ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„obyvatelia politického a spoločenského suterénu hulákajú pred jeho domom a hrajú sa na záchrancov demokracie.“ – Radovan Bránik

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Môj názor na Igora Matoviča v úlohe premiéra je dostatočne známy a tak ma nik nemôže upodozrievať z nejakých sympatií voči nemu, či nadpráci. Myslím, že jeho pobyt v premiérskom kresle je ďalším z omylov tejto krajiny a áno, má unikátnu schopnosť ponížiť a znevážiť kohokoľvek. Ani ľudsky sa nikdy nezhodneme.
Aktuálne však obyvatelia politického a spoločenského suterénu hulákajú pred jeho domom a hrajú sa na záchrancov demokracie. Kotleba a Miroslav Suja robia všetko preto, aby pomohli povaliť túto vládu a neštítia sa ani primitívneho zastrašovania premiérových detí a rodiny. Iste, nezadržateľne sa blíži čas, keď sa budú konečne zodpovedať za svoje výčiny v banskobystrickom kraji a tak im iné, ako zúfalé pokusy vlastne ani neostáva.
Akurát neviem, ako by sa dívali na podobné akcie na detvianskom zbojníckom vŕšku, keby im podobní vyvreskovali ako zmyslov zbavení na prominentnej ulici. Hrozba, že by sa dokázali zhromaždiť v podobnom množstve v Egypte a ešte nájsť tú správnu pyramídu je limitne blízka nule, a tak absenciu základnej ľudskej príčetnosti u Kotlebu možno aspoň skúsiť vysvetliť, hoci pochopiť nie.
Apelovať na lúzu, aby ňou nebola je samozrejme naivné. Ale zaťahovať do svojich špinavých politických hier rodinu a deti by sa aj jej mohlo ošklivo nevyplatiť. Niekomu možno pripadá truhla nesená davom ako dobrý vtip. Ibaže ním nie je. Je to iba a len hnus. Bez ohľadu na to, že tradíciu demonštrácií pred bydliskom premiéra tu zaviedol práve Matovič. Tento dom je však aspoň jeho, na rozdiel od Ficovho bytu v Bonaparte. A žijú v ňom malé deti.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pred Bonaparte sa protestovalo, lebo Fico býval u Bašternáka, jeho sused bol Kočner, jeho štátna radkyňa, ktorá bola asi 24h po jeho boku bola z ‚Ndrangheta a mnoho iného, pred Paškom lebo jeho pharma firmy vykradli zdravotníctvo predraženými službami a dodávkami, napr CT 3-4x drahšie ako normal a mnoho iného.

    Pred matovičom protestovali proti zatvoreným hostincom, vakcínam, rúškam a korone.

    Rozdiel je riadny. Vodca iba použil slabomyselných.

  2. Pán dôchodca netreba urážať a súdiť.
    Potrebné je poukázať na chyby a aroganciu moci žiaľ aj súčasnej exekutívy. Potom požadovať zmenu systému tak, aby volení zástupcovia nezvládli, ale vykonávali štátnu službu.
    Niektorí ponúkajú zaviesť švajčiarsky model správy štátu. Určite viac využívať systém všeľudového hlasovania v oblastiach týkajúcich sa všetkých občanov alebo skupín – dôchodci, študenti, deti , zamestnanci a pod.
    Vo vláde aj v parlamente by neboli koalície a opozície, ale všetci by celé volebné obdobie pracovali v prospech občanov. Bola by tu priama demokracia.

  3. Myslím, že ešte dôjde NAKA aj pre ostatných. Matovič narobil chyby, ale jeho arogancia, drzosť a bezcharakternosť nie je najvyššieho poschodia ako u Fica,Blanára, Tomáša. Tí vedeli aj nepravdu vyštekať za pravdu. Na ich mieste by som sa hambil ukazovať na verejnosti a chodil by som kanálmi.

