ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Vicepremiérka Remišová: Znevýhodnené okresy dostanú pomoc 5,8 milióna eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MIRRI |MM|  Dobrá správa pre najmenej rozvinuté okresy. Vicepremiérka Veronika Remišová na rokovaní vlády predložila návrh zmien schválených ročných priorít 17 znevýhodnených okresov. Kabinet jej materiál schválil a do regiónov tak ešte do konca roka pôjde takmer 5,8 milióna eur.

„Sľúbili sme, že podporu v regionálnom rozvoji očistíme od konexií, rodinkárstva a konfliktu záujmov. Tu sú prvé výsledky. Takmer 5,8 milióna eur ide v 17 najmenej rozvinutých okresoch na projekty, ktoré skutočne zlepšia životy ľudí a do týchto regiónov prinesú prácu,“ vyhlásila ministerka regionálneho rozvoja a investícií Remišová. Podporu na základe zmien v akčných plánoch získajú okresy Kežmarok, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Sabinov, Sobrance, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Košice-okolie, Levoča, Medzilaborce, Michalovce a Snina.

„Ide o projekty, ktoré vznikali priamo v regiónoch a prešli schvaľovaním hodnotiacej komisie, okresných výborov, našim ministerstvom a nakoniec aj vlády. Podporu získa celkovo 143 projektov, vďaka ktorým v okresoch vznikne 120 priamo vytvorených miest,“ uviedla vicepremiérka. Vznik ďalších pracovných miest sa očakáva vďaka tzv. multiplikačnému efektu.

„Podporili sme len najkvalitnejšie projekty, ktoré napĺňajú akčný plán okresu a budú mať najväčší prínos pre rozvoj okresu a zamestnanosť,“ upozornil štátny tajomník Vladimír Ledecký. Medzi neschválenými projektmi boli podľa neho aj viaceré podozrivé prípady, ktoré sa vďaka novým pravidlám podarilo odfiltrovať. „Išlo napríklad o projekt firmy, ktorá vznikla pred pár dňami, nemá jediného zamestnanca a zrazu sľubuje, že vytvorí pracovné miesta. Alebo, na čo by sme podporili kúpu traktora, keď by mal z toho osoh iba ten, kto si ho kúpi a nikoho ďalšieho by nezamestnal?“ dodal Ledecký.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img