ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Výberové konanie na post policajného prezidenta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Dnes, 30. novembra 2020 majú uchádzači o post policajného prezidenta posledný deň na podanie žiadosti o zaradenie do výberové konania. Do tejto chvíle svoju žiadosť podali štyria záujemcovia. Konkrétne mená budú známe až po otvorení obálok komisiou. Vzhľadom na to, že sa uchádzači o post prezidenta Policajného zboru môžu do výberového konania prihlásiť aj poštou (najneskôr s dnešným dátumom), k otvoreniu obálok komisia pristúpi na budúci týždeň.

 

Komisia bude pozostávať zo siedmich členov:

plk. JUDr. Ivan Fufaľ (nominant ministra vnútra SR)

mjr. JUDr. Marek Kordík, PhD. LL.M (nominant prezidenta PZ)

pplk. Mgr. Marián Mikula (nominant OZP v SR)

JUDr. Jaroslav Spišiak (nominant ministra vnútra SR)

JUDr. Jozef Szabó (nominant generálneho prokurátora SR)

plk. Doc. Ing. Stanislav Šišulák, PhD. (nominant rektora APZ v BA)

a plk. Mgr. Róbert Zaplatílek (nominant riaditeľa ÚIS).

 

Po otvorení obálok komisia posúdi, či jednotliví uchádzači spĺňajú zákonom stanovené podmienky a posunie ich na verejné vypočutie pred výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.

„Budem rád ak si komisia pri voľbe policajného prezidenta bude môcť vyberať z čo najväčšieho množstva kvalitných kandidátov. Verím, že z tohto procesu vzíde kvalitný policajný prezident nakoľko máme na stole reformu Policajného zboru, ktorý potrebuje silnú osobnosť,“ skonštatoval minister vnútra Roman Mikulec

Uchádzači o post Policajného prezidenta musia spĺňať viacero podmienok – najmenej 10-ročnú prax v Policajnom zbore, vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a špecializované policajné vzdelanie. So životopisom predkladajú aj koncepciu rozvoja a riadenia Policajného zboru.

Nové pravidlá voľby a vymenovania prezidenta Policajného zboru budú predstavené začiatkom budúceho roka pri predložení novely zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže SR a Železničnej polícii.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img