? Ak je v rodine niekto pozitívny, tak ide do karantény celá rodina a vy tu idete robiť pokusy. Dajte už pokoj. Nechajte deti ísť do školy. Nedokázali ste ešte zlikvidovať biologický odpad z tých vašich predchádzajúcich pokusov a už idete vymýšľať ďalšie testovanie.

  5. Pre Jozefa – ked tuto otazku dala redaktorka Krajcimu, jeho odpoved bola – Neviem vam odpovedat. Ty si na nu aspon odpovedal, aj ked s odpovedou nesuhlasim. Preco teda ten „nezodpovedny“ teeneger moze ist do kina – tam kto skontroluje, ci si po navsteve hajzla umyl ruky a nepochyta vsetko, ze si pocas premietenia filmu v tme da dole rusko a bude sirit kovida? Kto kontroluje milion ludi v lidloch a kauflandoch, ci nemaju osrane ruky a nechytaju pecivo a vsetko ostatne? Tak potom zavrime vsetko – aj skolky a 1. stupen – ALE TO NEEEE, TO BY MUSELA VLADA PLATIT PANDEMICKE OCR-KY. a to su money, money – len o tie tu ide, nie o nejaku nakazu.

  6. Tak si počkáme na ďalšie ráno, ako sa Matovič vyspí a s kým sa počas spánku poradí. Ráno uvidíme, hmm, ráno si vpočujeme ďalšiu senzáciu po „porade s odborníkmi, najvyššími kapacitami Slovenska“. A poslíkom rozdá úlohy, kto ma čo a ako povedať. Či?

  7. Ale rozdal ulohy.
    Pozeraj TB a zameraj sa na ich tvare. Uvidis, kto ako sleduje, kontroluje a riadi.
    Nie je mozne, ze na otazku na zdravotnictvo minister zdravotnictva nepozna odpoved. Povie – neviem vam na to odpovedat. Ako to ze nevie? Nedostal pokyn?

  8. Zda sa,ze jeho blahorodie sam Igor Matovicovie sa poradil sam zo sebou a navrat deti do skolskych lavic je planovany na buduci pondelok,deti ktore sa daju pretestovat budu mat prezencnu vyucovanie,cize uz nebude vadit,ze napr. po WC si neumyju ruky..

  9. Nebude to vadit, lebo budu pretestovane, negativne, ty dement. Ja by som tam svoje dieta nepustil k netestovanemu dietatu dementa ako si ty.

  10. robite zbytocnu paniku.
    Kto kedy v minulosti testoval na chripku? Mal priznaky tak sa liecil. Ked nemal, roznasal to dalej svojim kaslanim. Kto mal slabsiu imunitu, dostal zapal pluc. Bud sa vyliecil, alebo zomrel. Rocne cca 800. Co to tu riesite? Aky covid? A delite sa na testovanych a netestovanych a nadavate si do dementov? Dement je ten, co toto vsetko tlaci do testovania.

  11. Pre porovnanie, podľa údajov ÚVZ zomrelo v dôsledku chrípky na Slovensku v posledných troch chrípkových sezónach priemerne 19 ľudí.
    Ide o tri posledne roky -2017-19

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img