ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Prezidentka k aktuálnej situácii: Je čas na zmenu prístupu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v utorok 24. novembra 2020 vyjadrila k aktuálnej politickej situácii po tom, ako sa v Prezidentskom paláci pracovne stretla s premiérom Igorom Matovičom.

 

Vo svojom vyhlásení uviedla, že je čas na zmenu prístupu. „Mnohí občania stratili v dôsledku krízy prácu, mnohé rodiny prišli o časť príjmov a museli siahnuť na svoje úspory. Mnohí už žiadne úspory nemajú, čelia skutočnej chudobe a všetci cítime, že sa zvyšuje napätie v spoločnosti. Viac ako polovica ľudí prežíva neistotu a pocit hnevu na Slovensku je nad priemerom občanov krajín EÚ. Mám teda pochopenie pre tých, ktorí strácajú nádej. My, politici, to musíme vnímať a musíme to v našich krokoch zohľadňovať.“ 

Podľa prezidentky potrebujeme vidieť politikov vládnej koalície zodpovedných za manažovanie krízy, že sú schopní spolupráce napriek rozdielnym názorom a zároveň  potrebujeme vidieť jednotný plán – jasne odkomunikovaný – a so širokou vedeckou podporou, ktorý dá ľuďom istotu a šancu pripraviť sa na to, čo príde. „Potrebujeme, aby kritika nebola vnímaná ako útok a každá pochybnosť neviedla k urážkam svojich partnerov, oponentov a občanov. Potrebujeme hovoriť pravdu, poznať reálny stav, bez strašenia a prikrášľovania, lebo len tak môžeme v spoločnosti udržiavať dôveru a jednotu.“

Prezidentka zdôraznila, že potrebujeme partnerský prístup medzi štátom a jeho občanmi, ktorý sa za posledné týždne výrazne oslabil. Preto, ak sa vláda rozhodne ísť cestou ďalšieho kola testovania, prezidentka by považovala za správne, aby sa takéto testovanie realizovalo dobrovoľne. „Som presvedčená, že akceptovanie opatrení zo strany občanov treba dosiahnuť nie hrozbami, ale presvedčivými dôvodmi. Pomohli by jasné argumenty o vhodnosti konkrétnych návrhov. Pomohlo pochopenie zmyslu a významu každého kroku. Lebo ďalšie zahrávanie sa s trpezlivosťou ľudí si už nemôžeme dovoliť.“

Prezidentka dodala, že chce byť nápomocná v boji s pandémiou, sama však potrebuje poznať riešenia, ktoré nám majú v boji s pandémiou ďalej pomôcť, dôverovať im a akceptovať ich. O svojom postoji informovala na pracovnom stretnutí premiéra Igora Matoviča. „Uvedomujem si, že covid nás zastihol s krízami aj v iných oblastiach – v zdravotníctve, školstve, ekonomike, justícii – a že miera problémov, ktorým vláda čelí, je nebývalá a nemá v histórii obdobu. Slovensko však nevyhnutne potrebuje pokojný, vecný a pragmatický prístup a o takýto prístup pri riadení pandémie som dnes predsedu vlády požiadala.“

 

zdroj: prezident.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img