  4. nemusíte súhlasiť s Matovičom ale, viete si predstaviť že za Fica či Pelegríniho by sedel vo vyšetrovačke bývalý prezident policajného zboru či ctihodný podnikateľ Bodor špeciálny prokurátor Kováčik alebo Vaisovci ? Ani v Taliansku sa mafia nedostala tak vysoko ako u nás. Takže ak Matovič vyčistí Slovensko od mafie urobí viac ako všetky doterajšie vlády. A ak aj na našom úrade zoberú tých dvoch mafiánov, tak len potom budete otvárať oči a neveriacky krútiť hlavou

  5. Anonym 29. novembra 2020, 13:58 – ktoru priamu demokraciu mate na mysli?
    Tu stranu, ktora kandidovala do NR SR na kandidatke LSNS?

    Slovensky obcan nie je zvyknuty – nechape – nema zaujem akceptovat – ani zastupitelsku demokraciu dostatocne ucinne, aby vymohol pravo a jeho vymozitelnost u zvolenych funkcionarov, tak pre Pana Boha nekricte po priamej demokracii, lebo nam nebude vladnut 60% zoskupenie, ale 5 %-tne…

  6. Pán Majko, minule ste odpovedal , že súčasný systém volieb vyhovoval Mečiarovi.
    Predpokladaná priama demokracia spojená s hlasovaním v referende ako vo Švajčiarsku, Zvolení poslanci by boli len štátna a verejná správa.
    Súhlas aj s promptnym odvolaním voleného zástupcu pri pochybeniach.
    Tiež si myslím, že súčasný stav spôsobený pandémiou nám otvára oči a občan pred a po je rozdiel.

  7. Anonym 30. novembra 2020, 4:38 – mylite sa, bezny obcan pred a po je uplne rovnaky. Riesit bude veci verejne len dovtedy, pokym sa ho bytostne dotykaju.

    Bezneho obcana zacne pachnie krivdy palit az vtedy, ked je pachana na nom. Ked je JEHO problem vyrieseny, konci a zije si dalej svoj kludny zivot.

    Obcan Slovak nie je ochotny postavit sa za systemove zmeny, aktivne na nich dlhodobo participovat a stat za pravom a spravodlivostou vzdy, nech je pachana na komkolvek.

    To sme my Slovaci. To mame v krvi…

  8. To je Váš názor , ja ho nezdieľam…
    Poznám Slovákov čo sa angažujú aj keď sa ich samých vec netýka… Možno je nás málo , ale aj z malého plamieka môže zbĺknuť veľký oheň…

  9. Bože,omieľajú ,,Matovičové deti“-áno,nemali by vidieť niečo také,ale škoda,že nevidia tisíce detí,ktoré majú z jeho vlády oveľa väčšiu traumu.treba niečo robiť!

  10. Anonym 30. novembra 2020, 5:58 – system „hasenia“ malych, ale aj vacsich plamienkov bol za vlady strany SMER dovedeny do takej dokonalosti, ze male plamienky dokazali konkretne osoby vo funkciach (riadene a korumpovane s najvacsou pravdepodobnostou ludmi pri moci) ucinne likvidovat ekonomicky, ale aj sikanovanim cez zakony. Konkretne pripady mame dostatocne zadokumentovane aj v Seredi.

    Zijeme prilis kratke a rychle zivoty na male plamienky. To platilo za bolsevika, dnes malym plamienkom hroziacim v prerastenie do velkeho okna podpaluju auta, zmiznu na veky, alebo ich rovno popravia ako J.Kuciaka a jeho priatelku.
    Cesta je jedine v spojeni sil cestnych a iducich za pravom a spravodlivostou pochopitelne do vacsich rozmerov, ako sa spajaju tunelari verejnych financnych zdrojov, mafiani na policii, prokurature, v justicii a samozrejme v politike. A to tej vysokej, ale aj v mestach a na dedinach.

  11. Pán Majko súčasná koalícia má 95 hlasov, vie zmeniť ústavu aj volebný systém, zákonne odsúdiť trestné činy na úseku štátnej a verejnej správy a vytrhnúť štát z rúk oligarchov tak , že moc odovzdá občanom … Len sa netreba báť …

  12. Matelko moj , vezol hnoj , priletela Anca, uchytila Matelka, aj s hnojom o Boze moj. Vypadni uz tam do USA za Gatesom , Sorosom , co ti plati miliony, za toto divadlo, spolu s dalsimi zapredancami z celej EU.

