ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Stanovisko polície k zranenému 15-ročnému mladíkovi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Utorňajšieho zhromaždenia sa zúčastnil aj 15-ročný mladík, ktorý na mieste utrpel tržné poranenie hlavy. Na sociálnych sieťach sa následne začali objavovať jeho fotografie a videá, ktoré majú dokazovať o “policajnej brutalite”.

Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a zhromaždenia sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a video materiálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia.

Nielen Policajný zbor včas, verejne a opakovane varoval účastníkov plánovaného zhromaždenia. Keďže polícia disponovala informáciami o pripravovanej účasti agresívnych skupín a jednotlivcov, existoval reálny predpoklad, že ich útočné sklony voči prítomným policajtom sa budú opakovať. Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že kvôli agresivite skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom. Bolo preto na každého zvážení a zodpovednosti, či na zhromaždenie príde a ak áno, či sa bude zdržiavať pri týchto skupinách alebo bude v bezpečnej vzdialenosti.
Policajný zbor nikdy nie je proaktívny v súvislosti so zásahmi voči účastníkom akéhokoľvek zhromaždenia – pokiaľ nedochádza k narušovaniu verejného poriadku a k ohrozovania života, zdravia a majetku. Dôkazom tohto tvrdenia je viacero verejných zhromaždení za posledné roky, ktoré boli nekonfliktné a bez agresívnych prejavov účastníkov.

V utorok došlo k zraneniu jedného policajta a k útokom zo strany agresívnych skupín, ktoré prišli na miesto zhromaždenia s jediným cieľom – vyvolať nepokoje.
Keďže Policajný zbor si ctí zákony a trestný poriadok, riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka s cieľom jasného vysvetlenia o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči agresívnemu davu.

zdroj: Polícia SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To mi odľahlo,že bol účastníkom protestu,tým pádom je streľba do chlapca opodstatnená.Veď vyzerá ako nejaký 100kg násilník.

  2. Polícia mala strielať po tých čo robili zle a nie po ľuďoch ktorý prišli pokojne vyjadriť svoj nesúhlas so súčasnou situáciou alebo ti ktorý sa v dave ocitli len náhodou alebo cez neho iba prechádzali. Myslím si že policajti by mali byt dostatočne rozvážny na to aby rozoznali osoby ktoré páchajú násilnosti od osôb ktoré násilnosti nepáchajú. Podľa môjho úsudku tato situácia ľudí veľmi pobúrila a tiež si myslím že formulka pomáhať a chrániť stráca svoj opodstatnený význam

  3. kazdy normalny sedel doma…strelba?co vam jebe uz nacisto?popisujete to tu ako keby ste boli v amerike…strelba gumovym projektilom nieje zdraviu ohrozujuca..ma odstrasit protivnika..ked ze tam bol dav ako na karnevale v riu tak sa niekedy neda s presnostou urcit kto hadze kamene pokial nestojite priamo pred policiou…pocitam ze mladik dostal niecim po hlave od ucastnikov protestu..

  4. nebol to gumovy projektil, jednalo sa o znackovac. Nieco podobne ako pri paintballe. Je to celkom jasne vidiet na tom videu, ktore si opice zdielaju vo velkom ako dokaz. Jeden cait ukazuje koho oznacit a strelec to tam prdi.

  5. mohol si ist urobit selfie napriklad na Sandberg….ale to by asi nebolo take zaujimave,ako medzi tupymi opicami,stadom kokotlebovych a hranolovych dementov….

  6. Jozef aj keby to bola znackovacia farba v gulke stacilo len trosku inak poutocena hlava o par centimetrov a to dieta by malo cez oko zafarbeny mozog. UVEDDOMUJES si tvoj sarkazmus?

  7. no a?
    Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že kvôli agresivite skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom. Bolo preto na každého zvážení a zodpovednosti, či na zhromaždenie príde a ak áno, či sa bude zdržiavať pri týchto skupinách alebo bude v bezpečnej vzdialenosti.
    Neviem ci si rodic. Ale ruku na srdce, pustil by si 15 rocneho zasrana medzi hento?

  8. Ake hento. Bol si tam? Vies aki ludia tam boli? Si tupec co tam nebol a len spoza stola trepe. Ubezpecujem ta ze vecsina ludi co tam bola boli normalni obycajni ludia, živnostníci a pod.,ktori su vdaka Mat. rozhodnutiam na dne. Mozno tebe to je jedno ale im ide uz o vazny existencny problem

  9. obycajni nackovia, zivnostnik fico a normalny hara vitaz bin. Ty kon kristov.
    Uvedomujes si v tej tupej lebeni kde a kedy je povod sviatku 17. novembra?

  10. Veď zhromaždovania sú zakázané, načo sa tam trepali. Určite slušný človek by sa tejto chásty nezúčastnil. Veď bolo jasné, že protesty vyprovukujú len alkoholom podgurážení ľudia, agresívni blbci a bezcharakterní jedinci snažiaci sa znova dostať k moci a stopiť všetky podvody, úplatky, DPH-čky, plné igelitky úplatkových euráčov, plný stôl euráčov. Aj to by mal vysvetliť veľký šéf SMERU. Nezastávam ani premiera, ale na mega šéfa a jeho kumpánov určite nedorástol, ešte mu strašne veľa k tomu chýba a verím, že sa tomu vyhne. Určite premier nie je zločincom, gestapákom, fašistom, mafiánom ako to bolo na transparentoch.

  11. Nebol som ale od ludi co tam boli mam informacie o situacii. Bolo tam aj viacero obyvatelov nasho mesta a dokonca aj na fotkach medii je ich vidiet. Su to normalni slušní ludia tak tu netrepte hluposti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img