ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Stanovisko generálneho riaditeľa Nemocnice svätého Michala k medializovaným informáciám ohľadom hospitalizácie predsedu NR SR Borisa Kollára

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Predseda parlamentu, p. Boris Kollár leží na nadštandardnej izbe, ktorá je prioritne určená pre vládnych činiteľov, nakoľko spĺňa bezpečnostné kritériá pre pacientov, ktorých hospitalizácia si vyžaduje špeciálne režimové opatrenia. Izba sa nachádza na poschodí, kde sú aj lôžkové oddelenia, má však samostatný prístup so samostatným výťahom, schodiskom a stavebne je odčlenená od oddelenia. Tento trakt poskytuje priestor pre ochranku, návštevy, službukonajúce sestry a zázemie nemocničnej izby. Službukonajúci personál sa nestretáva s personálom ani pacientami na lôžkovom oddelení, samostatnou chodbou chodia aj návštevy. Izba je ponúkaná aj v komerčnom cenníku Nemocnice sv. Michala ako nadštandardná izba za príplatok 20 Eur na deň. V prípade, že nie je využívaná vládnymi predstaviteľmi je plne dostupná pre ktoréhokoľvek pacienta, ktorý si takúto hospitalizáciu uhradí.

V Nemocnici sv. Michala platí zákaz návštev od 14.júla. Výnimku môže udeliť primár oddelenia alebo ošetrujúci lekár, ktorý zváži všetky podmienky na vydanie takéhoto povolenia. Pán Kollár ošetrujúceho lekára o svojich návštevách informoval a pri všetkých musela byť dodržaná podmienka prísnych protiepidemiologických opatrení.

O slovnom konflikte medzi pánom Kollárom a vrchnou sestrou oddelenia som bol informovaný pánom Kollárom. Bola pri tom prítomná aj námestníčka pre ošetrovateľstvo. Nasledujúci deň som si vypočul aj stanovisko vrchnej sestry oddelenia. Vyčítal som jej neprofesionálny prístup správania sa k pacientovi a vzhľadom na informácie, ktoré som mal, by som postupoval rovnako aj v prípade, ak by nešlo o p. Kollára, ale o akéhokoľvek iného pacienta. Námestníčku som zároveň požiadal, aby celý prípad uzavrela a rozhodla o vyvodení dôsledkov. Písomný zápis z jej pohovorov s personálom, ktorý mi následne predložila, bol uzavretý napomenutím zdravotných sestier, podľa ktorého ich správanie sa nebolo v súlade s etickým kódexom zdravotníckeho pracovníka. Tvrdenia, že vrchná sestra bola prepustená, alebo sa jej prepustením hrozilo, rovnako ako informácie o tom, že niekto na základe uvedeného rozhodol o nepridelení odmien danému personálu, sa nezakladajú na pravde. O odmenách pre zdravotnícky personál sa ešte len bude rozhodovať. Každé oddelenie dostalo určitý objem financií, ktoré medzi zamestnancov rozdelí primár oddelenia. Odmeny dostanú zamestnanci v decembrovom výplatnom termíne spolu s výplatou.

Po dnešnom rozhovore s pánom Kollárom sme sa dohodli, že vzhľadom na to, že je jeho zdravotný stav natoľko dobrý, že si už nevyžaduje ďalšiu hospitalizáciu na lôžku, bude zajtra prepustený do domácej liečby.

doc. MUDr. Branislav Delej, MPH, PhD.

 

zdroj: MV SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Netušil som, že ak je stav pacienta natoľko dobrý, že si nevyžaduje hospitalizáciu na lôžku, tak sa pacient dohaduje s lekárom na prepustení do domácej liečby. V prípadoch radových pacientov ide o jednostranné rozhodnutie a pacient predsa ani nemá možnosť sa s niekým o tom dohadovat.

  2. Pan generalny riaditel nemocnice…nebodaj sa zlakol, ze by mohol byt vymeneny?
    Je cas vazeni, je cas… za 8 mesiacov ukazali neschopnost riadit, schopnost papalasizmu, slapania po demokracii, schopnost hanobenia vlastneho naroda nadavkami a ustava je pre nich neznama.

  3. pre Anonym 26. novembra 2020, 20:58
    Odmietla skákať Kollárovým sliepkam okolo rití. Hold nato sú takéto zbohatlícke trubky zvyknuté. Vrchná sestra im mala ukázať dvere a nech zavrú zvonka. Kollár ako aj celá táto pozliepaná koaličná banda je totálny omyl. Ale aspoň teraz ľudia vidia, čo zvolili. „Zodpovednú zmenu“ 😀

  4. tiez ste si vsimli ako pan docent a aj jeho osetrujuci lekar liezol do r… statnemu funkcionarovi nerespektujuc zaklad – podstatu ZAKAZ NAVSTEV

    mali by jeho a osetrujuceho lekara kopnut do gul za jeho servilitu a kazdodenne prehliadanie porusovania nariadeni Hlavneho hygienika nech si robia svoju nehygienicku felciarinu dokial ho pacosi …

  5. Nepaci sa mi konanie predsedu NR SR a myslim si, ze medzi obcanov vysiela mimoriadne zle signaly sposobom, ktory mal byt najneskor po volbach 2020 minulostou.

    Zastavam nazor, ze pan Kollar sa mal poucit hned po havarii a urcite nemal pokracovat vo svojskom spravani sa dokonca aj v nemocnici.

    Ak su pravdive medializovane informacie o spravani sa jeho damskych navstev, ma pan Kollar o problem a ostudu viac.

    Slovensko, bezni obcania a standardni radovi podnikatelia maju vazne problemy prezit koronakrizu. Akekolvek konanie co i len naznacujuce ine zaobchadzanie s volenymi zastupcami a ine s ostatnymi obcanmi, sa velmi zle vypomsti nielen priamemu akterovi (teda v tomto pripade p. Kolarovi), ale aj celej koalicii.

  6. Ziadna disciplína zodpovednosť, súdnosť ako v súkromnom živote tak aj v pracovnom.Ale Boh na ktorého sa p. Kollár často odvoláva ho už zastavil a vystavil ho veľkej skúške. Karma je zdarma.

  7. Miloš. Ľudia chceli zmenu! teraz ju majú,ale zistili že nič moc. A takto rastú % hulibrkovi pelemu a Kotlebovi. a takto furt dookola.na našej polit. scéne nie je žiadna alternatíva! Je tam len „menšie zlo“. aj keď sa ukazuje že to „menšie zlo“ nie je až také menšie

  8. Ale veď tie dámske návštevy boli vlastne opatrovatelky ktoré sa starali o neho a jeho kabanos?

    Dobre som to pochopil?

    A keď sa nechcela o neho starať sestra tak čo iné mu ostávalo

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img