  13. Co stale protestujete? Zvyste si vzdelanie a robte nejaku odbornu cinnost… Lenze to by bolo potrebne zapojit mozog a investovat cas… Co ked vas plati Seres – mali sme tu takeho, co ked bol protest, hned sa ohanal Serešom (prepozical som si jeho vyslovnost). Alebo rusi, vsak riaditel SIS to povedal, ze rozvrat vlad ide hlavne odtial, lebo kopec tupcov sa chyti na tieto konspiracie, precitaju si 1 clanok na internete a uz ho povazuju za svoj nazor. A najlepsie ked to je presny opak toho co trvdi vlada, ziadne overovanie si faktov.
    Matovic tu robi cistky, roky sa tu kradlo. Pozrel by som sa ako by ste vy riadili stat, to by sme teda dopadli..

  14. Rodinka úžasná tu už dávno nespáva, zmizli aj so zmenkami, netrpia núdzu ako niektorí ľudia ktorí prišli o prácu. To nikto nerieši, a keď chcú pracovať musia si dať šprtať do nosa, keď deti chcú ísť do školy aby sa dezinfikovali, ručičky majú bolave od tých sraciek a ešte ich chcú aj testovat aj ich rodičov, no hnus. Matovič nech sa zaočkuje ako prvý aj s rodinkou, nie kapitán posledný, fuj 🤮

  15. A oni si sasovia myslia, ze nieco dokazu? 😀 😀 Su leda na smiech. Co dokazal Matovic tym, ze hulakal pred Bonaparte? Nic. Akurat sa Fico prestahoval asi inam. A toto je to iste. Ak si myslite, ze tento drobny dav nieco zmoze preto, aby Matovic odstupil, tak sa mysli. Ved napokon, zvacsa tam boli jednoduchsi a lahko zmanipulovatelni. A mne je tiez proti srsti Matovic, ale koho tam dat? Kotlebu? Takmer odsudeneho? Mazurek by tam robil co? MInistra spravodlivosti? Je rad, ze sa vie podpisat. Nie, cez tychto zelenych cesta nevedie a hentake krasne idealy, ze zmenia nieco, davno v politike neplatia. Fico, Kotleba, Matovic, a spol… To je prast jak uhod…

  16. Práve preto treba zmeniť systém správy štátu ako je spomínané vyššie…
    Chceme mať Švajčiarsko tak prejdime na jeho volebný systém …

  17. Na švajčiarsky model potrebuješ kvalitne vzdelane obyvateľstvo (nemyslím vysokú školu života),ktoré myslí v dlhšom horizonte než je najbližšia vyplata…u nás je naozaj dosť ľudí, ktorí si nedokažu ani rozpočítať vyplatu na celý mesiac,navyše zoberú zbytočné úvery, ktoré nevedia splatiť a potom vykrikujú že veriteľ je úžerník…Ak sa aspoň 10-15 rokov bude na školách vyučovať finančná gramotnosť, tak o tom môžeme možno začať uvažovať…

  18. Pokial to budu zapijat bromhexinom asi ani to nepomoze.
    8 referend, jedno platne. Kazde tak 2-7 mega eur. Ucast zhruba 20 percent. Takto by si chcel Svajc?

  19. Nacistické Nemecko začalo konfiškovať majetok Židom po prijatí rasistických zákonov v roku 1935 a značné množstvo ukradli počas holokaustu v 40. rokoch. Veľkú časť tohto bohatstva nacisti previedli na tajné účty vo švajčiarskych bankách, poznamenáva spravodajský web BBC.
    Wiesenthalovo centrum tvrdí, že vie o niektorých ľuďoch, ktorí po Credit Suisse požadujú prístup k niektorým z týchto účtov ako dedičia nacistov uvedených na nájdenom zozname. Banku preto žiada o prístup do jej archívov, aby mohli výskumníci objasniť pôvod ukradnutých peňazí a vrátiť ho olúpeným a zachráneným Židom a ich dedičom.
    Banka sa však k žiadosti zatiaľ nevyjadrila, agentúre AFP iba ​​oznámila, že záležitosť preskúma. V priebehu a po skončení druhej svetovej vojny bola Argentína a niektoré ďalšie latinsko-americké krajiny útočiskom pre nacistov, pretože v nich vládli vojenskej diktatúry.
    trend.sk/financie/svajciarsku-objavili-bankove-ucty-nacistov-hromadili-tam-ulupene-peniaze

  20. Takže vyzerá to tak , že ako sa kradlo za Mečiar, tak sa kradlo aj za Dzurinda , tak sa kradlo aj za Fica , tak sa bude kradnúť aj ďalej… Parafráza na výrok jedného expremiéra…

  21. pre Pavol Kurbel 29. novembra 2020, 22:07
    Pán Kurbel, len v skratke. Naozaj si myslíte, že za čistenie Serede, polície, či prokuratúry má zásluhy Matovičova vláda? Trošku vás opravím, nebyť čistiek v Naka, ktoré spustil býv. prezident pol. zboru Lučanský, nebolo by sa dialo nič takto rýchlo. Navyše rozpracovať prípady takéhoto formátu netrvá ani mesiac a ani rok. Dovolím si tvrdiť, že niektoré sú možno rozpracované dlhšie než 1 volebné obdobie.

  22. Vlado 1. decembra 2020, 18:07 – suhlasim, no len z casti.

    Podpalenie nasho auta na OBJEDNAVKU konnkretnej osoby je tiez rozporacovane roky. Vieme aj ako. Len prislusne organy musia mat na prislusne pripady „zelenu“.

    Vieme, ze to tak nebolo. Vieme, preco to doteraz neslo.

    Vieme aj, preco bola v 2016 roku vec vysetrovana tam kde bola a vieme aj, preco nebola vysetrovana tak, ako byt mala.

    Obdobne tomu je aj v inych pripadoch.
    Vieme mena, vieme prepojenia. Este ich dat na papier a zalozit konkretnym ludom puta…

  23. Naozaj si myslím, že zásluhy na tom má Matovičova vláda. To že bolo niečo rozpracované roky, poprípade nebolo vôbec rozpracované je zásluha Fica. A keby tu bol ešte 100 rokov stále by to bolo poprípade nebolo rozpracované. Až Matovič dal volné ruky polícii a výsledky sa hneď dostavili. Alebo si myslíte že Lučanský by dal do vyšetrovačky svojho predchodcu? Taký naivný hádam nie ste.

  24. pre Pavol Kurbel 1. decembra 2020, 18:29
    Nejde o to čo si myslím, ale aké vidím výsledky. Jedno nejde bez druhého. Mne nevadí, že kopec zlodejov a ich kamarátov končí v base. Vôbec nie. Len sa mi zdá komické, že sa Matovičovej vláde pripisujú zásluhy, za ktoré sa ani nezaslúžila. Je fajn, že basy budú plné ale pri diletanstve čo predvádzajú, budú za chvíľu praskať vo švíkoch aj úrady práce.

  25. pre Miloš Majko 1. decembra 2020, 18:25
    Miloš, páchateľ je predsa zatknutý a vo väzbe, či? Lenže ak vyšetrovateľom neoznačí objednávateľa skutku, tak je jasné, že zato nikto nikdy nebude zodpovedný, mimo somára, ktorý to spravil.

  26. pááni, všetko vie – „Vieme, ze to tak nebolo“. „…vieme aj, preco nebola vysetrovana tak, ako byt mala.“
    Prepáčte za názor, ale ako viete, že nebola vyšetrovaná tak, ako byt mala. ?

    Viete, raz som išiel k zubárovi a keď som si sadol do kresla, povedal som „Peťo, vľavo hore štvorka“. (Podľa sterého určenia) A on mi podal náradie a povedal: Keď vieš ktorý, urob si to sám.
    Hmmm, prečo ste si „prípad“ nevyriešil sám, keď všetko viete?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img